Boş kontrata imza attık ama istediğinizde başka takıma gidebiliriz feshedip.
Bu ülkede düzgün kulup başkanlarıda var netekim:))
Printable View
88 de acayip işlemler oluyor bugün.. Sabahtan 88 kaldırıldı birkaç kez ve anında 88 e 500-1.000.000 satış geldi. Şimdi de bariyer koymuşlar ve anında yine 88 e 800-1.000.000 lot arası yazıp siliyorlar ve 3.000.000 civarı sabitliyorlar. Halbuki bugün bayağı ümitlenmiştim sabahtan.. Sırf P....tluğuna yapıyorlar sanırım.YTD
An Miami, 100.000 Lot ile başlamışsınız hayırlı olsun. Ama diğerleri ne anlamadım! Satın çıkın mı demek istiyorsunuz?!! Bir ben akıllıyım mı demek istiyorsunuz? Sonraki yazınızda da “ yüksek maliyetliler adına üzüldüm “yazmışsınız. Gerçekten mi?! Sanmam 0.37 yi göstermez diye tahmin etmem demişsiniz. Allah razı olsun en azından oradan düşmezmiş!! Madem oralara kadar inebileceğin düşünüyordunuz neden bu maliyet ile başladınız?! Benim maliyetim yüksek belli ki benden akıllısın. Ama zaten şirket sahipleri bu kadar acımasızken bir de böyle insanlara tahammül etmek bana çok geliyor. Bu kadar yüksek maliyetli KY beklerken bu yazılanlar abesle iştigaldir. Öngörün olur ya da olmaz ama bu yazdığın vicdana sığmaz. İnşallah herkes zararını çıkarır. Gerçekten çok acıtıcı.
Patron hisselerinde klasik hareket borsa çıkarken her an gidecek gibi tut bir kademe kaldır.. KY alıma başlayınca seans sonu negatif olana kadar bas.. en çok yükselen piyasada dökülme olur.. Biraz yaratıcılık lazım.
ben yazacaktım siz yazmışsınız.ulan milletin canı burnunde gelmiş yok şöyle yok böyle olacak yok üzgünüm.2,5 3 tl den gelmiş buralara millet hala düşsünde alıyım derdinde.zayten 1xx lerde nereden nereye geldi diye zıpladık 546 milyon kar etmiş bir şirket sanki batmış gibi algı yapılıyor ayrıca ertelenmiş 1 milyar kusur geliride yansıtmadılar bilançoya.şimdi bu arkadaşı gören kol gıbı zarar verken satsa sonra yukselse vebalini kim taşıyacak ayıptır günahtır ya.bari öngörünüz varsa içinizde yaşayın
Aynı benim yöntem.Ben de baya nakte geçtim.Alacağım miktar için gelecek bilançoya kadar olan süreyi hesapladım.Yakında paçal yapmaya başlıyacağım.Aşağı basar falan deniyor,kimbilir belki de daha aşağıları da gösterir.E o zaman bu olasılıkdan korkulacaksa hiç bir kağıda girilemez ki bizim borsada sahipsiz kağıt var da ben mi bilmiyorum,bilen varsa yazsın da öğrenelim.
Klgyo 0.18 rasyoya düşebilir denmiş,e o tarihte diğer gyo lar hangi rasyolardaydı.Bir rasyo analiz edilirken sadece kağıt özelinde analiz edilmez ki,sektör ortalamasına dönemsel olarak bakılmazsa o analiz çöptür.Ha her gyo rasyoları patlatacak ama sadece bizimki düşecek denirse bu kadar borsacı var birileri de neden ki der.Bak en olumsuz düşüncesi olan adama bile bu seviyede 100 bin lot kaptırdılar.
Yanlış anlıyorsunuz bence arkadaşı.Kendince planını açıkladı.Tutacak diye bir kural yok.
Yazdığı planı uygulayabilmek için çelik gibi irade lazım.Başaranda sonunda kesinlikle kaybetmez.Karla zarar kardeştir.Herkesin fikrini dinleyip kendi bildiğimizi yapıyoruz neticede.Kötüniyetli bir paylaşımdan çok düşündürücü bir paylaşım.
Bende düştükçe alıyorum ama 0.37 olursa oraya cephane bırakmam paçal için:))
Şahsi düşüncemdir.. Ben bedelliye katılmış olsam ve bu fiyatlara kadar beklemiş olsaydım zararı sineye çekip satmazdım.. her fırsatta maliyet düşürmeye çalışırdım.. Ama hisse şu olur bu olur bilemem, rasyoları kötü değil.. ASLA AL SAT TAVSİYESİ değildir.
[QUOTE=miami;5826337]100000 lot ile başladım bugun.
125000 lot 0.77
150000 lot 0.67
200000 lot 0.57
250000 lot 0.47
300000 lot 0.37
Alimlarim hazirda bekliyor..
