-
Yıllar önce, yanlış hatırlamıyorsam USD 3-4 TL civarındayken, "bu ülkede USD 20 TL olsa yine ithalat aynı oranda devam eder" demiştim.
Yolsuzluğa batmış böyle bir ülkede, teknoloji üretimi dış destekli içimizdeki ibrani-yahudi soyu tarafından bilinçli olarak engellenmiş, dışarıya bu ülkenin parasını aktarmak için ithalat yolu kullanılmış, BÜYÜK rüşvetler dönen enerji ithalatı ortadan kalkmasın diye yeterli enerji üretilmeyen bu ülkede, USD yi 20 TL yapsanız yine ithalat gerilemez.
Alın USD 18 TL leri gördü şu an 14 civarında. 2 TL lerden geldi, değişen bir şey olmadı.
Otomobil fiyatlarına bakın ev fiyatlarında. Bu fiyatlarla herhangi bir normal ülkede en az 3-4 tane daha YENİ otomobil fabrikası kurulurdu çünki ucuz araba açığı var. Yeterli teknolojimizde var. Ama kurulmuyor. Yerine parça ithal edip, montaj yapıp ihraç ediyoruz. Tam sömürgeci işi.
Demir çelikte büyük ithalat var ama 3 tane daha demir çelik fabrikası kurulup açık kapatılmıyor. Talep büyük halbuki, açık büyük. Paranı koysan kâr yapacağın garanti ama para koyulmuyor. Böyle bir ülkede millet para koymak yerine kazandığı parayı dışarı çıkarıyor.
Tabloda burada.
https://i.dunya.com/storage/files/im...blosf-he76.jpg
-
viop tarafını okuyunca bazen bilgi buluyorum, bazen süper espriler peş peşe geliyor gülüyorum, bazende acaip tepemi attıran yazılar oluyor.
Bu seferde ülkenin hangi varlıklarını satalım yarışmasına girmişler. Çok sinirlendim bildiiniz gibi deil.
Şu kurumu siyasiler soyuyor, ne yapalım.?
Satalım, soyamasınlar hemde kasaya para girer.
lang dingil neden soyanı ağır cezalandırmıyorsunda hırsız deyip geçiyorsun. Sattın diğer hırsıza gitti, kasaya giren parada hırsızlar tarafından uçuruldu.
Sorun hırsızın hırsızlık yapması değilki, sorun senin odun olman. Pardon odun demek istemedim, sorun hırsızı cezalandırmaman diyecektim.
Hırsızların cezalandırılmayıp zengin olduğunu gören tüm hırsızlar siyasete atılıyorlar. Sonuçta geleceğin nokta, şu hırsızımı seçsem, bu hırsızımı seçsem oluyor. Siyasette düzgün adam kalmıyor değil sen seçimlerinle bırakmıyorsun. Dingil. Pardon dingil demek istemedim, düşüncesiz demek istedim.
Bu milletin bilinçlenmesinin çözümüde yok. Mucizevi bir şekilde Atatürkle o şans doğdu ama adamı hemen öldürdüler. Biliyorum hastalıklarının geçmişi var, artarak sürüyor ama ben hepsinin planlı olduğunu düşünüyorum. Öldürdüler.
Atatürk ölmeseydi, bir nesil onun başkanlığında yetişseydi, en az 50 yıl kazanır sonra bu duruma gelirdik. Çünki getirenlerin kökü dışarıda ve çok güçlüler. Eni sonu bu hale sokacaklardı.
Rahatladım biraz, nefes almayı unutmuşum.
-
Akşamki abd verisini unutmuşum. 16:30 da abd TÜFE verisi açıklanacak. verinin önemini anlatmama gerek varmı bilmiyorum, o veri FED in ne zaman ve hangi şiddette faiz artırıp, piyasadan para çekeceğini belirliyor. Piyasadan para çekilmesi borsalara yaramıyor. tabi arka planda bolca miktarı repo ile yine finansa veriyor ama o gizli bilgi. Dillendirmeyelim.
Beklenen 7.1
Bu rakamın üzerinde gelirse kısa vade abd ve BIST de satış görürüz. Akşam Powell, konuşması ile "bi şekilde" satıcıların gazını aldı. O sebeple akşamki verinin önemi hafif azaldığı için, akşam şiddetli satış görmeyiz diye umuyorum.
