Tesekkur ederim iyi dileklerin icin.
Syg,
Printable View
Arjantin%40 çıkardı.!!
Dikiş tutturamadı.!
Sonunda IMF ye teslim oldu.!!
http://www.bcra.gob.ar/Varios/English_information.asp
Hayret dolar TL %5 deyince birden Rusya ve brezilyalı da etkiledik 1 saniyede noldular...global spek fena...Türkiye kaynaklı sorun çıkacak bu gidişle....gerçi anlamadım bunu nasıl iş ...demin bir inşaat işçisi ile konuştum maaş alabiliyonuzmu dedim yevmiye 100 lira alıyoruz dediler..işler nasıl dedim temelden 2 tane sattı mutahit onun parasıyla devam ediyoruz dedi..bu yaşıma geldim böyle saçma türbülans bilmem ..ilk defa denk geliyorum...bu işten birileri karlı çıkıyor halk olarak biz kaybediyoruz
Turkish Lira Flash Crashes
https://www.zerohedge.com/news/2018-...-flash-crashes
Yurtdışında her gün yeni makaleler yayınlanıyor.!!
Lehman Brathers in batmanından bu yana en büyük gün içi oynaklığa karşın MB sessiz.
Eylem için 10 TL yi geçmeyi mi bekliyor.
Saraydan vize gelmedikçe eli kolu bağlı.
Demekki silah milah yok.
Hepsi palavraymış.
Emirle dolar tutulamıyor.
KRAL ÇIPLAKMIŞ MEĞERSE...
Kişilerin siyasi gelecekleri TÜM ÜLKENİN VARLIKLARININ, KAZANIMLARININ ÇÖP OLMASINA DEĞİŞİLİYOR.
Ancak bilmedikleri bir şey var.
Bu dolar kuru her iktidarı elaşağı eder.
Edecektir de...
24 Hazirana kadar dolar 10 TL olur mu?
Zamanı evvelinde TYT bank diye bir bana vardı benzer olayı onlar yapmıştı noluyo ulan deyip bütün mevduatı çekmiştik sonrası banka battıydı. Tabi Burgan ile hiç alakası yok bu durumun ama aklıma geldi işte hey gidi geçmiş günler bu millet kazığın her türlüsünü yedi be..
EVREN BOLGÜN
Merkez Bankası Bu Akşam Olağanüstü Toplanarak En Az 400 Baz Puan Faiz Artışı Yapmayacak Olursa Önümüzdeki 2 Gün Sonunda Film Kopacak!
Bencede sanki bu akşam ciddi bir faiz artışı gelecek gibime geliyor
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
saban oglu saban filmindeki hızır idi yunus idi hikayesine dondu bu is ..birileri faiz istiyor birileri vermem diyor ...vermeyenlerinde kur yukselisi herturlu isine geliyor ..yoksa mudahale 4.50 li de gelmisti coktan..ama zamlar kimsenin umrunda degil..herzaman sabit %50 oranında tl de tuttugum para eridi gitti ...kur mudahale etmemeleri hicbir acıklama olmaması kendilerinin yukseltigini dusunduruyor ..ama birde once rusya sonra brezilya kurunda bu olmustu aynı sey simdi bizde oluyor ..ama onların 2 katı oranında oluyor..cunku onlar cabuk davranıp faizleri iyi yere artırmıstı 700-800 baz puan kadar ...bizde inatlastılar hızır yunuscular ..vermem alırım hesabı...ama dedigim gibi vermem diyenlerin de isine geliyor bu durum .yani kuru kendileride yukseltmis oluyor .
ekonomi kanalına baglanan analist kur artısı sermaye yeterlilik rasyonlarını 100 baz puan indirecek diyor ..6 aylık bilancoları inceleme zamanı geldi o zaman en dusuk 12 olması lazım ..12 veya altına inecek olan bankaların sermaye artırması lazım bu durumda .
11 aya 6,5 tl opsiyonlar başlamış.
Hükümet istifa diyeceğim, ancak zaten yok.
Danışmanlar istifa etsin.
