Özetle;400 yıl önce planlamışlar, 100 yıldır bu planın peşindeler,Yahudiler tüm dünya ülkelerinde az ama çok nitelikli insanlarla dünyayı ele geçirmişler,önemli ülkelerde tüm yönetici kadrolar Yahudi.
Printable View
Sabatay Sevi (İbranice: שַ×בְּתַ×â• צְבִ×â• - Şavtay Tsvi; 1 Ağustos 1626, İzmir - muhtemelen 17 Eylül 1676, Ülgün), Yahudi din adamı ve tarikat lideriydi. Sabatay Sevi 17. yüzyılda Osmanlı topraklarında, İzmir Agora'da doğdu.
Proje, Antik Smyrna Agorası'nın çeperinden ve İkiçeşmelik Caddesi üzerinden Havralar Bölgesi'ne ve Kemeraltı Çarşısı'na bağlantı sağlayan Azizler Sokağı'nın (920 Sokak) yayaların vakit geçirebileceği ve dinlenebileceği bir alan olarak yeniden düzenlenmesini ve böylelikle sokağın canlandırılmasını sağlamıştır.
Bet İsrael Sinagogu, İzmir'in Karataş semtinde bulunan bir sinagog. Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan sinagog 1907 yılında ibadete açıldı. Padişah II. Abdülhamit'in dönemin İzmir Valisi eski Sadrazam Kamil Paşa'ya hitaben yazdığı bir fermanla, Karataş semtindeki Musevilerin ibadet edebilmeleri amacıyla yaptırıldı.
https://www.google.com/search?q=kizm...xPV2FEOE9jVWhE
Neyse ,dağıttım yazarken,çorba yaptım ,çok eşelersek altından çok pislikler çıkacak.
Gittikleri her yerden kovulma sebepleri,tefecilik!
Ve hristiyan ahlakını aykırı ticaret işlemleri yapmak. O zamanlar herhangi bir malın indirimli fiyatla satılması -ahlaksızlık- olarak nitelendirilirmiş..
Kasabanın çıkışında yol kenarlarında bekler, hristiyan tüccarın pazarda sattığı malın çok altında fiyatlar vererek,alıcıyı da ikna ederek hristiyan tüccarların iflasına,nefretine sebep olmuşlar..
Ortaçağda hemen hemen her krallığın tercüme işleri ve para işleri danışmanları yahudilerden oluşurmuş..
Kazandıklarını da gösterir biçimde şatafatlı, krallara denk gelecek kadar lüks yaşamaları da dikkat çekmiş..
Gittikleri her yeri zenginleştirir,ticareti canlandırır,çekildiklerinde ise o bölgede çöküş yaşanırmış. Hamburg,Frankfurt örneği verilir..
İkna yetenekleri,esneklikleri, entellektüel kapasiteleri, sanata ve finansa olan yatkınlıkları,genetik yapılarından geldiği söylenir..
Kuran'da bunu tasdik eder...
Ey İsrâiloğulları! Size verdiğim nimetimi ve sizi diğer topluluklara üstün kıldığımı hatırlayın. (bakara/47)
Yahudiden nefret edilmesi için oldukça fazla sebepler var.. :)
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar’dan doğal gaz müjdesi: ‘Temmuz ayında Karadeniz'de yeni doğal gaz keşfi olabilir’
https://anlatilaninotesi.com.tr/2024...084185900.html
Neye göre? :whistling:
3 gün uğraştım AS koz çekmek üçün (1,5 trilyon dolar ) gelmedi :oleyo:
ama gocıman ırabbım 9'lu kozunan, papaz koz verdi
Allah'ı tayyip olanlara, karşı elimiz güçlü olsun deye :bravo:
bu sefer rakamlarda SAĞLAM yerden... itirazda edemezler
Tayyip'in kulları... anlatın bakalım bu 4,7 trilyon borcu
ulem bunada bir kulp bulurlarsa dahada heçbirşey yazmam
açacam longumu parama bakacam...
İŞ YATIRIM gibi yapacam, alacam batık pist kağıtlarını 4x yapanı satacam..
İŞ YATIRIM öyle yapıyor :kahkah:
NOT : şu fondaki şirketlerin karı/zararı/bilançosu üçün google'dan arama falan yapmam... kardamı, zarardamı deye... hepsi karda, ÇAYKUR hariç
tayyipçiler arasın, debelenipdursunlar
Sussex dükü diye dük var la.. afrikada hemide.
