O degil cok dikkat cekiyorsun . Endeks den ayri dikkat cekiyorsun . 12 senedir ayni yerdesn dikkat cekiyorsun . Tcell 50 oldu dikkat cekiyorsun .
Sirketi batirip kapatacaksnz oyuzden dikkat cekip mal veriyorsanz oda sizin bilecegnz iş
Printable View
O degil cok dikkat cekiyorsun . Endeks den ayri dikkat cekiyorsun . 12 senedir ayni yerdesn dikkat cekiyorsun . Tcell 50 oldu dikkat cekiyorsun .
Sirketi batirip kapatacaksnz oyuzden dikkat cekip mal veriyorsanz oda sizin bilecegnz iş
Benim hesaplamalarım da hemen hemen aynı.:halay:
7000 endekste benim portföyde 2 tane sürüngen var... İkisinde de bilanço zararı bekliyor .. ulker ve telekom..:Sad::Sad:
Nasıl bir kağıtsın sen. Abv...
Ucuz kaldı diye az mal alalım dedik, anında bastı aşağı deyyus :)
https://i.hizliresim.com/4wnyvwc.png
Telekom/Tcell rasyosu...
genelde 0.40 - 0.60 civarında hareket etmiş biraz aşağı yukarı sapmalar hariç.
Sağlıcakla kalın.
sn.kentuf,
Bahsettiğiniz olayı 2013 yılında değil de, 6 Mayıs 2014 tarihinde yaşamış olmalısınız, grafikte işaretledim. Zira 2013 yılında böyle bir yükseliş olmamış.
Diğer yandan, yakın zamanda almayı düşündüğünüz bir otopark var mı? TTKOm da dejavu yaşamak ister misiniz :)
https://i.hizliresim.com/equdoie.png
7000 endekste bist100 de sürüngen başka hangi hissler var diye baktım.. vestel( aynı şekilde kur zararı etkisi) , eregli( hrc fiyatları, hisseye doluşan temettücüler), biraz hareketlense de hala sürünen petkim( nafta-etilen makası, okullu-azeriler olayı)...
mahşerin 5 atlısı olarak ulker, telekom, vestel, eregli, petkim öne çıkıyor.. :bravo::bravo:
Bunların yanına yedek olarak ta tekfen, vakıfbank, halkbank ekleyebiliriz.:halay::halay:
vesteli devre dışı bıraktım yerine zoren i koydum... pala teknikçileri avlamak için nokta atışı yapmış..
paladan birkaç kurşun yedim, bilirim..:kahkah:
zoren...
https://i.hizliresim.com/2me5ipf.png
4 atlı
https://i.hizliresim.com/17zz8u3.png
Abv kağıt gibi eksi kapattın abv...
Niye ayrıldı acaba iç denetim başkanı?
"Şirketimiz İç Denetim Başkanı Emre Şehsuvaroğlu görevinden ayrılma kararı almıştır."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1172775
Suudi lerden bankaların üstünde kalan TTKOM hisseleri rehabilitasyon sürecinden sonra TVF tarafindan satın alınmıştır.
%61 VFdadır.VF nu eninde sonunda bu hisseleri satacaktır.Satışın,.BAE seyahati nde masaya gelmediği düşünülemez kanaatindeyim.Cuma kapanış itibari ile 2.7 m.usd Piyasa değerine sahip olan TTKOM saudi OJE grubuna 6.5 milyar dolara satılmıştı.
Bu matematiğe bakınca paniklememek gerekir.
Sudiler değil lübnanlı hariri 55 lik kısmı almıştı. Oje değil oğer telekomdu galiba. Devlet alacağını peşin aldı. Hariri parayı başta akbank, ykredi,ziraat falan olan bankalardan aldığı krediyle ödedi. Devletin haririden alacağı yok. Tokatlanan bankalar oldu. Alacaklarına karşı 55 lik paya el koydular. İki üç yıl işletip varlık fonuna 1,3 dolar hisse başı paraya devrettiler. Varlık fonu ikinci halka arzla borcu ödemeyi düşündüğünü söyledi fakat bir yıldır ödemedi. Filmin sonunu bekliyoruz.
En büyük özelleştirmeydi
2005 yılında özelleştirildiğinde Türk Telekom, Türkiye tarihinin en büyük ve en önemli özelleştirmelerinden biri olarak görülüyordu.
