Bu niye gitmiyor?
Printable View
Bu niye gitmiyor?
https://m.mynet.com/enerjisa-enerji-...-finans-165864
Enerjisa bizm müşterimiz.... Kurulumda gerekli og leri bizden talep edecektir
iyi güzel de , piyasa %3 yukarıda , ulusoy ite kaka 1,76% ......
dolar artsada tık yok
kap haberine tık tık yapıyor ....
piyasa düşünce zaten daha altına dalma becerisi var .....
yukarı tepki de 1/2 oranında zayıf .....
derdi f/k , favök , pp/dd filan değil .......sadece bıktırma , yıldırma değilse , tek secenek satış olsa gerek ...
utandır beni uluse
[QUOTE=kingsailor;2222884]https://m.mynet.com/enerjisa-enerji-...-finans-165864
Enerjisa bizm müşterimiz.... Kurulumda gerekli og leri bizden talep edecektir[/QUOTE
Önümüzdeki yılların sorunlarından biri de küresel ısınma
Tüm araçlar elektrikli olmak zorunda
Umarım cok hızlı bir şekilde gerçekleşir ..
Avrupa Amerika ve uzakdaguda hızla gelisiyor.. Ama biz ülke olarak herzaman olduğu gibi 10 sene geriden geliyoruz..
Nissan leaf 350 km menzile sahip modelini çıkaracak bu yil sonunda...
Mevcutta 240 km lik modeli mevcut.... Yeni çıkardıkları batarya programı ile sadece 3000 dolara bataryayi değiştiriyorsunuz.... 5 senede sadece yüzde 20 kapasite düşüşü oluyur bataryalarda....
Ama ülkemizde satılmıyor.... Avrupada satış rekorlari kırıyor.... Cunku bizi son dakikaya kadar somurecekler daha.. Ellerineki fosil yakıtlı arabaları kakalayacaklar.... Servis gelirlerden para kazanmaya devam edecekler bizim üzerimizden.... Cunku bizim sesimiz çıkmaz... Padişahım çok yaşa der geçeriz.....
Merhaba arkadaşlar,
Ulusoy benim de portföyümde önemli bir yer tutuyor. Ancak gerek yurt dışının düşüş trendine girme ihtimali, gerekse bizde seçim ve sonrasında belirsizlik olma durumu nedeniyle daha aşağılara gelebiliriz. Arz fiyatı, bölünmüş değere göre 6,xx lı fiyatlara kadar gevşeme olabilir.
Temeli sağlam olsa da, gerek yabancı takası, gerekse teknik güçsüzlük endekse göre bir süre daha zayıf kalabileceğimizi gösteriyor.
Googleda ULUSE yazıp aratınca çıkan grafiğin altında :
F/K oranı 4,58
yazıyor.
Burada F/K 10, 8, 6 gibi yazılar yazıldı.
F/K oranı 4,58 olması 10 olmasına göre daha iyi değil mi?
sevgili tahirkeles,
bu tür sığ hisselerde mal pazarlamaya çalışan, uçacak kaçacak diyen pek çok goy goycu olabiliyor...biraz yüklü girip, 3-5 kademe yukarıdan çakabilmek için çevresini etkilemeye çalışanlar var...bu nedenle 8-10 fk lar genel borsa görüntüsü çok iyi olmadıkça zor...hatta bu hissenin önü açık diyip absürd fk lardan bahsedenler de olabilir.
bu nedenle bu tür hisselerde en az 1-2 sene bekleyebilecek şekilde alımları ayarlamak lazım..hisse sığ olduğundan sert bir düşüşte %5-6 kadar aşağılara sarkabilir.
bu arada fk, fiyat kazanç demek...yani yıllık kazancılın kaç katında işlem görüyor...fk ne kadar düşükse o kadar ucuz demek oluyor...sektörün, hissenin, ülkenin tarihsel fk larına bakarak, önümüzdeki dönemlerde tahmin edilen fk nın düşük ya da yüksekliğine göre hisseye değer biçiliyor..potansiyeli şudur deniyor.
Arkadaşlar bu ilgili kişinin uluse için yazdığı
Bu da pegasus için aynı gün yazdığı...
Elinde bir çok kağıt olan arkaşamız her ne hikmetse seçim ve yurtdışı etkisnden sadece uluse nin etkileceğini düşünüyor. Diğer kağıtları için böyle düşünmüyor..Pegasus için ise düşüncüleri malum...Yurtdışı etkilemiyor demek ki....
Seçimin ve yurtdışının tek etkileği kağıt uluse imiş....
Arkadaşlar burda yazılanlar okurken dikkatli olun....Bazı kişiler başka amaçlar içerisine girerek kasıtlı yorum yapıyor....
Ayrıca uzun zamandan beri elinde uluse olan arkadaşın birdendire görünüp olumsuz yorum yapması manidar..
Küresel felaket adım adım ( sene/sene) yaklaşıyor .......
karbondioksit oranı nı yükselten etkenlerin ortadan silinmesi lazım ......
bunlardan biri de benzin ve bileşenleri ....
elektrikli araçlar hızlı bir şekilde coğalmalı ....
IPCC http://www.ipcc.ch/ , http://www.wwf.org.tr/?2340
ULUSE FİYATLARINI BOŞVERİN ..... bigbro halleder onu
E.Musk ..........rüzgarını burada da hissettir ...... bizde yeşil çevre için üretim yapıyoruz.....
Kar dersen var, döviz dersen var, para dersen var o halde bu uluse niye gitmez ki
Epey süredir baskı yapıyor robota baglamis tabiki ortada bir gerçek var bedelsiz temettü vs.tahminim seçim sonrasına kadar boyle yapar inşallah yanilirim uzun vade dúşunmek gerek y.t.d.
