Teşekkürler sayın Pelerin....bol kazançlar.....kimseye yalan borcum yokkkk...ama insanlar her şeye artık şüpheyle yaklaşıyor....yapacak bir şey yok....
Printable View
Şüphe edilmek kişiden kişiye değişiyor.
ben desem ki bu gün 300 den fazla işlemim var inanmadım diyen çıkmaz
yapıştırırsın resmi olur biter. 30 dk sonra resim pufffff olur.
https://r.resimlink.com/EmOQkCyj4.png
yada gündüz seansından zararda olduğun yakalandığın pozu pasifte beklerken gerçekleşince
en dipten fiyatlardan yakaladım diye yazmıyacan.
gece seansına pasife yazmıştım gerçekleşmiş diye insanların inanacağı şekilde yazacaksın.
tekrar iyi geceler, pazartesi için bol şanslar/kazançlar.
https://x.com/yirmiucderece/status/1...737937575?s=20
Haber geldi. Not artışı yok.
Fitch den açıklama gelmeden millet sonucunu yazmaya başlamış Twitter da..
Şaka gibi ülkeyiz
Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltti , not görünümü pozitif
abi uğraşmıyım diyorum ama kaşınıyor.
diyelim ki işlemler doğru (montaj artık çok kolay ama biz doğru kabul edeceğiz.) adam 10.161,75ten şortta kalmış gündüz seansında 14:16da, gece onu kapamış muhtemelen pasif emirle. o da muhtemelen.
ha bu arada, ekran görüntüsünde gündüz seansı dediği işlemler tokatlının gün içinde buraya yazdığı rakamlarla uyuşmuyor nedense :)
şimdi altta yazacağım paragrafı sen anlarsın başkaları anlamayabilir;
o resimde tokatyıldızı kardeşimin yaptığı 10161,75 kısa poz var di mi? gündüz seansı bir tek saat 14:16da 10.161,75ten işlem geçti sonra orayı deldi geçti sonra altına uğramadı. isteyen dakikalık grafiğe bakabilir. Fakat tokatınyıldızı ne yapıyor? saat 14:19da 10190 longlar kapatıldı mesajı atıyor foruma. tesadüf ki o saate uygun tek 10190 işlemi saat 14:17de :) isteyen yine dakikalık grafiği kontrol edebilir.
O resimdeki diğer işlemlere de baktım, nedense hiçbiri tokatçının buraya yazdığı mesajlara uymuyor :)
-----------------------------------------------------------------
tokatlı'nın ne yaptığını anlatayım size. Önceleri hayali bir poz yazar, duruma göre mesajı siler veya değiştirirdi. şimdi taktik değiştirdi.
bazı şeylere şahit olduk da konuşuyoruz. önceden yaptığına dair forumdan biriyle yazışmamız;
https://i.hizliresim.com/iuvldav.jpg
Tabi anladı işler öyle çok iyi gitmiyor taktik değişti. Şu anki taktik şöyle;
geldi ekrana, bakıyor viop rakamlarına diyelim ki viop o an 10010
5 dakika önceki dip bir rakamdan(1-2 puan pay bırakarak) long yazıyor foruma. e nasılsa o an 10010, 10 dakika önceki rakamdan long yazmakta ne var :) ha diyelim ki o buraya yazdıktan sonra şelale geldi, bu sefer de "ben çok hızlıyım pozu kapadım bile" diyor :). Şort için, vice versa. Buna bir sürü örnek bulurum eski mesajlarından ama uğraşmayacağım.
--------------------------
gelelim bugüne, akşam seansında 10003.75 ve 10005,00 gördüğü tek an 21:39 dakikalık barı, o saatte tokatlı apim ne yapıyor, şu mesajları yazmakla meşgul,
21:38 mesajı
21:40 mesajı
-----------------------
gelelim diğer konuya,
tokatçı kardeşimin belirttiği son poz 10251 şort. (Aslında 10161,75ten şortta terste kalmış da olsun 10251den de şort, jetonlar lunapark jetonu nasılsa :) )
sonra ne diyor? 10003 şortlar kapatıldı. aradaki 10.161,75 ve diğer işlemler nerde? puf
neyse ben anlatacağımı anlattım, isteyen inanmaya devam eder. İnanacak olanlara elimde satılık boğaz köprüsü için görüşme daveti göndericem
biz ficht ten bizim için not beklerken
--*-*-*-*-*-*-
S&P den Ukrayna için açıklama geldi.
