Prof.Dr. Bülent Turgut
@ProfDrBAT
·
5s
22.02.2022 22:22 Bu nasıl bir takvimdir ve nasıl bir saattir böyle.. Bir sürü söylenti var yine. Bakalım bizi neler bekliyor.. Allah kötü durumlardan korusun. Amin!
Printable View
Prof.Dr. Bülent Turgut
@ProfDrBAT
·
5s
22.02.2022 22:22 Bu nasıl bir takvimdir ve nasıl bir saattir böyle.. Bir sürü söylenti var yine. Bakalım bizi neler bekliyor.. Allah kötü durumlardan korusun. Amin!
Bir taleple gelin bakalım, siz de o zaman alacaksınız ağzınızın payını.Alıntı:
Ankara Büyükelçisi*Flake: Erdoğan'ın, Putin'in kararını reddetmesini memnuniyetle karşılıyoruz.
Nasrullah AYAN
@nasrullahayan
·
3d
Biden : Benim adım Mülayim
Putin : Sert olsan ne yazar
Dağ fare doğurdu...
İris Cibre
@iriscibre
·
13d
Rusya finans piyasaları bu yaptırımları hafif bulmuş olacak ki;
MOEX Futures 5.57%
Ruble ise 1.57% değer kazandı:)
Avrupa'daki askerleri Baltık ülkelerine gönderecem diyor.
Ulla Baltık neresi, Ukrayna neresi? Baltık Faresi...
Metin Özkan
@MetinOzkanTR
·
1 sa
Öncelikle bilmenizi isterim ki olayda görüntülerde bütünü ile yalandır.
:))))))))))))))))))))))))))Alıntı:
TC Türkay Kr
@trkaybjk
·
4d
@MetinOzkanTR
adlı kişiye yanıt olarak
Sayende cumhur ittifakının oyları % 3 eridi metin :)
Bu kadını biizim moruk didiydi. Ne didiğini hatırlamıyon...Alıntı:
ANADOLU AJANSI
@anadoluajansi
·
6d
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen: Bu kriz Avrupa'nın Rus gazına hala çok fazla bağımlı olduğunu göstermiştir. Tedarikçilerimizi çeşitlendirmeli ve yenilenebilir enerjiye yatırım yapmalıyız http://v.aa.com.tr/2510501
Bu doğru. Sadece Suriye değil Mısır da var.Alıntı:
Yalçın Küçük'ün Kalpağı
@jakobenist1793
·
15d
Biraz tarih bilmek önemli Rusya, Suriye'ye 2015 yılında girmedi.
Suriye zaten Baas Arap Devrimi ile Sovyetlerin, doğu blogu dışında kalan en yakın müttefikidir. 1957'de askeri antlaşmalar imzalanmaya başlanmıştır. Suriye, Sovyet silahları ile donatılmıştır. +
https://tr.wikipedia.org/wiki/Birle%...rulan%20devlet.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Alt%C4...va%C5%9F%C4%B1Alıntı:
Birleşik Arap Cumhuriyeti (BAC; Arapça: الجمهورية العربية المتحدة al-Jumhūriyyah al-ʿArabiyyah al-Muttaḥidah), Mısır ve Suriye arasında 1 Şubat 1958'de ilan edilen ve her iki ülkedeki plebisitlerle (referandum) onaylanan siyasi birleşme sonucu kurulan devlet. Başkanı Cemal Abdül Nasır'dı.
Alıntı:
İsrail'in ilk ve en önemli hamlesi, Mısır Hava Kuvvetleri'ne karşı başlatılan önleyici hava saldırısıdır. Mısır Hava Kuvvetleri, Arap ülkelerinin hava kuvvetleri arasında açık ara ile liderdi. Tümü Sovyet yapımı ve görece yeni olan 450 savaş uçağı ve asker sayısı ile en büyük hava kuvvetiydi.
