Aslında 16:20 gibi eşim kendi hesabından alım yaptı ve suan sıkıntı yok işlem gerçekleşmiş. Benim talimat gözüküyor para bloked. Ne alabiliyon ne satabikiyon parayı kullanamıyorsun. Ancak musteri temsilcisi emri iptal edebiliyor
Printable View
Aslında 16:20 gibi eşim kendi hesabından alım yaptı ve suan sıkıntı yok işlem gerçekleşmiş. Benim talimat gözüküyor para bloked. Ne alabiliyon ne satabikiyon parayı kullanamıyorsun. Ancak musteri temsilcisi emri iptal edebiliyor
17:00'den sonra alım yapmadığım için yorum yapmak zor ama. Akşam alış fiyatına baktığımda alım fiyatı ertesi günün fiyatı gözüküyordu. Satım fiyatı ise günün fiyatından. Demek ki 17:00 den sonra ertesi günün fiyatından işlem yapılıyor ve bloke koyuyor paraya işlemi gerçekleştirmiyor. Cuma günü olduğu için Pazartesi gerçekleşecek işlem büyük bir ihtimalle ve hafta sonu getirisinden yararlanamayacaksınız. Paraya ihtiyacınız varsa emri iptal edip blokeyi kaldırabilirsiniz.
Evet tüm fonlar(galiba ziraat hariç) için saat 17.00'den sonra müşteriye satış ertesi günün fiyatı, müşteriden geri alış o günün fiyatı oluyor.Saat 00.00' a kadar böyle.
Ama satmama yada alamama gibi bir durum olmuyor PPF'larında. Kendi sitesinde bile 24 saat alım satım mümkün yazıyor.
Burada fonun bitmesi sözkonusu demekki.
Ama fonu satamayacaksa hiç değilse durum şöyledir diye bir uyarı vermesi daha uygun olurdu.
İş portföy'de muhafazar robofon'da PPF'lara göre 1 tık daha iyi getiri sağlıyor.Risk az.Tek dezavantajı alım satımı gecikmeli.
Doğru zamanda doğru enstrümana yatırım yaparsanız getiri kaçınılmaz fakat T+1 ve T+2 kısmı malesef sıkıntılı. BES hesabımda hisse fonu satış emri vermiştim ve ertesi günü borsa -5 yapmıştı :) O yüzden T+1 ve T+2 'li fonlara mesafeli yaklaşıyorum BES hesabım dışında :)