1,38-39-40 kademelerini 80 bin lot alarak süpürdüm dostlar...hem moral olsun hem de göze hoş gelsin...:)
Printable View
1,38-39-40 kademelerini 80 bin lot alarak süpürdüm dostlar...hem moral olsun hem de göze hoş gelsin...:)
1500 lot daha alabilirim aslında...gerçi harcamak üzere kenara ayırmak istiyordum...ama bu gün gaza geliyorum...:) o kalanları da batmanın plaka numarası olan 72 adetler ile almaya karar veriyorum...küçük çaplı sermaye ile yine küçük çaplı bir şow yapayım....:kahkah: sermaye çok değil dostlar bunu büyük rakamlar ile yapmak istiyordum ama yapacak bir şey yok...biraz idare edin...
Firma, satışlarını eur endeksli yaptığını bildirmişti. Dolayısıyla kapasite artışı ve dövizin yükselişi ile birlikte güzel bir ciro göreceğimiz kesin gibi.
Cironun ne kadarının faaliyet karı ve net kar olarak yansıyacağı meçhul. Herkes merakla bekliyor.
Fiyatı komik denecek kadar düşük.
Ben artık alım yapmıyorum. O kadar dayak yedim ki ucuz olduğunu bilmeme rağmen elim almaya gitmiyor.
Mevcut lotlar ile devam edeceğim. Belki bilançoyu çok beğenirsem tadımlık bir iki lokma daha alabilirim daha yukarılardan.
Paraları bitirmeseydin Keko! Yarın da destek atardın. Bilici'nin iki gün üst üste çıktığı görülmedi uzun zamandır.
Keko, bu arada Batman için kampanya başlatılmış, ilin sınırları Batman şeklinde değiştirilsin diye.
Yoksa kampanyayı başlatan sen misin?:kahkah:
Az aldım geri gelirse alışlara devam ederim. Hisse ucuz kur farkı karı negatif etkilese bile faaliyet karı önemli bizler için. Zaten negatifliği satmış henüz pozifliği beklentiyi satın almamış bir hisse şuan.
aklın yolu birmiş dostum...ben de aynı şekilde düşündüm ve fuul girdim...bir de süpriz güzel bir kar açıklarsa o vakit çok harika bir çıkış yakalarız...ben bu ihtimali sevdim dostum...yaklaşık bir aydır izliyordum zaten kararımı vermiştim...ama bu gün dayanamayıp alışa geçtim...
maharaj kardeş senin maliyet kaç oldu acaba ??
Alan dostlara hayırlı olsun bir gözüm burada bilançoyu son güne saklarsa arefesinde burada olmayı düşünüyorum
1.38, 139, 140 dan aldım kekom
Keko dostum, dedim sana alımların bir kısmını yarına bıraksaydın diye.
Bugün aldığını yarın vermekte pek mahirdir bizim merkep.
bu gün primli kapattı bence başlangıç için güzel...ağırlıklı ortalaması 1,39 iken kapanış 1,38-39 dan ve son fiyat 1,38 den oldu...hemen hemen ağırlıklı fiyatından kapatmış...buda olumludur...yakın geçmişte 1,40 direnci vardı 1,43 görülerek o direnç zayıflatıldı...
önümüzdeki günlerde 1,50 lere doğru çıkmasını bekliyorum..tabi asıl beklediğimiz bilançosudur...süpriz güzel bir bilanço umuyorum...yarın şirket ile tekrardan görüşeyim...bakalım neler diyecekler ??? bilançoyu bu hissede karşılamak istiyorum..
fiyat 2,00 seviyelerinde iken kademelerde 2 bin 3 bin lotlar varken fiyat bu seviyelerde iken şaşırtıcı şekilde 20-70 bin lotlar var...son üç haftadır almak istiyordum ama kademelerde şimdi eskisi gibi bir kaç bin lotlar var ve ben 80-90 bin almaya kalksam tavan olabilir çekincesiyle hep erteliyordum...bilsem kademeler bu kadar doludur çoktan alırdım..hem de bilanço dönemini de beklemeden...
bu gün arkadaştan rica ettim bana kademeleri attı ancak o vakit görebildim...
Hic ama hic umudum yok en azindan 2018 icin tahtayi tutmak isteselerdi buraya getirmezlerdi ben umutlu degilim herkezin kendi karari bol sanslar
Moral bozukluğundan insan ekranlara da bakamıyor...abd kesin kararlı türkiyeye yaptırımları uygulayacak...şimdilik bakanlardan başladı ama bence asıl hedef tayip erdoğandır..kızım sana söylüyorum gelinim sen anla diyor...
Gariban bakanların ne malvarlığı olacak ki ?? abd sadece yaptırımlarda ciddi olduğunu göstermek istiyor...
ABD Haydutun tekidir, maşalarla(pkk,fetö vs.) yapamadığını direkt uygulama derdinde, dünya jandarmalığı konumunu kaybetmek istemiyor, ama yakındır o kaybedecek...
