Lokanta açmak isteyenlere isim önerebilirim: Gümüş Kaşık Lokantası.
Printable View
Lokanta açmak isteyenlere isim önerebilirim: Gümüş Kaşık Lokantası.
Alıntı:
ANKARA KUŞU
@ankara_kusu
Basında Ankara Kuşu yakalandı falan diye haberler çıkmış 🤦*♀️
Ünsal Ban’ı kaldığı otelde ziyaret ettim. O sırada polisler gelip Ban’a mahkeme kararıyla hakkında yakalama olduğunu söyledi. Birlikte olduğumuz için beni de aldılar 😁
İfadelik bi şey olmadı. Emniyetten ayrıldım.
ANKARA KUŞU
@ankara_kusu
·
3s
@ankara_kusu
adlı kişiye yanıt olarak
1.5 saat kadar önce oldu.
Alıntı:
~ AY♡TEN ~
@VindensDotter1
1955 Ankara...
Çetin 27 yaşında Feza ise 33 yaşındaydı. İkisi de yedek subay okulunda. Daha ilk görüşte Çetin’in kanı kaynamıştı Feza’ya. Çetin’in Bahçelievler’de bodrum katında iki göz odacığı vardı; “Gel” demişti Çetin “hafta sonu evci çıkıyoruz, benim fakirhanede kalırız, +
.................................................. ...........Alıntı:
laflarız ha ? "
Feza tamam demişti. Gitmişlerdi evciğe. Feza pek bir suskundu. Çetin karşısındaki gizemli Feza’yı deşmek için kendini anlattı biraz; “Ben fal yazarım gazeteye, Ankara Radyosu’nda da arada çıkar laflarım. Falla - lafla geçer benim ömrüm” deyip güldü. “Ya sen ?” +
Feza çekingendi. Konuşmak istemedi pek.
Sonra utanarak “Ben hocayım” dedi. “Hangi lise ?”. Feza “İstanbul Üniversitesi’ndeyim. Fizik bölümünde” Çetin inanmaz tavırla süzdü bir.
Feza biraz sonra çantasını açtı bir mektup çıkardı. Çetin “Kız arkadaşın mı gönderdi ?” dedi.
"Yok” +
dedi Feza “Einstein” Çetin bastı kahkahayı. “Kafa bulma benle !” İnanmadı. Düşünceli bir halde “Yani Einstein sana mektup mu yazdı ?” “Evet” dedi Feza “Benim teorimle ilgileniyor.” Çetin’e üç sayfalık mektubu gösterdi.
“Burada da bana yanıt yazdı. “Güneş düzeninin manyetik çekim+
alanlarına göre biçimlenmiş olmasından hareket ederek, bir de bu çekime dayalı düzene karşı itime dayalı bir düzenin bulunması gerektiğini iddia ettim. Evrende her tezin anti tezi varsa, çekimin anti tezi itme de olmalıdır değil mi ?” dedi.
Çetin şaşkın bir şekilde önce Feza’nın+
suratına sonra Einstein imzalı mektuba baktı. Çetin “Ben anlamam, Einstein ne diyor bu işe ?” dedi. Feza gülümseyerek “Yanıldığımı düşünüyor” “Peki nereden merak duydun bu işe ?” deyince Feza utangaçça “Annem Türkiye’nin ilk kadın kimyageridir, babam da fizikçi ve doktor.”
Çetin+
ile Feza’nın askerliği Ankara’da devam etti. Arada bir Bahçeli’deki o bodrum katında hafta sonları evci çıkıp sohbet ettiler. Bir daha mektup almadı Einstein’dan çünkü Nisan 1955’te Einstein öldü.
Çetin askerden sonra tanınmaya başladı. ‘Gazeteci Çetin Altan’ oldu. Feza ise +
askerden sonra Princeton ve Columbia Üniversitelerinde profesörlük yaptı. Uzay-zaman konusunda çalışmalar yaptı, Quantum renk dinamiği kuramını genişletti. Dünyadaki sayılı fizikçilerdendi. Yale Üniversitesi’nin kürsü başkanı oldu. İtalyan’dan Commendatore nişanı, Fransız +
madalyası, Morrison ödülü, Tübitak ödülü aldı.
