-
New York Fed Başkanı William Dudley, çok güçlü istihdam sektörünün enflasyonun zaman içinde yukarı gitmesine yardım etmesini beklemeye devam ettiğini söyledi. Ancak Dudley, faiz görünümü konusunda doğrudan bir değerlendirmede bulunmadı, sadece Fed'in gevşek para politikasını yavaş yavaş kaldırmakta olduğunu not etti
-
Bu yıl Fed'in yaptığı iki faiz artırımına da muhalefet eden Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Aralık ayı toplantısında da aynı yönde tavır sergileyeceğinin sinyalini verdi.
-
Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Aralık ayındaki FOMC toplantısında bir faiz artırımı yönünde tavır alacağını ve 2018 faiz artırımlarının devam edeceğini açık bir şekilde ortaya koydu. Kaplan, para politikasını sıkılaştırmak için çok uzun süre beklemenin resesyon riskini artırabileceğini ifade etti.
-
ABD Başkanı Donald Trump tarafından Fed başkanlığı için aday gösterilen Jerome Powell, Fed'in krizle mücadele yetkilerinin kullanımını savundu ve Bernanke ile Yellen tarafından ortaya konmuş politikaları devam ettireceğini ortaya koydu.
-
*boj/kuroda, "gevşek para politikasının japonya'nın finansal sistemine zarar verdiğini şu ana kadar görmedim
-
*japonya/abe, "boj'un cesur parasal gevşeme adımlarına devam etmesini umuyorum
-
Boj/kuroda, "japonya'nın bankacılık sisteminde problem yok
-
*japonya/abe, "deflasyonu yenmek için atılacak adımlar konusunda boj ile hükümet arasında 2013'te varılan anlaşmayı değiştirmek için neden yok