Tam adamına soruyoruz ya...
Üstad şimdi bizim elimizde 50 liraya aldığımız bir mal var.
Kayserili bir tüccar gelip malimiza 5 lira verirse sıkıntı yok, 4.5 lira verirse sıkıntı mı var?
Ortada büyük bir sıkıntı var
Sizin deyiminizle, batshit...
Printable View
siesta uykusu bile yarım saat. 6 ayda nasıl oraya gelsin
107.50'den kaç günde gelmiş?
Soldan say
https://i.hizliresim.com/5yhoo05.jpg
4 liranin altina indirse alacaktım da...
şimdi herif 3.5 milyar da zarar açıklamış hisse başı 5 lira eder
Hele bir de sene sonu kur 30 olacak diyorlar. Seneyi 5milyarla kapatsa öp de basına koy
Yurtdışındaki yatirımcı zırnık koklatmıyor
Akepe 100 milyar araplardan, 100 amerikadan 100 rusyadan diye anca rüzgar yaptılar.
Mehmet şimşek de havasını aldı
Şimdi newyorka yatırımcı sunumuna gidiyorlarmış. Organizasyonu duzenleyense tcmb !!! Kimse bize buyurun gelin dememiş..
Bu durumda kur korumalıyı ister SEVE SEVE, ister SEVE SEVE? uzatacaklar
Martta yerel seçim, nisanda devalüasyon
Kur en iyi ihtimalle 45 lira olsa ... 400milyon dolar borç. 6milyar kur gideri ...hisse başı 9lira zarar
Bir de mehmet simşek instagramdan gorevden affını istedi mi... rabbim yar ve yardimcimiz olsun!!!
Benim aklıma tek bir enstrüman geliyor...
Bedelli sermaye artırımı !!!
Bu arada elektrik üretim endeksindekilere bakiyorum da
Dinçközlerden başka zarar açıklayan goremedim. Mendil açıp dilenseler yeridir (bedelli)
Geçen sene 9 ayda 105 milyon olan personel giderleri bu yıl 9 ayda 366 milyona çıkmış.
.açılım şu şekilde
(**) Personel giderlerinin 262.046.249 TL (30 Eylül 2022: 57.410.252 TL) tutarındaki kısmı satışların maliyeti,
104.773.310 TL (30 Eylül 2022: 47.381.524 TL) tutarındaki kısmı da genel yönetim giderlerinin içerisinde
sınıflandırılmıştır
Bu artış kabul edilebilir mi?
Hangi mantığa uyuyor?
Bu ulkede %100 zam kime yapıldı ?
Personel giderleri 3 kat artmış .
Maşallah biz bu sene yeni santraller mi açtık? Kimleri işe aldık? Yoksa birileri bonus falan mı aldi?
Hadi %100 zam desek
100 milyon TL lik fark var, 9 aylik ortalama kurla 4 milyon $ eder
Kamu bankasından bize de 10 yıl geri ödemesiz %14 faizli TL kredi versinler
Biz de artıya geçelim
Ama bizimkilerin soyadı dinçgöz...
Demirgören değil. Şimdi saymayalım tek tek..
Dinçgözlerin mensubu olduğu aile belli. Onlara da anca ayni ailenin ağababasinin sirketi yapikredi bu kadar kıyak yapabildi.
Gerisi kendi beceriksizlikleri
Hissede doviz borcundan başka hikaye yok diyoruz ya
Ben bu çakalların yerinde olsam , (odaş, zoren vb yaptigi gibi) ikinci bir halka arz planlardim. 2024 balon ödeme borcunu da bu şekilde kapatirdım
Yenilenebilir kısmıni bir guzel halka arz ederdim
Zaten bilinen kısım şu:
Akenerji, kademeli olarak devreye aldığı hidroelektrik ve rüzgar
santralleri ile toplamda 320 MW yenilenebilir enerji kaynağına dayalı üretim kapasitesine
ulaşmıştır.
Olacak hikaye:
Akenerji Erzin Doğalgaz, Ayyıldız RES, Burç HES başta olmak üzere mevcut santrallerde 2023 -2024 yılları itibarıyla yaklaşık 50 MW kapasiteli Güneş Enerjisi ile Hibrit Santral kurulumu gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda, 2022 yılında alınan Erzin santrali için 7,8 MW hibrit kapasitesinin lisanslama işlemleri devam etmektedir.
