https://pbs.twimg.com/media/FFgntSRW...png&name=small
Printable View
Başkanım sağolsun
Yanıltmadı beni
20 yıldır derim
yunanistan dan daha kötü durumlara geleceğiz diye.
MB nın elinde ne kadar döviz vardı ( sanalda olsa ) ne kadar sattı...
nereden bakılabiliyor
bankacılık ve sanayii sektöründe yoğun alımlarla geldik buralara...
hala aynı masal okuyorlar.. BİST DOLAR BAZINDA UCUZ..NEDEN DOLAR ŞİDDETLİ ARTTIDA ONDAN..
DOLAR DÜŞMEYE BAŞLADIĞI ZAMANDA BİST PAHALI DŞYECEK PALA..BUNUDA SATIŞ FIRSATI OLARAK KULLANACAK
Akaryakıt Fiyatlarında İndirim
02/12/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;
Benzinde 58 KRŞ/LT
pompa satış fiyatlarında indirim gerçekleşmiştir.
TCMB yetkilileri 2 Aralık tarihinde yerli ve yabancı yatırımcılarla toplantılar gerçekleştirecek. Yerli yatırımcılarla yapılacak toplantının saat 11:00'da, yabancı yatırımcılarla yapılacak toplantının 16:00'da gerçekleştirilmesi öngörülüyo
Elimde kalan 1 lot Penta ile vedalaştım. Acaba yüzlerce lot olsa bu kadar beklemeye göze alır miydim?
Aklıma gelen ilk şey John Perkins
* Kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç para verip otobanlar, yollar yaptırırız..
* Sonra onlara arabalarımızı satarız..
* Daha sonra bankalarını satın alırız..
* O bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız..
* Böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle..
O ülkeye Dünya Bankası ya da kardeş kurumlardan bir kredi ayarlarız.
Ayarlanan kredi asla o ülkenin hazinesine gitmez.
O ülkede ‘proje’ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer.
Enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır..
Aslında insanların işine yaramayan bir yığın beton yığınları oluşur ve bizim şirketlerimiz kazanır..
O ülkedeki birileri de nemalandırılır. Toplum bu düzenekten hiçbir şey kazanmaz.
Ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur.
Bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkânsızdır. Plan böyle işler..
Sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki;
“Bize büyük borcunuz var. Ödeyemiyorsunuz.
O zaman petrolünüzü satın, doğal gazı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin!
Askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin,
Birleşmiş Milletlerde bizim için oy verin!.
Elektrik, su, kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin!
Onları Amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın!â€
Ve bu arada;
Sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemlerini ele geçiririz..
Bu, ikili üçlü dörtlü bir darbeler serisidir…
Belli ki Matbaalar gece gündüz çalışıyor,yeni banknotlar basıyor..Buradan da anlaşılacağı üzere,asgari ücreti 4 bin TL üzerine çıkaracak, kaybettikleri seçmeni geri kazanmak için bol keseden dağıtacaklar...
Ha;O paralar- maaşlar ,Tavuğun kıçından çıkan iki koli yumurta almaya yetmeyecek,o başka..!
Vobelit forumunda yazan deniz43 nick isimli arkadaş haftalık MB verilerini ve dönem raporlarını analiz edip doğru yorumlar.
mb rezervlerinin swapla karşılandığı ve negatif olduğunu ilk o yazdı. ordan takip edin.
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Üstüne üstlük muhalifler tehdit edliyor yargıda ses seda yok,ülkede çok pis olaylardönüyor ekonomik olarak DDK ortalıkta yok,önceden Kılıçdaroğlu uyarmıştı tınlayan yok,muhaliflerde bunun %1'iolsa hemen yargı harekete geçiyor,resmen Western filmleri gibi,hiç olmazsa orada adalet için mücadele var,en ironisi tepedekinin hedef göstermesi mitinglerde:seyt:...Şu anda toplumda bir sessizlik hakim,yani fırtına öncesi sessizlik,ben bunun rüyasını hayalle karışık görmüştüm ireis bana gelip sığınmıştı bunda 5 sene önce,ilginç bir rüyaydı,yorum olarak tahminim devran döndüğünde,mutlaka dönecek,aman dilemek için çoklarının kapısı çalınacak !!!
Faiz indirimi de doları bi yere kadar yükseltiyor du
Bir şeyler daha yapmalıydı
En temizi ekonomiden hiç anlamayan birini bulmak
Damat kadar olmada da ona yakın bir başarısızlık sağlayabilir
Günaydın TÜRK MİLLETİ:byr::byr::byr::byr:
Ne kadar her şeyi çarpıtsalarda
Gerçeklerin elbet bir gün ortaya çıkma gibi bir huyu var.
Hiç bir şey olmasada bu yapılanlar dincilerin ne olduğunu gösterdi bana.Gözümü açtı.
Artık en ufak bir tavizim yok.
Ne kadar değişim olursa olsun fark etmez,değişimi yapanı değiştirmek maharet.
Bu ülkede Türk olmak zordur. Kafatascilik olarak algılamayın ama 1299 yılından itibaren itilmiş horlanmis, bütün yük omuzlarında ama pastayı yeme safhasında dışarıda bırakılan bir millettir. Atatürk makus talihini değiştirmeye çalıştı ama vefatından sonra bu ummetci tayfa yine iktidar oldu ve ezdi.
Günaydın Türk milleti...Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vahşi bir sirk ortamı var, cambaza bak deyip seyircinin! cebindeki paraları sıfırlıyorlar.
Cami ahır yalanları gibi hala bu dünyada bu dönemde yalanlara devam ediyorlar.
Geçmişte bu kadar kamera yada elektronik ortam yoktu ve yalanlara inanlar vardı.
Şimdiyse bir kabataşı bile ispat edemediler.
Diploma dahil.
Bir arkadaş yazmış.Havuz delikken havuzun suyunu değiştirmekle delik kapanmaz diye.Egeen de yazmış.
Günaydınlar
günaydın arkadaşlar
yeni maliye bakanımız hayırlı olsun..döviz yeni bakanı yükselişlerle karşılıyor
https://i.hizliresim.com/snygchh.png
449 milyar USD dış borç var..bunu 229 milyar USD si ÖZEL SEKTÖRün 200 MİLYARI DEVLETİN
Dış güçlerin saldırısını onlara daha çok ihracat yaparak savuşturacağız, aman uyandırmayın haberi yok kerizlerin.
alıntı
CDS bugün 496,07
majör bankaların alayı yaklaşık 9 KASIM gibi sert yukarı GAP li açılış yapmışlar. bu GAP in doldurulmasına dikkat etmek
lazım
Aslında parti bazlı düşünmeyeydik şu an ikinci almanyaydık belki de
Mesela 90 larda sırayla tüm Uzakdoğu ülkeleri sırayla bir bir hemen hemen hepsi konkordato ilan etti sonra 95 te Rusya da öyle, biz ama 2001de tıpış tıpış ödedik Hiç gerek yoktu
Tam konkordato fırsatıydı O sene
Sonra 2008 de parasal genişlemeye katıldıkki ona hele hiç gerek yoktu
Dünden bugüne gelmedik tabi bu duruma