11 ay ohoo bu gidisle 2 ayda olur 1 ayda dipten 90 kurus koydu .roketten hızlı yukseliyor ..kktc basbakanı su an kanalda ..sterline gecmek istiyorlar haralde..sterlin cok kullanıyoruz diyor .
https://mobile.twitter.com/Zumrut_Im...02431673225216
Tüsiad çılar da isyan eder duruma gelmiş.!!
TL yerine Euroya geçelim.
Tek çare bu.
Devalüasyon (yasal soygun) biter.
Tr 2030 % 7,53.
-%0.30
3 saattir acayip oynuyor arada biri gelip dolar satıyor haralde 3 kurus dusup 5 kurus geri cıkıyor sonra
tek çare ekonomide üretim
Ürettiğinden daha az tüketeceksin.
Almanya Güney Kore gibi enerjiye dişa bagımlı olmalarına rağmen katma değeri Yüksek ürün üreteceksin.!
Her şeyin başı eğitim eğitim
En genç nüfus bizde..!
gençlerimiz geleceğimiz..!
Bizi yönetenler ceplerinden başka gözleri hiç bir şey görmüyor.!!
yuksek katma degerli urunler icin adım atıldı gecenlerde tesvigi verdiler ama gec kaldılar 3-4 yıl once yapmalıydılar nerden baksan onun geri donusu 2-3 yılı bulur cunku ..3-4 yıl once yapılsa dolar kuru buralarda olmazdı bugun ...enerji isi icin nukleer santral temeli atıldı ama oda 20 milyar dolar ediyor onunda donusu en az 15 yıl ..az once okudum albayrak turkiyenin her yerine petrol arama seferberligi baslattık diyor..dolar kuru olmus bilmem kac hani bisey yapacaktınız bunları onceden yapılsaydı dolar burada olmazdı..sadece insaatla olmuyor iste bu isler .. bari gelecek nesiller icin bir ise yarasın yapmaya basladıkları .
Sistem tek yönlü yoldaki at (beygir) arabası gibi çalışıyor.!
At (beygir) yorulduğu zaman
At Yani (beygir) değişiyor.!!
Araba aynı araba
Sistemin temel prensibi Budur.!!
Adınada demokrasi diyorlar.!!
Saygılar
Mb faizi 16.50 seviyesine çıkardı
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
300 baz puan artış oldu.
Dolar 4.58 seviyesine indi...
Hemen mevduata yansirmi acaba
Sadece sunu merak ediyorum.Bankada % 15 ile bagli olan param yarin % 18 ile mi devam edecek ?
bence hayir.
Durum boyleyse o zaman dolar uzun vadeci olmamak icin bir sebep kalmadi artik.
Ben net % 1 alacagim aylik..Dolarci gunluk % 5 alacak..
SOnra benim % 1 ile bagladigim para muteahhitlere gidecek..
Muteahhitlerde parayi yurt disina kacirip oradan el sallayip benim paramla hayatini yasayacak..
Dün 4.62 den TL ye dönmüştüm; bugün malum ; 4.87den almak için elim tuşa gitti gitti ama vazgeçtim ; dedim ne olursa olsun 1 gün bekleyeceğim çünkü hep böyle panik havada malı çakarlar , derken günlerdir beklediğimiz merkez 300 baz puan arttırdı az önce .
SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yarın sabah bozduğun rakamın altında almayı planlamıyorsun umarım
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu durumda 15 olan mevduatlar kaça çıkar arkadaşlar,17 alınır mı rahat(300 baz geldi normalde 20 leri konuşmalıydık)
Ben 4.35 civarlarına doğru gevşeme bekliyorum ama yatırım tavsiyesi değildir ; böyle bir piyasada her koyun kendi bacağından asılır ancak son mesajlarımda da görülebilir son gün hariç doların gidişini öngördüğümü görüyorum.
Fakat genel dolarizasyon trendi bence bitmedi. Sene sonu 5.05-5.10 öngörüyorum. Yatırım tavsiyesi değildir.
SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Düşmüşken alayım psikolojisiyle talep hızlanır fiyat yine artar..!!!
Büyük resimde Yön yukarıya.!!