19 : S&P, Ukrayna'nın kredi notunu düşürdü
NEW YORK (AA) - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's (S&P),
Ukrayna'nın yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu "CCC" den "CC"ye
indirdi.
S&P'den yapılan açıklamada, Ukrayna'nın borç yeniden yapılandırmasına ilişkin resmi
görüşmelere başlamasını ve bu yılın ortasında süreci tamamlamasının beklendiği
aktarıldı.
Ukrayna'nın dış ticari yükümlülüklerinin yerine getiremeyeceğinin neredeyse kesin
olduğunun düşünüldüğü ifade edilen açıklamada, bunun sonucunda ülkenin uzun vadeli
yabancı para kredi notunun "CCC"den "CC"ye düşürüldüğü bildirildi.
Açıklamada, yabancı para kredi görümünün negatif, yerel para görünümünün ise durağan
olduğu kaydedildi.
Ukrayna'daki savaşın aktif aşamasının en az 2024 sonuna kadar süreceğinin varsayıldığı
belirtilen açıklamada, Uluslararası Para Fonu (IMF) düzenlemesi kapsamında
hükümetin yabancı para likiditesini korumak ve borç sürdürülebilirliğini yeniden
sağlamak için dış ticari borç hafifletme arayışında olduğu anımsatıldı.
Açıklamada, savaşın ciddi bir şekilde tırmanmaması halinde, Ukrayna ekonomisinin
orta vadede ortalama yüzde 4-5 oranında büyüyeceğinin öngörüldüğü, ancak savaş
öncesi seviyeye doğru bir toparlanmanın pek mümkün görünmediği vurgulandı.
-AA-
Fitch: Enflasyon beklentileri hafifledi ve dış likidite riskleri azaldı; bu durum, daha olumlu dış finansman koşulları, yüksek rezervler, düşük döviz korumalı mevduatlar ve daralan cari işlemler açığının yansımasıdır
*Fitch: Pozitif görünüm, Türkiye'nin genel makroekonomik politika duruşunun enflasyonda önemli bir düşüş ve düşük cari işlemler açıkları nedeniyle dış kırılganlıklarda azalmanın devam etmesiyle tutarlı olması gerektiği yönündeki beklentisini yansıtıyor
Son zamanlarda pozisyonuna uymayan her yoruma muhalefet ettiğinin farkındamısın
Kesinlikle süpriz. Bugün blombergte hatta ara ara baktığım aparada ekotürkte hiç kimse beklemiyordu. Kimi ekonomik gerekçelerle kimi siyasi gerekçelerlebfitch fiçlik yapacak diyordu.
Gurur tablosunu koyayım da gururlanmaya devam edelim..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7cc262d3cd.jpg
Hiçbir şekilde pozisyonum için yapmam bunu. Benim pozisyonum bugün ya da yarın için değil. Hatta çoğu düşüncelerime de özellikle bu topicte gem vuruyorum.Çünkü burası Viop topiği ve gün içi short açıp para kazananlar oluyor endeks yükselse bile bunu görüyorum. Eğer seni öyle bir kanıya sevk ettiysem de bu üzer beni.
İlgili ülke resmi kurumlarına 24 saat önceden bildirim yapılıyor zaten.
Bende beklenti oluşturan 1. nokta Çarşamba o kadar kötü kapanışa perşembe günü yapılan açılış. Bir de bugün SASA patronu o hisse geri alımı açıklayınca daha da beklentim arttı.Ama burada çok kısa vadeye işlem yapanlar oluyor.Kimseyi etkilememek için dile getirmedim.
Ayrıca Sayın EmreGüneş belirtmiş henüz çokta gurur duyulacak bir durum da yok. Ama benim piyasa beklentimin buradaki bir çok arkadaşa nazaran daha iyimser olduğu bir gerçek. Herkese iyi geceler.
Ya ayhan dede....sen de insanlara güvenmeme hastalığı mı var....gerçek zamanlı yazıyorum viop30 pozlarını ....ayrıca iki ayrı aracı kurumdan işlem yapıyorum....bunun nedenlerini önceki sayfalarda yazdım...algaritmik sistem sizi yakaladığı anda viop30 kazanmak çok çok zor diye de yazdım....hala kıskançlık nedenlerini anlamıyorum....gün içinde yaptığım işlem sayfasının sadece akşam seansı olan yani son sayfanın resmini gönderdim...hala anlamadan işkebeden sallamak neden....bakın bu kıskançlık sizin daha çok kaybetmenize neden oluyor....kendi işinize yoğunlaşıp iyi niyetli olun ...
