Şahsen tefi tarağı derken toptan çıkmayı kastetmek istemedim... Genel olarak kağıtlardaki yükseliş daha seçici olmayı gerektirecektir... OTKAR, Mardin, Soda, Doas, Ekgyo gibi daha ince eleyip sık dokumak gerekecek sanırım... Genel düşüş de olacaktır. O zaman zaten kıyıda durup suların durulmasını beklemek gerekebilir... Çok teknik olarak değil ama genel olarak konut piyasası durgun. 72 ay faizsiz vade yani farksız ve 1 yıl sonra ödemeye başla diye kampanya var. Bugüne kadar hep inşaatla büyüme sağlanmaya çalışıldı. Son 1 yıldır KOBİ'lere ve piyasaya Kredi Garanti Fonuyla fonlama yapıldı. Çoğu borcunu böyle ödedi ama simdi kredi geri ödemeleri başladı, başlarda sorunsuz ama ilerde Dolar 4.30_4.40 görürse ki ihtimal dahilinde o zaman yeni kredi bulma sorunu ve enflasyon sıkıntı çıkaracak gibi...
Cari açık desen hep açık zaten ve GSYH'ye oranı çok yükseldi. İyi derece bilgisi olmayan dalgalı zamanlarda sıkıntı yaşamasın... Kazançları piyasaya kaptirmayalim... Hisselere aşık olmayalım... Benim derdim bu... Dikkatli olunması için bir uyarı niyetiyle yazdım... Herkesin aklı fikri var zaten... Sesli düşündüm diyelim... Yoksa kim nereye girecekse girer... Beni ilgilendirmez...
Not: Yatırımcılar kuzunun kalbine, Filin hafızasına, Ceylan'ın bacaklarına sahiptir...
Haydi iyi tatiller...