Karanlık odadan guzel alım olmuş sanki.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
konu anlaşıldı ...2023 şifresini sen de almışsın....
no problem
Kusura bakmasın satacak hisse yok bende hacimsiz düşüyor benden çok o zararda yúkselirken bin katina çikacagini bilsem almam düşerken kademe kademe aliyorum y.t.d.
Arkadaşlar...Hasap basit.........
Bu sene hisse başı kar 3 TL....Seneye yüzde 35 büyüme ile 4 TL olarak hesap ediyorum....Sonra ki sene is yüzde 25 büyüme ile 5 TL olarak hesap ettim....Sonraki sene ise büyümedi diyelim tekrar 5 TL olsun...Ne yaptı.....3+4+5+5=17.......
Bu gün 16 TL vererek aldiğimiz bir hisse bize 4 senede 17 getirecek.....
Ancak dikkat edilmesi gereken bir husus var......Borsadaki şirketler kar edebilir....Aynı hesabı başka hissede de görüp diyebilirsiniz ki....Bist'te bu hesaba uygun başka hisselerde var....Ulusoy un farkı ne.....
Ulusoy un bir farkı var arkadaşlar.....
Kar iki şekilde oluşur....Şirket ya aktiflerini artırmalı...Ya da pasiflerini düşürmelidir.....
Pasiflerini düşürerek kar eden firma bankaya çalışıyordur...Yukarıdaki hesabı o şirket için yapamazsın....Çünkü o paralar ortakların değil bankaların cebine giren paradır...
Uluse ise aktiflerini artırarak kar eden bir firmadır....Sene sonu gördüğünüz kar bizim cebimize giren paradır....
Başka hisse topiklerinde insanlar şaşıyor...Diyor ki hissemiz kar ediyor ama neden gitmiyor....Gitmeyebilir...Çünkü her kar, kar değildir...Finansal borcu olan bir şirket ettiği kar ile bankanın kasasını doldurmaktadır...Kendi kasasını değil....
Özetle sıfır borçlu Ulusoy fark yaratacaktır....Sadece zaman....birazcık zaman....
Sadece temettü degil bedelsizi de hesaba katın hisse yukselince kazanç artar ?
sn kingsailor ;
belliki elektrikli otolara geçiş hızlanacak ;
uluse ;
otosarj uniteleri coğaldıkça ;
-altyapı yetersizliğine karşı yatırım sözkonusu ..
-ayrıca bu konuda uluse ;
-yazılım destek ? konu hakkında yazılım mı satacak..??
-yeni proje gelişimi?
-konu hk bilmediğimiz herhangi bir atılım mı ?
yapacak ....
net olarak bildiklerinizi ve düşüncelerinizi paylaşmanız ricası ...
Trafolara binen yükler artacak...eski trafolar aşırı ısınmadan dolayı değiştirilmek zorunda kalınacak....mevcut trafolarin ömrü azalacak... . Kapasiteler yetersiz kalacak.. Yeni trafolar koyulmak zorunda kalacak....
Hızlı şarj istasyonlarının şebekeye bağlanması için 480 kv trafolar gerekli... Sebekekeye direk bağlantı yapılamaz...
Şirket istasyonlarin şebekeye bağlanması için gerekli olan bir ekipman uzerinde çalıştığını söyledi ayrıca.... Bu da muhtemelen ac/dc inverter....
Sistem genelinde yaşanacak bu yük artışının sistem
elemanlarının yüklenme değerlerine yansıması kaçınılmazdır.
Şarj taleplerinde görülecek artış ile transformatör yüklenme
değerleri artacak ve hali hazırda zorlanan noktalardaki
yüklenme değerleri limit seviyelerin üzerine çıkabilecektir
https://www.google.com.tr/url?sa=t&s...bQnG012eCLHJK_
Yuzde 60 kapasite ile çalışan bir trafo 3 adet şarj istasyonun bağlanması ile yüzde 97 yuke ulaşmaktadır...
Arkadaşlar yeni fabrika yapımı ne durum da bilgisi olan var mı
ASUS_Z00AD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bilgi için tşk ler ....kingsailor
umarım her şey umduğumuz gibi gelişir ....
ilk siparişi ben verip , hisse ekranına bağlatacağim ...:ok:, sonrada oto sarj aletine ..:)
https://www.kariyer.net/is-ilani/ulu...endisi-2033777
Yeni fabrika için iş ilanı bu. Hazırlıklar bitti sanırım , yapıma başlanmak üzere olabilir.
Fazla yazmıyorumda gittim sanılmasın.
YTD.
Bölünmeden önce daha hareketli hisse idi .iyice sığlaşti ytd
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kap dan haber bekliyor galiba...???
Teşekkkür cevap için
ASUS_Z00AD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.ulusoyelektrik.com.tr/ulu...katiliyor-b-85
hayırılısı olsun....
Ulusoy Elektrik İmalat Taahhüt Ticaret A.Ş. Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi Sn. Neşe San 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren görevinden ayrılmış olup, Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Tebliği'nde aranan lisans koşullarını sağlayan Sn. İlkiz Karagüllü 4 Haziran 2018 tarihi itibariyle Yatırımcı İlişkileri Müdürü olarak atanmıştır.
Yatırımcı İlişkileri Müdürü İletişim Bilgileri;
İlkiz Karagüllü – ilkiz.karagullu@ulusoyelektrik.com.tr / ir@ulusoyelektrik.com.tr
Telefon : +90 312 267 07 12
Hayırlı olsun , taze kan , hisseye olumlu yansıma yapabilir ......?????
herhangi bir yatırım tavsiyesiiçermez .....
Ben zaten temettü almadan gitmem .......temettü leri severim .....
bol sanş , kolay gelsin