Selamlar,
Teb 10 nisan saat:1147 fiyatları
Ek 24688
Printable View
Selamlar,
Teb 10 nisan saat:1147 fiyatları
Ek 24688
gayet iyi takip ediyorum,siz herhalde hisse senedi ile karıştırıyorsunuz.
Burada T.C. devletinin neredeyse %100 garantili eurobondundan bahsediyoruz.Müthiş bir fırsat vermiş
bayagı geri gelmiş oranlar ,bakalım ne olacak ,tekrar yukselebilir haftaya
Teşekkürler Sayın Shorts :)
150 dolari kimin aldigini hesap hareketlerinden gorebilirsiniz.
Ben gordum benden 200 dolari isbankasi almis
Itiraz ettim bakalim ne olacak
Itirazlara genellikle anlamsiz lastikli cevap veriyorlar....
Du bakali ne olcek !!!SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[emoji23][emoji23]
Bence de öyle ama itiraz etmekte de fayda var...en azindan elimden geleni yaptim diye kendimi biraz rahatlatirim....
Forumda okudugum guzel bir laf vardi;
Kurt kışı gecirir ama yediği ayazı unutmazmış...
Şu virüs hikayesi bitsin bakalim sag kalirsak gerekli düzenlemeleri yapacagız elbet [emoji28]SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugun bankalardan eurobond almayi basaranlar var mi...
Tebrik edecegim [emoji3]
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam 1.sayfadan basladim, oku oku bitirdim ama bir kac arkadasin ozetleri, ornekleri gibisi yok, senin de excel in gibi :))
paylasman mumkun mu? samet1599@hotmail.com
Asagidaki vakifB sitesi daha once odemeleri, kuponlari, en son odenecek miktari gosteriyordu, dunden beri gostermiyor, sadece nomina alim bedelini gosteriyor. Bazen hesap yapinca da malesef sayfa bulunamadi diyor, sizde de oluyor mu?
https://www.vakifbank.com.tr/Default.aspx?pageID=2378
Arkadaslar, garanti bankasi kupon odemelerinden komisyon, masraf vs kesiyor mu? (Eur bazli eurobond)
Yurtdisinda yasiyorum, burdaki bazi bankalar kesiyor (5-10 eur kadar) bazilari kesmiyor.
Garanti den gecen ay alim yaptim, 11 nisan da kupon odemesi vardi. Henuz kupon hesaba gecmemisken ogrenmek istedim.
Bir de kupon odemesi safece eurobond islem saatlerinde mi yapiliyor? Mesela hafta sonunda denk gelince bekliyor mu?
Bunlarin heryerde ayni oldugunu saniyordum ama anlasilan her ulkenin bankacilik sistemine gore zamanlama farklari da oluyormus.
Yardim icin simdiden tesekkurler, selamlar.
Eurobond fiyatlarını etkileyen ANA kriterlerden biri CDS...
eski bankacı Emrah Lafçı'nın paylaşımı.
https://www.youtube.com/watch?v=8sJYrfv7m78
Cevap olumsuz gelirse ben de oyle yapayim....SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kendisine teşekkür ederiz ama iki önemli ekleme/düzeltme gerektiriyor bence;
1- CDS primleri yıllıktır. Borcun vadesinin 1 yı,l 5 yıl ve 30 yıl olduğunu (olabildiğini) söylerken bu gözden kaçırılmamalı. Yıllık. Zaten belli diyenler varsa ben zorla öğrendim böyle olduğunu diyeyim.
2- Kasko örneği yanlış oldu. Türkiyenin hiç kaza geçmişi yok (mortaryum ilan etmedi) ama bir şekilde riski yüksek algılanıyor ve dolayısıyla risk primi de yüksek.
Arkadaşlar Eurobond alırken satış fiyatı yüz üzeri olanlardan almak daha mantıklı değil mi? Vergi limitini aşmaması açısından .....Bu dediğim vade sonuyla ilgili özellikle çünkü vade sonunda itfa geliri artı kupon geliri toplamı vergiye tabi oluyor.Yüz ve üzeri fiyatlı Eurobond alındığında itfa geliri olmuyor sadece kupon geliri oluyor.....yanılıyor muyum?
Doğrudur. Primli eurobondun yazdığınız hariç iki vergi avantajı daha var. İtfa zararının bir kısmını her kupondan düşebildiğiniz için elde ettiğinizden daha düşük bir kupon faizi beyan edebilirsiniz. Yani beyan sınırına karşılık gelecek miktardan daha fazla faiz alsanız da bu düşüm yüzünden yıllık beyan sınırının altında kalabilirsiniz. İkinci avantaj ise itfa zararına itfada katlanmanıza rağmen her kupon faizinden yapılan bu prim düşümü sebebiyle amortismanını ortalamada itfanın yarısı kadar bir sürede yapıyorsunuz. Yani itfasına 10 yıl kalan bir primli eurobond aldıysanız prim(itfa zararı) kısmını ortalama(sıra ile baştakileri ve sondakileri ortaya çektiğimizi düşünürsek) 5 yıl yılda vergiden amorti etme imkanına sahipsiniz.