Ayhan
ben işlem yaparken foruma bakamıyorum, bakarsam işlem yapamıyorum.
akşamları seans sakin, işlemim az olduğundan günlük yazılanları sayfa atlaya atlaya bakıyorum.
ama iş ispata gelirse kaçmam.
yapıştırma derseniz de paylaşmayayım.
anlık paylaşılacaksa yazayım bir robot her gerçekleşen işlemi
aldım/sattım diye atsın foruma.
günde 300 ~~ 1000 arası gönderi yeter mi?
forum okunamaz olur.
ficth notunu'da öğrendiğime göre yatıp zıbarabilirim.
iyi geceler.
Bear bull seni yıllardır tanırım nasıl işlem yaptığınıda bilirim şuraya yazacağın hwr kelimenin birebir doğru olduğuna hem inanır hemde bilirim. Dekont koysanda koymasanda günde 500 işlem yaptım dersen gerçek olduğunu bilirim
Ama tokatçının özellikle geçmiş long ve şortlarını özellikle altın ve gümüşte yazdıklarından çok patladığını bir kısmınınsidiğini yada değiştirdiğini gördüm. Silemediklerinde sorduğumda alırken yazdığı şeyleri kapatırken yazmadığını geceye pozda girmediğini anlattı durdu.
Sana daha önce yazdıklarıma verdiğin cevapları unutmadığımdan güvenmem mümkün değil.
Zaten yazdığınında bi anlamı bana göre yok. Yaptığın seni ilgilendirir dekont koymanada gerekte yok bence
Ama senin eski işlemlerinide bildiğimden güvenmem.
Bence her pozu yazmanda saçma yada bana saçma geliyor
Belkide seni ve vicdanı kara kemal i sevmediğimden böyle hissediyorum
Beni tanıyan hiç limse kıskanç biri olnadığımı başkasının kötülüğünden keyif alacak biri olduğumu iddia etmez
Sn Abicim,
SP500 le ilgili mesajınızı gördüm.
Değişen bir şey yok, bekliyoruz kısa vadeli trendlerin kesilmesini, görece büyük mesafeli düşüş yapılarını, artık son dalgaları çözmek imkansız, anomali yapabilir, savrulabilir, eksik dalga bırakabilir..v.s.
NVIDA yı indikatör gibi takip ediyorum demiştim, o da hedef diye belirlediğim yataya geldi, ama onun da son minik yapılar muamma...2 neresi 4 neresi...son dalganın 2 ve 4 ü de belirsiz, iki şekilde de olabilir.
Bekliyeceğiz...sarkıtmasını...savrulmasını...yukar ıda hala 5 nci dalga için mesafe kalıbı müsait..isterse gider, savurur.
Elden bir şey gelmiyor.
Vaziyet şu:
NVIDIA, kanallama tamam, uzatma hedefi tamam...son dalganın son 5 nci dalgası 2 ve 4 belirsiz olduğu için belli değil, ED mi itki mi...
https://i.hizliresim.com/csb4sx1.PNG
XU100/USD Fx parite rasyosu, SUSD ye göre rakamlar farkediyor biraz...
Aynı görüntü, muhtemel ED 2....
291 dolar hedef....Kur arttığı için TL bazlı hedef yukarı kayıyor, şu an 33 TL den 9600 yapar...
Bahsetmiştim...TL bazlıda zirveye çarpıp duran bir düzeltme görüntüsü oluşturur...ED 3 ü de o şekilde hallederse, ED 5 i de seçim sonrası kurun artık neresiyse salınacağı yer, oraya hızla sarkıtıp yapıyı tamamlar...
Tabi hala 288 doları örtmedi(Kırmızı A or 1)...Hala çok derin 4 ü olan bir itki olabilir, örtünce ED demektir diyeceğiz. Gibi gibi...
https://i.hizliresim.com/rt32udi.PNG
eline sağlık Achiles abey
FİTCH, Türkiye'nin kredi notunu "B" den "B+" ya yükseltti. Görünüm "pozitif"
Kredi değerlendirme kuruluşları NOT DEĞİŞİMİNi İKİ GÜN ÖNCEDEN EKONOMİ YÖNETİMİNE (hazine) BİLDİRİYORLAR. (son zamanlarda değişmediyse, uzun yıllardır böyle)
ÇARŞAMBA, x100=8731'i gören endeks son iki günde %5 artışla CUMA'yı x100= 9155 seviyesinden kapattı.
