Originally Posted by
yelpaze
Dün bu konuya dokunmaya çalıştım aslında. Trump'ın tarifeler ile tehdit ettiği Kanada, Meksika, Kolombiya ile NAFTA gibi gümrük birliği ve serbest ticaret anlaşmaları var. Trump onu iktidara getiren din ve milliyetçilik cahillerine sevimli gözükmek için beyanlarda bulunuyor ama her seferinde çark ediyor. Avrupa konusu ise daha önemli. ABD'nin tarifeleri artırma olasılığı, Euro'nun USD karşısında değer kaybetme sürecinden dolayı yüksek. Avrupa az değerli para birimiyle avantajlı gözükebilir Trump'a. Öte yandan faizlerini ABD'nin oldukça altına indiren AB ise olası bir tarife artışına benzer şekilde misilleme yapmaya zorlanabilir. Türk çelik ürünlerinin ana pazarlarından Avrupa bizim ürünlerin dolaylı olarak ABD'ye gitmesinde rol sahibi, ayrıca tüm tarife değişikliklerinin kapsama alanı henüz belli değil. Burada karmaşık ticaret ilişkileri de var ve tam olarak öngörmek zor ancak hızlı ve yıkıcı bir etki beklenmiyor.
Hisselerle ilgili direkt yorum yapmayı uygun bulmuyorum, zaten borsa aleminde eğitim ve bilgisi çok sınırlı olanlar bile günün sonunda, mutlaka kendi bildiğini yapar, nihayetinde burada olma sebebimiz bu.