Akenerji Ayyıldız RES santralinde 6,2 MW ilave kapasite alınmış olup lisanslama çalışmaları ve yatırım planlaması yapılmakta olup, 2024 yılında ilgili santralin devreye alınması hedeflenmektedir.
Akiş Gayrimenkul ile Akasya ve Akbatı AVM’leri arasında imzalanan çatı alanlarında kurulmak üzere Güneş Elektrik Santrali Projesi’nde Akenerji olarak, santrallerin kurulumunu ve enerji yönetimini Esco modeliyle gerçekleştirilecek olup ilgili santrallerin kurulumu 2023 yılı içerisinde
tamamlanacaktır.
Konya’da bulunan Biyokütle Enerji Santrali’nin yapımı aşamasında denetim faaliyetleri üstlenildi.
Bununla birlikte ilgili santral’in Ağustos 2023 yılında resmi kabul işlemleri tamamlanmış ve santral devreye alınmış olup, İşletme Bakım Hizmetleri de gerçekleştirilmeye başlamıştır.
Olmayacak hikaye, ama arzda olacak gibi gosterilecek:
Akenerji, Erzincan ilinde kurulması planlanan 198 MW kurulu güce ve 560 GWh üretim
kapasitesine sahip Kemah Hidroelektrik Santrali projesinin projelendirme çalışmalarına devam
etmektedir.
320mw elde , 6mw res ilave, 50mw hibrit başvurusu.
Çatılar, bes derken 2 gw da oradan gelse
198mw kemah için de bir hızlı tren masalı yazdık mı... arzda 250megawata kadar çıkar da o , biz yine 198 yazalım. Nehirde yüzen baliklar strese girmesin. (Bunu da gördük, gerçek hikayedir)
576mw mı etti?
Bunu en az 1 milyar dolara arz eder... en az 3-5 tane de tavan yapar.
Halka açıklık %25 dese... 250milyon gelir...
Borcunu yari yariya azaltır.
Kar gostermemek icin de kemah maliyetlerini elinden geldiğince şişirir.
Dostlar alışverişte görsün
Yazılabilecek çok hikaye var
Ben Erzinin kuzeyindeki arazilere bile baktım
Kurak tarla vasfı bile olmayan arsalar var
Bizim yönetim 100 milyon maaş , huzur muzur hakkı alırken acaba hiç gidip arazi bakmışlar mı?
250 megawatt güneş hibrit yapılamaz mı?
Adana'daki Barajların yanında hiç yer mi yok.
Hibrit lisans haklarını sonuna kadar kullan. Neyi bekliyorsun?
Ama biz ne konuşuyoruz adamlar ne yapıyor
360 milyon $ net döviz borcunu bile hedglemiyorlar.
Bu şirketin CFO su yok mu?
Hibrit lisansini şimdi kullanip hisseye ilgiyi artirirsa 2 dolarlik hisseyi borsada 20sentten toplayamaz.
Toplama işi bittiğinde gorürsün 300 500 300 500 nasil kuruyor sağa sola
Bunlar çok şerefli olduklari için nasil yapacaklarini da soyleyeyim
Bulmuşlardir dilan polat gibi (*) birini,onun adına başvurular yapilmistir. Vakti geldiginde 1 liralik lisansi o şahistan 10liraya devralirlar.
Sen de bakar izlersin 10 liralik kredi borcunu kac yilda geri odeyecekler. Hedge etti mi etmedi mi..
Herşey mümkün
Niyet önemli.
Bunların Aksada yaptıkları da ortada.
Yıllarca süründürduler sonra neler yaptılar.
Sadece ne zaman başlayacaklar, nasıl yapacaklar onu bilmiyoruz
20 milyon dolar yatırım ,Hedge yapmama , yüksek zararlar.. Hepsi niyetlerini gösteriyor.
Ben filmi en önden izlemek için biletimi aldım.
Bakalım sonumuz ne olacak
Amarikalı üstat. Bir santralin ömrübkaç yıl diyordun sen? 50 iyi mi?
Bi hesap makinanı al gel. Kontrol edelim
1996
• 98 MW kurulu güce sahip Çerkezköy Santrali kademeli olarak devreye girdi.
