2019 da bist100, 1000 idi bu yıl 10.000 oldu
2019 da dolar 6 tl idi bu yıl ne olmalıydı 60 olmalıydı..
dolarda ve haliyle gr altında bu potansiyel varken borsayı kim alır..sen istediğin kadar baskıla..bir denge var..ergeç bu fiyatını bulacak..
Printable View
2019 da bist100, 1000 idi bu yıl 10.000 oldu
2019 da dolar 6 tl idi bu yıl ne olmalıydı 60 olmalıydı..
dolarda ve haliyle gr altında bu potansiyel varken borsayı kim alır..sen istediğin kadar baskıla..bir denge var..ergeç bu fiyatını bulacak..
Fiyatlar düşükken parası olan alıyor. Bence de mantıklı olan. Boşta da çok ev var...Mevduatı değerlendirmek isteyen ev sahipleri biraz da iskontolu satıyordur.. İnşaat şirketleri zaten bayağa indirim yapıyor deniyor.
Faizler düşmeye başlarsa ev fiyatlarının üstüne 3 er 5 er milyon konulacağını ahali artık uyandı..
ben yaptım oldu..yok yahu..hadi bul yatırımcı şimdi..o değilde bu KKM ye para yatıranlar varya oyuna gelenler bunlar oldu..
ulen sen dolarını bozarsan öbürü bozarsa dolar zaten artmazki sistem bunun üzerine kuruldu zaten..senin dolarını senin elinle baskılamak için yapıldı bu oyun..dolar yükselirse farkını alırsın düşmezse faizini alırsın..ulen yükselir mi dolar sen satarsan..hileli oyun
2019 dan bu yana dolardaki baskı %100 e yaklaşmış(2019 önemli..trend başlangıcı çünkü)..bunun için milyar dolarlar harcandı..niye..yabancının olmadığı ortamda yerliyi borsaya sokmak için..
perşembe faiz muhabbetine kadar makinalar sistem indir bindirle dönecek gibi ,
teknik olarak benim graflarda 9295 altı çoklu kapanışlarda 240 dk grafa bakmaya başlarım oda 9160 bölgesi.
faiz indirimi hikayesi aralıkta gerçekleşirse 9850-9900 bölgesi bir hareket beklene bilinir ( olasılık ):)
faiz indirimi ile ilgili bir şey olmazsada 9.000 altına salınım beklerim.
sonuç olarak iş balkon konuşmasına kaldı izlicez görücez.
dur biraz daha yakalım beyinleri...
2019 da simit 2 tl idi...
yani 20 tl ye 10 tane simit alıyordun...
şimdi 200 tl 10 simit alıyorsun...
o zaman 200 tl 20 tl olmuştur diyebilir miyiz?
simitin değeri 10 kat arttıgına göre endeksinde değeri 10 kat artması normaldir...
yani 2019 daki 1,000 endeks eşittir 2024 teki 10,000 endeks diyebilir miyiz?
bu bir önermemidir...:rules:
hadi çıkın işin içinden...