MB şeysi, dövizde istikrar sağlanacak, TL değerli olacak gibi bir şey söylemiş.
Ben mi yanlış anladım.
Meali, Seçime kadar doları tutacak paramız var veya olacak, veya düzenlemelerle yaratacağız mıdır?
Printable View
MB şeysi, dövizde istikrar sağlanacak, TL değerli olacak gibi bir şey söylemiş.
Ben mi yanlış anladım.
Meali, Seçime kadar doları tutacak paramız var veya olacak, veya düzenlemelerle yaratacağız mıdır?
TL benim para birimim değil.
3 yıldır Bizim de değil....
Ancak şöyle de düşünmek lazım.
Mahalle bakkalı bir ürünü 50 TL ye satarken, 300 mt. ötede zincir market aynı ürünü 35 tL ye satıyorsa gidip oradan alıyoruz.
Biz burada yaşadığımızdan çocuk evlense ya ona evi (dünkü muabbetle) Batumdan tutacaksın ya da enflasyonla muhatap olup bakkal örneğindeki gibi fazla ödeyeceksin.
Belli biz zaman sonra tüm çocuklar evi AB, ABD, Kanada dan alıp işe orada başlayacaklar.
BU hükümet alttan alttan bize gidin mi diyor ne?
Evi, arabayı satıp, Alıp dövizimi gitsek belki daha iyi.
Reha başkana gel Konya'ya gözüne baktırayım dedim ya Ayhan başkan da kıskanmış Reha başkanı. Ben de geleyim de gözüme bir baktır dedi. Doktoru ayarladım Ayhan başkanın her yerine baktıracam. Üroloji Dr sabırsızlıkla bekliyormuş ilk ben bakayım dedi. Sonra genel cerrah bende basur var mı bi ona bakayım dedi. Gastroenterolog Dr arkadaşım ben bir kolononskopi yapayım dedi. Şimdi Reha başkan da kıskançlığı krizine girer mi ki bana boyle baktıracam demedin diye
Evi Batum'da tutmayacaksin, evi orada alacaksin.
50.000 dolar.
Bak bakalim bu paraya Turkiye'de kumes veriyorlarmi ?
Evi aldiktan sonra yasam masraflari pek bir sey tutmaz Batum'da.
Enflasyon yok.
Odedigin MTV'yi yeniden isteyen yok.
Isinma, elektrik, su diye adam soymuyorlar burada.
Arac alacaksan kiralini 3-5 bin dolara aliyorsun, o paraya Turkiye'de Motosiklet alirsin anca.