Neyse boş verin ne olacak bu düldülün hali :oleyo:
Printable View
Neyse boş verin ne olacak bu düldülün hali :oleyo:
Dua edelim.. Asagi kirmasin.. Surekli sikisiyor ama asagi sikisiyor.. [emoji1787]SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
içimden bir his bugün yarın 5 in üstüne atacak diyor :hah::whistling:
garana bakarmısınız akbankın üsten gelen trend daha sıkıştırmamışken garanda trend ezdikçe eziyor..
https://i.hizliresim.com/amPShz.png
selamlar sevgili @laguna
işlem hacimleri düştü baskı devam ediyor maalesef,2 bankanında performansı baskı yüzünden kötü,kafalarını kaldıramıyorlar hemen çakıyorlar.
Akbank 4 lü fiyatlara garan 6 lı fiyatlara alıştı.İyice sıkıştı bir yöne kırılım yaşanacak.
Söylenti oldu enerjiler bugün çoğu tavan.Bankalara da bir çok iyi haber lazım yoksa bir nane olacağı yok.Her fırsatta citi gömmeye devam ediyor.
Endeksin %1 yükseldiği günde eksi kapamak böyle kağıtlara tam küfürlük hem de yedi ceddine :)))
slm Dostum. bankaların sırası bir türlü gelmiyor. yine gittiler petkimi tüpraşı uçurdular. işin kötü tarafı bankalardan tüpraşa geçmiştim petroldeki durumdan dolayı onuda satıp nakitte bekliyordum. nasip yokmuş demek...
yarın bist30 da sıkışıklık kendini bir yöne doğru atmalı. yarın kritik gün.
https://i.hizliresim.com/dgXxFq.png
Artık zamanı geldi. Genelde büyük çıkışlar öncesi hacim ywrlerde ve 3 beş kadwme de döner durur. Siz diğer gidwnleri görüp çıktığınız gün hareket de başlamış olur. Sayın lagunanın dediği gibi enerjiler spor ve sağlık geubu gitti. Endeks de gitmeyen twk yer bankalar. Biliyoruz ki bankaların gitmediği bir endeks dönmeye mecburdur. Bence büyük yolculuk yakın yatın atina ile masada görüntü bile bazı şeyleri değiştirir. Bizim sorunumuz politik biliyoruz ama politika hünlük değişebilen birşey. Dün ırak suriye libya rusya konuşuyorduk bugün tek kelime yok bu konularda. Ne aşamadayız onun bile haberi dönmüyor. Yani bu durumda geçici sabreden ekmek yiyecek.
bankalar çok sıkıştı ama yükselen ortamda günün düşük fiyatlarından alış fırsatı vermeleri hala düşündürücü.
bugün dünyanın her tarafı yeşilken bizde de öğleden sonra petkim tüpraş hareketiyle olumlu hava oluşmasına rağmen bankalarda yine alt kademelere bastılar.
dolar görünümlü banka endekside sürünüyor. burada alıcı gelmeyecekse nerede gelecek merak ediyorum...
bi tur daha aşağı basarlar mı bakalım...
https://i.hizliresim.com/mC1F7B.gif
Agzini hayira ac abi trade edip maaliyet dusurmekten helak oldum 1 ay daha surunurse zarar filan kalmicak zaten..SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kardeşim böyle çıkarım mı yapılır?
Şu kriz-savaş riski bitse dolar dusermismis.Teyzemin şeyi olsa eniştem olurdu oldu bu tam. Senin krizin bitmez kardeşim anla artık bunu bitmez.2 yıl önce ne vardı hatırla. Peki 2 yıl sonra ne olacak tahmin et. Bulamazsan söyle ben yazarım buraya.O yüzden bu masalları bırakın. Ya posta koyunca ekonomik siyâsi gücün olacak,yoksa yine hakkını arayarak ama politik şekilde ulkeni koruyacaksin.Trump in bir twiti ekonomini allak bullak ediyorsa nasıl yarına güvenle bakacaksin.O kadar uğraş emek ver sonra iki kelimeyle heba olsun herşey. O yüzden bırakın bu masalları. Doyduk artık.