2012
• Çerkezköy Doğal Gaz Santrali’nin lisansı, mevcut ve beklenen piyasa koşulları göz önüne alınarak 31.12.2012 tarihinde sona erdirildi.
1997
• 132 MW kurulu güce sahip Bozüyük Santrali devreye girdi.
2005
• 127,2 MW kurulu güce sahip İzmir- Kemalpaşa Santrali devreye alındı.
2014
• Kemalpaşa ve Bozüyük Doğal Gaz Santralleri’nin lisansları, mevcut ve beklenen piyasa koşulları göz önüne alınarak 30.09.2014 tarihinde sona erdirildi.
Ben 50 demedim
Dizayn yaşı 30 yıl
Kendi raporlarında yazıyordu
Erzin çok daha verimli olduğu için diğerlerini satmışlardı
Bana ısrarla aken al diyen bir arkadaş vardı. Erzin devreye gireceği zaman, o yüzden hatırlıyorum
Ama borçların 1 milyar dolar olması korkutmustu beni
Satış fiyatının ucuz olduğunu da senin mesajlarından öğrendim. O zaman dikkat etmemiştim.
Hatta o dönem söküp taşıma yapan şirketler vardı, bunlar neden taşımadılar ki demiştim.
Şimdi daha iyi anladım. Niyet kötüymüş
Teknik konuları bilmeyenler için şu hatırlatmayı da yapalım.
Bu kapatılan ve 3 kuruş hurda parasına elden çıkarılan santrallerin tamamı KOMBİNE ÇEVRİM santrali idi, yani %55 civaÅ•inda yüksek verimliliğe sahiplerdi.
O dönemde en fazla %40 verimli gaz motorları , kombine çevrimlerle rekabet edemediği için sökülüp yurtdışına taşınmıştı.
Taşıyanlardan birisindecaksa enerji... bu adamlar, sayıları atıyorum, 20 tane 10mw gucunde motoru birlestirip o hurdalardan 200mw santral yapip elektrik satmaya devam etti.
Neticede biz 9ayda 3.5milyar zarar acikladik, adamlar 3.5milyar kar...
Bizim hurdaya cikardigimiz santrallerin yakit maliyeti , digerinin 3te2si oldugu halde...
Sonuçları ortada 1-1.5 milyar $ lik şirketi 120 milyon dolara düşürdüler.
Kolay kolay kimse başaramaz bunu.
Borçları ödeyip, sıçrama yapma zamanı mı geldi yoksa aynı zırvalıklara devam mı?
Görünen o ki bu baskilanmis elektrik fiyatlari ile bile 80-100 milyon $ nakit yaratabilecek tesislerin var.
2024 de 400 milyon $ altina inecek gibi gözüküyor..
Güneş paneli fiyatlari dip yaptı. Çinli şirketler akıl almaz fiyatlar veriyor.
200 megawattlik Hes lisansın cepte
Şuna 500 megawattlik güneş ekle.
5-6 yil sonra 2000 megawatt kurulu güç
500-700 milyon $ lık borç ile , 2 milyar dolarlık şirket ol .
Herhalde Yaş 70 , iş bitmiş
Ya da balık hafızası var
Bunlar santral alımlarinda hep faturalari sisirdiler. 100 lira etmeyen santralleri lisanslari şirkete 200'e fatura ettiler. 100liralik santrallerini de 10 liradan okuttular.
Dilan polat örnegini de verdik. Belli ki magazine uzaksın.
Akenerjide gerçekten yatirimciysan dua et çivi çakmasinlar.
Isterse elektrik fiyatındaki baskı kalksın
Isterse çinliler bedavaya panel satsın
Isterse her yil 100bin elektrikli araç satilsin...
Akenerji , bakenerji, zorenerji vs gibileri
2000mw 'a 5000mw'a çıkacak diyen olursa arkaniza bakmadan uzaklaşın.
piyasada 40 tane baska elektrik sirketi var
80 milyon $ favök yapıp 120 milyondan işlem gören varsa hemen ondan da alalım.
2 ortak temennileri paylaştık.
Potansiyel var ama senin dediğin gibi niyet ne onu bilmek mümkün değil.
