sözcü yazarı murat muratoğluna üzülmeye başladım. Bu arada ismi mahlas olabilir. yani takma isim.
Bu adam bir ara üç beş ay kadar çok iyi yazılar çıkarttı. Sonra sapıttı, ayağa düştü. Sırf muhalefet yapacağım diye saçma sapan yalanları dillendirir oldu. yalancıyı eleştirip puan almak istiyorsan, doğruyu söyleyerek yola çıkacaksın. yalan söylersen puan alamazsın, taklitçi olursun. Hakiki yalancı zaten eleştirdiğin adam. Ondan daha usta olamazsın.(kılıçdaroğlunu kast ediyorum, başkası sanmayın. fetullah sanmanızada izin verebilirim daha ileri gitmeyin.)
murat denen adam FED'in 5 aileye ait olduğunu kabul etmiyor. Halbuki bunu okuması olan her ekonomist bilir. murat da kendi koyunlarınımı yaratmaya çalışıyor acaba.?
Adamın FED konusu yazısını hazmettik, şimdide bir seviye atlamış. Devlet verdiği kredinin hesabını sormayacakmış.! Ben öyle anladım yazısından.
Devlet pandemi esnasında bir sürü şartlı kredi verdi ya. Herhalde onu kast ediyordur. Devlet başka nasıl kredi verdi bilmiyorum.
Lang dingil, esas devlet verdiği kredinin hesabını sormazsa kızman lazım. 1 TL sinin bile hesabını sormalı. Bu adamın bayıldığı batı ülkelerinden birini ele alalım.
İsviçre. Çukulatası, sütü ve inekleri ünlü. Kızlarıda her dağa çıktıklarında lalilühululalala diye ince bir şarkı çığlığı atıyorlar. Oda ünlü.
İsviçrenin başka nesi ünlü, sokakta cüzdanını düşür kimse dönüp bakmaz ve almaz. Tabi ortalıkta turist yoksa. Oranın yerlisi almaz.
Orada halk bir şekilde zengindir. Halk arasında hile hurda dolandırıcılık gibi şeyler olmaz. varsa oraya sonradan giden göçmendir.
İşte bu ülkede devlet verdiği her kuruşun hesabını sorar. pandemi de küçük işletmelere krediler verdiler. Sonra her bir lirası nereye harcanmış tek tek, işletme işletme dolaşıp hesabını sordular.
Bazı işletmeler krediyi amaç dışı kullanmıştı, cezalandırdılar. O işletmelerde oraya giden Türk işçilerin işletmeleriydi.
murat denen hıyarağası da kalkmış devlet verdiği kredinin hesabını soramaz diyor. İyice sapıttı dingil.
Eğer kast ettiği bu değilse başka krediden bahsediyorsa, bu yazıyı unutun.