Dolar dunyada dusuyorken bizde firladi.. Bunun savas riski ile ne alakasi var ? Bu tamamen bizim ekonomimizin yoklugu ile alakali..SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen öyle. Hayır her dolar yükselince akıllarınca mazeret buluyorlar ya.
Niye başka ülkelerde olmuyor .Benzer riskler hiç onlarda olmuyor hep bizde mi oluyor. Öyleyse eğer bu daha büyük bir sorun.
Biraz zeki olan,çok değil biraz,bir binanın temeline bakar önce. O sağlam değilse 4.kattaki evin sorunlarını tartışmak hava civa.
Bu arada paramin 4te 1 iyle Akbanktayim. İlk alimi sanirim temmuz gibi ufaktan yapmistim 5.80di. Ala ala ortalamayi 5.07ye cektim. 4te1 buradayim, herkese bol şans. Bugün 11.50lerde eski aşkim ipege goz kirpayim dedim, elim biraz agirdir, alayim diye bakarken tavana gitmis nasiplenemedik malesef.
bist 150 bin olsa bankalar %5 anca çıkacak, görüntü bu
Zaman enerji ve borçlarinı öteleyen spor hisselerinin zamanı. Petkim daha geçen gün 3.80 di. Belki yarin 4.80 olur. 1 haftada 1 lira. Bankaların 1 lira prim yapması aylar belki yılları bulacak görüntüsü var. Milletin anasından emdiği süt burnundan geldi. Yazık burada kaybedilen yıllara, pul olan tasarruflara. Yazıklar olsun, perişan ettiniz yatırımcıyı.
Yatırım al sat tut tavsiyesi değildir
Neye göre yapilir arkadaşim, çok biliyorsun yaa, bi bak istersen faiz ve dolardaki hareketliliklerin sebeplerine, siyasi ve konjontürel riskin ne olduğunu faiz ve kur üstündeki etkilerini bilmiden fikir sahibi olmak böyle birsey...Ülkenin genel kirilganligi olmasi ayri bisey bunlarin güç odaklari tarafindan kullanilmasi farkli bir sey, haa hersey doğrumu yapiliyor oda ayri bir konu, başka zaman onuda irdeleriz
Bak ne güzel söylemissin, Dolar dünyada düşüyor bizde artiyor..sence neden olabilir, sadece ekonomik acmazlardan mi yoksa savaş ve küresel yapinin bir saldirisimi ...Ekonomi mukemmel yönetiliyor diyemem ama sanmayin ki çok iyi yöneteceğini idda eden o kişilerde malesef belli odaklarin adami ve tetikcisi...kimin gerçekten milli yerli ve gerçekten halki için mücadele ettiğini malesef göremiyoruz, sadece sloganlar ve ezberletilen, öğretilen ve düsünmeniz icin verilen algi ve olgularla konuşup tartistiriliyoruz..her konuda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyoruz ve herseyi değersizlestirip itibarsizlastiriyoruz, klasik 5. Kol faaliyetleri yani...iyi uykular güzel ülkemin güzel insanlari
Haa bu arada iki twitle ekonomi allak bullak oluyorya, o dönemde yazilan mektuba rağmen suruyiye oparesyon yapip herkezi karsimiza aldik, senin o izlediğin kanal ancak yapilanlari itibarsizlastirip carpitma ve kucultme derdin ve algilarinizla fena oynamışlar, olani dahi farkli göstermeyi ve uyutmayi çok iyi başarıyolar, takdir edilesi yani, ama lütfen iyi sorgulayin, libyada ne isimiz var kardes kavgasina girmeyelim diyenler ile s400 konusunda alamazlar kurmazlar almasinlar diyenler, ypg ye pkk ya törerist diyemeyenler ile suriyede yapilan oparasyonlara çikanlar sizce hangisi milli ve vatan sever...birakin yapilanlari itibarsizlastirmayi, düsman savas gemilerini göndermiş akdenize canimiza malimiza irzimiza kast etmeye geliyor, siz hala neyin derdinde kime hizmet ediyorsunuz bir sorgulayin lütfen..vatan sever olduğunuz çok açik ve ülke insanin dertleri ile dertlendiğinizde belli, lütfen bir durup ve düşünün kim bu ülke icin suan hizmet ediyor kim karsi tarafa hizmet ediyor, bir sorgulayin..saygilarimla
Bir ülkede bizzat yöneticiler tarafindan halkın yarısını temsil eden partiler ve dolayısıyla da onlara oy veren insanlar otekilestirilmiyor.
