Tarih ne hocam bakayım terranın takasına
Printable View
emmi bugün iyi vurdu mala boğazında kalsın inşallah bakalım karanlıkta 16 altına basacak mı al sat değildir
çip üretiminde kareli görebilir miyiz...konu hakkında bilgisi olan var mı...
2 gün sonraki takasta daha net belli olur ama bence patron malı satıldı.
Çip üretiminde Karel mevcut yatırımı ile var zaten.Ancak çok daha küçük ve ve karmaşık yazılımlara uygun çipler için pahalı yatırımlar gerekiyor.Bu yatırımlar için açıklanan teşviklere karşılık mevcut hukuksuzluk sistemi içinde ciddi bir yatırım geleceğini sanmıyorum.Bu pahalı ve karmaşık yeni nesik çipler için Karel'in finansal imkanları ve teknolojik altyapısının kısa vadede yeterli olacağını sanmıyorum.Doğan da mevcut hükğmet ortamında yabancı bir ortakla böyle bir yatırıma cesaret edemiyebilir.Zaten teşviklerin açıklandığı günün ertesi böyle düşmesi ve patronun hisse satması kendilerinin de bu beklentide olmadıklarının göstergesi.Ama erken seçim olursa durum farklı olabilir.
Yine içerdeki kuşlar birşeyler öttü gibi bilanço arifesinde. Bu çeyrekte zarar yazacak büyük ihtimalle. Bu açıklanan son paketten, doğan yonetimdeyken karele bir pay çıkmaz.
Doğanın ortaklığı mali yönden iyi olabilir belki ama, vizyon ve gelecek açısından Karel e pek birşey katmadı, bundan sonra katacak gibide durmuyor. Doğan geldiği gün çıkan arkadaşları tebrik ederim, öngörüleri için.
Dün tabana yakın kapatan hisse bugün de eksi olduğuna göre sıkıntı, nasıl bir operasyonun içindeyiz çözemedik bir türlü, o satan vatandaşın malı bitmeden rahat yok.
Vatandaşın sattığı mallarla bu rezilliğin olduğunu düşünmüyorum…sıkıntı bence daha büyük
........ bofa kaldırdı sonra aldıklarını sattı. Olay bu. Bin tane senaryo yazdınız saçma sapan şeyler bot musunuz siz ya. Bilançoya iki ay var. Bilanço sızdı diyorsunuz. Bofa 5 m lot alır almaz bilançoyu öğrenip ertesi gün mü sattı ? Saçma saçma işler. Geçin telegrama ya. Seviyeyi düşürüyosunuz temelciler de uzak duruyor forumdan. Böyle sözlerin yeri telegram.
Bofa da 4 mio lot satacak hisse stoğu yok.
Başkasının malını sattı.
O zaman eksik, hatalı yazma.Tam yaz.
ne kadar adi tahtacımız var...resmen hayata küstürdü bizi...teknoloji şirketleri uçtu aya çıktı bu hala sürüngen modunda....adam 30 milyar dolar teşvik vereceğim diyor hissede tepki yok...bu teşvik sanki karel için yapılmış....bir proje birşey sunun şirkete değer katın adam parayı gösteriyor gelin diyor...bunlar hala ky kanını emme peşinde....yönetim tedarik zinciri problemi varken bahane ettiniz mal tedariğinde sıkıntı var diye al size teşvik kafayı çalıştırın yerli millisini geliştirin...yapamıyorsan ortaklık kur yardım al birşeyler yap ama beceriksizlik yapma...yıl sonuna kadar hisse için şans vereceğim iyi bir performans oldu oldu olmadı satarım.. iş işten geçtikten sonra üstüne para verseniz tutmam bu enflasyon ortamında karele iyi şans verdim...2 bedelli sonrası hisse performansı tam bir facia borsa maceramda böyle birşey hiç görmedim....2 bedelli yapıp enflasyona yatırımcıyı ezdirmek ahlakide değil vicdanide değil izahı yok...umut verip sonra ortakları yarı yolda bırakmak etik değil...
son bedellide 2024 hazirana kadar modernizasyon yatırımını bitireceğiz diyordular bir gelişme yok...hissede cambazlık yapma derdine düştüler daha tatlı geldi sanırım bir aşağı bir yukarı yerinde say dur...hissede ki hareketlerin ky ile uzaktan yakından ilgisi yok...
