Ay hesabını güncelliyor arada merak etmeyin, ilk başlarda düşen trendlerin doğal ömrü altı aydırdan başlamıştı, zamanla artırdı, şimdi on beş aya çıktı en son :)
Printable View
günaydın çilekeş halkbank zedeler. halkbank gyo size iyi günler diler.
https://www.aydinlik.com.tr/cia-bask...lari-ekim-2018
halk gyo 177 milyon lot halka açıklığı. 65 kuruştan toplam halka açık pay 115 milyon tl. sizdeki portföy imkanlar olacaktı kendi oyunumu kurardım gyo da.
neden bilinmezlikte kayboluyor zenginler kendi dükkanını açmak varken asla anlayamayacağım.
10 kişi bulsak 10 milyon lottan 100 milyon lot toplanır hisse direk 2.5 tl. pd dd 1...
Halkbank pd/dd 0,29
vakıfbank pd/dd 0,34
yapı kredi pd/dd 0,36
tskb pd/dd 0,58
iş bankası pd dd 0,40
akbank pd/dd 0,63
garanti pd/dd 0,68
Psikolojide kişiliği diri tutabilmek için bazı savunma mekanizmaları harekete geçirir insanoğlu...hepimizin kullandığı bir savunma mekanizması da "mantığa bürünme savunma mekanizması" dır...ben dahil borsada istediğimiz yöne yönelik mantıklı çıkarımlar yapma eğilimimiz borsa kişiliğimizi diri tutma cabamıza işarettir :) yani insanlık hali normal işler :)
Psikolojide ona "Cognitive dissonance" deniliyor. Beyin yapilan secimin kotu olduguna izin vermiyor, sen bir fiyat bicip mali almissan, iyidir diyor. Tam anlatamadim, aciklamasi burda:
Alıntı:
When people recognize inconsistent views within themselves, they tend to alter their thinking to remove the conflict.
A mundane example is the tendency of people to value a product more highly after they buy it. It's hard for people to think of a product as worthless, and think of themselves as smart consumers, at the same time, so they often come to think of their purchases as being worth more than they would if they hadn't bought the item.
Bu yukardaki ayrica niye trade yapip para kazanmanin onunde beyinin engel oldugunu da cok guzel anlatiyor.
Dis piyasalar iyice bozulmaya baslayinca kagida hickimse girmez OFAC olsun olmasin. Cunku onlar kendi derdinde oluyor, piyasalarda margin calllar artiyor, vs. Sure uzedikca musibetler yigildikca yigiliyor. Artik OFAC'in da pek o kadar onemi kalmadi gibi. Umarim piyasalar normalken duser.