Mps % +0,70 / 1,849092
Tca % +0,30
Zpf % +0,27
Zpe % +1,35
Printable View
Mps % +0,70 / 1,849092
Tca % +0,30
Zpf % +0,27
Zpe % +1,35
Eib +0.06
Mac +1.02
Zpg(ziraat kira sertifikası) fonu haftasonu %-0.61 yapmış, para piyasası fonu kadar getirisi olan bu fon nasıl bu kadar düşebilir. Kira sertfikasi fonları gunlerdir eksi yazıyor olağanüstü bir durum mu oldu acaba?
Yok bu altın düşüşü değil altının -3, -5 yaptığı günler bile -0.20 filan düşerdi. Bunun altında başka bir şey var batan iflas eden bir tahvil felan olabilir mi? İçeriğinde ağırlıklı olarak kira tahvili olan KTM fon da bugün -%0.68 yaptı, hisse oranı bu fon da %18. Bu kira serifikalarinda bir seyler var ama hayırlısı
Fil ppf'yi kademeli olarak defansif değişkenlerle ( eib +sua) değiştirmeye devam ediyorum.
Fil'in günlük getiri ortalama 0.03% iken, defansif değişkenler 0.05% günlük (işgünü )ortalama ile gidiyor.
Hisse fonu tarafında ( mac/tkf/mps/nnf) endeks persembeden persembeye -2,96% yaparken, ben -0.75% yaptım.
Eurobond fonlarında ipv + dbh taşımaya devam ediyorum. Günlük (işgünü ) ortalama getirileri 0.29% ile gidiyor şimdilik.
Endeks geri çekildikçe hisse fon artırmaya devam, dolar 7.20' lere gevşemedikçe eurobond fonları artırmıyorum artık, diğer hallerde ( endeks ve dolar ola ki beraber uçarsa ) ppf ve defansif değişkenleri artıracağım.
Viopta bir miktar usdtry yıl sonu kontratı long pozisyon taşıyorum, yaklaşık 20-30 gün vadeli ( %10-15 kar hedefli ) taşımak üzere daghl aldım ( sanfm'ları satıp) bugün hisse tarafında. eur/usd shortum çok az. ufak tefek de kripto coinler var.
Bu haftaki stratejim özetle budur.
Herkese bol kazançlar, iyi haftasonları
TCMB AOFM üç gündür yatay 10,15 civarı.
Arka kapıdan faiz artışı düşünülenden de yavas gidiyor anlaşılan.
AGC fonu hakkinda calisma yapan oldu mu acaba?Degisken fonlar kategorisinde farkli bir portfoy dagilimi var.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biraz incelemeye çalışmıştım. Kendisini gec fark ettim.
Değişken bir Eurobond fonu kendisi ama Tarihsel verilerini incelediğimde Mart-Nisan ayındaki fırsatı cok iyi degerlendirememis bana kalırsa. Eurobond oranini %5-10 arasi değiştirmişlerdi sadece.
Eğer eurobond piyasasını kendiniz takip edebiliyorsaniz dönemsel olarak tle are tdg yada yerli ipv dbh gibi borçlanma araçları fonları yatırımı daha avantajlı gibi.
Baska inceleyen varsa ben de fikirlerini merak ediyorum.
ıpv 0,14
tdg 0,09
tta 0,45
tte-0,81
ıpj-1,87
IAT--İş portföy kira sertifikası katılım fonu da -0,68
Kira sertifikaları çökmüş vaziyette.
Halbuki emsalleri sayılacak kvba fonları artıda.
Malumunuz Hisse Senedi Yoğun Fonlarında stopaj oranı % 0 .
Sürekli olarak portföyünün en az % 51'i Borsa İstanbul A.Ş.'de işlem gören hisse senetlerinden oluşan yatırım fonlarının bir yıldan fazla süreyle elde tutulması halinde de stopaj söz konusu olmuyormuş.
Uzun vadede emtia üzmez şu ortamda
Eğer altın almaya karar verdiyseniz,
Ve komisyon oranı düşük bir kurumla çalışıyorsanız gldtr byf yada zgold byf'yi de inceleyin.
Net aktif değerden sapmamışlarsa onları da alabilirsiniz.Anında al sat kolaylığı var.%1 vergi yok.
%10 stopaj ve al sat komisyonu var.
ABD 10 yıllıklar ne kar oynak düne göre %14 artmış, TDG için olumsuz.