0.37 gostermez diye tahmin ediyorum[/QUO
işin güzel yanı aşağı kademeler dolu ,bir arkadaş tek başına 1 milyon 25 bin lot alım yazmış aşağı kademelere,bu aslında umut verici spek verdikçe alıcısı hazır:))))))))))
Sayın GP, bu forumu okuyan 1.5 TL ve üstü bu kadar insan varken 0.37 TL rakamını telaffuz etmek hangi vicdana sığar?! Kötü niyetli olmayabilir ama sözlerine dikkat edecek. O yazdığı kademeler için alım yaparım demiş yani ihtimal dahilinde görüyor. Bunu da anlarım ama bunu yazmak ayıptır, içinde yaşasın veya yazdığı kademelere gelecekse teknik ve temel olarak altını doldursun. Olmaz diyemem ama bu yüksek maliyetli KY ‘yı moral olarak nasıl çökertir farkında olmak lazım bunun. Yoksa patronu zaten biliyoruz. Ama şu an ihtiyacımız olan en son şey moral bozukluğu. Madem bizler için üzülüyor o halde o düşük kademeleri yazıp buralardan alırım param hazır yazmamalıydı. En çok bozulduğumda “0.37 ‘yi göstermez, sanmam” yazması. Oraya gelirse elinde bulunanlar için ne anlama geleceğini iyi anlamalı. Bir çok insanın durumu içler acısı olur. Neyse kar, zarar kardeştir. Ama bu forumda olumlu ya da olumsuz yazarken 2 kere düşünmeli. Çünkü çok zor durumdayız. İnşallah o kademelere gelmez. Ne diyeyim hayırlısı ne ise o olur inşallah.
Gene de bunları yazan biri 0.37 ye düşebileceğini düşünen biri rusya işi çözülmeden hem de 100 bin lot gibi fena sayılmayacak bir lotla neden alım yapar ilginç cidden.Yani üç beş ay sonra saçmasapan bir alımla bedelli parasını iç edeceklerini düşündüğüm aşağı gideceğini düşündüğüm şirkete şimdi neden para koyayım ki beklerim o zaman para koyarım.
Benim aklıma göre abrakadabra yaptılar,ortada uzun soluklu bir tiyatro var,bu aşamada durum tatsız ama borsadır burası 0.37 de gösterebilirler 6.37 de asıl planları nedir şu anda bilmiyoruz.Bence mal dağıtımı derdinde olsalar bilançoda o karı saklama bedelli zamanlaması falan o işler hiç olmazdı.Aksine bilançoyu çok daha mükemmel gösterirlerdi,gerçi saklanmış karla bile muhteşem geldi ya neyse.Bence oyun bitmedi,elbet bu kadar zararı sineye çekmeyeceğiz,kendimize bilgimize görgümüze ayıp olur:)))))))
koş ülkemin zengini koş,faizsiz kredi türk küçük yatırımcında..
Misal bugün borsa yemyeşil bunu bu seviyede bile kırmızı göstermek için müthiş bir çaba var neden ki.
Da bu kadar sağılacak yatırımcının fikir teattisinde bulunduğu bir topikte siz neden değerli zamanınızı kaybediyorsunuz ki.Haşa yoksa sizde mi:))))))))))
Ben 2011 de aldım aldığım fiyatın 10 misli altına düştü.
Moralim bozuldumu.Çookkk.
Ancak arkadaşın yazdığı sisteme benzer şekilde düştükçe aldım.
Bir baktım abartmışım:))
O vaziyette 2017 ye kadar bekledim.
Bir kısmımnı 5 liradan 2017 de geri kalanınıda 2020 de vererek kendimi kurtardım.
Maliyet çok önemli.
1.64 den satarak bedelliden kaçtım.
1.25 den girmeye başladım.
En son 0.83 den paçal yaptım.
Savaş deprem iktidar değişikliği yada yönetimin kasti bir operasyonu olmazsa burdan yüzde elli yüksek maliyetlilerin zarar etme şansı yok ence hemde dolar bazında.Ama ne kadar bekletir onu bilemem.
Nitekim sayın tahmincinin sayın wasabanın ukelalık olmazsa benim burada olmamın bir anlamı olmalı.
91 üstünde kapanışlar gelirse 1.11 e kadar gider orada çoğu kişinin maliyeti kurtarılır heralde. 1.11'i aşacağını düşünmüyorum 3 4 aylık süreçte ytd
Sayın GP ben maalesef bedelliye girdim. Riski de bilerek aldım ve maalesef durum bu şu anda. 280 K hisse, 170 K zarar. Mecburen bekleyeceğim. Çok emek vardı yıllardır oynarım sermayemi 5 katına çıkardım 3 senede ama bu hissede işler böyle oldu maalesef. Kar ve zarar kardeş. Oğlum içim planlarım vardı bu yüzden üzüldüm çok. Ama Ama bu parada çok emek vardı ve o yüzden diyorum ki; belki yakında değil ama mutlaka bir gün.. mutlaka…Artık paçal yapma imkanım yok. Artık bu para yokmuş gibi bekleyeceğim. Tecrübelerinizi aktardığınız içim teşekkür ederim.
