Evrenin yaşı ve çapını bu işin uzmanları çeşitli verilere dayanarak hesaplamışlar.
Bunda bir açık var. Evren diye her şeyemi diyoruz, yoksa gördüğümüz şeyemi.?
Her şeye diyorsak, yaşını ve çapını hesaplayamayız. "Çap bu ise, ondan sonrasında ne var" sorusunun cevabı yok.?
Küçükken dünyayı düz sanırdım ve dünyanın sonunda denizlerin aşağı boşluğa döküldüğünü sanırdım. Düşünebildiğim, görebildiğim kadarı ile sınırlıydı.
Başka bir örnek vereyim.
Vücudumuzu oluşturan her bir hücre aslında bağımsız bir canlıdır. Doğar, görevlerini yapar ve ölür. Kanımızdaki bir alyuvar hücresini düşünün. Görevi diğer hücrelere oksijen taşımaktır. Hayatı boyunca kan damarları içinde dolanır sonra orada ölür. Kemik iliğinden yenisi doğar.
Alyuvar hücresinin bildiği evren damarların içidir. Damar dışına çıkınca kısa süre yaşayabilir. Bu kısa süredede çevresini anlayamaz çünki algı organları çevreyi anlamaya uygun değildir.
Şimdi kendinizi alyuvar yerine koyun. Onun damarı, sizin şu an gördüğünüz bildiğiniz evren. Onun haricinde bir şeyi anlamaya algılamaya algı organlarınız yeterli değil. Farkedemez anlayamazsınız.
Evren dediğimiz şey aslında bir kan damarından farklı olmamalı. İçinde olduğumuz evren sadece bir damar ve o damarın dışında da sonsuz bir evren olmalı. Algılarınız, onun farkında olmaya yeterli değil.
Neyse ki ben varım ve her şeyi ekstra algı organlarımla anlayabiliyorum.
Evet viop'a ara verince espri yeteneğim geri geldi. Her an yeni espriler yardırabilirim dikkatli olalım, çocukları uyaralım.
NOT: Üstteki bilgilerin temelini ve çok daha fazlasını evreni insanı yapımızı herşeyi felsefi açıdan anlatacağım bir kitap yazacağım. O sebeple pek çok şeyi burada yazmıyorum. Umarım o kitabı yazarım yoksa aldığım notlar ve bilgi boşa gidecek. Birde yazdığım ekstra şeyler ya çok çabuk yayılıyor yada aynı şeyleri başkalarıda fark etmiş ve yaymış oluyorlar.
Örneğin, insan elektrik yükündeki bilgiden ibarettir diye çok eskiden yazmıştım. Şu an bilim adamları onu konuşuyorlar ve anlamışlar. Ruslar labaratuvarda o elektriği(bilinç) başka beden yada makineye aktarmaya yani ölümsüzlüğü yakalamaya çalışıyorlar. Filan fıstık.