Fon giderleri açıklanan fiyat üzerinden kesilmiş hali oluyor yani ekstra bir ücret ödeme yok.
Mkk masrafı diyorsanız alış yaptığınız kurum keser.
14:30 da hesabınıza yansır.
Hesap numarası görünüyor görselde düzenleyin.
Printable View
bu kesintiler ne oluyor
Ek 23247
Yakında ishal oluruz kardeşler...
Borsa düşüşünün sanıldığı kadar çok etkileyeceğini düşünmüyorum, mevcut durumda da çoğunluk dağılım hissede olmasına rağmen endeks ile doğru orantılı bir davranış sergilemiyor.
Bence en büyük risk aynı anda fondan büyük miktarda bir çıkış olması, o zaman bu büyük hisse yüzdesi sorun olabilir. Ama fon yönetimi muhtemel giriş ve çıkışları tahmin edip ona göre nakit ayırıyorsa bu da sorun olmaz.
gpg gene pair trade ederken terste kalmaz umarım.
Petrole dayalı fonlardan olacaktı elimizde şimdi... Tüh:)
Bu tür fonlarda bugün olan bir hareket yarının fiyatında gözüküyor. Cuma brent fiyatında %0.27 düşüş, wti fiyatında ise %0.44 düşüş gözüküyor, cuma günkü dolar kurundaki düşüşü de hesaba katarsak AES az bile düşmüş diyebiliriz.
En hoşuma gitmeyen ise dolara bağlı bir emtianın fonunu almak, tam emtia artıyor derken bir bakıyorsunuz dolar düşüyor ve elde var sıfır :) Keşke emtia bazlı fonların direkt döviz cinsinden satışları olsa.
fona para girişi yaşandıkça saçmalamaya başladılar.Mevduat miktarının artması getirisinin düşmesi sebebiyle fonun bir süre düşük seviyelerde getiri elde edeceğini düşünüyorum
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Jale endeksde umarım tersde kalmamıştır.
Cuma günü paylaşılan 0.14 oranıyla pazartesi gerçekleşen 3 günlük 0.10 oranının ppf ve mevduatın altında kaldığını cuma günü borsa pozitif olmasına rağmen neden getirilerin mevduat oranlarının bile altına düştüğünü sordum eral beye.Aldığım yanıt pekte hoş değil.Getirlerin mevduat altında kalabileceği 6-12 aylık dönemlere bakılması gerekteği hatta tavsiye olarak fondan ayrılmamın benim için daha uygun olduğu yanıtını aldım.Gpg sosyal medyada paylaşılan günlük getirileri ile reel getirisi arasında ciddi fark var.Inşallah iki güne ciddi zarar yazmadan gpg macarasını sonlandırırız.
GPG pay değeri günü tahminen değişim göstermeyerek 1,28 seviyesinde tamamladı
Varlık Dağılımı
Repo Mevduat Vb % 76,4
Bono % 11,3
Net Hisse Senedi % 5,0
Pair Trade Pozisyon Büyüklüğü % 12,2
Bilgi Hattı: 0312 438 27 00
e-mail: gpg@gedik.com
Sent from my iPhone using Tapatalk
ayrıl demesi tuhaf olmuş. bugünde getirisi yok.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
TIV %14.08 mk
GPG'yi mevduat gibi düşünün.
32 gün sonunda mevduattan fazla getiri elde edemiyorsanız bırakırsınız.
TCD ise vahşi kaplan...
Sonuna kadar kar edecek.
Bazen de yüklü zarar.
İkisi bir değil.
Birinin riski 3 ise diğerinin 10.
Ben fifty fifty gidiyorum.
Benim sorum cuma kapanışı binde 0.14 Fon kar etti ise cumartesi pazar mevduat getirilerine ne oldu.Hatta fon fiyatı pazartesı sabahı 0.10 güncellenerek üç günlük oran mevduatın çok altında ise cuma günü kazanılan 0.14 oranı nereye gitti şeklinde idi.Konuyu fazla uzatmadım sonuçta fon yöneticisi olan kendileri onlara müşteri çoksa bizede alternatif fon çok.Fonun bir kaç hafta içinde agresif büyümesinden dolayı aşırı bir özgüven oluştu galiba.Yeni fon arayışına devam
Fon hedefine uygun hareket ediyor % 2.5-3 bunu yakaladıktan sonra çok fazla risk almıyor. Son bir aylık getiri %3.1 gösteriyor TEFAS ve fon hedefi tutturmuş gözüküyor. Geçen hafta Çarşamba, Perşembe ve Cuma giriş yapanlar doğru dürüst getiri elde edemediler haliyle haklılar. Bakalım ilerleyen günlerde nasıl gidecek
Komplo teorisi yazacağım, yaziyorum. Şimdi bu fon yayıldı, herkes öğrendi ve hatta finans dergisine çıktı. Cumhur sarayı bunu ogrendi ve genel müdürü arayıp getiri vermeyin, herkesi kıyın kıyın uzaklaştırın dedi. Kötü şeyler söyledi vs. /komplo over
Tcd hisselerinden dardanel %12 artı kapamış, düşüşleri frenlemiştir zannımca ons 1504 %1 artıda eksi beklemekle beraber şaşırtabilir de.
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
portföyün %20 si ile 36 gündür GPG deyim
bu dönemde fon her ne kadar %3 lük değer artışı kaydetse de bence yetersiz bir oran
hoş eral bey'in yazılarını okuyunca bunun üstü bir getiriyi beklemek hayal olur
neyse şimdi GPG için satış emri vereceğim ama malum şu t+2 olayı
şimdi yarın satış emri versem para perşembe öğleden sonra hesaba geçiyor
e haliyle yeni fon alış emri cuma günü verilebiliyor o da t+1 den dolayı pazartesi alınabiliyor
sırf bu yüzden bile GPG yi almamak lazımdı ama neyse olan oldu
Webster üsrtad vardı hatırlar mısınız?
şimdi bu durumda GPG yi satıp yerine başka bir t+1 fon almak için pazartesi'yi mi bekleyeceğiz?
İnterneti bitmiş. SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
GPG diyorki bende mevduat üstü getiri olabilir.Bunu dahi taahhüt etmiyorum.
Şu anda mevduat %15
GPG'de 15,5 getirir
Bunu az görenler bence başka fonlara bakmalılar.