İsraillilerin ana hedefleri, İsrail ordu ve sivil merkezlerine ağır hasar verme kapasitesine sahip olan Mısır'a ait 30 Tu-16 “Badger” orta bombardıman uçağıydı.[35] 5 Haziran'da İsrail saatiyle 07:45'te tüm İsrail'de sirenler çalıştı ve İsrail Hava Kuvvetleri (İHK) Odak (Moked) Operasyonu'nu başlattı. Yaklaşık 200 operasyonel jetinden 12 tanesi hariç hepsi[36] İsrail'den havalanarak Mısır havaalanlarına saldırılarına başladıar.
Bu linkteki tüm bilgiler doğru değil. Doğruları kopyaladım.Alıntı:
İsrailliler karma bir saldırı stratejisi uyguladılar, bombardıman ve otomatik top atışlarıyla uçakları vururken asfalt parçalayan bombalarla da sağlam kalmış uçakların havalanmasını engelleyerek daha sonraki İsrail dalgaları için kolay hedefler olmalarını sağladılar. Saldırı beklenilenden de başarılı oldu. Mısırlılar tam bir sürprizle karşı karşıya kalmışlardı. Bu saldırıda neredeyse tüm Mısır Hava Kuvvetleri yok olmuş, İsrail Hava Kuvvetleri ise yalnızca görece küçük kayıplar vermiştir. 300'den fazla Mısır uçağı yok edilmiş, 100'den fazla Mısırlı pilot ölmüştür.[39] İsrailliler 19 uçak kaybetmişler, bu uçaklar da genellikle mekanik arızalar veya kazalar sonucunda düşmüşlerdir. Saldırı İsrail'e savaş sonuna dek hava üstünlüğü sağlamıştır.
''Mısır'da radar yoktu'' bu doğru değil. Radar vardı ve hemen saldırı öncesi bu radar kapatıldı.
Radarı kim kapattı? Şayet bu radar kapatılmasaydı, bugün hatta o tarihten itibaren İsrail diye bir devlet yoktu.
Bir kaç gün önce sorduğum soru şuydu: Biden, Putin'i nereden aradı? :)))))))))))))))))))))))))
Senin de sıran gelecek Reis...Alıntı:
Trump: “Putin’in Ukrayna konusundaki adımları dahice.
Putin çok bilgili bir adam ki ben de onu çok iyi tanıyorum.
Eğer başta ben olsaydım bunların hiçbiri olmazdı. Hayal dahi edilemezdi.”
Yaptırımlar...
Buyyuk Turkiya'nin onune yeni bir kaynak ortaya çikti.
Delerük...Çünkü yaptirimlar delmek üçündür.
Her yerden delerük. Belarus, Kazakistan, Kirgizistan, Azerbaycan, Ozbekistan, Mogolistan, gutuplardan Eskimolar uzerinden her yerden. Tayyip Agam buralara neden gidiyor deyen salaklar, bunlarin hepicigiyle iyi iliskilerimiz var. Afrikayla, Guney Amerikan latin devletleriyle herkeşle iyi iliskilerimiz var.
Hey gidinin heyyyyyyyy....
Ne diyor Putin; " Rusya'nin siniri yoktur." Su demektir, Urusa yaptirim uygulanamaz.
Buyuk Turk Milleti delicidir. Havadan karadan denizden her yerden.
Delerük amk.
Urus kardesimizdir. Kiz almisiz kiz vermisiz.
:)))))))))))))))))
Buyyuk Turkiya'nin karsisinda hec bir guc duramaz.
Delerük, isimiz budur.
Biden kim laaaaaa? Çocuk tacizcisi zavalli bir adam.
Iyi Parti ve Cehapenin arasinin bozulmasi bekledigimiz bir gelisme.Alıntı:
Yeni Şafak
@yenisafak
·
1 sa
İYİ Parti ve CHP arasındaki “Biz olmasaydık kazanamazdınız” polemiği devam ediyor.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “İYİ Parti olmasaydı İstanbul ve Ankara ne olacaktı? Unutanlar açısından bazen hatırlatmakta fayda oluyor.”
Hulusi Agamin CB'ligi icin boyle olmak zorunda.
