Değerli yatırımcılar az riskli bir strateji çizelim.
Pazartesi TCD'den çıkacağım ben.
Sadece GPG bırakacağım.
Kalanı PPF olacak.
Printable View
Değerli yatırımcılar az riskli bir strateji çizelim.
Pazartesi TCD'den çıkacağım ben.
Sadece GPG bırakacağım.
Kalanı PPF olacak.
Ben yemeği de sevdiğim için rakı tercih ediyorum aLLoFFs hocam.
Stopaj ödeme kısmına gelirsek daha önce sadece mevduat yapan bir yatırımcı kitlesi mevcut burada ve %15 stopaj ödüyordu. Şimdi mevduattan daha fazla getiri ve %10 stopaj ödemek çok cazip değil mi? Ayrıca en az 32 gün süren vadede yok. Birgün veya 2 gün sonra para hemen hesabınızda. Bunun dışında hissede aradığını bulamayan, yanlış zamanda yanlış hisse alanlarda, profesyonel birisinin tercihi denemek için hisse içeren veya hisse yoğun fonları deniyor. Hisse yoğun fonlarda stopaj ödemiyorsunuz bu arada :)
Hisse yoğun fonlar, şartlar ne olursa olsun %80 hisse senedi taşımak zorunda mı ? Örneğin şu anlarda, ben 3-5 gün kenardan izleyeyim diyebilir mi ?
MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir süre ppf'e dönmek çok çok rahatlatıcı cidden. Canım 🐘
(Değişik:RG-23/6/2016-29751) Fon portföy değerinin en az %80’i devamlı olarak
menkul kıymet yatırım ortaklıkları payları hariç olmak üzere BİAŞ’ta işlem gören ihraççı
paylarından oluşan ve bu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendinde
belirtilen şemsiye fona bağlı olarak ihraç edilen fonlar "Hisse Senedi Yoğun Fon" olarak kabul
edilir. Hisse senedi yoğun fonların portföylerinde yer alan ihraççı paylarına ve pay endekslerine
dayalı olarak yapılan vadeli işlem sözleşmelerinin nakit teminatları, ihraççı paylarına ve pay
endekslerine dayalı opsiyon sözleşmelerinin primleri ile borsada işlem gören ihraççı paylarına ve pay endekslerine dayalı aracı kuruluş varantları %80’lik oranın hesaplanmasına dahil edilir. Bu
Tebliğin 24 üncü maddesinin beşinci fıkrası hükümleri saklı kalmak kaydıyla, bir fonun, hisse
senedi yoğun fon olarak sınıflandırılabilmesi için günlük olarak gerekli olan şartları sağlamaması
halinde, sağlanmayan günlere ilişkin, fonun, yatırımcıların ve/veya yatırım fonu katılma payı alım
satımını yapan kuruluşların tabi olacağı tüm yükümlülüklerin yerine getirilmesinden de kurucu
ve portföy saklayıcısı müteselsilen sorumludur