Pala kıyafetlerini kurtardıysa ne mutlu ona
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Dün açıklanan veriler en kötü güne işaret ediyor, avrupa ve abd kötüye gitmeye devam ediyor. İran büyük ihtimalle eksik veriyor bilgileri. Bizde 1-2 haftaya 20 binler konuşulur tespit edilen rakamlar. Bizde halkın %50 den fazlası eve kapanmış durumda gönüllü bir sokağa çıkmama uygulaması var. Bu işin sonunda eve kapanan insanların psikolojisini de düzeltmek gerekecek.
izolasyon günü 6
Çocuk hanım uyuyor. Çayı demledim.
Başlığı okudum. Sn Aleni nin kararı üzdü. Çocuklar önemli değil demiş ama çocuk sorumluluktur. Kesintisiz rol model ararlar. Olmadığında yoldan sapmaları kolaylaşabilir. Diğer yandan tek atımlık kurşundur insan hayatı. Kendine ait olanı yaşamak güzeldir. Ama kendini düşündüğünde en önemlisi karakterin ve yalnızlığa olan bağışıklılığın ön plana çıkar. 5 kez evlenip sonunda hayatını rezil edenler bilirim. Yalnızlık senin işin ise çocuklar için de su akar yolunu bulur diyorsan, affedilmeyecek bir konu varsa seçim senin...
Artık insanlar evde kaldıkça başlık vioptan aile toplantısı haline dönecek. İlginç bir süreç.
Beklentim 3 ay içinde 500 bin vaka idi dünyada.İtalyadaki kontrolsüzlük, ispanya ve fransanın katılması almanyanın sınırda olması düşündürüyor. Gençler çok ulaşmak istediği avrupaya ulaşacak bu salgın geçtiğinde. Acayip iş gücüne ihtiyaç duyacak avrupa.
gelgör ki 22 yy da kapitalizmin sona ermesi düşüncemi daha öne çekebilir bu virüs. Tüm dünyada insanların evlere kapanması ile üretim azalacak, tüketim azalacak. Üretim daha çok robotlarla yapılmaya başlanacak belki de. Bu salgın büyük ihtimal yapay zekanın daha az denenerek kullanılmaya başlamasına da neden olabilir.
Kendine yeten site devletleri 22 yy ın ortasında beklerken bu fikrimi de öne çekebilir salgın.
Sözün özü hava su temizlense de kimyasallar açısından salgın nedeniyle
artık hiç bir şey tüm dünyada eskisi gibi olmayacak.
iyi tatiller...
6 çocuk mu 🤦🏻*♂️
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
İlkbahar ekinoksu 21 Mart'ta gerçekleşiyor.
Gündüz ile gecenin eşit olması durumu, 21 Mart ve 23 Eylül'de gerçekleşiyor.
Bizim bulunduğumuz kuzey yarım kürede ilkbahar, güney yarım kürede sonbahar başlangıcı olarak kabul ediliyor. Güney yarım kürede geceler, gündüzlerden uzun olmaya başlarken, kuzey yarım kürede ise tersi oluyor.
Ekinoks, gün dönümü ilkbaharın habercisi ve sıcakların artması şeklinde yorumlanır. Ekinoks (gün tün eşitliği ya da ılım olarak da bilinir), Güneş ışınlarının Ekvator'a dik vurması sonucunda aydınlanma çemberinin kutuplardan geçtiği an. Gündüz ile gecenin eşit olması durumudur.
https://i.hizliresim.com/NuPoAz.png
https://i.hizliresim.com/DR81Wb.png
Bende benzer fikirlerdeyim. Ulus devletin parlayacağı, zenginlerin servetlerini gizlemek zorunda kalacağı bir dönem bizi bekliyor olabilir
Düşünün 1930ların temel ürünlerini kendin üret, fabrikaların lojmanları olsun. Banka bankolarında camlı bölme olsun gibi geçmişe ait kavramların bugün işe yarayacağı gerçeği insana garip geliyor.
Veya
Bu ülkede cuma namazında cemaat camiye sokulmayacak dense ve bunun ak parti iktidarında olacağını söyleseler güler geçerdim. Ama bugün bu gerçek oldu. Bu nedenle geçmişi yargılamayı seven halkımızın bugünlerden ders çıkarması gerekiyor.