IPJ çok üzmedi bizi. Demek ki pozisyon değiştirmişler big bang öncesi.
ons icin kritik hafta bu hafta
sıkışan grafik yukarimi kiracak aşagımı
risk almak isteyenlere duyurulur
MKK verileri
AHU: %0,092
EIB: %0,059
EIC: %0,042
EID: %0,689
FNO: %-0,042
SUA: %0,032
Tuttuğum değişkenlerin tümü (GMA da var onun fiyatı belli değil ama hisse tarafı eksi) bu hafta sonu ppf'nin gerisinde kaldı.
arkadaşlar kıymetli madenler fonlarını biraz inceledim;
bazılarında %96 gibi yoğun olarak kıymetli madenler bulunurken bazılarında bu oran %43 e kadar düşmekte. fakat getiri oranları birbirine çok yakın. bu nasıl mümkün oluyor? grafikleri de gram altın grafiğine çok benziyor. getiri oranlarını karşılaştırdığımda FIB gt ykt gibi fonlar altına çok yakın getiri sağlamışlar.
kıymetli madenler fonları sadece ons gibi enstrümanlardan mı etkileniyor yoksa dolar artışından da etkileniyor mu?
sözün özü, gram altına en yakın kazandıran kıymetli maden fonu hangisidir?
Arkadaşlar özellikle tecrübeli olanlardan fikir rica ederim. Ben bı kaç aydır bu fon işine girdim. Burayı investingi youtubu bulabildiğim her yeri takip ettim . Kar da ettim zarar da. Ama bı şey var portfoyumu çok değiştirdim. Ve yoruldum. Şu düşüş te bile eskisi kadar reaksiyon veremedim. Elimde 20 tane fon var. Dün itibariyle 1 yıl degistirmiyim hatta finans haberlerine de bakmiyim diyorum. Sizce çok mu samalarim? Elimdeki fonlar şunlar: afa afs afv aft aoy fıb fno guh gbc hoy ppz tdg TFF tmg tpc yac ypv ytd yay zpf. (Elimdeki paranın %50 si ppz de. Diğerlerinin payları üç adagi beş yukarı aynı.)
ben olsam şöyle yaparım 5 ayrı alanda en iyi yönetildiğini düşündüğüm fon seçerim. mesela;
-Altın
-eurobond borçlanma araçları
-Tr hisse senedi yoğun fon
-ABD hisse senedi fon
-eib tarzı bi değişken fon
bunların alanlarındaki gelişmelere göre ağırlıklandırmalarını değiştiririm. Örneğin Tr borsaları ciddi düştü fırsat oluştuğunu düşünüyorsunuz diğerlerinden ağırlık azaltıp bunu yükseltirsiniz. Borsa 120 bine geldi patinaj mı çekiyor ağırlık azaltır diğerlerinde ağırlık artırırsınız vs vs.
Ben bes portföyümü bu şekilde yönetiyorum. Yılda 6 değişiklik hakkına rağmen %35-40 yıllık getiri elde ettim son 3-4 yıldır. Emeklilik fonları en kötü yönetilen fonlar olmasına rağmen.
Normal fon portföyümü borsadan ettiğim karları aktarak oluşturuyorum. Yani borsada x tl portföy limitim var. Onun üzerine çıktığım miktarı realize edip fona çeviriyorum bi süredir. Oradaki fon portföyüm şimdilik biraz dağınık ama bedava maliyetli diye düşündüm şimdilik kumbara gibi. Ama yakında orayı da yukarıdaki mantıkla yöneteceğim.
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim
altın %30
dış borçlanma araçları %40
garanti 3.değişken fon %30
Altın 20 gün önce %60 dı. Bu yıl başından beri %80 altın ve dış borçlanma araçlarındaydım. pandemi dibine yakın%20 tr hisse senedi sokmuştum.
TR piyasalarında dip oluşumu görürsem yine bir miktar tr hisse senedi yaparım.son 2 değişim hakkım kaldı bu yıl için...
Elindeki fon adedii cok
Cok fon cok kar yok
Denenmistir
Fonlara girip cikacan zamani bilmek gerekiyor bir ay ralli.kar ediyon
Bir gun selale tak bi aylik kar bi gunde gidiyor selslenin bir gun oncesi satsan
Kar cepte uyanip satamiyorsun zarar
Ediyorsun
YTD.
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eib eic ve sua defansif kuzulardan
Bi hayir gelmiyor pff altilar bes kez eib eic
Aldim baya elimde tuttum ve her seferinde
Sattim hicbisey kazanmak istemeyen
Eib eic alir sua suc da bunlarin komsulari
Eib ve eic in 2 ayda getirisini
Tcd bir gunde veriyor
Eib eic bana gore bosa kurek defansifmis
Getirmeyen defansifi ne yapiyim
YTD.
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abd 10 yıllıklar 0,72 e geldi...burası bir süre için tavan olabilir...(mi?)
çin mi satıyor?
enflasyon gelecek,hazırlık mı?
hisse ye girecek paraya mı ihtiyaç var?
küresel yeni dib gelecek pozisyon mu ayarlıyor pala 10 yıllıklarda?
gibi sorulara en mantıklısı ''enflasyon geliyor'' bence...yeni dünya düzeni...
ama bu çok yavaş olacak...