2018 yılında Türk Telekom'un en büyük hissedarının borcunu ödeyememesi dolayısıyla ortaya çıkan düğüm, şirketin hisselerinin devredilmesiyle çözülmüştü.
2005 yılında Türk Telekom'un özelleştirilmesi kapsamında şirketin yüzde 55 hissesi, Lübnanlı Hariri ailesine ait olan Saudi Oger'e bağlı Oger Telecom'un bu amaçla kurduğu Ojer Telekomünikasyon AŞ olan OTAŞ'a geçmişti.
6 milyar 550 milyon dolara gerçekleşen devir, o dönem cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olmuştu.
Bunda bir iş var
Daha önce, tacirler yatırım ortaklığı ve makina takımda aynı tezgahı çevirdiler. Sürekli baskı, hemde ne baskı. Bu ralli de ısrarla gitmemesi için çırpınma ın nedeni ne olabilir. Geriye dönük ortalamalar baz alınarak Fiat belirlenir. Kottan bu fiyata göre çıkarma girişimi yapılır. Maya tutarsa geri alım çağrısı yapılır. Kaçan kaçana. Sonra çoğunluk olmadı der, kotta kalır. Mal beleşe toplandığı için sonra at koşturulur. Ya da başka senaryo.
Olmaz da. İçime kurt düştü.
Ortam müsait at dizginleniyır.
Var bir çapanoğlu.
Bilanço hikaye. Niyet bozuk.
Cok azimli puşt . Keske 15 e verse
Gidenlere bakıyorum hep tırrık hisseler. Bir lira etmez hisseyi patron borsada 10 liraya kaktırmış. Bu daha gitmez diyorsun , hisse 10 kat daha gidiyor. Aha millete çakıyorlar diyorsun , üç kat daha gidiyor😂😂😂 şaka gibi yav. Ne saçma bir borsamız var. Aynı ekonomimiz gibi gerçeklerle örtüşmeyen. Şimdi smrtg var yeni halka arzlardan gülerek izliyorum. Yine tavan kitlemiş. Şimdi kap atar b.kumda boncuk buldum diye😂😂😂
Haftasonu bir space odasında rast geldim. Biri anlatıyor ne zaman telekom tahtasında 8-10 milyon lot alsam , adamlar bir kaç lira düşürüyor diyor.. :)))
Borsanın b sinden anlamayan, parayı bir şekilde dışarda bulmuş , borsada algoritmayı, tahtacıyı çarpamaya çalışan böyle bir kitle var..
Sen bir günde fiili dolaşımın yüzde 2 sini alacan, hemen 25-26 olunca da satacan.. :)))
Yıllardır o malı taşıyan tahtacıda enayi ya sana o malı yedirsin... Bu hareketler ky hareketleri işte.. Az paran olunca küçük yatırımcı olmuyorsun yani..
Bunlar pandemi öncesi borsaya görmemiş, direkt batırırlardı bunları ya da çok uzun süreli yatırımcı yaparlardı..
Takasını sürekli takip ederim . Günlük işlemin yarısından çoğunu tahtacı ykredi , bankof gibi iki üç kurumdan kendi yapar. Ykredi gün sonu tek lot bırakmaz aldığını gün içi tamamen satar. Günlük alıcı satıcı 2 milyonu geçen kurum çok nadir olur. 5-6 milyon alan daha görmedim tahtada. O konuşanlar sallıyorlar emin olun.
Nasıl ev , arsa, araba enflasyon rallisi yaptıysa , şimdide borsa yapıyor. Malesef biz rallide uyuz eşşeğe denk geldik. Tahtacısı yönetimi biri birinden uyuz. Ben sabredecem. Yarış atları finişi geçip ahırda saman yerken , bizim eşşekte en geriden anıra anıra gidecek o ahıra. Böyle aşşağı basarsada elime geçen üç beş neyse toplarım. Sende gideceksin uyuz eşşek🤫🤫🤫🤫
Yok yok sallamıyor, sadece 1 günde almıyor olabilir o kadar malı.. Eskiden tek kurumdan alıyormuş , şimdi birileri öğretmiş, tahtacının dikkatini çekmemek için 5-6 kurumdan ama robot kullanmadan alıyormuş:))) en son 17-18 lere düşünce satmış, tahtacı tak yukarı çizmiş.. :)) Klasik ky hareketleri..
ucuz kredi ile son yıllarda zengin olan tayfadan. Ortak bir arkadaştan biliyorum, bir den fazla şirketi var ama borsayı bilmiyor..