Mevcut enflasyonları 6.8 ve altında bir rakam gelirse, dünya borsalarına kısa vade alış gelir. BIST e daha çok alış gelir çünki biz geri kalmıştık.
Akşamki veri beklendiği için BIST de 2070 i geçemiyoruz. İn çık yapılıyor.
Al-satla biraz harçlık çıkarayım.
-
Süper delikanlı fatih altaylıya yine "sen busun" demem gerekiyor. Artık biliyorsunuzdur kendisi siyonist bir şirkette çalışıp maaşını alıyor. Türk ortak ibrani kökenli yahudi turgay ciner, abd li ortak ise açık ibrani yahudi siyonist eski New York belediye başganı bloomberg.
Adama mail atıp devleti soyan sermayenin temsilciliğini yaptığını ve kendisi tarikatlardan nefret ettiği halde cübbeliyi TV ye defalarca çıkarıp reklamını yaptığını, cübbeli sıradan bir vaazcı iken stadyumlarda vaaz verir hale getirdiğini yazmıştım.
Oda bana cevabında her az gelişmişin yaptığı gibi hakaret etmiş ve yazdıklarıma cevap vermemişti.(aslında benim yaptığımı yapmış yaw. Bende karşımda kötü niyetli birini veya kötü birini savunan birini görünce hemen tesbit yapıp uzuyorum. lang altaylı ile kardeş çıktım iyimi. :Sad:)
Bu adamı her gün okurum onuda belirtmiştim. Çünki bilgi veriyor. Yazılarındaki bilgi ve yönlendirmeleri ayırıyorum, aynı yılmaz özdil Ege Cansen yazılarında yaptığım gibi. Bu tecrübeye sahibim, kendimi bildim bileli her şeyi aşırı okuduğum için.
Her neyse 1.90 boyundaki bu öküzü tokatlamam lazım. Öküz dedim çünki o bana daha ağır hakaret etti, hakkım var.
Ne diyordum. Adam yine tarikat öğrenci yurtlarına hakaret etmiş, oraya öğrenci gönderen ailelere hakaret etmiş.
cübbeli denen kendine imam, yüzyıllardır ingilizlerin kontrolunde olan nakşibendi tarikatına bağlı ismailağa cemaatinden. Bu derneğin kurduğu Marifet Derneği isimli yapının bir sürü öğrenci yurdu var.
altaylı bir yandan haftada bir kaç gün tarikatları ağır eleştirirken, diğer yandan tarikat lideri cübbelinin yükselişine destek oluyor. Çocuğunu tarikat yurduna gönderdi diye hakaret ettiği aileleri cübbeli gibiler yetiştiriyor. Bu kadarını anlayamayacak kadar odunmu.? belki odun belki değil, cübbelinin ait olduğu tarikat ingiliz ve israil kontrolunde. İçinde olduğu gruba hizmet etmek artı rating almak için bu tür yazıları yazıp cübbeli gibileri çıkarıyordur. yada odundur. :Sad:
Bunlarıda kendine inanarak yapıyor gibi görünüyor. Okunan yazar olmak, dinlenen siyasetçi olmak için söylediğin şeye aşırı inanıyor görünmek gerekiyor galiba.
cübbeli'nin öz geçmişinden, Akın Aydın ın verdiği bilgilerden.
Jet Fadıl ile açılışlar yapmış,
Yanmaz kefen satmış,
Zemzem satmış,
Kutsal terlik satmış,
"Şiilerin katli vaciptir" demiş,
"Cehennemlik olan bir kişi eğer ben, şu tarikatın şu kolundanım derse cennete gider" demiş(inanılmaz),
Geçmişte 'demokrasi putperestliktir' demiş, sonra dönmüş 'bir saat demokrasi nöbeti tutmak teheccüd namazından eftaldir' demiş,
Zamanında "fetullah gülen'i çok iyi gördüm. Bana dua ediyordu. " demiş ve fetö imamı adil öksüz le sıkı bağları varmış,
"Yunan ve İngilizlerle iş birliği yapan ve milli mücadele aleyhine fetvalar yayınlayan Said Nursi" ye methiyeler düzmüş,
cübbeli fetö gibi hayvanlık mertebesine henüz ulaşmamış ancak vasat ve dünya nimetleri peşinde koşan ve onlara ulaşmak için din'i ve hitabet yeteneğini kullanan biri. İzin verilse, meydan bulsa kötü tarafa anında geçecek biri. Başka bir mezhebin taraftarlarına "katli vaciptir" demesi buna dünden hazır olduğunu gösteriyor, bu kafa CIA nın ürettirdiği işid kafası.
altaylı'nın favorisi böyle bir adam, altaylı nın seviyesini siz düşünün.
