Acı varmı?
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Acı varmı?
Acı var şamil bey. Otkar froto ttrak ta maliyetim aşağıda maliyetin altına gelince duruma göre alım yapabilirim. Toasoda zarardayım az az ekleme yapıyorum. Kar oranım düştü tabi baya. Virüs memleketime bulaşmasın dünyadan da bir an önce defolsun hisseler bi şekilde ederine gelir. Herkese sağlık ve sabır diliyorum. Elimdeki hissenin düşüşüne alışığım otokar 147 den 60 a ttrak 85 den 25 e froto 76 dan 42 ye düştüğünde bu hisseler her iki fiyatta da elimdeydi. Beni fiyat düşüşleri korkutmuyor. Korkutan şey virüse çare bulamıyor dünya. Çinin durumu ortada İtalya ülke olarak karantina da. İranda durum ii değil ve daha sayamadığım pek çok ülke zor durumda. Umarım biran önce tedavi ve aşısı bulunur ve önlenir bu salgın
Amin...
Bence en dogrusu yarisini simdi satmak
Ve tr’de korona ilan edilince gelecek dususten kurtulmak
Ardindan bir hafta sonraki asiri yayilan korona nedeniyle cikacak panik artisi haberlerindeki dususten kurtulmak
Ardindan okullarin 2 ay tatil edildigi gundeki panik dususunden kurtulmak
En sonunda en kotuyu gordukten sonra hafif burnunu yukari cevirince (92lerden) o zaman alima gecmek...
Artik 92 ler mi olur
127 ler mi olur
Yoksa tum hisseler %22 daha duserken bizimki sadece %5 dusmus pkur oradan mi aliriz bilemem
Ama yukaridaki 3 senaruonun da olacagini bilirken
Hepsinde panik cikacagini bilirken yarisini satmamak niye...
Kimse kusura bskmasin
Sadece dunyadaki borsalara baksin
Birakin petrol dususu bizim cari acigimizi azaltacak kisir dusuncesini
En pacoz yatirim danismanlari bile uzun vadede bize bile zarar verir diuor artik
Birakin coronanin geldigi gibi gecip gidecegi inancini
Ekonomiyi
Uretimleri coktan yavaslatmaya basladi bile
Tuprasin gelecek yil karliligi da yok oldu
Limanlarin ticaret daralmasi nedeniyle karliligi da yok oldu
Turizm karliligi eriyor
Gercek etkileri nedeniyle korona 4 ay sonra yokolsa bile hicbir sey eskisi gibi plmayacak
Ama benim hissem baska
Onun beklentisi var
Iste bu hastaliktan kurtulup
Zarar ile yuzlesmeyi basarinca
Biraz rahatliyorsunuz..,
Ardindan alim icin en uygun zamanin gelmesini bekliyorsunuz
En kotunun gorulmesini beklemekten baska care olmadigini goruyorsunuz
Asla ytd
Sadece ds (deli sacmasi)
Saygilar
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bu aeada dow 25.000’i hizlica gwcmis.
Burayi hizli gecmesi onemliydi...
Bikac gun rahatiz...
Dunyada biraz daha yayildigi zamanki panik cok onemli...
O panigi unutmayalim
Kolay degil
Sn crux paraya ihtiyacım olmadıkça satmayı düşünmüyorum. Yeni Alım konusunda aceleci olmayacağım. Maliyetimin altına düşen hissem olursa günlük 1-2 lot ekleme yaparak devam etmeyi düşünüyorum. Panik olmamak için seans içinde fiyatlara bakmıyorum. Alım için bi miktar nakitim var. Maliyetlerim otkar 98 (bu aslında 80 di temettü yatınca hisse aldım birazda nakit ekledim yükseldi maliyet) ttrak 38 froto 60 toaso 26.5. Hisselerinin hepsi temettü dağıtacak genel kurulda onaylanır sa. Temettüleri de ekler yoluma devam ederim. Hepimiz için hayırlısı olsun.
Superrrr
Ben bahsettigim gibi her gun biraz cikiyorum en son otokar kaldi.
Ondan da ne yazik ki bu panigi sevmedegim icin be zararsa oldugum icin cikiyorum.
Ama tes zamanda geri almak uzere elbette.
Tabi bu krizin gercek kar etkisi olacagi icin artik 200’ler konusuna emin degilim.
Yine de uzun vadede duracagim bu hissede.
