Orası laçkalaştı
Cıvık işi sevmem
Daha yazmıycam oraya
Onlar yazsın çizsin dostum biz borsa kağıt mağıt arayıp bulup ekmeğimize bakalım - ekmek çorba
Printable View
Bizlerin en son üzerinde ittifak ettiğimiz şey seans içi algılara yenik düşmemek için kararımızı seanstan önce vermiş olup seans sırasında algılara kayıtsız kalmak bunu becerebilmeliyiz dostum
Tabi seans içi herhangi bir hisse senedinin kaderini değiştirecek haber düştüğünde de hızlı karar verebilmeliyiz
borsacı at üstündeki avcı gibidir hareket halindeki avını avlamak için hızlı karar verip hedefe kilitlenmelidir, sürüyü hedef alırsa avdan eli boş dönmeye mahkumdur. Bunlar teoride bilip pratikte uygulayamadığımız şeyler, üstelik bir de algılara yenik düşüyoruz.
Şunu demek istiyorum;
Zararına satmadıktan sonra, Al-sat sonrası ufak karlı dahi olsa işlem olumlu sonuçlanmıştır. Sonrasındaki hisse hareketlerinin bir önemi olmamalı.
Bu bir yatırım stratejisi dir. Kimi alıp bekler, kimi de böyle yapar. Hangisi uygulanmalı, tartışılır.
Bir de hep söylüyorum piyasa rasyonel olmaktan uzaklaştı bir çok hisse hak etmediği fiyatlarla fiyatlandığı için üstüne birde değerlenmesi gereken hisseler değerlenmedikçe psikolojimiz bozuluyor, rasyonel olmayan fiyatlamaları görmezden gelebilip aldırış etmemeliyiz.
çok fazla dile getirdiğim için fiyatında çok uçuk kaçık fiyatlara gittiği için bir sakınca görmüyorum
bir çikolatacı firma İSO 500'ün ilk 5 şirketin (belkide daha fazla) toplam piyasa değerini sollamıştı
bu tür değerlemelerden bize ne
zaten öyle fiyatları etmeyeceğini bildiğimiz için sinirlerimizi boşuna yormamalıyız da!
göz görüyor, nefis de istiyor.
Abi, Şirketten kar ettim mi, bence yeterli. Daha iyi ya, sattıktan sonra daha da yükselmiş işte. 5.70 den almışım, 6.80 e satmışım. Benden 6.80 den alan da bugüne kadar beklediyse 8.63 olmuş işte. Ne güzel...Az kazanmışım, daha da kazanmalıydım, bu işlerin sonu yok, kısmet böyleymiş. Nokta.
Önemli olan zararına satmamak.
Al-sat işini teşvik etmiyorum. Hiç böyle yapmasaydım, bekleseydim daha kazançlı çıkacaktım. İşte bunlar farklı stratejiler, sonuçları tartışılır.
Bist30 dışında rasyonel fiyatlanan hisse çok çok az kaldı,
benim yatırım anlayışım daha önce yediğim dayaklardan dolayı defansif hareket etme yönünde, yani öncelikli olarak kaybetmemek.
aklıma takılan şey, bu rasyonel olmayan fiyatlardan illa ki bir düzeltme yada ele verme olacak, yaşanacak..
işte o zaman bizim temeline bakarak aldığımız, yatırım yaptığımız hisseler nasıl hareket edecek.
esas cevaplanması gereken soru bence bu..
is the average of five people around the human..
Hangi hissedeydim hatırlamıyorum birisinde yazmıştım
sermayenizi küçümsemeyin
10.000 lira paranızla 6 ayda bir %100 prim yakalasanız 3.5 senede milyonerliği devirirsiniz.
nitekim sadece bu sene bunu yapabilenler olmuştur.
Bir arkadaş sermayesinin çok küçük bir kısmıyla 5000 adet rtlab almıştı 2 liradan, 50 lira üzerinde satmıştı
ne yapacağını sorguluyordu
o paranı bir temettü hissesine yatır bir daha da rtlab'ın yanından geçme dedim
allah bir kere yürü ya kulum demiş
tabi rtlab'da o fiyatlara öyle anlamsızca çıkan uçan kaçan hisselerden değil.
Rtalb'nin halka arzına katılmıştım, yani halka arzdan bugüne aşağı yukarı seyrini biliyorum dersem yalan olmaz,
bu şirketin eski sahipleri bile şirketten bi cacık olmayacağını düşünüp yanlış değilsem 2018 gibi defter değeri gibi bir rakamdan glryh grubuna satmıştı.
1-2 liralarda almaya tenezzül etmediğim hisseyi diyelim ki 2 liradan alsam bile 4 lira olduğunda kesinlikle satardım,
satmayacak aramızda kaç kişi var, ki doğrusu da bu değil mi!!
is the average of five people around the human..
Güzel bir paylaşım,
Cevabı şöyle olmalı, o noktadan sonra bahsettiğiniz hisselerde geri çekilecek ve inanan taşıyıcılarını bir miktar dökecektir. Algı gitmediği için sattıracaktır., Alıcılar ise bunu destekleyecek ve çözülme yaşatacaktır.