Valla benim aklıma göre rasyonel neden olmadan temel analizinde sıkıntı olmayan bir hisse borsa yemyeşilken özellikle sürekli kırmızı yaktırılıyorsa o hisse için iyidir.
Zaten bu kağıdın olayı belli,o yüzden sıkıntı yok evelallah bundan da zarar çıkar artıya da geçeriz arkadaşlar.Bu saatten sonra bu çakallara yem mi olacağız.
Bugün kararsızdım ama dayanamadım 0.88 den ilk paçalımı yaptım.Erken mi başladım bilemiyorum bu rusya işine güvenemiyorum,hayırlısı artık.
Benim ortağımdada var çok.Ben aldırmıştım zamanında.Girme bedelliye dedim.2020 dede girdi bu senede.Bu borsa işinde alım noktasının iyi olması gibi satımında öyle olması gerekiyor.Biraz bilgi biraz şans kısmet.Daha yarıya bile düşmemiş paranız.Çıkar günün birinde zararınız.Birde şöyle düşünün.2020 de zirveden alanlar dolar bazında 10 misli kaybettiler nerdeyse.Görür oraları günün birinde belkide tekrar.
Son olarak okuyanların faydalanması için.Piyasa değerlerinide iyi karşulaştırmak lazım.
Kolaylıklar tüm ortaklara.İnşallah herşey güzel olur.
Onlar dalton biraderlerdir,yoksa bu seviyelerden yüklü lotu kimden toplayacaklar.Bakın burda bu kadar borsacıyız herkeste de bireysel olarak ciddi lot var,hiç ciddi montanlı bir kol kestim falan yorumu okuyormusunuz.Aksine 0.37 olacak diye düşünen bile 100 bin lot alıyor,herkes nerden paçal yapsam veya kağıda girsem derdinde :))))))))))Burada sihirbazın oyunu kuruluyor yakında abrakadabra der şapkadan tavşan çıkar.
Siz kabahor u bilirmisiniz ben oralıyım.riks almayı severiz kimileri kumar der.Bizde biliyoruz klgyo ile aynı sektorde olup klgyo dan iki katı fazla kar eden,aynı zamanda heryıl düzenli temetru veya bedelsiz hisse veren ismini boşver yo ları.Bizde biliyoruz o hisseler varken,bunlarda olmamak gerektiğini.Ama ne yalan söyleyeyim ben o başta bahsettiğim yerdenim,Yani Başkaadı kumar,,ben risk diyeyim,yani ben risk severim.
Eh o zaman tamamdır.Borsa kumarbaz adamların işidir.Ne kadar risk o kadar çok kar.Hayırlısı artık.
Yanlız bugün 88 den epey işlem oldu.. Fiktif işlem olma olasılığı bir hayli yüksek..Kim satar bu fiyattan ben de hayret ediyorum. Umarım böyle yazarak manipilasyon yapanların ekmeğine yağ sürmüyorumdur.. YTD
Sn şekerli bu saatten sonra ne ekmeği ne yağı herkes ölmüş eşek kurttan mı korkar modunda bence,valla adamlar dümenlerine devam ediyorlar,etsinler bakalım .:))))))))))
Valla ben emekliyim ve hergün ekran başındayım sabahtan kapanana kadar. Boş geçen günlere çizik atar geçerim maliyetimde 1,06 civarında kayıp olan sıfırlanınca 150.000 tl olsun, neler kaybetmedik ki. Volvo arabayı 329 a sattık 1 ay sonra 500 oldu. Şimdi 650 den aşağı değil.. Nasılsa bahtsız bedeviyiz, Yukarıda arkadaş söyledi ölmüş eşek kurttan korkmazmış:(
işin sonunda kar varmı yokmu bilemem.(zaten yüzde yüz kar olacağını bilsem ben oraya olmam)kumar bir alışkanlık,bir yaşam tarzıdır.sigara,içki,hatta uyuşturucudan daha ağır alışkanlıktır.yaşamayan bilemez.Elimdeki tüm hisseler riksi kazandırma ihtimali çok az olan heyecan veren hisselerdir..Bu konuda tez yapmak isteyen benim hangi hisselerden ilgilendiğimi hisse netten veya küşlüdan anlar..
bugün yine hisseyi kıpırdatmadılar. :). kademeler herzaman ki gibi. alan satan herzamanki gibi. bi ky yoktu. sahi nerdeler.?
Nisanda arsamı sattım kavga dövüş 1.030.000 a, karşılığında 330.000 2017 s60 advance volvo aldım. 4,5 ay sonra 329 a zor sattım. Ev alacaktım izmirden anlaşamadım ( 760.000 tl 2+1 ) bende TL ye yatırdım nasıl olsa döviz artmıyor diye bir sabah uyandık ki döviz uçtu, para hiç oldu.. Ev fiyatları milyonu geçti. Şuan benim sattığım arsa 2,8-3 milyon arasında:vk: Daha nasıl bahtsız bedevi olunur bilemiyorum. Ana para bile erimeye devam ediyor hem enflasyon ile hem de borsa ile :(