Söylenen her şeye bu sefer katılıyorum. İyi niyetli bir işlem değil. Bu faiz ortamında, bu kadar para cep to cep…
Printable View
Arsayı ucuza mı aldı pahalıya mı bakmak lazım.
Faiz getirisi için yatırım planını bozmak bana göre doğru değil. Ama şunu söylemek lazım. Evladiyelik aksa tutanlar için güzel haber. O arsaya birşey yapılacak belli ki. Ama 6-12 ay hisseyi tutacak olanlar için kötü haber olabilir zira 2025'te ödenecek olan temettünün yaklaşık 13 kuruşu arsaya gitti :)
Bu yorumu yapmak için erken olabilir.
Bilmediğimiz çok konu var. İnşallah açıklama yaparlar.
Aklıma gelenler;
- Şu an konut alırken bile trink para olunca ilave indirim oluyor. Faiz geliri ile indirim kıyaslamasını, yatırım planını vs bilemeyiz.
- Akkim' e finansman gereklidir. Kredi çekip yüksek faiz ödemek yerine, holding içi para transferi makul olabilir.
- Aksa, bilmediğimiz bir yatırım yol haritasına göre şimdiden arsa, ruhsat, izin, inşaat vs ile 2 yıl sonrasının fabrika açılış planına göre adım atmış olabilir...vs
Ama tabii ki geçmişte Akkök içerisinde böyle şeyler olduysa, tecrübe edenlerin yorumlarının negatif olması anlaşılabilir.
50.400 m2 arsa 17 milyon dolar eder ise....
yaklaşık 600 milyon m2 arsa (aksanın konumlandığı)+deniz cephesi ve özel limanı ile beraber...250 milyon dolar eder...
2017 de migros ayni bölgeden/yakın yerden 297 m2 arsa (tarla vasfında) almış 21 bin dolar vermiş... 7 yılda 5 kat artmış sayılır...makul gibi geldi bana...https://www.migroskurumsal.com/userf...-adet-arsa.pdf
16.965 m2 arsa için 70 milyon fiyat biçilmiş, m2 fiyatı 4126 ya geliyor, fiyat uygun.
33.427 m2 yer için sanayi tesisi ve arsa deniyor, tesisin ne olduğunu bilmeden fiyat yorumu yapmak mümkün değil.
--akkim in halka arzı mı yaklaştı acaba??
parsel sorgulamadan bakınca 1 Katlı Çelik Sanayi Tesisi Ve Arsası olarak geçiyor,
fotoğrafa göre arsanın yarıdan fazlasını kaplayan bir tesis var.
benim anladığım fiyat fahiş değil, kötüye yormaya gerek yok, temettünün 1/3 ü gidecek en fazla.