Son olarak şu olay sonrası gerek toplum bilimlerinde, sağlıkta, mühendislikte ve finansta inanılmaz bilgi oluşmuş olacak akademisyenlere şimdiden kolay gelsin. Doğru noktadan yakalarsa ses getiren teoriler ortaya çıkabilir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gemiler için eskiden kullanılan karantina terimi de değişmeli bu salgınla.
Bu bir izolasyon. Sosyal izolasyon.
Karantinada toplu halde insanların bulunduğu mekanlar vardır. Diamond gemisinde vaka 700 lere çıkınca birinin aklına geldi. Evli evine köylü köyüne dediler. Böylece bulaş azaldı. Aynı gemide devam etselerdi yolcuların tümü hastalanabilirdi.
LUTFEN OKUYUN.. Herkese saglikli huzurlu haftasonlari..
Dun geceden beri beynim yandi. Haber turke konu olan ve koronavirus vakalariyla ilgilenen 2 prof konugun aciklamalari beni pert etti. Bu pozitif vakalarin hepsi hastanede mi dedi mehmet akif.. doktorlarin cevabi hayir.. nasil hayir dedi. Evde izole oluyorlarmis. Hastaneye tahlil icin geliyorlarmis ve olasi vaka kaydiyla ormek aliniyirmus. Sonuclar cikinca kesin vakaya aktarilip evde karantinada kaliyorlarmis durumu agir olmayanlar. Mehmet akif delirdi ben bunu kabul etmiyorum yani kendi insiyatiflerine birakiyorsunuz ortada gezinip bulastimalarini. Doktorlar da evet bu konuda yapilmasi gereken karantinaya alinmalari dedi..
Sonuc olarak sen evde otur ben oturayim. Bu 600 vakanin bilmemkac tanesi sokaklarda. Rezillik
Haa kolluk gucleri takip ediyor mu diye sordu nagehan yada digeri onun da cevabi hayir..
Tüm dünyada bilgiye kolay ulaşım başladığında herşeyi bilenler ortaya çıktı. Zamanla bilgilerin doğruluğu ve sonrasında gerçekliği azalmaya başladı. Bunun sonucu tüm dünya toplumlarında konusunda daha az uzman ama öz güveni tavan yapmış bireyler ortaya çıktı.
SOnra bu uzman bireyler tıpkı ingilteredeki gibi zaten bu virüsten kaçış yok (%80 i virüsle karşılaşacak)toplum buna direnç geliştirmeli gibi tezler üretmeye başladı. Nedensel açıdan doğru idi, dünyadan izole bir ülke imkansızdı.
Bir tek şunu es geçtiler sağlık sistemleri toplamda populasyonun % 5-10 unu tedavi etme kapasitesi üzerine kurulmuştu. Hele ki bu hastalıkta gerekli olan solunum cihazı çok daha az oranda idi. İngiltere bu hatasından döndü. Ama bu hatanın hesabını vaka sayısı kesecek. izleyeceğiz.
büyük ihtimal avrupa yaşlanan nüfusu gözden çıkardı ilk planda.
Bizdeki programı izlemedim. Ama evde karantinada olanlar da toplu taşıma ile gidip gelmiyordur herhalde. Yoksa benim kendimi izole etmemin hiç bir faydası olmayacak. Sonsuza kadar evde kalamıyacağıma göre daha geç olsa da ben de hastalanacağım.
Beni en çok ekonomik yanı tedirgin ediyor. Milyonlarca insan dar gelirli, bu iş 1 sene sürse bu insanlar ne yer ne içer, nasıl gıda temini yapar? Yeni doğan bebeler. Tam bir felaket gerçekten. İşte bu yüzden dedik, milli sermayemizi yemeyelim, dışarı aktarmayalım, ürettiğimizden fazla tüketmetmeyelim.. fed, devamlı para bastı, biz devamlı borçlandık, onlar bastı biz borçlandık. Almanya, fransa, ingiltere bunlar cari fazlaları, fonları var bir şekilde halleder, peki ya biz? Milyonlarca maaşla kıt kanaat geçinenler ne yapacak arkadaşlar? Coronadan da vahim maalesef. En fazla sabredeceğimiz 2 ay. Üstü olmaz bence..
Devlet bizim vergilere sırtını dayamış, kasada parası yok ekstra çıkarsın versin.. emekli maaşları var.. vergi baya düşmüştür.. nasıl dönecek bu çark?
Umarım bu olaylardan ders çıkarırız, 1 haftada unutmayız. Her yol yabtık, hastane yabdık diyeni alkışlamayız.. dışarıya bağımlıyız temelde, kendi ekonomimiz kendimize yetecek mi?