.
-
Corona anında büyük nakit para panik ile abd tahvilleri park etti hatırlarsanız . Eksi bilmem kac faiz ile. O zamanlarda viop da yazdım bunları meletmeden durmaz. Faizi yukarı alırda alır.
Şimdi daha da faiz arttıracağını söylüyor ve dow çakılmıyor ise yine sebep bu salak büyük nakit yine.
Tahvilden kaçıyor zarar yazıyor ve saga sola bakıp borsaya gidiyor. Emlak alıyor falan filan.
Bunu bilen akıllı para da ufaktan kaçıyor.
Yine benzer şeyler olacak ve meletecekler yine. Ama kısa sürer. Z kuşağı başka bir türlü geliyor.
Biz ise değişimin arifindeyiz. Çok şey değişecek bence ülkede.
-
Siyasi partiler hakkında mahkemelik olmamak için çok dikkatli yazarım. Tırsarım. Ama mhp den geldiğini düşündüğüm Ahmet Takan isimli şahısta öyle bir korku yok. Arkası sağlam olmalı, "içeri girsemde dışarıdan daha rahat ederim, parasızda kalmam" diyordur.
Ahmet Takan bugünki yazısında bayağı bir ağır yazmış. Son cümleyi ben yazamazdım. Bugün akp'nin işgal altında tuttuğu Kuzey Suriye deki idlib e elektriği bedava verdiğimizi yazmış. 90 kuruş diye iddia ediyorlar ama bedava diyor. 90 kuruş bile yeni zamlarla bizim ödediğimizin 2 kat altında. Yazısından bir bölüm.
"AKP, işte budur:
Şeriat isterler ama laik bir ülkeye kaçarlar!
İmam Hatipleri isterler ama çocuklarını koleje gönderirler!
Şehitliği överler ama sağlam çocuklarına çürük raporu aldırırlar!
Fakirlik Allah'a yakın olmaktır derler ama kendileri dörder beşer maaş alırlar!
AKP'nin kökü yalandır, hırsızlıktır."
Linkide bu.
https://www.korkusuz.com.tr/idlibe-s...bbi-sukur.html
-
Bu sabah son Çin enflasyonu açıklandı. 2,3 den 1,5 e düşmüş.
Önceki 5 ayın verisini abd ile karşılaştırdım. Yön açısından benzer.
abd verisi yine Çin verisi ile yaklaşık-paralel gelirse, bugün abd enflasyonu beklendiği gibi yüksek gelmeyebilir.
Tabi şunuda unutmamalı, abd li ekonomistler benim gördüğümü görmüştür. Önceki 6,8 di ve 7,1 gibi yüksek bir rakam bekliyorlar. abd ekonomisini onlar benden çok çok daha iyi bildiklerine göre, benim yukarıdaki varsayımımın tutma olasılığı düşük.
-
abd TÜFE verisi 7.0 geldi. Rakam hafif kötü bir rakam. Beklenen kadar kötü gelmediği için abd borsası ilk etapta alışa geçti.
BIST bu alışı yemedi beklemeye geçti. abd bu gece yeşil kapar yarına umut verirse sanırım BIST dede sorun kalmayacak.
Başka ne yorum yaparım bilmiyorum. abd ve ingilterenin BIST deki payı %20 ve bu %20 ile bizim FON yöneticilerini kukla yapmışlar. Aslında doğru olmadı, direk yabancı payı o ancak bizde Türk gibi görünen bankalarıda bu soysuzlar yönetiyorlar. Artı ekonomi kanalları arkalarında.
Her neyse, iş abd nin gece kapanışına kaldı.