ancak suda var şirket ilk yapılan başvuruda adil satma hakkı sonrası işleme alınacaktır dediğine göre degerlemeden yararlanacak olması lazım
Printable View
ancak suda var şirket ilk yapılan başvuruda adil satma hakkı sonrası işleme alınacaktır dediğine göre degerlemeden yararlanacak olması lazım
Bir düşünür demiski cahille bal börek yemektense alimle yavan ekmek yemeyi tercih ederim.
Herkese sagliklar
Marsall da da çağrı için başvuru yapılması haberi geldi fiyat 40 lira, burda ki tecrübeli arkadaşlar ne dersiniz?
Mrshl çağrı fiyatı 40tl. PD/DD 5,6 ya denk geliyor ki bu henüz gönüllü teklif edilen. İzocm kapanış 20,12 PD/DD 2,72. Daha önce izocm PD/DD en az 7 olmalı diye yazmıştım. Fiyat 51tl gibi çıkıyor o zaman. Hadi hayırlısı bakalım. Değerlemede göreceğiz sonucu.
Mrshl DD 7,25 , İzocm DD 7,40
Sektörler benzer, Defter değerleri çok yakın fiyatlama da benzer olmalı.
Bilançoları karşılaştırdım mrshl maddi duran varlık 50 milyon , izocm 150 milyon , mrshl geçmiş yıllar karı 15 milyon , izocm 106 milyon. Mrshl borç içinde yüzüyor. İzocm ın borcuda çok az.
Mrshl in yatırımcıya teklifi 5,6 PD/DD. İzocm a uygularsak 7,4x5,6 =41,44tl.
Mrshl Özkaynak 72 milyon ,izocm Özkaynak 181 milyon TL.
Bu bilgileri derleyip değerleme kuruluşuna göndersek mi acaba.
İzocam holdinge de tabiki.
Mrsl bayadır takıbimde idi. Nasipten öte olmuyor...sabir az kaldı..en fazla 3 ay
Marshall 1998 de aksa nobele toplam 115 milyon dolar şirket değeri üzerinden satılmış. İzocm ise 2006 da 280 milyon dolar şirket değeri ile satıldı. Yaklaşık 2,5 katı. Şu an özsermayeler arasında da yaklaşık 2,5 kat fark var. Marshall 40 TL ile kendine 400 milyon değer biçti.izocm ın değerini de siz hesaplayın.
Marshal in yaptığı gönüllü bir işlem .10 TL de der 100 TL de der.degerleme sonucu yapılan bir işlem deil gönüllü.dilovasi Maarsalin 1 fabrikası var izoacam yürüyerek 5- 10 dakka .evet PD ler konussunda haklısın ama gönüllü bir işlem değerleme böyle çıksa kiyasta haklı sin derim.gönüllu pay alımı olunca zaten başta karşılaştırılamaz .ona bakarsan marsal 95 bulsun borsadan çıkmak için pay alımı haberden geriye son 1 aydan 30/32 TL falan olur.98 bulursa ayrı o zaman 40 TL satma ortaklıktan atma 30/32 arası çıkar.degerlen yüksek çıkmazsa tabiki
Ben artık İzocam ın değerini kesinlikle biliyorum. Değerleme şirketi de bilsin artık.
Fabrikayı biliyorum. İzocm komşusu.Tek fabrika ve yaklaşık 90 bin metrekare. İzocm Dilovası artı gebkim 150 bin metrekare. Tarsus ve Eskişehir de var. Marshall in gönüllü fiyatı gerçek değerinin çok altındadır. Daha fazla ederi var tabiki. Ama izocm sudan ucuz.
bizim iş mahkemelik olur kanaatimdeyim..
Marshall in 70 TL ye kadar tavanı çözeceğini sanmıyorum. %95 için 380 bin lot lazım şirkete. üç hanelere gidebilir fiyat.
674 bin olması lazım yanlış bilgi veriyo olmalisiniz nitekim ayrılan fon muahkkak piyasadaki lot x 40 TL olur.1.174-500=674 olur.dsha önceki yaklaşımlarında yanlış gönüllükuk farklı şeydir .izocam 15 yıllık dip fiyattan 700 bin lotu zorla korkutarak aldı .yatırımlarımıza dikkat etmenizi öneriyorum zira çok yükseklerden ucuyorusnuz
Arkadaşım birincisi yanlış bilgi falan vermiyorum. Asıl meselemiz Marshall değil ama söyleyeyim. Dolaşımda 881 bin lot var. Yaklaşık 295 bin lot da eski sahiplerinde yıllardır duruyor. Borsadan 381 bin ve eski sahiplerinden borsa dışı 295 bini alınca piyasada kalır 500 bin yani %5. İkincisi Marshall 8 yıl önce üç haneli rakamları görmüş şimdi niye görmesin. Üçüncüsü Marshall daha önce alıp sattığım takip ettiğim bir hisse ama şuan elimde yok. Dördüncüsü Marshall konusu izocamla kıyaslama için açıldı. Hissede olanlara bol kazançlar. Son olarak yaklaşımların gayet mantıklı. Şirketlerin değerleme sinde karşılaştırma yöntemi kullanılabilir. Sen üzülme yatırımlarım hakkında yeni yetme değiliz çeyrek yüzyıldır borsadayız.
eeeeeee! Ben ne diyorum. Diğer 1.174.551. borsada dolaşımda 881000. aradaki fark da eski sahiplerinde. Tekyar teknik şirketide Akzo Nobel in zaten.
Arkadaşlar önümüzdeki hafta değerleme raporu açıklanırmı dersiniz? Perşembe günü yanılmıyorsam bir ay doluyor. İnşallah iyi bir rakam açıklanır. Yoksa mahkemelerle uğraşmamız kaçınılmaz olur.
baktım ki buranın müdavimleri marshl e takılıyor bizde onlara uyup orada biraz takıldık. buralar boş kalmış. vay garip izocm ım vay. senin peşine ilk takılan %88,25 le mrshl oldu ama erken öten horoz un kafasını koparacaklar orada bu gidişle. fabrikalar birbirine yakın yoksa gidip geliyonuz mu birbirinizi ziyarete.
P tesiye az kaldı tahimini olan varmı değerleme ne çıkar .ilk ben yazayım.aslinda ederi 70 ile 100 TL arası ama bunlar
30 ile 33 TL arası çıkaracak
seni tilki seni geldin mi kürkçü dükkanına
70 lira çıksın söz evine yalıtım yaptıracam senin
ben daha önceki sayfalarda yaptım tahminlerimi. amacın ne senin. izocm hakkında ne düşünüyorsan Allah iki katını sana versin.
Karaduman hocam sırada çimbeton mu var )) elini attığın şirket borsadan kaçıyor ))