İlginç olan da ne biliyor musunuz ? Quantum ve fizik alanındaki çalışmalarından ötürü 1979’da Einstein Madalyası ile ödüllendirildi. İşte o bodrum katında iki göz oda Çetin Altan ile Türkiye’nin hatta dünyanın en önemli +
fizikçilerinden Feza Gürsey’i yan yana getirdi.
Atatürk döneminin önemli bilim insanlarından Feza Gürsey. Şimdi kim hatırlar merak ederim...
Doç. Dr. Muhammed Keskin
@kardiyobey
·
3d
Kumsalda çıplak ayakla oturup manzarayı izlemenin:
-Kan basıncı ve nabzı dengelediğini
-Anksiyete ve stresi azalttığını
-İnflamasyonu baskıladığını
-Ve kalbinizi koruduğunu biliyor muydunuz?
Üstelik bu faydalar için denize girmeniz bile gerekmiyor. Zaman ayırmanız yeterli.
Alıntı:
Gültekin Uysal
@DpGultekinUysal
Kim ister Erdoğan gitsin?
⬇️
Alıntı:
1️⃣ Yunanistan, Erdoğan gitsin ister mi mesela? Hayır!
Ya sapını, çöpünü bertaraf ettiğimiz, sakini rahat etsin diye tampon bölgesi olmaya razı geldiğimiz Avrupa?
2️⃣ Ya, asırlardır sıcak deniz hayaline, Suriye'de bu iktidarın yaptığı yanlışlarla ulaşan Rusya?
Ya, yıllardır devlet hayalî kurup AKP sayesinde Suriye kuzeyinde bir devlete kavuşan PKK?
3️⃣ Peki ya Körfez sermayesi?
Kişisel ilişkileri nedeniyle imtiyazlar, hatta adeta kapitülasyonlar verdikleri Körfez ülkeleri?
Kaşıkçı davası gibi davalarda dosyaları devrederek egemenlik haklarımızı çiğnemelerine sebep "gizli" ilişki kurdukları Suudi ailesi?
Alıntı:
4️⃣ Peki, ellerinde Erdoğan ve ailesine ait onlarca dosya ve belge ile kâh politika değiştirten kâh tutuklulukları kaldırtan, ortağı olduğumuz projelerden çıkarıp daha azına razı edecek kadar bu iktidar karşısında "eli kuvvetli" ABD?
5️⃣ Ya memleketi üretemez hale getirip, pazara çevirerek kârına kâr kattıkları küresel kapital finans sistemi?
Politika faizini indirip piyasa faizinden zenginliklerine zenginlik kattıkları "faiz lobisi"?
6️⃣ Ya ekonomik cehaletleri ile dövizi bu hale getirerek semirmesini sağladıkları "döviz lobisi"?
7️⃣ Bunca itibarsızlığa, onurumuzun bu denli çiğnenmesine vicdanı el vermeyen, sahiden yerli ve sahiden milli kim varsa, şahsi ikbalini düşünmeyen kim varsa ister bu iktidar gitsin!
.................................................. ...Alıntı:
8️⃣ Bir de uyarı yapalım; danışıklı bir dövüş planlıyor, seçim öncesi muhalefeti "vatan haini" yaftasına matuf hale getirmek, sesini kesmek ve gücünüzü pekiştirmek için Ege'nin karşı kiyusi ile "kontrollü" bir gerilim planlıyorsanız, yemezler!
yağmur
@yagmurunahdi
·
20s
Murat Bardakçı: "Samsun yolculuğu Osmanlı Devleti'nin hazırladığı çok ciddi bir operasyondur."
https://www.pemmbe.com/hem-saglikli-...-ile-temizlik/
Alıntı:
Kül suyu hazırlamak için gerekli malzeme:
Kül
Soğuk su
Elek veya tel süzgeç
Büyükçe bir tencere (Bakır, cam ya da toprak olabilir ama alüminyum olmaması gerekiyor. Çünkü alimunyum kap kül suyu ile etkileşime giriyor.)
