teşekkürler..
Printable View
[emoji122] [emoji122] [emoji122]
Lenovo A7000-a cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dünkü satışın tutarı 274.000 TL şirket ortağı olarak utanması gerekir komedi gibi bu adamlar şirket ortağı satıyor diye resmi açıklama yapıp piyasadan 3-4 milyon lot toplayıp sonrada yüksek bir kar gelir ise hatırı sayılır bir kazaç elde ederler. Aklıma gelen çok basit ve uygulabilir bir senaryo karar sizin😂😂😂
Bunlarda utanma yok ki dostlar ahlak yoksunu reziller bunlar küçük yatırımcının kanını emen vampirler bunlar .
Piyasa fiyatlarını bizler belirliyormuşuz. Doğru olabilir. Ky ucuzken almaz 1.9 dan alir. Ucuzdan alan kaari görüp vermezse piyasada oyun bitmez...
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn Antiseptik Gerel topiğine Gerel atarsan teşekkürlerimi sunarım
TURKCELL T70 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bilanço bugünmü gelecek.
2017 bilançosu beklenti veya üstü gerçekleşir
sahip olduğun şirket senin hisseni son günde satar
vede bilanço beklentinin altında gelirse ?
tamam bunlarda kalite eksikliği var ancak aptal değiller
III çeyrek bilanço öncesi orman ürünleri 500 bin lota yakın mal satıyor (1.44-1.45)
diğer ortaklarda buna ayak uyduruyor
ancak bilanço iyinin çok üstünde geliyor
1.42 açan hisse 59 u görüyor 1.54 kapatıyor.
yansımanın yansıması
bağlı ortağımızın satışı bilançodan habersiz olduğunu gösteriyor algısı !!!!!!
sadece tahmin bilanço beklentiler dahilinde veya üstünde gelir
Katılıyorum görüşünüze,
Muhtemelen beklenti dahilinde gelecek, yani kötü gelmeyecek gibi, 34 civarı.
Beklenti üstü gelirseki ( az ihtimal değil) yukarı bir ivme ile zirvesini test edebilir.
2 gün kaldı, ya yarın ya pazartesi. Yılı kapatmış olacağız.
Hemen izleyen gün , yeni yıl beklentilerine göre şekillenmeye başlayacak...
Bence şirket performansı ( hisse fiyatı değil) olarak iyi bir 2017 oldu.
Daha iyisi 2018 e...
Bilanço öncesi yamyamlarin yanaşmaması için şirket satisi geldi diye düşünüyorum. Spek bilanço gelene kadar tahtaya kimseyi yanastirmayacaga benziyor.
saat 11 olmuş tık yok.
Ek 16396
Bugün borsa kapanışında gelecek gibi.
Bollinger iyice sıkıştı. Patlamaya hazır.
Teknik olarak hissemiz ne yapar.
1.69 yıkıldı. Beklentilerimizi somuruyorlar.
Net Dönem Karı veya Zararı 31.242.377
Daha ne olsun.Hisse bırakın 2 li rakamları 3 üzerini hak ediyor vesselam.Haydi Hayırlısı olsun bakalım.
Pztsi 1.8 gibi açması lazim
atmayın arkadaslar fiatı spek belirler.
alcatel tarihinin en iyi bilançölarından birini açıkladı + açıldı - kapattı.
9 aylık ile karaılastırınca kar dusuk. Bir onceki yılla karsılastırmak cok geriden bir analiz olur. Bu bilancoyu bahane edip dusurebilirler. Ben alım fırsatı olarak gorurum 1.60 ın altında her fiyatı.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
35 milyon konsolide 51 milyon önceki birikmiş kar var biraz pamuk eller cebe yapıp söyle temettüyü fazla verse birde bedelsiz güzel olur
Piyasa değeri 187 milyon olan şirketten bahsediyoruz. Dussede çıksada panik yok.
Normalde iyi bir 2017 performansı.
Mali yapı da daha da güçlenmiş.
Ama 3. çeyrekte heyecanlandıran performansı düşmüş, zaten 3. çeyrek kadar kar kimse beklemiyordu ama son çeyrek ilave 3 milyon ın biraz üzerinde kar gelmiş. Ben şahsen son çeyreği 5 mln civarında yani 34 gibi bekliyordum.