Ayrımcı değil birleştirici ve kucaklayici bir dil kullanılıyor.
Medya,özgürce beğenmediği icraatları elestirebiliyor.
Açlık sınırının altında milyonlar yaşama mücadelesi vermiyor.
Subjektif bir konu olan inançlara göre değil, bilim ve liyakata göre eğitim hukuk vs şekilleniyor.
Herkes kendi parasına güveniyor,doları sadece bankalar kullanıyor.
Ilk kuruluşunda partide yer almış kurucular dahi (en başarılı olduğu ilk yıllardaki ) hiç kimse ayrılmamış, aynı görüşleri savunuyorlar.
Ülke adı yazmadım ki kimse kiskanmasin diye.Doğu Afrika tarafında bir ülke.
Bunlar varken yemişim konjonktürü, yok onu bunu.Feristahi olsa ne olur.Konuyu hâlâ anlamamış yanlış yerlerde çözüm arıyorsun. Bunlar olmadan o dediğin süslü laflardaki seyler Olmaaaaaazzzz.
Neyse konuyla ilgili son yazimdi. Sonu gelmez bunun.Herkese mutlu uykular.
Yahu hocam usd hicbir zaman pandemi baslangici ABD tahvili haric guvrnli liman olarak gorulmemistir.. Altin guvenli limandir hatta onu da margin call yememek icin sattilar sonra yine yerine geldi.. Buradaki mesele ekonomi altyapisi yada yonetecegim diyenlere verilen prim degil serbest piyasa var deyip altin alim satimina gelen %500 luk komisyon zammi bir ara usd cekmeye zaman bunlarin disinda bankalarin acikci olarak mb garantisi ile usd shortlamalaridir.. Yahu Allah askina vatan millet sakarya diye diye kendi hatasini goremeyen millet olduk.. Bu soyledikleriniz bagnazlik.. Su formda sizin kadar sizin anlattiklariniza cevap verecek insanlar var.. Siz diyorsunuz ki ben anlarim ben gorurum siz bilmuyorsuniz zaten bu dusunceden gelmedik mi buraya ?SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Valla yukarı marj çok değil bence bankalar endeksi sürükleyen taşıyan bir yapıdalar endeks şuan 109500 %10 yapsa 120 bin olur bankalarda hadi endeks üstü getiriyle %15 yapsın ama daha üstü için gerçekten çok ciddi bir haber lazım.
endeksi 98 bine saldıklarında endeks üstü getiri yapsalardı en azından şuan 5 üstünde dolaşıyor olacaktı.Bankaların sermaye ile ilgili sıkıntıları olabilir mi acaba?
hem iş bankası hem de garanti sermaye olarak kullanılabilecek kağıt ihraç etme kararı aldılar.İş bankası 5 milyar garanti bankası 7 milyar.
enerjiler bugün hareketlendi çıkar yarına kokusu 2. bir gaz bulundu haberi dolaşıyor.
Bizim akbank ta bedelli yapar [emoji1787]SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beyin yok, egitim yok, bilgi yok.
Utanma da yok.
Yaziyor.
Niye diyeyim arkadaşım sana yazdıklarım açık, olağan üstü bir süreçten hem biz hem dünya geçiyor, olağan üstü dönemlerde olagan dişi kararlar alınır, terörle mücadele etmek gibi, olağan üstü süreçler olağan dışı harektlere sebebiyet verebilir, doğru yanlış birbirine girmiş, bakın kefinize, kim nasıl düşünmek istiyorsanız düşünsün..Kendimizi bilelim yeter..ne söylesem ötekileştireceksiniz, hakim olmadığınız konuda ahkam kesip sonrada birisi bir şey söyleyince ben anlarım ben bilirim diyorsunuz bu düşünceden bu noktaya geldik diyorsunuz..bu son yazım bu konuda, sadece aklı hür, vicadanı hür bir yaşam diliyorum sizlere..hisse konuşalım artık lütfen..
