Pas geçme durumuda olabiliyor bazen
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Pas geçme durumuda olabiliyor bazen
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
fdow bu gece çok küçük bir yeni zirve yaptı.
dowda tası tarağı topla kaç diyor.
https://i.hizliresim.com/QEbMUT.png
DOW 30.400 GEÇERSE ne olur
ayılar azami dikkat..
gece gece sağ tarafta kalın kalın lotlar ne iş ! Ayılar göz dağı veriyor gibi:)
ABD Dışişşleri/Cooper: Kongre tarafından Türkiye ye yönelik silah satışlarının onaylanmadığına dair haberler doğru.
Volkswagenin CEO su: “Siyasi nedenlerden dolayı Türkiye de fabrika açmaktan vazgeçtik.
güzel bir haber bu aslında...kötü komşu adamı ev sahibi yapar hesabı...vermemeleri daha iyi böylece kendimiz yapmak için uğraşırız ve yaparız...öteki türlü olmayan dolarla borçla nasılsa abd de var deyip hazıra konuluyor veya başka ülkede...ondan sonra bekle yerlisi üretilsin diye...
Küçük bir araştırma yaptım.Geçen yıl 2020 yılı abd savunma bütçesi senato tarafından 17 Aralık 2019 tarihinde görüşülüyor.21 Aralık 2019 tarihinde de başkan Trump tarafından imzalanıyor..4 iş günü..YTD
zayıf gereksiz bir kapanış oldu...zaten GARAN bütün gün kafayı kaldıramadı...GARAN yürümezse borsa yürümez...maalesef durum bu....
Damat Grubu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu
yurtdışında pandemi nedeniyle kapatılan mağazalarının cirosunun yüzde 70 inin kendilerine ödendiğini açıkladı.
Bizde ise zırnık yok...
Paralar ülke yönetiminin itibarına gidiyor.
Başkan yardımcımız 10 milyon liralık arabası için Bisiklete binerek şov yapmam diyor.
Burası da böyle bir ülke.
Biz seçtik ve biz onay veriyoruz.
Demokrasi böyle bir şey.(karar.com)
bloomber i tuncay turşucu yu bende dinledim. buna rağmen ben p.tesi derinliğini bilememediğim eksi açılış ile güne başlarız diyorum. hadi yumurtaları bi tokuşturalım herkes öngörüsünü yazsın hangimizinki kırılacak bakalım:)
pazartesi %+700 yukarı açılış
Gazete okumazsanız, bilgisizsiniz. Eğer okursanız, yanlış bilgilendirilirsiniz.(M.Twain)
ama kenardan geçeyim olursa bende yokum. köyün delisi benmiyim:) alın ordan birer tane kasnak sallayın gitsin. nereye denk gelecek bakalım:) açılışı koç ile yapıyoruz, consun ile devam ediyoruz. bre pehlivaaan...
yapamadıklarımız var ama tonla da yaptıklarımız var...iktidarı sevmem ama haklarını da teslim etmek lazım...savunma sanayii iyi yerlere geldi...yandaş mandaş evet ama bir sürü şey yapıldı....önceden bir piyade tüfeği bile dışarıdan alınıyordu şimdi kendimiz üretiyoruz...sonuçta şu an bu ülkede üretilen silahlar ordumuzun emrinde kullanımına hazır...elin abd'lisi almanı nasıl yapıyorsa bizimde yapabilmemiz gerekiyor...armut piş ağzıma düş zihniyeti iyi bir zihniyet değil...
Özbekistan Merkez Bankası Paralel Para Birimini Tanıttı: Gold
http://www.silverbearcafe.com/privat.../parallel.html
bu ay
ons 1958
dolar tekrar 8.50 ile zirvelerini yapacaklar görünüyor bende.
bist şimdi satış sinyalinde.
ne kadar düşer bilemem.al gelince görürüm.
padişah atlarından birini çok severmiş. bunu bilen bir müebbet mahkumu padişaha beni saraya seyis yaparsa 5 yıl içinde atına uçmayı öğretirim†diye haber göndermiş. padişah tamamâ demiş, adamı çağırtmış. adam ayrılırken arkadaşları deli misin sen, 5 sene sonra yalan söylediğin anlaşılacak, senin de kellen gidecek demişler. mahkum da arkadaşlarına amaan, o zamana kadar ya at ölür, ya padişah ölür, ya ben ölürüm demiş. :)
uzun vadeci üstad lara selam...
Yurtdışını kullanarak yukarı sürmek için ideal bir ortam vardı ama yapmadı(büyük yükselişten beri ilk defa negatif ayrıştık) , ha longçu dökmek istedi dersek o da değil çünkü güvenli bölgede tuttu.Bence longçuları ürkütmeden spotta ana hisselerde iyi mal yedirdiler. Haftaya sağlam bir düzeltme gelir görüntüsü var.
piyade tüfeği bir örnekti...sadece o değil üretilen ÇNRA sistemleri, radar sistemleri, alçak irtifa hava savunma sistemleri, güdümlü füzeler, kitler v.s. sırayla bu işler...piyade tüfeği bile üretemezken bir anda kalkıpta robot asker üretme safhasına geçmeyi beklemek komik olur...adım adım gidersin...