Saygilar
COVID-19 OUTBREAK IMPACT
Challenges and Opportunities
http://www.oliverwyman.cn/content/da...-Impact_EN.pdf
Son dakika haberler... Merkel'den korkutan açıklama: Nüfusumuzun yüzde 60-70'ine virüs bulaşacak http://www.hurriyet.com.tr/dunya/son...sacak-41465944
İkili dip oldu sayılır,gelişmelere bağlı hareket edecektir buradan yukarı dönerse bir müddet bu arada hareket edebilir.... https://youtu.be/4ZNRgYOttKk
Beklenti gerçekleşti. İlk vaka açıklandı. Bundan sonra volatilite azalacaktır. Endekste 99 Otokarda 135 gerçekten dip olabilir. Endeksin dolar bazlı grafiğine bakın neredeyse diplerde.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bugün net olarak borsayı bırakma kararı aldım tabi fiyatlar düzelsin diye bekliycem biraz satmak için. 2 yılda kazandığımızı 2 günde verdik. Uzun vade falan hikayeymiş bunu anladım
Yapmayin ....
Benim maliyetim 156
Bir de beni dusunun
140 ta alima basladim ama cok gaza gelince berbat oldu ortalama
Ama problem yok....
%60’ini sattim hissenin
Simdi 5 avrupa ulkesinde daha ciddi panik ciktiginda ve turkiyede de ciddi panik cikarsa diye sabrediyorum.
En buyuk panik sonrasi alima gececegim...
Ama bugun tum bireysel emeklilik fonlarimi borsaya cevirdim.
Onlar nasil olsa en az 5 yil 10 yil yerlerinde duracaklar.
Kusura bakmayın ama ben OTOKARın ebelerini zi..kim
[QUOTE=samilkafkasya;4219676]Kusura bakmayın ama ben OTOKARın ebelerini zi..kim
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.[/tahta o kadar sığ olduki,ne hacim var ne işlem.koç kenardan seyrediyor...kişisel görüşüm daha dip falan olmadı,parası olan nakitte beklesin bence...
bir sonraki durak 117.430 galiba...şu artı borsada bile %4 düşüyorsa, korona kudurduğunda 80-90 lara kadar düşecek galiba
165 lerde çıkmalıydık. Aranızda 200 ler için gazı verenler vardı. Bu çok hassas bir durum.
Sizde düşmesini isteyenlerdensiniz galiba. Mesnetsiz yorum.
https://invst.ly/q2y2p
günlük
129.90 önemli gibi.
https://invst.ly/q2y3c
aylık
fibo seviyeleri desdek olarak takip edilebilir
tabi bence.
Ben ekranı kapadım. Temettüye kadar bakmamak daha sağlıklı. İstediği yere düşsün satmayacağım bu fiyatlara. Ama fiyatlar düzelincede borsayı bırakırım satıp.
Dostum inan çok üzülüyorum. 6 senem heba oldu zararım 150bin veya daha fazla (Enflasyonla beraber). Artık borsadan yıldım. Bu ülkede borsada olunmaz. Fiyat 123 yazık. Patronun umrunda değil. 3-5 otobüs satacak diye bekledik. Bu ülkede garanti gibi kağıtlarda olacaksın.
Bende borsayı bırakacağım. Stresten patlayacak barut gibi dolaşıyorum.
Koç ailesini neden sevmediğimi anladınızmı?
Millet %300 artar örnek gübrede olduğu gibi sonra istediği gibide satar. Bizde ne oldu ki?? Hiç birşey. Temettüyü götlerine soksunlar. Amıma koduğumun ***leri
Yıllık 1000 iveko otobüs üretimi .yok savunma amaçlı araclar.olmadı 200 lu rakam lar için yazı yazdirmalar. Sonuç
Her gün en az %5 eksi.
Evet arkadaslar ne yazik ki dow da dayanamadi.
En kotu gunler serisine ne yazik ki yarin basliyoruz benim anladigim.
Hepimize sabir diliyorum.
Yatirimda iken boyle bir duruma denk gelmemiz fazla yipratici...
Umarim girmekte oldugumuz bu durumdan hizli sure icinde bir cikis yakalanir.
