Bir ben beceremiyorum sanırım bu ver al meselesini :)
Printable View
Ben de dün vermiştim 23 üzeri. Burada yazmak istemedim etkilememek için. Bir lira altından yerine koydum. Bu kağıtta calisan güzel bir yükselen bant var. Onu göndereceğim bir ara.
Hocam ben endeksinde düzeltme yapabileceğini tahmin ederek risk aldım açıkçası. Yoksa bu seviyelerden sat-al çok riskli her an kopabilir. :)
Hocam o bandı bende gördüm ama bu bant bizi çok yavaş yukarı götürür.. Bence o kanalı kırmamız lazım :)
Bir ayda dolar artışı yüzde 12. Bir ayda algyo artışı yüzde 4. Elinde büyük ölçüde doviz tutan bir şirket oldugunu tekrar hatırlayalım.
Kağıtta bariz bir toplanma emaresi henüz yok. O yüzden bant içi endeks hareketlerine uyumlu ilerlemeye devam ediyor.
Sene sonuna yaklastikca hareketin öyle böyle devam etmesi beklentim. Dolar 10.5 civarında seneyi kapayabilir.
https://www.tradingview.com/x/WR3fP82A/
Şair akıllı ol malını alırlar diyor.
Göreceli olarak xgmyo endeksinin kırılması önünü açar. Başka görünürde bir şey yok.
Teknik olarak 23.18 üstü kapanislar bar boylarini arttirir. Kısa vadede 24.3 lu rakamlari gorebilir. Golden cross kesisimi de gerçekleşti.
Gyolarin çoğu hareketli.
Ytd.
Bu Ak yatırımın derdi ne? Son bir saat izledim devamlı satış yaptı. İstim ustundeki kağıda nefes aldırmadı. Her gün bir kurum çıkıp satışa geçiyor. Bi yerleşse 23 üzerine sağlam şekilde güzel şeyler olacak ama istemiyorlar. Alttan yeterince toplayamadilar heralde. Kağıda ilgi var fakat tetiklenmesi lazım. Bir babayigit kurum çıkıp toplamalı ya da bir kap haberi ile önü açılacak.
Bu hissede on onbeş kadar aracı kurum var karşılıklı işlem yapan. Sürekli kontrol altında. Takas hikaye. Çok dağınık çalışıyorlar.
Mi A2 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Saat 17:00 civarı ufak bir ekleyeyim dedim. 200 bin lira civarında bir alım yaptım benden sonra verdi de verdi onun bunun çocuğu :vk:
-Bu hisse dolar biriktirdi.
-Villa, rezidans vs yapmadı.
-Şimdi bunun olayı ne?
-İnşaat..
-Peki o dolarlarla eskisi gibi iş yapma gücü olacak mı?
-Yok.
-Niye?
-Çünkü inşaat daha pahalı. Malzeme uçmuş, arazi bulunmuyor, bulunsa alınmıyor. Para ney ki...
-...... !!!!
trgyo ve isgyo gibi GYO lar rağbet görüyor bizimki haftalardır yerinde sayıyor. Biri avm lere saplanıp kalmış doviz borçlusu biri verimsiz alanlara yatırım yapmış kârsız. Borsanin işine akıl sır ermiyor bazen.
Bence proje yapmaması en doğrusu idi. İmar sorunu çözülürse Maslak’a proje yaparlar. Mosalarko, Bodrum’da tatil köyü gibi güzel fırsatlar çıkarsa sağlam kira getirecek yerler alırlar. Ev, villa yapıp satmaya gerek yok. Zaten bunun için şartların da uygun olmadığını düşündüklerinden Alarko holding Riva’yı yıllardır bekletiyor.
Sn akresta ne inşaatı? Yapılmışı varken. Otel alacağım dedi böyle bir habere başka GYO olsa tavan yapardı bizimki bir çıktı üç düştü.
Para ney ki mi?