Buyuk tahtalarda yuklu alıp kısa da ciddi kar almaya çalışıyor, ancak ocak düşüşünde 800 milyon tl civarı zarardaydı ..
Acemi traderın sonu... piyasa yukarı giderken kısa al satlar ile para kazanırsın ama büyük düşüşe yakalanır stop olamazsan , karı geç ana paranı bile alırlar..:))
Eğer kısa vade düşünüyorsan bu piyasada her tahtada çarpılırsın..
Bugün 88 milyon işlem olmuş.ykredi 14,5 almış 12,8 milyon satmış. Bankof 8,6 milyon almış 8 milyon satmış.iş 5,5 almış 5,5 satmış.deniz 6,7 almış 6 milyon satmış. Yani günlük işlemin çoğu alsattan ibaret. Öyle 8-10 milyon toplayan hiç olmuyor. 80 milyon işlemi 4-5 kurumdan çeviriyorlar. Aylardır bu iş böyle devam ediyor. Tahtaya öyle bir basıyorlarki bunlar deh demeden bu eşşek zor gider. Anca imtiyaz uzatımı gibi bir haber gelirse hissenin önünü açarlar. O zaman isteselerde tutamazlar. Normalde yapılan işlemler fiktif. Yaptıkları suç. Ben spk da olsam kilotlarına kadar el koyarım bunların...donsuz gezdiririm bunları😂😂😂
Yüzde onuçü borsada.kalanı varlık fonu ve hazinenin. Borsada 500 milyon lot var. Bununda 100 ü citide. 58 i ziraatte. Birazı fonlarda falan kilitli mal. Aslında çok sığ bir tahta. Şu citi keşke defolup gitse. Hisse başını kaldırdımı satıcı oluyor. Düşerken tekrar topluyor falan. Bazen 140 milyona kadar malı çoğaltıyor. Eskiden doceninde 40 milyon civarı malı vardı o biraz azalttı. Tabi bu bizim gördüğümüz. Bu kansızlar bi yerden satar on yerden toplar. Ben sonuna kadar burdayım . Borsadaki payların binde birini paketledim. Bunlar baskıladıkçada inadına az az topluyorum. İnşallah benim emekliliğim olacak bu hisse😁😁😁
Kentufun piyasayı bırakmasına sebep son damla bu hisse oldu. Ama intikamını alacağız bunlardan.
Direnç 23 mü,
Postaya bir imtiyaz onay haberi verin artık.
Borsa fiyatlamalarında genel olarak Tcell X2 TT olarak işlem görüyordu ama son atakta ara açıldı, TT 26 olmalıydı, belki bilanço beklentilerinden dolayı ara açıldı.
pala shortçulara karşı endeksi tutmak için ttkom ve bir kaç hisse ile endeksi tutuyor.. bugun ki oyun bu...
tarih 7.7.2023..
tarih 0108.2023..:evil:
https://i.resm.im/BGaf9AH.png
ağustos eylül borsaya nur yağar..yalnız YTD del..:plc:
topik kendini küstürmüş.. yazan çizen kalmamış gibi..
amma yine eski neşesine dönecek.. tabi bence ve halen portföyümde..:plc:
https://www.gercekgundem.com/ekonomi...ra-ceza-431881
CW, Türk Telekom, Çiçeksepeti... Rekabet Kurumu'ndan 16 şirkete milyonlarca lira ceza
İşgücü piyasasına yönelik centilmenlik anlaşmaları nedeniyle bazı teşebbüsler hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı. Soruşturma sonucunda Türk Telekom'a 41 milyon lira, LC Waikiki'ye ise 59 milyon lira para cezası verildi.
Ne oldu bu telekom çok liyakatlı iş gücünü diğer şirketlerden transfer edince ceza mı yedi.:)) 41 milyon kazandın mı da o kadar ceza ödeyeceksin.. Tuhaf tuhaf işler..