:drunk::drunk::drunk:
LAGOS, NIGERIA - MAY 12: (EDITORIAL USE ONLY) Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex visit Giants of Africa at Ilupeju Senior Grammar School on May 12, 2024 in Lagos, Nigeria. (Photo by Andrew Esiebo/Getty Images for The Archewell Foundation)
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Harry_(Sussex_dükü)
İngiliz çıktı yaw! :whistling:
KUR'AN-I KERİM'E ALÇAK SALDIRI
Son olarak yayımlanan görüntülerden birinde askerlerin, Gazze Şeridi'nin en büyük üniversitesi olan Aksa Üniversitesi'nde kütüphaneyi ateşe verdikleri bir diğerinde de Kur'an-ı Kerim'i yaktıkları görüldü.
Çıtak sana Allah akıl fikir.versin, bunun Tayyip kulları vs gibi yazman baştan aşağı arkasında duramayacagin bir şeyi savundugun için. Son 10 yılda ekonomi çok kotu yönetildi. Ama bu düşünceye sahip olunca da ortaya her atılacak tutarı neden sorgulamadan kabul edeyim?
Bulup buluşturduğun 12 trilyon, bu küçük mu elbet değil . Ama senin ortaya attığın iddia 48 trilyon. Kısacası referans olduğun kişi zaten senin söylediğin 4 te birini söylüyor.
Daha bu hesabi bile yapamadığin yerde siyasi söylemlerle yirtamazsin. Ben çok bikgiliyim derya denizim diye sürekli kendini pohpohlaman da bosuna. Karizman sıfır bile değil artık.
Matematik bilmeyeni de foruma almamak lazım bu nedir?
bakın arkadaşlar bunu bile savunmaya çalışıyorsunuz
tmm ben hesap bilmiyorum, siyasi hamaset ile yazıyorum... o benim problemim
siz bu şartlarda beni sorguluyorsunuz... HATANIZ bu
4,7 trilyon... 143 milyar dolar ediyor
sorgulamanız gereken, THY, BOTAŞ başta olmak üzere, 3 büyük devlet bankası...(hemde her sene kar yazarken )
8 senede nasıl 143 milyar dolar BORÇLANIYOR ?
bunu sorgulamalısınız
şunu sorgulamalısınız
ama hesap profesörü olduğunuz için... 152,8 milyar doları KÜÇÜK RAKAM göstermeye çalışıyorsunuz ? zamanında birinin ''ÇEREZ PARASI...'' dediği gibi
sizin 152,8 milyar dolardan haberiniz varmı ? ne kadar eder ?
2 köprü, 10 havaalanı, 10 hastaneye... bu para ödenir mi ?
bunların hepsinin maliyeti 30 milyar dolar eder
devlet kasasından FAZLADAN ödenen 122 milyar doları sorgulayacağınıza
gelmişsiniz ''ÇITAK sen hesap bilmiyorsun '' diyerek
az veya çok, 1,5 trilyon veya 300... herneyse artık
odağı HIRSIZLARA, HIRSIZLIĞA yönelteceğinize... ÇITAK'a yöneltiyorsunuz
git araştır bakayım kaç yolcu inmiş ?
karizman sıfır demişsinya... benim için zerre önemi yok
ben burada kendimi İSPAT etme derdinde falan değilim.
ben bu İKTİDARIN devleti soyduğunu, ve batırdığını düşünüyorum
ve elimden birşey gelir, insanların doğruyu görmesini sağlarım belki diye gördüklerimi yazmaya çalışıyorum
İktidar hatalı der gerçek tutarlarla eletirirsin buna karşı çıkan olmadı. Ama 1.5 trilyin USD iddaan arkasında durman bence seni inanılmaz komik duruma düşürdü farkına varabilsen keşke.
Bu arada tekrar ediyorum ekonomi iyi yönetildi vs iddaam vs yok. Ama bunu anlatmak için gerçek dışı abuk tutarlar ortaya atmaya da hiç gerek yok.
Bizim ekonominin bilinmeyen tarafları var. Kkm gibi daha önce icad edilen altın hesapları vardı. Vatandaş altınını bankaya verdi. Altınını çekmek isterse altın vermiyor TL veriyor ve baya bir düşük marj var. O altınların karşılığı yok. Hesaplamaya tüm gerçekleri bildiğiniz de hesaplama doğru olur bizim dolambaçlı bir çok uygulamamız var. Belki bile RTE bu güne kadar bazı uygulamalardan ve sonuçlarından haberdar değildi ki kara şimşeğin yöntemini kabul etti.