Alıntı:
Hazırlanışı
1 ölçek külü eleyin ve tencereye alın. Üzerine 4 ölçek su ilave edin ve karıştırın.
Külün içindeki hafif malzemeler hemen su yüzüne çıkacaktır. Bunları tel süzgeçle alın ve çiçeklerinizin dibine koyun.
Karışım bu şekilde 10 -15 gün bekletilir. Bu süre boyunca kül aşağı çökecektir ve su üstte kalacaktır. Karışım açık çay rengine geldiğinde ve elimizle kontrol ettiğimizde kaygan bir yapıya ulaştığında kül suyumuz olgunlaşmış demektir. İşte bu su bizim temizlik suyumuzdur. Buna doğal kül suyu deriz. Artık kullanılabilecek durumdadır.
Kullanacağınız kadar suyu bir şişeye aktarın ve geri kalan suyu yeniden karıştırın. Her karıştırmada külün içindeki potasyum açığa çıkıp külün temizleme gücünü daha da artıracaktır.
Bu karışıma ayda bir bir (kalabalık bir aile iseniz haftada bir) kül eklemeniz yeter de artar bile…
Alıntı:
KÜL SUYU İLE TEMİZLİK NASIL YAPILIR?
Kül suyu ile temizlik yapmanın bir çok yolu var. Kül suyunun kullanım alanı çeşitlidir. Çamaşır ve bulaşık makinelerinde de güvenle kullanabiliriz.
Kül suyu çamaşır makinesinde nasıl kullanılır?: Bir çay bardağı kül suyunu çamaşır makinenizin deterjan bölümüne koyun. (Eğer isterseniz kül suyunun içine zeytinyağlı sabun da rendeleyebilir ya da Arap sabunu ekleyebilirsiniz. Sabunun kül suyunda eridiğinden emin olun. O yüzden bu karışımı bir kavanozda hazırlayıp karıştırmak daha kolay olur?
Kül suyu bulaşık makinesinde nasıl kullanılır?: Kül suyunu bulaşık makinesinin deterjan bölümüne koyun. O bölümün tamamını doldurabilirsiniz. Ve makinenizi çalıştırın.
Elde yıkamada kül suyu kullanırken eldiven kullanın. Çünkü yüksek PH derecesi nedeniyle ellerinize zarar verebilir.
Külsuyu kazanının dibinde kalan kül balçığı da fayans ve seramik yüzeylerin ovulması için çok elverişli bir temizlik malzemesidir.
Halı ve koltuklarınızı kül suyu ile temizleyebilirsiniz.
Gümüşlerin temizliğinde kül suyu kullanabilirsiniz.
Genel ev temizliğinde kül suyu kullanabilirsiniz. Kül suyunu direkt kullanmak yerine temizlik yapacağınız suyun içine deterjan yerine katabilirsiniz.
Avrupa imiş, hadi urdan, zavallılar. Demek ki, Nato deyince sadece iki ordu varmış: 1-Abd Ordusu, 2-Türk Ordusu. Avrupa diye bir şey yok. Rusya daha hiçbir şey yapmış değil. Almanya veya İngiltere'ye birer füze sallasa ne yapacaklar?Alıntı:
Almanya, Çekya ve İtalya'da neredeyse 5 katına çıkan enerji fiyatları nedeniyle eylemler var. Kitleler devletlerinden, Ukrayna konusunda artık tarafsızlığa geçmelerini talep ediyor.
Yunan adalarına da çökeriz, Selanik'i de alırız. Diyelim ki, Tsk, Midilliye çıkarma yaptı ve aynı anda Meis'e çıktı. Aynı anda bir başka Yunan adasına çöktü. Ne yapacaklar?