İtalya, ispanya ekonomik kriz içerisindeydi. Dikkat ederseniz olaydan yırtamayan bu ülkeler oldu. Çin de para bol olduğu için, hastaneler, cihazlar tekin edip vakalara müdahale etti paçayı azda olsa yırttı.. keza almanya da yırtacak.. ekonomik krizde ilk batması beklenen ülkeler italya ve ispanyaydı, bunu bende dile getirmiştim, çünkü 10 yıldır konuşuluyordu..
amerika tüketen ülke gibi gözükse de tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek, üretebilecek, kendi kendine yetebilecek bir ülke.. kezaa almanya da öyle..
Daha hastanelerde yetmeyecek kadar pozitif sayimiz yok. Bastan karaya vurmak bu olsa gerek. Ve foxda soyleneni bilemem ama lutfen dun geceki programin tekrarini izleyin bu 2 prof bayan direkt bu vakalarin tespit ve tedavisini birebir yapan doktorlar. Ve ne yazik ki durum bu. Teshis konulanlarin cogu evlerinde ve takip eden kolluk gucu falan yok. Yani cok sikildim cikayim diyen cikip dolasip donuyor.. yazik ki ne yazik. Haa bunlar 100 bininci vakadan sonra duyulsaydi tamam yer kalmadi hastanelerde derdim.
Serkan kardeşim.. hala işin ciddiyetini kavrayamadınız. Bu bir finansal kriz değil, bu bambaşka bir kriz adı yok. Sorun para değil, fed deli gibi para basar krizden bir şekilde çıkılır.. soru bu vaka biter mi? Ne zaman bu virüs biter normale dönmeye başlarız. Bitse dünyanın toparlanması 3 ay.. soru şu ne kadar sürecek?
Biz insanoğlu katı kurallara maruz kalmadıkca tersini yapıyoruzmaalesef .....
https://twitter.com/sputnik_TR/statu...595211777?s=20
Fırça gelince dönmüştür.
Sadece Swap hariç MB rezervi - 1.13 milyar dolar, Swap ve altın hariç -21.6 milyar dolar.
Müthiş ekonomi yönetimi dövizi ucuz tutarak yabancının hisse ve dibs satışı yapıp kaçmasını kolaylaştırıyor. Sivri zekalı trollerden birisini ekonominin başına getirelim. Yardımcı olup, iyice sıvasın.
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Ateş Kara: (Kovid-19) "Bu hastalık gerçekten ağır seyir ediyor. Evde kalmamız gerekiyor. Virüsü çoğu kesim atlatıyor ama ama iyileşenlerin de akciğerlerinde hasar bırakıyor."
"Koronavirüs geçiren oyuncunun hayatının geri kalanında futbol oynayamama ihtimali çok yüksek."
"Kovid-19 sadece yaşlılar için değil, gençler için de çok tehlikeli."
"Hastalığı öyle veya böyle hafife almamamız lazım."
SGK rahatlar gibi görüşler vardı. Eğer bu bireyler artarsa Sağlık giderleri yine artacaktır.
Hocam birde şu var ki bu konuda kesin bilgi yok. Virüs kapıp, iyileştikten sonra bireyler normal yaşantılarına devam edebilecek mi? Bence böyle bir virüs 1 ay iyileşme süreci var o 1 ayda akciğeri yer, bireysel ilerleyen yaşantısında devamlı solunum sıkıntısı çekecektir. Görünen köy klavuz istemez, kronik bir hale geleceğinden şüpheliyim.
17 yılda ülke harabeye dönmüştü zaten
Liyakat bitmiş , siyasal islamcılar ülkeyi özelleştirmeler , yandaşlara verilen ihaleler , gelir dağılımını parti yandaşlarının Lehine bozarak ülkeyi fakru zaruret içine düşürdüler
Artık devletin Telekom’u yok iletişim sektörü yol
Petkim yok Tüpraş yok
Eğitim sistemi çöktü feto okulları ile başlayan süreç eğitimin fahiş paralı olduğu özel okullar ( eğitimleri işe yaramaz çünkü öğretmen de yok artık ) Evrildi. Devlet okulları bitti . Paran yoksa imam hatibe gönder , varsa özel okulda yolun
Hastaneler deseniz üniversite hastaneleri ve araştırma hastaneleri bitirildi yerine rantiyeci özel hastaneler geldi
Diyanet arpalık oldu
Genç nüfusta işsizlik yüzde 30
Çalışanların yüzde 50-60 u asgari ücretli
Merkez bankası yedek akçesi bile kullanıldı
Ve bu şartlar dahilinde şimdi de tüm dünyayı uzun süre etkileyecek virüs krizi
Ve bizi en zayıf durumda yakaladı
Allah yar ve yardımcımız olsun
Çin ile ilgili bir haber var.