E ne için şirketler borsada varlar? Biz niye borsadayiz?
yapay bir baskı var. sağ olsun iyi kazandirdi.. ATH yapana kadar üzerinde olacağım. Bassalar da fullesem. Geçen gün tam vermeseler de aldim ustten sattim. Tam verseler devre kesse fullerdim. Neyse Ana mal duruyor.
Faizler mevcutta %16 ve şu an dolar 9.70 civarında geziniyor. Bu faizi %12-%14 bandına indirirler doları da 10.30-11.30 arasına kadar bırakırlar cari denge muhabbetine. E ne olur bu durumda? TL rezil olur, kasadaki dolar iyice kambiyo kârı yazdırır ve mevcut gayrimenkulleri güzelce değerleme ile yukarı çekerler.
Kasada 830 milyon liralık dolar var ve 3.çeyrek kapanışı 8.87 idi. Sene sonu 10.50 kapanış olacağını düşünsek sonuç olarak %18.37 artış demek. Elimizdeki doların lira değerinin 980 milyon liraya ulaşması demek.
Geçen sene yeniden değerlemede 882 milyon lirayı 1,035 milyar liraya çıkartmışlar. Yani 2020'de yaklaşık %16.96 değerleme yapmışlar. Kira gelirinin geçen seneye kıyasla 3 katına çıktığı, liranın pul olduğu bir yıl için %30 civarı yeniden değerleme çok uçuk bir beklenti olmayacaktır. Yaklaşık gayrimenkuller 1,32 milyar lira dersek gayrimenkul+ dolar ile özkaynaklar 2,3 milyar liraya çıkar. Büyükçekmece arsayı da 100 milyon lira desek özkaynaklar 2,4 milyar liraya çıkacak ve hâlâ piyasa değeri 1,4 milyar lira.
Sene sonu kârı için de biraz düşünelim. Yaklaşık 400 milyon lira dövizden 300 milyon lira da yeniden değerlemeden gelecek dersek 700 milyon liraya yakın net dönem kârına ulaşabiliriz herhalde(kirayı önemsemeyelim). Bu da lot başı 11 lira yapar.
Toplu Cevap:
1. Evet para uzun süre kasada gyo şirketi için bir anlam ifade etmez. Icraat lazım.
2. Maslakta proje var, hazır ama imar sorunlu.öyle bekliyorlar.
3. Bodrum oteli ile konuşulmuş ama tapuda pürüz varmış. (Bir başka mecradan duyum) Ancak alınırsa otele ne ödendi, revizyon için ne ödenecek... görmeli.
4. İnşaat yapsaydı projelerini satmasaydı bile (ki bunlar satar) şu an aynı dolarla alınamayacak yerlere sahip olmuş olurdu. Sonra dolar kazancı gördüğünüz üzere fiyata yansımadı. Çünkü dolardan kazansa bile parasının alım gücü azaldı.Ben uzun süreli $ almıyorum yatırım kovalıyorum o yüzden.
5.kirayla sürüne sürüne gider. Ama proje level atlatır.
6. Varlık alımı, arsalar konusunda miskin davranıyor. Tembel, halinden memnun...
Aynı gemideyiz. Güzel şirket tamam. Ama Holding olarak Alcara verilen önem buna verilmedi. Çok geride kaldı. Sebep inşaat yerine para biriktirmesi. Kirayla yetinmesi. Artık işini yapmalı.
Son 10 yılda proje yapan gyo’larla, proje yapmayan Algyo’nun durumu ortada. Kimsenin kasası da Algyo kadar sağlam değildir. Ayrıca Hillside para basıyor. Fırsat bulurlarsa Hillside gibi yatırımların sayısını da artırırlar.
https://twitter.com/bulutcurve/statu...794630146?s=21
Nihayet sıra bize de gelmiş olabilir. Hisse canlı gözüküyor
Yemin etmişler coşku vermemek için lanet olası federaller
Kasasında TL olsa bu kadar baskı yemezdi:) bistte en çok ya sabır çektiren hisse olabilir, temeli bu kadar sağlam kaç seanstir coşkuda yattı 22,50-23 arasına
- Amerikada Avrupada her yerde enflasyon var.