Yani benim beklentimin biraz altında. Ama bunlar küçük sapmalar, majör etki yaratacak (aşağı ve yukarı ) rakamlar değil.
Fiyatı nasıl etkiler? pazartesi göreceğiz çok önemli bir değişiklik 2 yönlü de olsa beklemiyorum.
Umarım, diğer yatırımcılar tarafından da beğenilen mali tablolar olur.
Artık 2018 ilk çeyreğine ve hangi oranda temettü vereceğini beklemeye başlayacağız.
İyi hafta sonları hepinize
35 mlyn konsolide anaortaklik 31 hayırlı olsun
çeşidi.....yıl.......toplam.......1.çeyrek.....2.ç eyrek.....3.çeyrek....4.çeyrek
ciro......2017.....318 mil.......68,8 mil......79,6 mil.....86,5 mil....83 mil...
net kar....2017....31,2 mil.....3,6 mil........10 mil.......13,5 mil.....4 mil...
net kar marjı..........%10.......%5..............%12,5.... ...%15,6......%5
2017 yılında da döviz artışının etkilerinden dolayı yine üçüncü çeyreğe göre kar az geldi...2016 yılında son çeyrekte döviz %15 çıkmışken 2017 yılı son çeyreğinde bu miktar sadece %7 de kaldı....zaten o yüzden de birinde net kar marjı %2 iken birinde ise %5 dir...
2017 yılı birinci ve son çeyrekte net kar marjı %5 iken ikinci ve üçüncü çeyreklerde bu miktar iki kattan fazladır...
bunlardan şu sonuç ortaya çıkıyor...şirketimiz dövize karşı hasastır ve önemli etkilenmeler yaşamaktadır...
2016 yılında son çeyrekte ciro rekoru kırmasına rağmen dövizin aşırı çıkışı karı sadece 1,4 milyonda bırakmış...bu yıl hiç olmazsa 4 milyonluk bir kar geldi...
genel itibari ile geçen yıldan çok çok iyi bir bilanço yollamıştır...31,2 milyon kara göre fk 8 e göre hissenin olması gereken piyasa değeri 250 milyondur buda ödenmiş sermayesine böldüğümüzde 2,27 tl ortaya çıkar...
artık biz ne dersek diyelim bana göre de borsadaki fiyatını tahta yapıcıları belirleyecektir....
sana vermiyorsa karını ne yapacaksın ki...patronlar sorun...hisse seçimimde patronlar 1.kriterdir benim için...sonra diğerleri gelir...
ha ben de çok iyimserdim son çeyrekten 10-12,5 milyon kar bekliyordum ama açıkçası bu sadece bir iyimserlikmiş...çünkü dövizin etkilerini yeterince irdeleyemedik kanaatindeyim...ne dersek diyelim döviz hem hammaddelerin alış parasıdır hem de şirketin en son 40 milyon tl ye yakın döviz açığı olmasından dolayı dövizin çıkışı olumsuz etkiliyor...
ama 2017 yılında genel itibari ile son üç çeyrekte artık 80-85 milyon ciro yapabiliyor olması çok güzel....bana göre artık karı hesaplarken dövizi daha çok göz önünde tutmak gerekecek...
dediğim gibi borsadaki son kararı yine tahta yapıcı ve spek verecek..,dediğim gibi 2016 ından genel olarak çok çok iyi bir bilançodur...temel anlamda da güzeldir...bir tek son çeyreği biz fazla iyimserlik ile çok bekledik...
çeşidi.....yıl.......toplam.......1.çeyrek.....2.ç eyrek.....3.çeyrek....4.çeyrek
ciro......2016......253 mil......57 mil.......68 mil..........57,5 mil.....71,5 mil
net kar...............17,6 mil.....5,8 mil.......6 mil..........4,4 mil........1,4 mil
net kar marjı........%7............%10.........%9......... ....%8............%2
2016 yılında da neredeyse en güzel ciroyu son çeyrekte yapmasına rağmen en az karı son çeyrekte yapmıştır...bunun nedenlerinden birisi döviz borçlarının olması ve hammadde fiyatlarının döviz cinsinden alınmasıdır...bir de o yıl italyada bir şirket almışlar ve onun giderleri olmuş...
şirket genel itibari ile büyüyen ve kar marjını iyileştiren bir şirket olarak karşımıza çıkıyor..