Teşviklerin para olarak verileceği bir yanılgu.Teşvik arsa ,vergi muafiyeti v.b avantajlar olur ancak.Parayı yatırımcı getirecek.Ancak bu ortamda zor.
karel resmen çöp hisse oldu....koca şirket aylardır 2 tl yukarı 3 tl aşağı başka numara yok....karel bu değildi dohol sonrası tanınmaz halde.....
kapanış 15,33
2024 Nisan ayı sonu 15,39 dan hisse alan ve 3 aydır taşıyan ile
2 gün önce bu pazartesi 17.48 den hisse alanın zararı aynı. Yaklaşık %12 eksi
bugün aracı kurum dağılımında bir kurum 752.752 alış 0 satış.
753.000 değil. 752 752 .
allah belası versin tekrar 15 lerde haftaya 14 ler
Gelen her haber hisseyi daha da geriye götürdü bu saatten sonra hisseyi götürecek haberde kalmadı doğan yönetimindeki. Karel yatırımcısını güzel paketlerdi. 10 günde 15 tl ilk hissede yaklaşık 4’5 tl para kazandılar
Kurucu ortak 8 milyon lotu neden sattığı bir 8 milyon lotu neden satlığa çıkardığını co iyi anladı karel yatırımcısı dohol pislikleri küçük yatırımcıya para kazandırmaz bu hep böyle olmuştur böyle olmaya devam edecektir dohol kasası para dolu ama bir kere temettü dağıttığına şahit olmadım
Botlar yazmaya başladı
Çikolata hissesi
[QUOTE=Eneshg;6867023]Botlar yazmaya başladı[/QUO
Ahahhaha yazana bak şirketin.Yancısı sosyal medyadan sorumllu elemanı senmisin sahibine çok selam söyle.
vix korku endeksi zirve yaptı döndü....zirve yaptığında al dip yaptığında sat....borsalarda ki düşüş bana göre suni bir düşüş.....şu aşamada borsaların düşmesini gerektirecek sebep yok....abd avrupa ekonomik verileri hala büyük oranda pozitif geliyor....ara ara kötü veriler gelsede borsalarda göçmeye sebep olacak kadar kötü değil...dünyada genel olarak durgunluk olacak düşüncesi var ama güçlü emare yok...borsamızda ki düşüş hisse değişmek için fırsat oldu....benim gözdem hala teknoloji ve yazılım sektörü hisseleri....bist 100 için yıl sonu hedefim 15000 ler umarım gerçekleşir..
https://x.com/yabancibasin/status/18...BUHo1yi2A&s=19
Görüşülen 3. Şirket saic yani mg imiş.
SAIC'in MG markasının Türkiye distribütörü Doğan Trend Otomotiv, Haziran ayında yaptığı açıklamada, Türkiye'de yanmalı ve hibrid otomobiller üretecek bir fabrika için SAIC ile bir mutabakat zaptı imzalamaya yakın olduğunu söyledi.
Sayın Marin
Hissenin rallisi bildiğiniz gibi 2022 ağustos - aralık ayında ilk bedelli sermaye artışı öncesi olmuştu. bu dönem Dohol satın alma sonrası.
Ne yazık ki o günlerden günümüze doğal afetler, kötü bilançolar ve tekrarlanan bedelli sermaye artışları hisse fiyatının reel olarak yerinde saymasını sağladı.
2024 Nisan ayında gündemden günlerce düşmeyen malum olay hissede hiç hesapta olmayan algı ve ortak satışlarını beraberinde getirdi.
Geçtiğimiz hafta 5 mio toplanan hisse ile fiyatın 2,50 artış yaşadığını görmüştük. Ortak satışı olmasa 16mio lotun piyasan alınması ile iyi bir yükseliş yapabilirdi.
1 yıl önce alan ile geçen hafta alan arasında fark yok bütün yatırımcılar reel olarak zararda.
Fiyatlamanın hatalı olduğunu düşünüyorum. 200 günlük ortalama altında maliyetler de göz önüne alındığında bu kadar satış yemesi ve tabana yakın kapatması şaşırtıcı.
2 bilanço beklenecek. 2. ve 3. çeyrek. Beklenti büyük. Temenni ederim ki 2022 yılına benzer bir yükseliş ile zararınızı telafi edersiniz.
Şirketin forum kalemşörleri Ve yancıları algı yapmaya başlamış tekrar demekki bayağı sürüneceğiz 13 15 arası
ortak bu hissede görünen ky pek yok....etrafımda bir sürü hisse alan var ama karel adı hiç geçmiyor...burada sorun bilançoda kar görememek başta....tahtacınında yeterince malı olduğunu düşünmüyorum baskı sebebi bu bence....takasları sürekli paylaşabilecek ortak olsa durum daha netleşir...