Ve işte o nokta çok önemli olmalı. Akıllı paranın pozisyon açmaya başladıgıı noktalar o anlardır.
Çünkü tahtalar , inananlar ile yürür, inanmayanları herdaim kazanmış olsada döker.
Saygılar bol kazançlar
craps, pawnstar, svilengrad
Uzun süredir bu işin içindeyim ve yatırımcı profilinden anlarım diyebilirim.
Strateji kesinlikle önemli , birkaç dostum var ...Benim bakış.açıma aykırıda olsa...Şöyle hareket ediyorlar.
Piyasayı hiç takip etmiyor bir tanesi , gün son 18.00 dan sonra yüklü miktarda garanti ,işc, halk vs alış giriyor ölü seansta ve ertesi sabah 3 kademe yukarı hepsini satış giriyor. Ve inanmayacaksınız ciddi kazanıyor.
Diğeri sadece tavan olacak hisselere tavan olmadan 3/5 kademe önce yoğun alıyor, tavan olmayacaksa bile tahta tavan oluyor ,ve ertesi gün satıyor, her
ikisi içinde tahta önemli değil....temelde teknikte...
Doğru değil, ama strateji sonuçta.
Ben yatırımcı yım treader da değilim.. Benim bakış açımda içini görmediğim kavanoza parmak atmak olmaz. Alırım, arttırırım, biriktirir devam ederim.
2000 li yıların öncesinde birçok farklı stratejiler denesemde ,2002 sonrası yatırımcı olmaya karar veren tarafta yer aldım.
Max 3 veya 5 tahta dışında hareket etmem.
Saygılar
Olaya aydönümü , gündönümü, tanvakiti, rüzgar, fırtına, güneşli hava vs tabiat olayları gibi bakarım inandığım tahtada...
Her zaman kazanmak olamdığı gibi kaybetmekte olmadığını bilirim.. rüzgar diner, fırtına diner ,gece olur ama sabah olacağını güneşin doğacağını da bilirim.
Gerektiği yerde gerekli dokunuşları yaparım, bir hedef ve bir oluşum maraton gibi değerlendiririm...
Çünkü pay piyasalarının kuruluşunun temel amacı fiyatlamaları yukarı itmek olduğunu bilirim.
Tabii önemli olan doğru bir maratona başlamak...Kendi yatırımcı profiline uygun ve doğru zamanda ,doğru tahtada başlamak.
Kızılderili reisi oturan boğa sen misin?
Bele de yahşı tanımladın da ondan
Kenan abi, Yanlış anlamayın lütfen, Gedza da halen ciddi bir büyüme göremedim, şimdi diyeceksiniz ki, kimsenin görmediğini görmek lazım, siz neyi gördünüz de göremiyorum, halen anlamış değilim. Ha şunu da söyleyeyim, Gedza finansallarıyla bu fiyatları hakkediyor, ona inanıyorum. Fakat hedeflerinize gitmeyi, yani 40-50 liralara gitmeyi hakkediyor mu, şu göstergeler ile sanki daha erken gibi. Bilemiyorum, yanılabilirim de. Ama ciddi şüphelerim mevcut (kısada olması ile ilgili)...Selamlar,
Öncelikle , 40/50 gibi bir fiyat hiçbir zaman telaffuz etmedim.
Kısaca analizin güncel verilere göre olduğu için fiyatlama seni ürkütüyor, bu doğal.
Ben güncel verilere göre değerlendirmiyorum ve yatırımları biliyorum. geleceğe ,gelecek verilere göre değerlendiriyorum.
Temel analiz olarak kısıtlı bilgiye sahibim, mali müşavir dostlarımın değerlendirmesi ve bilgilendirmesi sonucu oluşumu takip ediyorum.
Saygılar
Evet bir dostum geçmişte birçok BIST şirketine yeminli mali müşavirlik hizmeti veren bir şirketin ortağı, diğer dostum ise global bir firmanın( piyasa değeri 6 milyar Euro , 2019 cirosu 2,6 milyar Euro ) Doğu Avrupa ve Türkiye müdürü...
Her ikiside birbirinden bağımsız ve habersiz yakın bilgiler verdi. Gelecek ile ilgili....
Daha önemlisi şimdiye kadar yanılmadılar..( Durdo , pkart ve birçok hissede şimdi gedzada olduğu gibi)
Onların doğruluğunu tartışabileceğim bir durum söz konusu değil.
Gerisi tekniğe kalıyor , işte o benim işim...cool:;;
Dostum, Durdo ve Plastik kart, her ikisinde de, finansalları ne kadar değişti, ne kadar iyileşme görüldü. Bunlara iyi diyen Mali Müşavirler hisselerin yükselmesi dışında ne gibi bir büyümeyi yakaladı da haklı oldular, bunu izah edebilir ler mi. Gedzada da neyi görmüşler, somut olarak, orası da ilginç hani. Selamlar,
Özellikle Durdo ve Plastik kart için diyorum. Son iki yıldır bir gram büyüdüklerini sanmıyorum.
Tabii herkez gördüğünde ,olay başka bir hal alır.
Sn.izci kimbilir bir gun sizleride aramızda görürüz.
Sonucta yaklasik 3 -4 yillik geçmişimiz var ayni hisselerde silver ve Gedza.