Ama iste Munih Guvenlik Toplantisinda Hulusi Agama madik attilar.
Bu sayede anliyoruz ki, Imamoglu'nun Ingiliz elciyle iraki- balik muhabbetinin arkasinda Hulusi Agam varmis.
Ne hikmetse Munih'de Imamoglu da vardi. Ingilizcesi muthis cikti.
Diş dinamik Imamoglu'nu da destekliyor.
https://www.trthaber.com/m/?news=kaz...&category_id=4
Nükleer 10 santral lazım türkiyeye...
Aywaaa..
Bebecan cumbaba.
Digerleri ekonomiden ne anlar?
Alıntı:
Medyascope
@Medyascopetv
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna-Rusya krizi hakkında konuştu:
"NATO artık tavrını belirlemelidir, ne yapacaksa yapmalıdır. Hem Rusya hem de Ukrayna ile siyasi, askeri ve ekonomik ilişkilerimiz var. İkisinden de vazgeçemeyiz"
Alıntı:
Erdoğan:
"Rusya, sınırda ciddi denilebilecek sayıda asker yığınağı yapmış vaziyette. Tabii bu tablo karşısında neticenin ne olabileceğini kestirmek için herhalde kâhin olmaya gerek yok"
Kılıçdaroğlu, ''Nato'nun yanındayız'' dedi. Nato bize 19 kez madik attı. Söylenmesi gerekeni Tayyip Ağam söylemiş abi.Alıntı:
Erdoğan:
"Türkiye olarak Kırım’daki tavrımız ne olduysa, buralarda da tavrımız aynı oldu. Ukrayna’nın toprak bütünlüğü noktasında tavrımızı ortaya koyduk ve Rusya’nın bu takındığı tavrı reddettiğimizi bildirdik"
https://abcgazetesi.com/gulistan-dok...gozalti-420495
Ayıp be kardeşim. Nasıl gözaltına alıyorsunuz?Alıntı:
Tunceli'de 782 gündür kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku, Adalet Bakanlığı önünde gözaltına alındı.
Alla Allah utanmadan nasıl da konuşuyorlar?Alıntı:
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: "Yüksek alarmda 100’den fazla jetimiz var. Kuzeyden Akdeniz’e kadar denizde 120’den fazla Müttefik gemisi var. İttifak’ı saldırganlıktan korumak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz."
Türkiye NATO üyesi olduğunu umarım hatırlar.
Walter Bloomberg
@DeItaone
· 32d
GLOBAL DEBT LEVELS RISE TO MORE THAN $303 TRLN IN 2021, UP $10 TRLN YEAR-ON-YEAR - IIF
Kılıçdaroğlu, Davutoğlu, Babacan, Gül kayıtsız şartsız bunu yaparlar.Alıntı:
Ukrayna savaşın başlaması halinde, Türkiye'den; boğazları, Rus gemi geçişlerine kapatmasını isteyeceklerini açıkladı.
Nah yaparsınız? 1853'de de Osmanlı Ordusu sayesinde yaptıydınız.Alıntı:
İngiliz Savunma Bakanı Ben Wallace:
“1853 yılında benim bağlı olduğum Alay Kırım’da Rus Çarı I. Nikolay’ın kıçına tekmeyi basmıştı. Bunu her zaman yine yapabiliriz. Çar Nikolay, Putin’in yaptığı hatanın aynısını yaptı. Ne dostu ne de müttefikleri vardı.”
Şimdi gördüm. İran, Urus'un sırtına bir hançer saplayıvermiş.
İran Petrol Bakanı Cevat Uci, Avrupa’ya seslenerek İran’ın doğalgaz üretim kapasitesini arttırmayı düşündüklerini, Avrupa’ya doğalgaz ihraç etmek için gerekli kapasiteye sahip olduklarını duyurdu.
Geçen gün, Münih Güvenlik Konferansında, bir hançer de Çin saplamıştı.
Reuters:
"Türkiye; Moskova, Kiev ve NATO ile ilişkileri dengeliyor."