Bu piyasada bu duruş ancak tebrik edilir.
bu güne kadar blcyt ın birinci ve dördüncü çeyreklerinin iyi gelmesini hep satış miktarlarının çokluğuna bağladık ki mevsimsel üretim de o aylara yoğunlaşıyordu ama işin aslında dövizin o çeyreklerde yükselmesinin de payı olabilir...çünkü ilginç şekilde o çeyreklerde döviz pik yaptığı halde ciro ve kar yüksek geliyor....
bu gün şirkete soracam bunları bakalım ne diyecekler...eğer iyi bilançolar dövizin yükselişleri ile de doğrudan bağlı ise o vakit süpriz güzel bir kar gelebilir..
bu arada ben şimdilik şirketle görüştüm...görüştüğüm bayan son derece sakin ve emin konuşuyordu...satışlarının döviz bazlı olduğunu teyit ettiler...2,5 lardan 1,25 lere kadar düşüşün nedenini yatırımcının döviz bazlı borçlarından dolayı gelebilecek zarar tedirginliği ile açıkladılar....yakında gelecek bilanço ile bunun böyle olmadığını herkes görecek ve yatırımcılar rahatlayacak dediler...açıkçası ben de bu açıklamalar ile bayağı rahatladım..
ayrıca satışlarının da iyi gittiğini söylediler...üçüncü çeyreklerde biteks in kapasite artışının da olumlu etkileri görülecek dediler...ikinci çeyreklerde zarar gelmez dediler...ilk çeyrek kadar kar gelir mi diye sordum , bana bunu açıklayamayacağını ama gelecek bilançolar ile tüm yatırımcıların stresinin geçeceğini söylediler..
açıkçası bende kendilerine güvenmek istiyorum..bundan dolayı da bilançoyu görmeden satmayacağımı ilan ediyorum...ama aşırı çıkışlarda trade yaparım ama tekrardan almak şartı ile...
eğer ilk çeyrekteki gibi 5,5 milyon kar açıklarsa bu hisse kendini 2-3 tl aralıklarında bulabilir...benim umudum budur..
en son üç ay önce gentaşta bunu gördüm..bilançolarından hemen önce topikte herkes gentaşın patronu bize ekmek yedirmez ,zarar açıklayacak diyordular bende o yorumlardan çekinerek 1,72 maliyetli gentaşlarımı 1,63 civarlarından zarar ile satmıştım...o vakitler endeks 120 civarlarında idi...bilançodan sonra hisse tavan seviyesini gördükten sonra gevşedi ama daha sonra gaza bastı...endeks 95 bini geçen gün görürken kendisi 3,00 ları test etti...yani endeksin tersine çıkış yaptı..
gentaşa çok emek vermiştim orada hisseyi hem aylarca tutmuş hem de aylarca yorum yapmıştım...ama nasip olmayınca da olmuyor...yorum yaparken gentaş 2018 in flash hissesi olur diyordum...ama ne yazık ki topikteki bazı kötümserler yüzünden son anda korkarak satış yapmıştım...
bu seferlik blcyt a güvenerek tutmak istiyorum...hissedeyken bilançoyu karşılamak istiyorum...bakalım nasip ne olacak ?? ben tüm ky dostlarımıza başarılar diliyorum..
gentaş yaramı deşti..o hisseye iki üç ay boyunca yaklaşık 3 defa giriş yaptım ama her seferinde ya maliyetine yada zarar ile ayrıldım..gentaştaki toplam zararım herhalde %5-6 ları buldu...nasip olmayınca olmuyor dostlar...ne kadar istersen iste veya ne kadar bilirsen bil...o yüzden de ben borsada kazanmayı da kayıp etmeyi de yüce ALLAH ın taktirine bağlıyorum...
herkes zarar beklerken ve hisseyi diplere satarken karın gelmesi tam anlamıyla süpriz olacak...eğer öyle bir şey olursa ortaya çok ilginç bir manzara çıkacak...blcyt acaba bu güzelliği yapacak mı ??
bu gün çok sert endeks düşüşüne bile büyük oranda direndik..ağırlıklı ortalamamız 1,35 iken kapanışımız 1,36 fiyatından oldu...gün içinde bir ara endeks %3 düşmesine rağmen nötrdük..şu anda hissemiz de bizim gibi sabırlı ve istekli olarak bilançoyu bekliyor...bu gün bir çok hisse yerlere serildi...buna da şükür etmek lazım dostlar...
eğer ikinci çeyrek bilançoları da şirket yetkililerinin dediği gibi zarar gelmezse ??? hisse yukarılara yönelecektir...bana göre zarar gelecek diye bu kadar aşırı düştü..yoksa artan cirosu ve karlılığı ile çok güzel bir şirket hüviyetindedir...en son baktığımda borçlarını 75 milyondan 65 milyona düşürmüştü...şirket kazandıkça borçlarını azaltma eğiliminde..
watsap gurubundan bazı arkadaşlar patronu dürüstlüğü konusunda çok övdüler..umarım patron bir yatırımcı olarak bizi de memnun eder..
İyi durdu bu piyasada. İndes ile buna destek atayım dedim bugün ama piyasa öyle bir kırılgan hale geldi ki sadece seyrettim.
Sanki alan arkadaşlardan bugün kaçmaya başlayanlar var gibi...
biz hala buradayız dostum...isteyen kalır isteyen de gider...ya nasip deyip bilançoları görmek istiyorum...