bunların kumaşı hepsinde aynı.gelseler farketmez.
bunların kumaşı hepsinde aynı.gelseler farketmez.
Bence görmez, en azından hatırı sayılır bir süre, zira çok kısa süre önce benzer laflar edip
(enflasyonun üzerinde faiz vereceğiz, sıkı para politikası uygulayacağız v.b.gibi) çok kısa süre içinde ters hamle yaptıklarını artık piyasa biliyor.
dediğin şekilde ancak çok çok uzun bir süre sıkılaşma döngüsünde kalırsa zaman geçtikten sonra belki.
Bu süreç te politik takvim ile uyumlu değil. En geç 400 gün içinde seçim atmosferine girilecek zira.
İşte takım tutar gibi parti tutmak konusundaki kendime yönelik notu da tam bu son yorumlar nedeniyle düşmüştüm.
Öncelikle bu arkadaşlar başa neden geldi diye düşünmek gerekir...
1000 diplomaya saygı duymayacaksak liyakat muhabbeti yapmanın, şimdikilerden liyakat beklemenin anlamı da yok...
Ezbere, dogmalarla iş yapanları eleştirirken kendi ezberlerimizi de bırakmak gerek...
Eskiden felaket tellahı bir tek ben vardım.!!
Pardon sözüm onlara.!!
Şimdi araba devrildikten sonra herkes,
Felaket tellalı olmuş.!!
Yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.!!
Kendime masallar.!!!:oleyo:
Eskiden felaket tellahı bir tek ben vardım.!!
Pardon sözüm onlara.!!
Şimdi araba devrildikten sonra herkes,
Felaket tellalı olmuş.!!
Yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.!!
Kendime masallar.!!!:oleyo:
Çürüklerin içinde bir tane sağlam var derken ucundan,kıyısından,köşesinden mutlaka bulaş oluyor! :whistling:
Daha bir kere yapılan hataların sorumluluğunu aldığını görmedim. A*P b*k, kendisi sütten çıkmış ak kaşık.
Bakalım bizim süper zeka, 1000 diplomalı atom karınca neler yapmış:
https://www.toplumsal.com.tr/gundem/...nu-h47724.html
Tekel konusunu daha önce uzunca yazmıştım.Alıntı:
Babacan TÜPRAŞ'ı, TEKEL'i yağmalattı, şimdi de bunu 'başarı' diye yutturmaya çalışıyor
AKP’den istifa edip Deva Partisi’ni kuran Ali Babacan 13 yıllık bakanlık dönemindeki açıklamalarına yine imza atacağını söyledi. Babacan ‘AK Parti kendi eli ile inşa ettiğini, kendi eli ile yıkıyor’ dedi.
AKP’den istifa ederek Demokrasi ve Atılım Partisi’ni kuran Ali Babacan, Halk TV’de katıldığı programda AKP’nin ilk yıllarını bir başarı hikayesi olarak yansıtarak “AK Parti kendi eli ile inşa ettiğini, kendi eli ile yıkıyor†dedi. Oysa AKP iktidarınının ilk ekonomi şefi olan Ali Babacan'ın "inşa ettik" dediği şey bol bol özelleştirme, kamu mal ve kurumlarının talanı... Babacan "Özelleştirme illaki olacak", "özelleştirme verimliliği artırmanını tek yoludur" gibi sözleriyle Türkiye'de neo-liberal yağmanın da baş mimarı oldu.
...
Ali Babacan, TÜPRAŞ, TEKEL gibi bir çok büyük KİT’in özelleştirilme sürecinin de baş aktörü. AKP’nin ilk döneminde yapılan özelleştirmelerde, kamu varlıkları çok düşük bedellerle özelleştirilmiş, bir çok emekçi işlerinden ve özlük haklarından mahrum bırakılmıştı.
Özeti şurada bulunabilir:
https://eksisozluk.com/entry/21119060Alıntı:
içki bölümü içerisinde makine parkı, hammaddeleri, demirbaşları, tesisleri, nakit varlıkları kısacası tüm aktifleri ile beraber yaklaşık 300 milyon usd'ye 2004 yılında özelleştirilmişti. mey içki, içki bölümünü satın almıştı.
2010 yılında ise bu şirkete* 2,5 milyar dolar teklif eden firmalar karşımıza çıkıyor.
Tekel'in tütün tarafının sahibi şu an BAT. İçki tarafı da Diageo'ya ait.