stopaj muafiyetine katılım fonları da dahil anladığım kadarıyla, mesela KTM de sıfır stopaj mı oldu demektir?
Printable View
stopaj muafiyetine katılım fonları da dahil anladığım kadarıyla, mesela KTM de sıfır stopaj mı oldu demektir?
Kanun metnini tekrar okudum
Olay şu
Değişken
Dış borçlanma
Serbest
Adında döviz geçen fonlar hariç
Yani
PPF
KVBA
vb
fonlar dahil
Geçmişe yönelik mi bugün satıp tekrar mı almak mı gerekiyor nasıl süreç işliyor acaba .
Bilgisi olan var mı bu konuda
Yoksa bileşik etkisi üzerine stopajsız mı devam ediyor acaba
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mesela AHU, İST, VKT dahil
OSD, KRC dövizle ilgili içerikleri olduğundan hariç
Fon adına bakarak olacaksa, fon adında yazmasada, aşağıdaki 2 fon yüksek oranda döviz kira sertifikası barındırıyor. Baya avantajlı olurlar bu 3 aylık süreçte. Ktm'de de izahnamede döviz kira var 0-25 oranında.
(RBK) Albaraka Portföy Katılım Fonu
(GLS) Azimut PYŞ Kira Sertifikaları (Sukuk) Katılım Fonu
Kira sertifikası fonlarının hepsinde döviz kira sertifikası bulundurma ihtimali var izahnamelerinde.
Tcd fon'un %50 üzeri hisse taşıyıp, stopaj muafiyetinden yararlanamaması gibi bir durum olabilir bu fonlarda.
Aynen, ben uzun vade düşündüğüm için indirim olsa da, zaten satmayı düşünmüyorum, aksine aylık portföyümdeki ağırlığı azaldıysa alım yapmaya devam ediyorum. İsminde döviz geçen ZPF ve KIS yararlanamaz, bu kesin.
Altın fonları da geçmiyor bu kararda onlarda belirsiz sanki.
Şimdi 0 stopajlı AHU’mu
%5 stopajlı günlük mevduatmı
%5 stopajlı Nkolaymı
yoksa %10 stopajlı defansif değişken mi sorunu başladı
Ppz fonu ciddi alternatif olur stopaj 0 ise.
İçlerinde döviz tahvilleri olan OSD ve KRC 0 stopajdan yararlanamayacaklar mı
Gerçi içlerindeki tahviller yabancı borçlanma değilse ve adlarındada döviz geçmediği için 0’dan yararlanabilirler gibi de duruyor
Maddenin tanımı çok yetersiz olmuş gibi
yarın merkez 150-200 baz puan artıracaktır. 100 yaparsa hata yapar. bugünkü yaptığı indirimin yarınki ile ilgisi yok. türk halkı döviz almaya devam ediyor. yılbaşından bugüne pekçok fon büyümüş iken, ppf ler çok küçülmüştür. bu değişim boşuna olmamıştır. ppf lerdeki para erimiş, döviz fonları çoşmuştur. bu iş % 10 stopajla bertaraf edilemez. bankada tl de parası eriyen kesimin kaybı telafi edilmedikçe, böyle %2-3 puanlarla dönüş olmaz.
Satıp tekrar aldıktan sonra deneme amaçlı tekrar satım yapmak istendiğinde stopaj hala yüzde 10 olarak görünüyor. Örnek olarak Garanti sistemini henüz güncellememiş.
PPF erimesinin doğrudan Dolarizasyon ile alakalı değil. PPF'ler TL varlik olarak da rakiplerine karşı dezavantajlı bir dönem yaşadı. Faizlerde tepe noktasına ulaşıp belli bir müddet zaman almadan bu dezavantaj da devam edecek gibi.
Ppf fonksiyonel olarak kullanmaktan çok ağırlıklı yatırım aracı olarak görenler için tabi ki.
RBH ölü taklidi yapıyordur, umarım. Dünkü yükselişe tepki vermedi. Garanti yatırım ile yaptığım görüşmede kıymetli madenler fonu GTZ de gümüş oranının yaklaşık %60 olduğu, önümüzdeki yakın zamanda (Sanırım 2 hafta) bu oranın %80 lere yükseltileceğini belirtti. Onlar da gümüşten daha iyi bir performans bekliyor. Ayrıca garanti mobil de fonların kar-zararının görülemediğini , fon takibi için kullanışlı olmadığını ve web sayfalarında ise bu bilgilere ulaşımının kolay olmadığını belirtip, bu durumu IT ye aktarmalarını istedim. Not alıp, ileteceklerini belirttiler.
teşekkürler arkadaşlar. almak ne zor şey imiş.
Ondan önceki günde düşüşe tepki vermemişti. Hlgyo, Albrk, Selec, Konya hisselerindeki hareketlerden sanırım.
Mps dün güzel bir çıkış yaptı, bakalım 1 günlük mü yoksa devamı var mı. Katılım endeksleri 3 aylık güncelleme periyodu yaklaşıyor(1 Ocak). Önümüzdeki hafta endekse giren çıkan hisseler belli olur. Mps 50 civarı hisse taşıdığı için bu değişimlerden daha fazla etkileniyor.
Rbh ve Kpc genelde katılım endekslerinin gediklisi hisseleri ağırlıkla taşıyorlar.
Anladığım kadarıyla fon sepeti fonlarının stopajı hususunda da bir netlik yok.
"Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir."
Bilgi...
Fiba Portföy'den Nesil Hanım'la görüştüm, ppf'leri satıp tekrar alma mevzunu. ''Şu anda maalesef öyle görünüyor, fakat bir karışıklık var, biz bugün yarın vergi tarafı ile görüşüp netleştireceğiz, yarın tekrar görüşelim son durumu dediler.
Ppf 'si olan arkadaşlar kendi kurumlarına satıp almak mı gerekecek diye arayıp küçük çapta baskı yaparlarsa, bu baskıyı onlarda regüle eden kamuya yollar , düzenleme genişletilebilir belki eskiye de dönük.