Neyse sıkıcı seansın yan etkilerini yaşıyoruz/yaşatıyoruz...
Ben şu an SAHOL tahtasını çözmeye çalışıyorum, ama gerçekten çok zor bir tahta, bilen, eden, çözen varsa yardımcı olabilir...
Printable View
Neyse sıkıcı seansın yan etkilerini yaşıyoruz/yaşatıyoruz...
Ben şu an SAHOL tahtasını çözmeye çalışıyorum, ama gerçekten çok zor bir tahta, bilen, eden, çözen varsa yardımcı olabilir...
Alıyor mu veriyor mu naptığı belli değil
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Neyse gundwane seninle yazışmak güzeldi...
Seni engelliyorum malesef, sen de aynı hassasiyeti benim için gösterirsen sevinirim...
GARAN_ tekrar yukarı fişekleme gücü var ama, sonunu getirebilirmi orası şüpheli
Keynes ne demiş: "Markets can remain irrational longer than you can stay solvent"..yani aşağı yukarı "piyasalar senin dayanabileceğinden (iflas etmeden) daha uzun süre mantıksız hareketler yapabilir"
teknik analize bakıyorum bazen yardımcı oluyor dersen ok. ama teknikçyim dersen piyasa teknikçileri yamultur..her gün görüyoruz..
temel analize bakıyorum yardımcı oluyor dersen ok.. ama temel analiz bana doğru yol gösterecek karlı işlem yapacağım dersen piyasa seni de yamultur..
piyasa senin beklentilerine göre gerçekleşmiyor.. bir sürü değişik enstrümanda aynı anda poz alınıyor..sen X tahtasına bakıyorsun ama eksik.. o resmin sadece bir parçası.. tek yapman gereken karlı işleme odaklanmak.. diğer konulara saparsan piyasa yamultur.. piyasa süper bilançoyu kötü yorumlar kötü bilançoyu arşa çıkarır..
son söz tahta muhabbetine..istersen 100 milyon saat oku..bak.. bir noktaya kadar işe yarar.. o emirleri nasıl hangi zamanlamayla gönderdiklerini, yem için mi gönderdiklerini ve büyüklüğünü bilmiyorsun.. ekranı görüyorsun sadece..aynı anda yüzlerce kurum (normal vatandaşı geçtim) benzer biçimde kendilerine gelen emirleri tahtalara yollamakla meşgul.. robotlarla.. gelen emirler bazen piyasa ile hiç alakası olmayan bir kişinin kenarda köşede kalmış büyük montanlı emirleri. bazen ülkeden çıkan bir grubun emirleri.. ama emir geliyor ve tahtaya gidecek.. o andaki piyasa şartları bir noktaya kadar gözönüne alınır.. ama emir gelmişse gönderecekler. bunları görenler var piyasa yapıcılar var, traderlar var.. bir sürü oyuncu var.. likidite sağlayan likidite tüketen.. türlü türlü oyun.. bu işler tahta okumakla filan olsaydı ne kadar süper olurdu değil mi? ama olmuyor işte.. okumak kadar sürdürebilmek de önemli.. tekrar söylemekte fayda var o anda gördüğün şey X krumunun o anki pozu.. günlere yayılan şekilde likidite edebiliyorlar.. ayrıca böyle onlarca yüzlerce kurum daha var..likidite nasıl hareket ediyor o konuda anlık fayda sağlar.. zaten oyunlardan birisi de bu..