2017den beri China Mobil telefon aboneleri sayısı ve değişimi Ocakta 862.000, Şubatta 7.254.000 abone kaybı olduğunu gösteriyor. Çin'in Corona rakamları gerçek olabilir mi?
China Mobil kullanılmayan hatların kapatıldığını söylemiş, azalmayı bununla açıklıyorlar. İncelenmesinde fayda var.
Sn Hermesj
Tabi bu söylem insanlar evde kalsın diye de söylenmiş olabilir.
İncelediğim yayınlar ekten püften di şimdiye kadar.
Bir kaç vaka da fibrozis nedeni ile solunum sıkıntısı çekenlerden bahsediyor, reenfeksiyondan bahsediyor ama sayı az.
Herkeste böyle olacak demek hata olur.
pnömoni 1 ayda tamamen iyileşir. Tüberküloz gibi aşırı virülansı fazla bakteriler hariç.
Viral pnömoniler çok daha hızlı iyileşirler. Covid tam bilinmeyen bir virüs. O yüzden çalışmalar geldikçe daha net konuşmak mümkün olabilir.
Tedavi protokolleri çıkmaya başladı. Antiviraller deneniyor. Antimalaryal(sıtma) ilaçlar da deneniyor.
Bağışıklık sistemi çok önemli. Bunun için spor iy beslenme düzenli uykuya dikkat etmek gerekli.
Benim tek endişem bu virüsün hastalık yapıcı etkilerini azaltacak mutasyonlar değilde virülansı arttıracak mutasyonlara uğraması. İnşallah o olmaz...
Şunu da bırakayım;
https://twitter.com/gurseltekin34/st...383090694?s=21
Bir cumhuriyet halk partisi meclis üyesi ve belediye başkan vekili olarak diyorumki
üstün zekalı olmaya biliriz ama
adam gibi ADAM olduğumuz herdaim söylenir
https://imgyukle.com/i/JYZfYH
https://www.facebook.com/profile.php?id=100005031315219
Hocam sizin kadar lugata hakim değilim. Alanım değil zaten. Ben sadece açıklamaları baz alarak konuşuyorum. Who başta herkesin maske takmasına gerek yok dedi, sonra virüsün havada 2-3 saat kaldığı görüldü sanırım, maske takılsın dedi. Virüs hakkında hiç bir bilgi olmadığı için yalpalanılıyor.
Kronik rahatsızlık olmasa bile bu virüsü kapıp iyileşen kişi hasarsız atlatabilir mi? Bu konu da bazı kişiler makale yayınlamış, normal yaşantısında zorlanacak diye. Çünkü akciğerler hastalık sürecinde ciddi hasar verebileceği, hastaların sonra ki yaşantısı takip edilmeli deniyor.
Bu viruse karsi benim Yegane tedbirim,Yegane olarak onerilenleri dikkate almak. Avustralyada da vaka sayisi suan 1000 i gecmis durumda, olum orani azda olsa. Hernekadar sn Gaya beyin recetesini uygulamak istesemde yasadigim yerde o ilaci bulmam mumkun degil, ve ben Yeganeye soz verdim alkol yok diye. O yuzden Yeganemin onerilereine devam.
Haa buarada Yegane onerim piyasalar acisindan. Korkak biri yureksizsen ve riski goze alamazsan peri kizina sahip olman cok zor. Firsat ayaginiza gelmis ve cogunuz daha uzumun copu, karpuzun cekirdegi diye diye telef oluyorsunuz.
Kalin saglicakla, Yegane tedbiri unutmayin.
Onerisi su idi: ellerini once islat, sonra sabunla enaz 20 saniye sabunla, durula, ve kagit havluyla kurula. Sonrda havluyu cop sepetine at.
Bakalim pazartesi garan alabilecek miyiz yoksa ucup gidecek mi.
Sn Hermesj şimdilik fikir yürütmek yanlış olur bir kaç vaka var iyileşip solunumda sorun yaşayan. Oranlar netleşirse gördüğümde yazarım.