Originally Posted by
Burutay
Dün de yazmıştım, artık bir hissenin spot piyasa fiyatı üzerinde, haber ya da gelişmelerden çok, tahtayı etkileme gücü olan kişi ya da kurumların, vadeli piyasadaki pozisyonları yada yüklü miktarda açığa satış yapıp yapmadıkları etkili oluyor diye.
Sevgili Erkan, sen BofA üzerinde yapılan alımlarının yabancılar tarafından yapılan alımlar olmadığını bu emirlerin çok yakınlarda bir yerlerden veriliyor olabileceğini ima edip duruyorsun, kim bilir belki bu iman doğru da olabilir?
Peki, sence BofA üzerinden işlem yapan bu yabancı görüntülü kişi ya da kuruluşlar gerçekte kim ya da kimlerden oluşuyor ve senin bu şüphelerinin dayandığı haklı bir sebep var mı?
Nitekim şu anda Matriks Mobile'den takas bilgisini sorguladığımda TCELL'de Pazartesi günü büyük düşüşe sebep olan BofA satışlarının aslında bizim tahmin ettiğimiz gibi Deutsche Bank (Pazartesi gününe göre +70.592 lot) veya Citibank(Pazartesi gününe göre -204.672 lot)için değil HSBC (Pazartesi gününe göre -4.596.748 lot)için yapılmış olduğu görülüyor. Gerçi HSBC'de uluslararası bir bankanın Türkiye'deki temsilcisi ve ayrıca bu takasların yapılacak virmanlarla yine değişmesi mümkün hatta takaslar genellikle T+2 öğle üzeri netleşiyor ama sence HSBC üzerinden Pazartesi ve Salı günü satış yapıp hissenin canına okuyanlar ve bu hisseyle adeta kedinin fare ile oynadığı gibi oynayanlar kim ya da kimlerden oluşuyor?
Ben Sayın Sarahode'yi muhatap alarak sordum ama fikri olan herkesi tahminini ya da tespitini paylaşmaya davet ediyorum.
Yatırım tavsiyesi değil sadece merak saikiyle sorulmuş kritik bir sorudan ibarettir.