Henüz son koşul sidik zoruyla gerçekleşmedi, denklemin tamamlanması için onu bekliyoruz.
Printable View
3.89 üzeri kapanış yapar mı acaba
Şu EURO/DOLAR paritesi düşmedi gitti , bir düşseydi DOLARCILARIN keyfi bir başka olacaktı. Neyse canım parite düşmezse düşmesin Euro olur 4.70 Dolar olur 3.94 farketmez Eurocular daha fazla kazansın, gözümüz yok onlarda bizden sayılır.
Aslen endustiri 4 çağı
Staglasflamasturasyansonsuz olmaz idi
Endistri 1 de
Çok çalışmaktan ölen Belçikalı kömür Madencileri
Min 100 saat / hafta calisma kosulu felan
Herşeyin dezavantaci var
Bu kadar makinelesme ve otomasyon
Viop forekis porsa ile harmanlaninca
Elde var 5 benzemez
Dünya gerçeği
Diğer yerlerin de fark i yok
Hepsi eski Osmanlı Bankası reklamında ki gibi
Yok aslinda birbirlerinden farklari
Hala neden faiz artırmamada direniyor bu TCMB, anlamıyorum..
Eski Tcmb Başkanı Durmuş Yılmaz 2001 yılındaki krizin sinyalleri var diye belirtmiş.
https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...01-mb-baskani/
Aşağıdaki tabloda bize benzer ülkelere bakın. Son 1 yılda en çok değer kayeden Türkiye, bizden beter ülkelerin para birimi bile daha iyi durumda..Rezillik gerçekten....Herkes boşa çalışıyor resmen..maaşlar dolar karşısında eriyor ve yetkililer bir önlem almıyor...yazıklar olsun..
https://i.hizliresim.com/lbprMp.jpg
Güncel fiyatlar
https://i.hizliresim.com/9DA2X9.jpg
Herşey o kadar pahalılaştı ki, bir işçinin maliyeti 2088TL.
45m2 büroya 500TL kira verirken, 220TL aidat ödüyorum. İşhanı genel Giderleri:kapıcı, doğalgaz, asansör, elektrik, merkezi wc su gideri.
Dolar arttıkça başta doğalgaz olmak üzere bu giderlerin artması kaçınılmaz.
2013 yılından bu yana her yıl yüzde10 alım gücü düştü. Fakirleşme tam gaz gidiyor.
Elin dolarıyla yatıp teknoloji üretmezsen sonuda bu olur. Kaçamazsınız.
2002 yılından bu yana abd parasal genişleme yapıp tüm dünyaya 2013 yılına kadar kelimenin tam anlamıyla dolar saçtı.
Pahalılıkta 80 li yıllara merhaba diyeceğiz. Bolluk bitti.
2001 kirizinde global ekonomi farklı durumdaydı o yüzden kriz bir kaç yılda yüksek kur, bir gecede yapılan devalüasyon ardından baba gibi faiz artışı falan ile atlatıldı. Şimdi bu uyanıklar yıllarca BELEŞ paraya alıştılar ya aynı önlemlerle ama faiz ayağı olmadan bu işi kotarmaya çalışıyorlar. Üstelik ne dünya 2001 de ki aynı dünya ne TÜRKİYENİN dış borcu o zamanki dış borç kadar. Aynı koşullarda yapılmayan salak saçma işler geçmişte olduğu gibi aynı olumlu sonuçları vermeyebilir. Helede geçmişte yapılanlardan bir yada ikisi eksik önlemler var ise işler çığırından çıkabilir. O nedenle ben ciddi olarak endişe içinde bir şekil kendi mötümü sağlama aldım yada en azından öyle olduğunu umuyorum.
maden suyu lüks tüketim olarak kabul edilip önlem alınıyor çok nankörsünüz
Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), Türkiye'ye Türk Lirası'nın zayıflığı ile ilgili uyarılarda bulundu.