Bugün dünyada denge politikasını en etkili uyguluyan biz olabiliriz!
Bixi yi tutan sen misin ayva adaş hey gidinn heyy bende bixi ci idim eruh un dağlarında az mermi yakmadım ayva adaş benim didem in abileri de Selanik’ten Yemen e gitmişler dönememişler bir daha tabi didem bütün ahaliyi abilerinin yetimleri de dahil mübadele de dönmüşler turkiya ya.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İngilizler, Prusya ekolüyle örgütlenmiş bir ordunun(misal Osmanlı Ordusu) duramazlar. Tarih yazmadı.
Peki TSK'da Prusya ekolünü kim tasfiye etti? Asıl soru bu?
MG3...Sildim abi ben sen de sil. Reklama gerek yok.
Savaş meydanında yapılan askerlik anlamında, bu konuda çok maharetli epey akrabam var.
Yemen askerliğin en zor yapıldığı yer abi. Okuduğum kadarıyla, buradan gemiyle gidiliyor, limanda iniliyor ve yaya olarak kaleye intikal başlıyormuş. Mesela 700 kişilik birlikten, 120 kişi kaleye anca ulaşabiliyormuş. Gerisi şehit. Allah rahmet eylesin.
Yemen deyince çok üzülürüm.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.[/QUOTE]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
nasıl siliniyor bu yazılar ayva adaş ne biçim site nerede yazıyor mesaj siz yada düzelt hiç göremedim bilen yardım ederse sevinirim..
evet öyle oldu ayva adaş son yazdığımda silinme tiki var ama öncekilerde yok ara tara bulamadım elindeki karayılan mış çok heybetli adammışsın ayva karayılan bile küçücük kalmış elinde kusura bakma hemşehrim alem vatanperver adam görsün :)
urus gavuru girdi ukrayna ya acı gözyaşı insan olduğu sürece bitmez bu dünyada...
Ruslar, bombardıman yapabilirler ama Katolik Ukrayna şehirlerini kesinlikle işgal etmezler.
Aynen tahmin ettigim gibi, Ruslar, Karadeniz kiyisindaki bir liman sehrine hava indirme yapmislar. Yine tahmin ettigim gibi Ukrayna Ordusu hic cevap vermeden cekilmis.
Sosyal medyada bir suru masal uyduruluyor.
Putin guvenlik garantisi istiyor. Vermezlerse once Transdinyester sonra Moldova'yi isgal eder. Buraya guvenlik kalkanini kurar.
Tarihsel olarak bakildiginda Donbass, kesin olarak Rus topragidir. Burada Rus Ortodokslar yasadigi gibi, Ukrayna menseli Ortodokslar da yasar ve bunlar da Rus yanlisidirlar.
Ayrica 2014 sonrasi, Ukrayna'li faşist ceteler, bu Ortodoks halktan, Rus ya da Ukrayna menseli olduguna bakmadan 14 bin sivili katlettiler.
Kirim'da degil ama Donbass meselesinde Putin haklidir.
Dün tam tersi yönde bir açıklama vardi. Çinliler böyledir.Alıntı:
Çin Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın çeşitli bölgelerinde Rus ordusunun varlığının bir işgal olmadığını açıkladı.
Ama analez dogru. Hadiseler, Samuel Huntington- Medeniyetler Catismasi ekseninde ilerliyor.
Yine Romanya'dan gelecek haberleri ve analezleri izlemek cok faydali olur ama suzgecten gecirmek lazim. Cunku cok abartiyorlar.
Romanya'da son bir senede "Rus yayilmaciligi" ve "Rus tehlikesinden" bahseden yuzlerce haber ve analez vardi. Romen medyasi halka bilincli olarak "Rus korkusu" pompaladi.
Iste bu durum, bence Bati ve Rusya arasindaki gerilimin danisikli dovus oldugunu dusunduruyor.
Çünkü, yine tarihsel anlamda baktimizda, Moldova ve Transdinyester'in Romanya topragi oldugunu goruyoruz.
Sanki her sey onceden planlanmis gibi...