Dinlediğim yayınlar yorumlar bankalar pahalı ykb olayı haberde geçenin yarısına bitse bile karli satis olur ee haftalardır biz bu bankalarla endeks tutuluyor nerde kaldı realite matematik düşündükçe aklıma sasa hekts yılları geliyor diyorum oğlum burası kumarhane mantık matematik yok kim ne isterse öyle çiziyor...cümleten iyi tatiller...
psiyedili dostum film güzelmiş.
:drunk::drunk:
Sn pisyedili01 günaydın,
Bir kaç kez bende film paylaşımlarına denk geldim, izledim ve çok beğendim teşekkürler.
Bu paylaşımlarının kaybolmaması ve arada kaynamaması için aşağı da ki forum da da paylaşırsan sevinirim.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...?t=547&page=65
İyi pazarlar:wave:
Ekonominin gidişatı ile ilgili Gaz ve Perol arama sonuçlarını çok önemli görüyorum....Diğer sektörlerden çok ümidim kalmadı......Teknolojik ilerleme hızı gelişmiş ülkelere göre hem özel hem kamuda yavaş...Tarım ve hayvancılık sektörü rezil durumda ..Dünya gıda şampiyonu olduk...et ve canlı haayvan ithal etmezsek kasap ve resturantlarda et bulunmayacak....ithalata bağımlılık hızla artmaya devam ediyor...... Katkısı geçenlere binlerce kere yazıklar olsun..... 22 yıllık hükümetin en başarısız olduğu sektör....Daha da kötüsü bu acı tabloya rağmen hükümetin tarım ve hayvancılıkta kendini hala başarılı sanması......
Savunma sektörü çok iyi ilerliyor....Ayakta alkışlamayı hak ediyor...Fakat ekonomi içindeki ölçeği şimdilik küçük....Ama sektörün hızla büyüyceğini 2030 lu yıllarda çok önemli bir sektör haline geleceğini ve dünyada silah ihracatında 4.sıraya yükselmemizi bekliyorum..
Ama petrol ve gaz arama çalışmalarından umutluyum....Şu anda günlük petrol üretimi tüketimin %7-8 'ne ulaşmış durumda...üretim giderek artiyor...Eğer bu arama ve üretim faaliyetleri bu hızla sürdürülürse 2030 yılına kadar petrol ve gaz üretiminde iç tüketimin %50 'ni yakalayacağımızı düşünüyorum......
Türkiye ekonomisinin rahatlamasında dönüm noktasının yerli kaynaklardan enerji üretiminde ithalatın %50'ni geçtiği zaman olacaktır...
Whisper
@whisperhaber
·
1 sa
İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun ile AKP Gençlik Kolları eski başkanı Melih Ecertaşâ€™ın yönetiminde yer aldığı THY’de 25 bin TL olan huzur hakkı, iki yılda dört kere zamlanarak 102 bin TL’ye ulaştı.
(Birgün)
yav ekonomik rakamları düzeltmek için bu kadar uğraşmayın alan razı veren razı.
hayırlı pazarlar dinlenin .:)
Abi ayrıca thyao yatırımcısını temettü ye boğuyor her sene ondan pahalı :)
11.069.31 şort devam :kahkah:
altın ons da 3-4 ay içinde 1969.31 e dokunabilir, bilginize :he:
zirvede net büyük bir düşüş, dönüş mumu oluşmuş görüntüsü var :)
on screen C64 iz the gen, gelen 3 aylık bilanço süper :ok:
haftaya Pazar görüşmek üzeere :wave:
Sudan’la sıfır gümrüklü ticaret anlaşması imzalandı.
TBMM Dışişleri Komisyonu’nda kabul edilen anlaşma ile Türkiye’ye Sudan’dan 2 milyon yumurta ile 50 bin büyükbaş, 2 bin küçükbaş hayvan, 8 bin ton et, 2 bin ton tereyağı, 500 ton bal, bin ton sarımsak, 2 bin ton üzüm, 5’er bin ton patates, domates, buğday, arpa, yulaf, mısır ithal edecek.
3’üncü ülkelere gönderilmek veya Sudan’a ihraç edilmek üzere domuz ve maymun eti de alacağız. (Sözcü)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...79657c8e43.jpg
Kaça alınacak kaça yiyeceğiz acaba? çünkü bir hisse kurban bedeli 3000 TL Afrika'da burada 5 kg et parasi