Para bulmaktada kısa vade sorun yok görünüyor.
Bişeyleri satıyorlar.
Tekrar 8.50 de faiz arttırarak doları bir kaç ay düşürürler.
Fedte dxy 90 altına düştüğünde artık para vermeyi bırakır gibi.
günlükler aşırı alimdayken ,NU varken,aps rekorken....iyi bir düzeltme piyasayı rahatlatır.
Moodys pas gecmis
Yaklaşık 1 aydır ters poz ile aselsanlarımı korumakla debelendim şükür şansım yaver gitti uzun zamandır ilk defa sıfır poz ile bir hafta sonu geçireceğim.Stratejim:eğer düşüş olursa aselsanlarımı alttan yerine koymaya çalışacağım yükselişte ise endekste şort kovalarım.
Dow'un tarihi kapanışına da denk gelmesi manidar oldu:)
Mesela soru şu biz bu askeri teknolojileri ne kadar sivilleştirdik. Günlük hayatımıza ne tür bir etkisi oldu. Mesela sivil şirketlerimiz rakiplerine karşı ne tür avantaj sağladı.
Tarihte bildiğim en basit örnek
“Mikrodalgalarla pişirme fikri ilk kez Percy Spencer tarafından, radar olarak kullanılması planlanan "magnetron"un keşfedilmesiyle 1945'li yıllarda başlamıştır. Percy Spencer, radar dalgaları ile deney yaparken cebindeki çikolatanın erimesi ile mikrodalga enerjisinin yiyecekleri ısıtabildiğini keşfetti.”
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Mikrodalga_fırın
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
En basit otoban geçiş sistemini bile dışarıdan alıyordun şimdi Aselsan yapıyor. Yapılan hiç bir şey kötü olmaz arkadaşlar istihdam boyutu var güvenlik boyutu var sivile katkı boyutu var ihracat boyutu var. Bu forumda, sırf siyasi saiklerle böyle savunma sanayine filan çakanları görünce çok üzülüyorum yapmayın.
En az 2000 tane mühendis Hollandaya gitti, ASML için emek veriyor. İddia ediyorum bu kayıp bizim için 200.000 işçiden büyük bir kayıptır malesef.
yumurtaları tokuşturalım derken sen bilemedin, ben bildim diye, iddiaya girelim demedik yani... öngörü bu. hem insan kendisinide test etmiş olurdu olmadı. çantayı sırtıma sarayım bari:)
Çok güçlü, yüksek hacimli ve kopuş gapı içeren bir yükselişin sindirildiği bir haftayı yaşadık. Benim tahminim bir süre daha (2 3 hafta daha) yatay gitmesi yönünde olurdu, aralık da 1510 - 1440 aralığı olurdu.
Sonrasında Bollinger iyice daraldıktan sonra ilk ne tarafa vurursa o tarafın tersine trend beklerim. Yani bollinger daraldı, gitti yukarı vurdu oradan yakın stoplu short denerim tam tersi olursa yakın stoplu long denerim... Terste kaldım trende dönüştü diyelim katılmaya gayret ederim. Ama mesela bu yükselişte beceremedim genelde flat bekledim. 1. sebebi spotta yüklü mal taşımam, 2. sebebim HALA siyaset ot bok aman gider gitmez diye düşünmem. Kendini yaşadığın ortamdan soyutlayıp sadece grafiğe odaklanmak gerçekten çok zor.
ben daha çok p.tesi açılış için öngörüde bulunulmasını istemiştim. çünkü gerçekten sırat köprüsünde gibi bir pozisyonda kapattı.. ben yöntemime güvendiğim için iki kere dememin üzerine bir daha söyleyim. derinliğini tahmin edemediğim satıcılı bir açılış yaparız. ama bu demirin kertiği değil. olabilir ortada foll yok yumurta yok yanılmış olmamki. kimsede yanılmış olmaz
Mudiyiz pas geçmiş...
Bu hafta tahvil benim kafama çok takıldı, sanki yabancı çıkıyor / mal veriyor gibi düşündürdü. Öyleyse yukarı açıp sert aşağı beklerim.
Eğer bu kadar yükseltip sonra basmak için aps yaptıysa şapka çıkartır alkışlarım bir yandan. Negatif senaryoda + açılış beklerim.
Yok korkutup mal alıp yukarı sürecek idiyse ben de negatif açmasını beklerim öğleden sonraya kadar ekside korkutup nefessiz alabilir.
Bugünkü gibi mal mal beklediğimiz 2 3 gün yaşamak da çok olası bu arada.