ortalama alırsak normalde 13,5-14 tl/lt gibi bişey....
ortalama alırsak normalde 13,5-14 tl/lt gibi bişey....
Şimdi Kadıköy'de bir benzincide gördüm tabela da..
7.10-7.15 civarıydı benzin uzun süredir sabit
Şimdi baktım Allah ne verdiyse 7.80 ler 7.90 lar havada uçuyor
Gece 00.00 dan sonra işleme alınmıyor muydu bu fiyat indirim ve artırımları anlamadım
İstanbul için kabaca yol masrafı
Erenköy-Avcılar(64km),26 gün için,dizel jetta
mazot 7,24tl (güncel) 200ltx7,24tl=1448 tl+273tl köprü=1721tl/ay
eşel mobil olmasa idi
mazot 14 tl 200ltx14 tl=2800tl+273 tl=3073 tl/ay olacaktı.
şirket arabası ise patrona yol masrafı şuan 1721 tl
yemesi içmesi ,telefonu ,arabanın bakım vs,sigortası ,elemanın maaşı toplasak 7-8 bin desek( ki aşarda)
bu eleman patrona kaç para kazandırmalı ki bu maaşı sürekli alabilsin?
Bugün , sarı sitede kriterlerime uyan bir satılık daire gördüm. Tarif edilen bölgeye Yakıcı sıcakta çıktım gittim . resimlerden binayı bulmam kolay oldu. 30 dk. gibi etraftaki diğer siteleri, ulaşım ağını, market- pazar durumunu inceledim. Sonra sitenin bahçesinde bir bankta oturdum sakinlerden birinin otoparka çıkmasını bekledim. 9 yıldır oturduğunu söyleyen bir kat malikiyle sohbet ederek sitenin geçmişini, mevcut sorunu veya parasal durumlarını öğrendim.
Site görevlisine giderek ; daire sahibinin telefonunu, mesleğini, memleketini , son fiyat olarak bugüne kadar gelen müşterilere ne söylediklerini sordum. Orta yaş üstü olan kurt görevli manalı manalı bakınca '' yahu senin derdini biliyorum, önce sen bilgiyi vereceksin sonra ben rüşveti '' dedim. Tüyoları aldık, bakalım yarın mal sahibiyle buluşacağım.
Bu konunun başlıkla ne alakası var ? Şöyle ki ; Sitede ilk konuştuğum malik , bir kamu bankasının hazinesinde çalışıyormuş. Para konusu açılınca '' Ben olsam bu fiyatlar şişmişken hemen malı satar kraliçe alırdım. Zira Temmuzdan sonra kraliçe coşabilir, en kötü TL bile tutsanız faizler 25 lere doğru gidebilir. Tam nakit dönemi '' dedi. Gel de mal sahibine anlat.
Eyyyy emekliler...
https://twitter.com/belaettiler/stat...440539140?s=19
Dolara 2,85 faiz varmış.Ama banka KKTC'de.
Sterline bile 2,30 faiz veriyor.
https://www.koopbank.com/index.php?o...id=686&lang=tr