Enstitünün analizine göre Türk Lirası'nda devam eden zayıflık dış finansman ve enflasyon görünümü ile ilgili yükselen risklerin altını çiziyor.
Cari açığın finansmanı ile ilgili de uyarılarda bulunan IIF, cari açığın temel olarak oynak sermaye akımları tarafından finanse edilmesinin de bir risk olarak göründüğünü belirtti.
Enstitü, para politikasına ilişkin yorumlarını da paylaştı. Yapılan değerlendirmede, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faizleri artırma konusundaki tedirginliğinin Türk Lirası'nın kırılgan kalmasına yol açtığı belirtildi.
http://www.businessht.com.tr/piyasal...urkiye-uyarisi
her sene apartman toplantısında yüreğim hopluyor acaba bu sene aidata ek olarak ne kadar extra fon toplanacak apartmanın eksikleri ile ilgili ! asansörlü ve apartman görevlisi olan bir evde oturmak bile ciddi anlamda bütçeyi yormaya başladı ! görevlinin sigortası ilerde tazminatı için ayrıca para toplanması vb !! kış aylarında birde bunlara ek ayrıca ısınma bedeli de biniyor :)
Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), Türkiye'ye Türk Lirası'nın zayıflığı ile ilgili uyarılarda bulundu. businessht.com'da yer alan habere göre, Enstitünün analizine göre Türk Lirası'nda devam eden zayıflık dış finansman ve enflasyon görünümü ile ilgili yükselen risklerin altını çiziyor. Cari açığın finansmanı ile ilgili de uyarılarda bulunan IIF, cari açığın temel olarak oynak sermaye akımları tarafından finanse edilmesinin de bir risk olarak göründüğünü belirtti
Saygidiger basganim
Simcik adamların elinde hem davul hem topmak
İstediği sesi enturumental dantel cikattiriyolar
Tmm biz Türk uz de yemiyoz bu msj lari
Binbir zorlukla kurduğunuz şirketleri ucuzdan satın hele simdiden vakti daha varkene tarzi bi msj kokusu sezinledim bu iif açıklamasında
Gene de yatırım tavsiye olamaz tabi
Not. Obcektif ve tarafsizmislarmis
Öyle bi dünya var mı ?
döt ayağı haberlerini pompalamaya başladılar
https://tr.investing.com/analysis/tl...ligi-200217995
..........
Zeybekci: Kurdaki yükseliş spekülatif
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci kurdaki son yükselişi değerlendirdi. Bakan Zeybekci, konuşmasında kurdaki yükselişin spekülatif olduğunu söyledi.
Bende merak ediyordum bu kur niye yükseliyor diye... Meğerse spekülatifmiş :kahkah: :kahkah:
Merkez Bankası ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %11,99 oldu (Önceki %11,95)
Enteresan bir durum..
Dolar TL'de önemli gün nedense 8 aralik .. o gune alinan call opsiyonlari: 3,80 683mln$ 3,90 840mln$ 3,91 500mln$ 3,92 580mln$ 4 470mln$ 4,10 300mln$ 4,20 1,14milyar$ 4,27 126mln$ 4,30 350mln$ toplam 5 milyar$.
Hepsi 8 aralik..
Bu tutarlari internette nerden öğren iyirsunuz?
Bist kapanınca her akşam aşağı salmayi aliskanlik etti
Bu 3.89 da birşeyler var....Üstü kapanış yapamıyor.....Neyse hayırlısı bakalım.......
Inanilmaz koyu akp li bir tanidigim var ayni isi yapiyoruz.Adam euro 3.7 iken 200 bin euro kredi cekip matbaa makinasi aldi.
3.70 ti euro..en fazla 48 ay sonunda 4.5 olur diyordu hep..euro uzerinden cektigi kredi 750 bin lira - 1.000.000 tl oluyordu
ayni krediyi tl ye cevirip alsa 1.100 bin tl olacakti lising oldugu icin.% 10 yani sadece fark ediyordu.dedim krediyi cekerken % 20 bile fark koysalar 48 ay vadede ben tl cekerdim.dalga gecti guldu o zaman :)
Daha 8. ayda geri odemesi 1.100 bini gecti seni nasil dinlemedim diyor..