çünkü 2016 yılında ciro 253 milyon iken 2017 yılında 318 milyon olmuş ...buda %25 lik artış demek...net kar marjında ise 2016 yılında %7 iken , 2017 yılında %10 olmuştur...şirket üç vardiya çalışmaya devam ediyor...bakalım 2018 yılı nasıl geçecek ??
30-32 bekliyordum,mahçup etmedi beni.
bu bilançoda fk ne olucaktır
hisse son bir aydır neredeyse 1,65-1,72 bandına çakılı kalmıştı...bu bir ay boyunca patronlar bazen aldılar bazen de sattılar...ne yapmak istediklerini şahsen ben çözemedim...artık p.tesi bu patronların pozisyonu ne ise ona göre davranacaklardır...toplamış iseler hisseyi yukarı çıkaracaklardır..yok satmış iseler de o vakit hisseyi aşağı çekeceklerdir...açıkçası ben de merakla bekliyorum...
dediğim gibi fk 8 e göre ederi 2,27 tl dir ve hissemiz hala 1,70 tedir....oraya kadar %33 luk prim demektir...fk 10 rakamına göre olması gereken fiyatı 2,8 tl dir ve bunun için de %65 lik bir prim yapması lazım...
önceleri hep fk 10 a göre hesap yapıyordum ama son zamanlarda anladım ki hisselerin bir çoğu fk 8 i baz alıyor...umarım geçen yıla göre biraz da agresif büyüyen bu şirket hiç olmazsa fk 8 değeri olan 2,27 lere doğru çıksın...
fk 7 ye göre dahi olsa 1,98 tl olması gereken fiyatıdır..bakalım spekler ne karar verecek...açıkçası bir aydır bekliyorum...artık kendimi onlara emanet ediyorum...:kahkah:
bu son bir aylık yataylık döneminde eminim ki bir çok ky da çıkış yapmıştır ama bizim gibi bazı sabırlı borsacılar ise sabırla tutmuşlardır...bakalım karar ne olacak ??
Grafiğini inceliyorum da zamanında 2014/6 Aylık 15.162.170 iken 1,93 gören kağıt ne hikmetse kar 31 milyon olmuş ama 1,93 bile görememiş. Bu kağıdın speğini anlamakta güçlük çekiyorum. 2015'de bilançoyu bozduktan sonra düşmüş, bilançoyu katlamasına rağmen fiyat düştüğü yerden kalkamamış.
endeksin zirvede olduğu ve bir çok hissenin çok şiştiği bir ortamda bana göre gentaş hala alınabilecek durumdadır...hisse hala ucuzdur...bu yıl son zirvesi 1,92 idi...şu anda fiyat ise 1,70 tir...bu güzel bilanço ile umarım son zirvesini geçer...tabi son kararı spek ve patron ikilisi verecek....
Bu kar efsane kardir kim ne derse desin her kim algılarla oynamak için. eşitli ibi.elik yapamaya çalışırsa çalışsın...
Bu kağıdın olması gereken fiyat 3,x dir ama sahipler
ahlaksız...
Bilanco super bilanço öncesi ortak satışı ile ibi. nelik peşinde koş... aferim
Git sadaka fitre topla bu kadar ibi.ne...
dedikleri gibi patron hırgız chakal olunca zor...
ironi = inori
Arkadaşlar bilanço hayırlı olsun. Raporu inceledim. Önceki bilançolara göre bazı ek açıklamalar yapılmış. Sizinde incelemenizi istediğim bir konu var. Belki gözümden kaçmıştır. Gentaş 12 milyona 4 K nın fabrika binasını 2016 da almıştı. Bu binayı yine 4 K ya yaklaşık 700.000 TL ye yıllık kiraya vermişti. Aldıklarını ilk kez açıkça yazmışlar. Fakat bu kira bedelini ben bilançoda göremedim. Genpaz,Gentaş kimya ve 5 K fabrika binaları kiraları belirtilmiş. 4 K yazmıyor. Ben yurtdisindayim şirketi aramaya çalışırım.Arayan olursa sorarsa iyi olur. Takip edildiklerini bilmeleri gerekir. Y.t.d
110 milyon sermayeye 31 milyon kar açıkladı ve biz burada bilanço iyi mi geldi kötü mü geldi onu tartışıyoruz. Hissenin geçmişi temiz değil . Ama normal şartlar altında bu bilanço ile fiyatın en az 3 tl olması beklenir
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.