- Bu ne demek?
- Nakit yıpranıyor, Para eriyor demek..
- Faiz?
-Enflasyonun altında kalıyor. Varlıklar daha çok değer kazanıyor.
-Şirket bunu bilmiyor mu? Bir sen mi akıllısın.
- Onlar daha akıllı. Bu şirketten daha büyük şirket babaları için bir takım fedakârlık yapabilme ihtimalleri var...
-Ne demek...
--Boş ver ya, bildiğin gibi yap....
Bu misafirler ; ''Hillside Dostu'' özel indirimli , kişibaşı 1.000.- TL 'den Kasım ayı başında konakladılar !
https://www.instagram.com/p/CV5xrOZL1hK/
https://www.instagram.com/p/CV5meYNtUup/
Ben turizmle de uğraşıyorum. Kasım ayında da rezervasyonlar azalarak devam ediyor. Algyo nun turizm yatırımlarına devam etmesi çok yerinde olacak. Turizm temelli GYO kulağa hoş geliyor. Sanırım bu tür bir GYO piyasada yok. Hillside su tipi yatırımlarin devamı gelse keşke. Yalnız bodrum daki otel işinde pürüz varmış sanırım.
Bence çok güzel bir fırsat yoksa dolarda kalınması en iyisi. Çünkü gelecek sene ne olacağını öngörmek zor. Ayrıca kasadaki para, uygun şartlarda hisse geri alımına da imkan verir. Gyo mevzuatına göre halka açıklık oranı, %25’e kadar azaltılabiliyor diye biliyorum.
https://www.google.com.tr/amp/s/www....s-q3-2021.html
Bu hisse 22 lerdeyken garan 6 lardaydi buradaki hayalperesler hem ömrünüzü hemde paranızı yer ha al sat yapabilen varsa ne alâ
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hissede 6 sene durdum 2 defa maliyet sıfırladım ciğerini bilirim en son yazıma bulun bakın Endex kaçmış hisselerin fiyatı neymiş Algyo fiyatı neymiş bakın size az çok fikir verir hisse 10 numaradır al sata uygundur çünkü içindeki asalak bununla beslenir varlıkları kara dul gibidir.... SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merak etme sn sakura. Buradaki kemikleşmiş tayfa bu hissenin huyunu biliyor zaten. İki defa gir çık yaptım hisseye. En son cuma sabahı salarken verdim. Şu anda da hissede değilim. Başka hisselerden cazip gelenler var. O yüzden. Ve fakat bu hissenin de gideri var. Sen de bunu en azından grafikten görüyorsundur. Önemli olan zamanlamayı yapabilmek.
Bir de bu hisse aşağıda bıraktığı boşlukları doldurmadan gitmiyor. Grafikte aşağıda bıraktığı her boşluğu doldurmuş. 22.58 ile 68 arası boşluk var. Cuma öğleden sonra doldurmak için indi alıcılar ağır bastı çıktı.
Atıl duran maslak veya b.cekmeceye birşey açıklamadan 20. 30 arası sürünür değerlendiren iyi para yapar daha ucuz iş yapan şirketi büyüten gyo lar var
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teknik olarak üst seviyeler icin 23.18 üzerinde en az 3 saat kalmalı. 23.18 i direnc yaptı. 3 defadır denedi geçemedi. Geçerse olumlu olacak. Üzerinde 23.9 direnç gozukuyor. Altta 21.9 çok sağlam desteği. Tüm algyo severlere bol kazanç.
Kademeler. Çanakkale geçilmez demişler.
https://i.ibb.co/0jVByS9/Screenshot-...ks-android.jpg
Spek istediği malı alıp, tahtayı kıvama getirmeden götürmez. O yüzden bunların keyifleri tahtaya yön verir.
Birazdan bu ortamda eksiye düşmesin de bak sen o zaman curcunaya
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.