Ard niyetli olmayalım, INSIDER yok diyelim, bizim ülkemiz hukuk devletidir, böyle şeyler hiç bir zaman olmamıştır...
sıfırcı hocadan görece bol kepçe not
genel konsensus için Surpriz oldu
Şimdilik bi halta yaramasa da bu da birşeydir
insider traderlere kazanç sağladı
https://www.takvim.com.tr/yazarlar/e...09/mesaj-hatti
Adamın yazı yazdığı yere takılıp es geçmeyen. Bu adamın yazdıklarını bu ülkede yazabilecek bir kimse daha yok.Varsa da ben görmedim.Bu yazıları da buradan başka bir yerde yazabilmesi mümkün değil. Yazdığı bir çok konu kimsenin dile getirmediği değişik şeyler.
Sputnik Türkiye
@sputnik_TR
·
2s
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu seçim son seçimim ama netice bir emanetin devri olacak https://sputniknews.com.tr/20240308/1081527879.html
Metropol Haber
@metropolmedya_
·
16s
Meral Akşener:
"Bu seçimde oy vermezseniz ben evime döneceğim. Siyasetin s'siyle meşgul olmayacağım"
yanlış hatırlamıyorsam 1 ay olmuştur burada piyasa ile ilgili olumlu olumsuz katalizör olabilecek veya olumsuz olabilecek konulara değinmiştim .Okuyanlar bilir yerel seçimden sonra iç siyaset ve dış siyasette değişmeler ülke olarak eksen değişikliğinden bahsetmiştim , bunlar yavaş yavaş gündeme gelmeye başladı.
Yalnız burada Cumhurbaşkanı sahadan gelen sonuçlara göre yukardaki konuşmasını yasa olarak başlamış doğrudur ama bunu siyasi duygusal hamle olarak sahada kullanılacağını düşünüyorum.Sahada insanlar açlık ve yokluktan bahsederek siyasetçinin karşısına çıkıyor bunu kırmak için bu duygusallık kullanılıcak gibi duruyor yanıla bilirim benim düşüncem bu yönde.
Duygu sömürüsü daha önce de 2 3 kez dedi
Bırakcam demesi bile not artışı getirdi.
Akbank karın %15 ini dağıtma kararın almış :he:
beklenti %30 %40 idi, rezalet bir durum :he:
enflasyonda artışı yıllık %15 almışlar,
birde bürüt bu :kahkah:
İlk geldiği günden beri dile getiriyorum Şimşek=Kemal derviş ,derecelendirme kuruluşlarından tut dışarısı ile ilgili ekonomik anlamda herşey bu adamın elinde , RTE bile meydanlarda enflasyon için hemen düşmez sabır diyor herkes neyin ne olduğunu biliyor not artırımı için bence faiz artırımı güvencesi alınmış gibi seçimden sonra yabancı raporlarda bu faizin 50 lilere çıkması dile getirilmişti
yoksa 2019 da RTE nın Şimşek hakkında basında çıkan söylemlerinden sonra Şimşeğe ekonomi teslim edilmesini nasıl açıklanır.
aşağıda lunar soul koyduğu takvim yazarının yorumu var çıksın bu konuyuda anlatsın ,KKM yi anlatsın , NAS sı anlatsın , sisi yi anlatsın , katil esat tı anlatsın nasıl önümüzdeki dönemde eset olacağını en önemlisi yanlış politikaların bu ülkeye kaybettirdiklerini anlatsın bu yüzden diyorum muhalefet veya iktidar kim olursa olsun kurumlar liyakat sahibi insanlar tarafından yönetilmediği sürece bu yanlış hamleler ekonomimize ve halkımıza zararı bu yaşadığımız ekonomik ve sosyal sıkıntıları getirir.
Paragöz,
50 milyon nakitinden egosundan değil BİLGİ den dolayı yazmış.
sallayan adamla işim olmaz demiş , bear in radarı vıop anlamında burada kendi vıop ustası gibi anlatmaya çalışanlar varya benim gözüm 10 kere cebinden çıkarır ama bir günde olsun burada şunu yaptım bunu yaptım diye yazdığını görmedim ha benim sert yazılarımdan dolayı benden hoşnutta değildir belki red listesindede olabilirim onun ama bende eğriye eğri doğruya doğru tokatçı seans içinde kaç kere burada long şort yazıyor biliyormusun .:)