bugün yukarı bir kırılma olurmu dersiniz, Yunanistanla görüşmeler var :whistling:
Son kez yazayim.. Otekilestirme kavrami hayatimizda bile yokken olustu.. Bunu olusturanlar bu bahsettiklerinizi yapanlardir.. Bunlari konusmanin ne size ne de bana faydasi yok zira bize bunlari yasatanlarin yasamlari malum.. Tesekkurler..SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Her yer obo bence o 4.5xx tekrar test edilecek..SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
evet obo var veişlemez umarımm
Mevduat faizleri son 1-2 ay içinde % 50 arttı. 1,5 ay önce % 8 veren bankalar bugün % 13 için telefonla aradı. Full akbnk ta zaten hepsi hissede dedim.
Mevduat faizlerinin yükselmesi yaramaz mı bunlara?
Hocam normalde borsa ya yarayan faizlerin dusmesidir cunku vadeliden cikan paranin borsaya girecegi dusunulur.. Ama sunu sormak istiyorum Normal birsey varmi piyasada ? Simdi de yurtdisina ayak uyduramayan ve faiz arttirmamak icin direnenler gizliden faiz yukseltiyor.. Bunu bilmeyen vatandas hala dolarda duruyor e satmadiklari icin dolar yerinde duruyor.. Yani anlam veremiyorum zaten piyasada anlam veremiyor [emoji1787]SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Brunson zamaninda 7.xx den bakin bizde dolarimizi satiyoruz dediler sattilar.. Zaten tepeydi ve dustu muhtemelen kar realize ettiler.. Onlara eyvallah ta o vakit usd yakanlar yasiyormu acaba hala ?
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haklısınız. Düşük faizde hisseler daha da düşünce düz mantıkla tersinden deneyelim dedik ☺
Şimdi mevduata kayması bir yana,bir de o parayı kredi olarak dağıt denir ve zaten verilen kredilerin geri dönüşü konusunda kaygı varken.
Yani biz her durumda bir müddet allta kalan olacağız gibi.Arada üste çıksak da yiyen aynı olacak :)
Eskiden su bp faiz artti denir usd duserdi.. Usd nasil cikar nasil duser peki ? Arz talep degil mi ? Vatandasin artan faizden haberi yokki bankaya mevduat kaysin.. Keske diyorum bankaya mevduat kaysa ki usd satsalar... Ne bilim hocam akil tutulmasi yasiyorum..SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Onların yaslandi şimdi çocukları coca cola yı boykot için cola döküp fanta içiyorlar hocam.
Büyükler de akillandi. Yaktigimiz zaman para azalır piyasadaki;yani değeri artar.Enflasyonun tersi .Yakmayı bıraktılar, şimdi cuzdanlarindan çıkarıp beddua okuyup geri koyuyorlar :)
Hahaha tabi adamlar ne bilsinler covid cikacak pandemi olacak FED 1 asirdir basmadigi parayi basacak.. Aklima takilan bir kisimda su ki Stagflasyon riski adina QE dedikleri parasal genisleme ile devletlerin tahvillerini mukemmel sekilde topladilar ve ortama acayip nakit akisi olunca tum olumsuzluklari unutan piyasalar Kasim seciminin de etkisinde kalarak ( Bana gore en buyuk spek Trump ) ralli yaptilar.. Biz her acidan yukarida da konusuldugu uzere kredi riski ekonomik jeopolitik vsvs birsuru sorundan oturu geri kaldik.. Peki bu tahvillerin odemesi geldigi zaman dunya nasil.bir yer olacak ?SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sanki ortada bir oyun var.. Rezerv parayi altina endeksleyip usd yi ortadan kaldirmaya calisanlar ve usd yi asiri sekilde dunyaya yaymis olanlarin vade vakti gelince azalan usd dolayisi ile degeri cok artan bir usd yaratma cabalari.. Sizin tarafiniz bu komplo teorisine karsi hangi safta ? Ikincisi bu teori size mantikli geliyor mu ?SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=_betatrader;4749622]Her yer obo bence o 4.5xx tekrar test edilecek..
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönde
takoz gördümde obo bi çizip göstersen akbankta öğrensek..
ytd..ytd