Adam hala 1-2 milyon $ nasıl masraf yazarım da bilanço daha kötü gözükür diye uğraşıyor.
Neyse dediğim gibi biletleri aldım filmin başlamasını bekliyorum.
Bedava üyelik ile de görebilirsin
https://fintables.com/sirketler/AKENR?kur=usd&periods=5
tl bazlıda bu şekilde ..
https://r.resimlink.com/YXmxryONKC.png
Hesap ortada
80-100 milyon $ Favök yapmaya devam etsin
5-7 yılda borçları ödesin
200 megawatt Hes ve 50 megawatt güneş devreye alsın Başka bir talebim yoktur
Sayın Siesta
Sizinle tanıştığıma memnun oldum.
Umarım patronlar niyetlerini düzeltirler..
Ben bir süre yazmayacağım .
Saygılar
Bir süre yazmama kararı aldım.
Can çıkar huy çıkmaz. Dinçköklerin huyu değişmez.
Şirketi torunlara satıp defolup gitsinler, başka bir beklentim yok.
Aynı şekilde çekyalılar da ....p gitsin
Şirketi satana kadar da tek çivi çakmasınlar.
Baskent gazın ve torunlargyo'nun faaliyet raporlarinda SEDAŞ'ın bahsi bile geçmedi. 1 kasımda devraldilar,ama pala yayin yasagi koymus belli ki
Prof. Dr. Şenol Babuşçu, yakın izlemedeki yeniden yapılandırılmış kredilerin 700 milyar TL’ye çıktığını vurgulayarak “Faizleri zirve yapınca iki yıldır düşük maliyetli krediye alışık olan şirketleri zor günler bekliyor. Yakın izlemedeki ve yeniden yapılandırılmış krediler 700 milyar lirayı buldu. Bunun yarısı batık kredi durumuna düşecek. Bu hem şirketler hem bankalar açısından çok sıkıntılı bir durum. Zombi ve yüzdürülen şirketler için sıkıntılı bir süreç başlıyor. Bu anlamda 2024 zor bir yıl olacak, iflaslar artacak” dedi.
Tasfiye olunacak alacaklar 2023 yılı eylül ayı itibarıyla 213 milyar TL oldu. Tasfiye olunacak alacakların 201 milyar TL’si bankalara; 8 milyar TL’si finansal kiralama şirketlerine, 2 milyar TL’si faktoring şirketlerine ve 1 milyar TL’si de finansman şirketlerine ait. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerine göre Eylül 2023 itibarıyla tasfiye olunacak alacak oranı en yüksek olan sektör; yüzde 5.3 ile enerji sektörü oldu. Bu sektörü yüzde 4 ile inşaat ve yüzde 2.9 ile emlak sektörü takip etti.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre Eylül 2023’te bankaların sektörlere kullandırdığı toplam nakdi kredi miktarı ise 10 trilyon 871 milyar liraya yaklaştı. Geçen yıl aynı dönemde bu miktar 7 trilyon TL civarındaydı.
ENERJİDE BÜYÜK ARTIŞ
Bankalar geçmiş dönemlerde verdiği milyarlarca liralık krediyi toplayamama riskiyle karşı karşıya. Bankalarda kullandığı krediyi en fazla batıran sektörler arasında inşaat, enerji ve imalat sanayi başı çekiyor.
Elektrik, gaz ve su kaynakları üretim dağıtım ve sanayi sektöründe Eylül 2022 döneminde batık kredi miktarı 18 milyar 72 milyon TL civarındayken bu yılın aynı döneminde bu miktar 23 milyar 443 milyona çıktı. Böylece enerji sektörü batık kredi miktarını en fazla artıran sektör oldu.
Son çeyreği yarıladık
Gerçekleşen üretime bir bakalim
Sonra 2 ile carpariz
Ayyildiz 9000
Bulam 2100
Burç 3400
Feke1 7300
Feke2 8400
Himmetli 7000
Uluabat 21500
Erzin 346000
X2
Kabaca 120binmw hes/res , 700binmw dg
70$ x 120bin + 10$ x 700binmw
8.4milyon+ 7milyon=15.4milyondolar kar
Son çeyrekte 30 milyon yakalamasi bu koşullarda çok zor.
Son gelen %20lik dogalgaz zammının tavan fiyatlara etki etmemesi kötü oldu