Bugun isbank veya baska bankalardan eurobond alabilen var mi.
Is bank kurumus her zamanki gibi sadece cok yakin tarihliler var
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugünkü Teb rakamları
13 Nisan 13:11
Ek 24710
Yarin, 14/04/2026 tarihli US900123CJ75 eurobond un kupon odeme tarihi gelecektir. hayirli olsun..
Bunu bugun alsak, yarinki kupon odemesini alabiliyormuyuz ?SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temiz fiyat ile kirli fiyat arasında fark varsa yarın faizi alırsınız fakat bugün pahalıya alıp yarın faizi almış olacaksınız, yarında alsanız bir şey değişmez(bir günlük faiz dışında)
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bilmediğim için soruyorum, yapılandırma ve/veya öteleme tarih bilgileri mevcut mudur elinizde ? sonuçta siyah kuğu bir olay yaşadığımız için şu anda, normal şartlar ile değerlendirmemek gerektiğine inanıyorum, o sebeple bu bilgi benim için oldukça değerli olacaktır...teşekkürler şimdiden...
Fiyat farkı nerdeyse yıllık faizin yarısı kadarsa bence kesin alırsın. Bugün yaptığın işlem 2 gün sonra hesabına yansıyor ama sen alış emri verdiğin anda alınıyor diye biliyorum. Daha sonra hiç bir şekilde fiyat değişmiyor. 2 gün sonra işlem olsa fiyat farkını kim karşılayacak
USM8931TAA71 kodlu 20 Nisan 2021 vadeli 6.25 kupon faizli GARANTİ BANKASI Eurobondunu bugün 98.700 ten alabiliyorum.
Bana yıllık getirisi kaba hesapla 6.25 + (100-98.7) = %7.55 oluyor.
Ben bu bankadaki 197400USD ile yıllık mevduat hesabı açarsam getirisi %1.5 civarı oluyor.
*(mevduatta %20 stopaj, eurobondda beyanname gibi vergileri de hesaplarsak sonuç değişmiyor.)
Aradaki getiri farkı bu kadar büyükken risk farkı sadece mevduattaki 150bin TL yani 22.200USDlik devlet garantisi mi yoksa default durumunda mevduat eurobonda göre öncelikli ödeme sırasında mı (payment rank) bilgisi olan paylaşırsa beni aydınlatmış olacak.
Kısaca büyük meblağlar için hangisi daha risksiz? Mevduat mı? Eurobond mu?
Şimdiden yorumlarınız için teşekkürker.
Eurobond için anapara koruması yok.
CDS şu an 580 diyelim. Eğer 1200 olursa (ki 2001 yılında 1350'yi gördü), paranızı CDS tekrar alım yaptığınız seviyeye düşene kadar çekmemeniz gerekir. Çekerseniz o anki CDS değerine göre ciddi bir anapara zararı oluşabilir.Örneğin çok kabaca CDS 1200'e çıkar ve orada sabit kalırsa , 200.000USD'yi 120.000USD olarak geri almak gibi.
Ama ben 1 sene beklerim acil durumlar için yedekte param var diyorsanız o zaman geriye kalan tek risk ülke iflas riskidir.
Aynen bu seklide,vade sonu beklenirse sikinti yok,son soylenen haricSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vergi Hesaplaması Konusunda yardım rica edeceğim;
Bugun tanesini 80 Dolardan 100 nominal Eurobondu 8000 Dolardan alırsak(Aldığımızda 1 TL=6.50 Olsun) ve itfa tarihinden önce 90 dolar satış fiyatı ile 9000 dolar satarsak (1 TL = 6.70 Olsun)bir vergi ödemesi karşımıza çıkacak mıdır? Çıkacak ise hesaplaması konusunda yardımcı olabilecek bir üstat var mıdır?
Alış 80 Dolar 100 Adet Kur 6.50
Satış 90 Dolar 100 Adet Kur 6.70
üstat olmaya gerek yok...
https://www.gib.gov.tr/sites/default...mayebrosur.pdf
https://www.privia.com.tr/ContentMan...ehberi2019.pdf
tam mukellef gercek kısı oluyorsunuz ve sizi ilgilendiren kısımda su
1.2006 tarihinden sonra ihraç edilen:
• Stopaja tabi değildir.
• Alım satım kazancı Türk lirası bazında
hesaplanır.
• ÜFE artış oranının %10 veya üzerinde
olması şartıyla elden çıkarıldığı ay hariç