Originally Posted by
bidbas
acemi bir ky olarak basit mantikla dusunuyorum da. esas olay kârın artmasi degilmi temettü veren x şirket her sene asagi yukari aynı kârı elde ediyorsa yatirimi yoksa buyume arzusu yoksa ne yapayim o sirketi.. y sirketi hem temettu verip hem yatirim yapiyor buyuyorsa o sirket temettu vermeyen ama buyuyen z sirketinden daha mantikli olmazmi. makul bir temmettu ve buyume potansiyeli olan y sirketi mantikli degilmi. bence esas karsilastirma su olmalidir.her sene yuzde 20 buyuyen y ve z sirketinden y sirketi karinin %50 sini dağıtıyor % 25 ile yatırım yapiyor % 25 ni kasaya atiyor. z sirketi ise temettu dagitmiyor ve %25 yatirima harciyor %75 kasaya giriyor. simdi ben kasasindaki para daha cok artan z sirketini ne yapayim yatirimmi yapacak katakullimi yapacak derdine dusuyum. yani sirkete patrona sektore göre değişir herşey. temettu olayinin bu kadar tartisilmasida sacma geliyor. kusura bakmayin yatırım isine yeni baslayan biri olarak fikirlerimi beyan ettim. Mubarek kadir gecenizde insanlik için dua etmeyi de unutmayiniz. kıskançlığın yalanin ofkenin bencilliğin had safhaya çıktığı günümüz dünyasında etrafimiza cocuklarimiza hoşgörüyu , sakinligi, affetmeyi yardımseverliği, alçakgönüllügu ,dürüstlüğü ve paranin sadece bir arac oldugunu ogretmek gelecek nesillere bırakacağımız en guzel armağandir.