Altının maliyeti nijerya ile peru da aynı değildir.. Yüzeyden ne kadar uzaklaşılırsa sondaj maliyetleri o kadar artar.. 450 dolarla 1100 dolar arasında gidip geliyor
Printable View
mart ayında yag stogu yapın forumdaslarım yoksa yag kuyrugunda beklersiniz
https://www.youtube.com/watch?v=DKh6Y0aKv6k
Sayın tınaz bu hesap yanlış.Altında ortalama maliyet 900 dolar gümüşte 14 dolar.E yüz doların yüz euronun kağıt maliyeti ne kadar,ya da apple ın ürettiği cep telefonunun maliyeti ne ya da bir mona lisa tablosunu leonardo da vinci kaça mal etmiştir.Fiyat böyle belirlenmez.Misal gümüşte maliyet 14 dolar,ama gümbür gümbür gelen bir elektrikli araba dünyası var,solar paneller var,elektronikte artan gümüş kullanımı var,ne kadar üretsen sanayide o talep satılacak ve üretim sınırlı bu durumda arz talep dengesi işleyecek gümüş fiyatları uçacak.Altının dinamiği ise farklı onda tüm dünyada kabul gören bir değer olmasının senyoraj hakkını kulllanacak altın.Dünyanın her yerinde tarihin her anında herkesin değişim aracı olarak kabul ettiği bir metanın değeri üretim maliyeti ile hesaplanabilir mi.Bitcoinin maliyeti ne de millet 40 bin dolar değer biçti.
Altında gümüşte tam anlaşılmayan şu,bunların üretimi sınırlı.Altında tam kapasite ile salgın olmadığı zamanda üretim yapsan yıllık maksimum üretim mevcudun yüzde 2.6 sı kadar.E sen bir kalemde 4 trilyon dolardan 7 trilyon dolara kadar para bastın.Şimdi 1.9 trilyon daha basıyorsun.Yıllık cari açığın nerdeyse 1 trilyon dolara varacak.Ama altın pahalı,gümüş pahalı,dolar euro değerli olsun öyle mi:))))))))30 trilyon da borcun var.
7.0599 vurdu çekti. 15:48:12 (Bankalar arası)
Kapalıçarşı en iyi $ fiyatı 7.0480 satış7.0180 alış
Doktor Bey,
Bunlarin uretimi sinirli filan degil, her isteyen istedigi yerden altin gumus cikariyor.
Altin ve gumusu de aynen Elmas haline getirdiler, satilacak dunyanin elmasi var, alan yok, asla fiyatini indirmiyor adam. Bu bir ust aklin komplosu, arz ve talep'le alakasi yok, bunu bir turlu anlatamadik.
Bugun, 20 yillik altin grafigini goren adam, biraz bu isi biliyorsa, aninda anlar, sonunun koskoca bir husran olacagini.