Halende akp yine halleder euro 3.50 olacakmis demez mi delirmemek elde degil.
Eskiden su içerdik testiden..
2017 başlarından itibaren yabancı dolar sattı yerli aldı..bir kaç aydır da yabancı dolar aldı, yerli dolar sattı..ne güzel tam bir oyun alanı, pardon serbest piyasa..kimi alıyoooor, kimi satıyoooor..
Eskiden nasıldı..halk bir hücum ettimi dövize..MB'sı kilitlenir..akşam vakti sert bir deval, ardından enflasyon ve kriz..
Bakınız Rusya 1998'de ne kadar çaresiz kalmış:
Şimdi var mı böyle bir şey, yok..11 trilyon dolar negatif faizli bono var globalde..Alıntı:
We can play games against the market... but we can't do anything if the entire population wants to change rubles into dollars" Sergei Dubinin, Russian central bank chairman, 1998
Halk hücum etse dövize ne, etmese ne..aslan yürekli yabancılar var..:cool:
Sağolsunlar sayelerinde öğreniyoruz enflasyonun sebebini..:)
Yoksa çoktan...ooohhoooo..
Hükümetler, devam eden enflasyon süreci aracılığıyla gizlice ve gözlemlenemez biçimde yurttaşlarının servetlerinin önemli bir parçasına el koyarlar." John Maynard Keynes 'Barışın Ekonomik Sonuçları'
Belediyelerin (eskidende vardı ama bu kadar değildi) Son dönemlerde insanların arazilerine arsalarina imar izni veriyorum ayağına %30 %40 ını alırım diyor.
Bedelsiz yola terkler, gereksiz terkler, 18 md. uygulamalariyla arsalarin parcalanmasi, parçalanan kısımların yandaş parsellere dahil edilmesi uygulamaları.......
Bunun gibi daha bir çok uygulamalar sizinde dediğiniz gibi belediyelerdeki rusvetin nakit olmayan versiyonu.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kaynak nedir?
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cahilliğimi bağışlayın Ben de matriksdata kullanıyorum 8 Aralık opsiyonu ekranda görünen bir şey değil tam olarak nereden baktığınızı bana da söyleyebilir misiniz.Bloomberg Terminal mi acaba?
Devamlı Reis Ve Çevresi Her Kötülüğün Yahudi Ve Ermenilerden Geldiğini İdda Ediyorlar , Peki Arkadaş Bu Ne İştir ?
Gazeteci Yılmaz Polat Yazıyor : Binali Yıldırım ABD'de ' Yahudi Lobisi 'ne koşmuş .
Yeni Lobi Firması Olarak Ronn D. Torosyan İle Anlaşıldı
http://www.abcgazetesi.com/binali-yi...stu-8152yy.htm
Gittikçe daralan çembere bakıyorum da, Reza'yı Fetöcü ilan etmelerine az kaldı diyorum...
İyi hafta sonları.:)
Nestle: Water Is Not A Human Right...
http://itrustnaturalcures.com/water-...-right-nestle/
HESlerin ne amaçla ona buna dağıtıldığını bir de bu temelde düşünün ve titreyin...
Yine Res ve Çevresi Medya Patronu Aydın Doğan'a Küfürler Yağdıryor : bakıyorsun damat Mehmet Ali Resin nerdeyse sağ kolu olmuş...
Call opsiyonlarını gördüğünüz sayfaya bir link verebilir misiniz?
Son dakika : TCMB: Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerine başlanmasına karar verilmiştir.
2017 yıl sonuna kadar vadeli döviz satım pozisyon tutarının en fazla 3 milyar ABD doları olması planlanmaktadır. İhale takvimi aşağıda yer almaktadır. 2018 yılında gerçekleştirilecek ihalelere ilişkin takvim kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.*