[emoji853]
Ytd
Bizi bu bataktan kurtaracak tek şey Şirket'in geri alım programı açıklamasıdır ki 59 lira gördüğümüzde bile buna yanaşmadı. Bu arada, 200 diye gaz verildi yazan arkadaşlara bir iletim olacak. Bu topicte bu tür gaz vermeler neredeyse hiç olmadı. 170,3 ve 170,5 tepelerinde de grafik gayet olgunlamıştı. Yani 200 olması işten bile değildi. 200 olsa da ben pozisyonumu kapatmayacaktım zaten şimdi 100 olsa da kapatmayacağım. 2020 temettüsünü de alıp biraz daha maliye düşürelim. Elbet birgün sermaye artıracak, elbet bir gün Otokar'ın da sırası gelecek. Petrol ihraç eden ülkelerde çok müşterisi olduğu için dramatik ve endeks üstü düşüş yaşadığımızı düşünüyorum ki bu tür bir düşüşü zaten kimse tahmin edemezdi.
İmkan yok üstad şirketin umrunda değil.
Tüpraş bile bu kadar düşmedi. Bu oynaklığın azaltılması için bedelsiz vermesi gerekiyor ama şirketin umurunda olduğunu sanmıyorum.
Selam arkadaşlar uzun bir süredir yazamıyordum. Diğer arkadaşlarımın belirttiği üzere düşüş Sadece bizim hissemize Nazır değil, dünya borsalarında ve Türkiye'deki Hisse senetlerinde de aynı sıkıntı yaşanmaktadır. Şu andaki piyasaya göre emtia ve çapraz kur takip edildiğinde özellikle çapraz kur yani $-TL şu an (6.32) ki bu bizim 3 aylık da gelecek olan bilanço omuza artı etki yapacaktır. Şunu söyleyecek arkadaşlarım da olabilir maliyeti mizde yükseldi doğal olarak. Ancak biz şirket olarak Birleşik Arap Emirlikleri ile 2017'de imzaladığımız sipariş Bedeli 661 milyon ABD doları şeklinde olduğundan bilanço muza artı etki yapacaktır. Ben şu inanç dayım 2021 ve 2022 senelerinde Otokar sanki seviyeleri için çok komik rakamlar olarak gözükecektir diye düşünüyorum sebebi ise Bildiğim kadarıyla Birleşik Arap Emirlikleri olan siparişlerin 2023 yılına kadar devam edeceği 2021 yılından sonra Iveco ile yapılan anlaşmaya istinaden gelecek ek gelirin favök oranında iyileşme yapacağı ekstra olarak Kazakistan'dan güzel bir ihale haberi ya da sipariş haberi gelirse şirkete artı yansıyacaktır diye düşünüyorum. yatırım tavsiyesi değildir .saygılar
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aranızda satan varmı?
Twmettu kesinlesmis 8,3 temetru haftaya pazartesi. Bu temettu oncesi daha asagisi zor. Kisa surede iyi peim yapabilir. Bu sirketin coronayla filan etkilenemez.
Ben satmadım. Bu fiyattan satmam.
Hangi fiyattan satarsın üstad? Aşağıgidiyor.
Bu kadar düştükten sonra satmak benim için bir seçenek değil. Sonuçta döviz geliri elde eden bir şirket. Gloabal bir çalkantı/kriz var. Bittiğinde muhakkak değerine ulaşacaktır. Haftaya temettü alır yeriz en kötü.
Zor günler arkadaşlar Allah herkese sağlık ve sabır versin. Tüm hisselerim taban. Otkar froto ttrak toaso portfoy. 1-2lot günlük alım yapıyorum. Temettü yatınca da günlük 1-2 lot alım yapmaya devam edicem temettüyle
170 liradan 100 liraya otkar 63 liradan 42 liraya ttrak 80 liradan 50 liraya froto 28 liradan 17 liraya toaso 10-15 gün içinde düşmüş hisselerim. Bu saatten sonra satış yapmam istediği kadar düşsün. Borsadaki paraya ihtiyacım olana kadar dokunmayı düşünmüyorum. Alım konusunda da aceleci değilim. 1-2 lot günlük. Yorum yapılacak dönemlerde değiliz.Ülkemiz ve dünya bu virüs belasından bir an önce kurtulalım tek dileğim bu
Ben temettümle de Otokar alacağım. 59 lira oldu satmadım, 170 lira oldu satmadım. Allah izin verirse 11 sene sonra emekliliğim var. Herhalde 11 senede sermaye artırır. Yıllık net 24.000 TL temettü gelirim olacak kadar toplam portföye ulaşmak Otokar ve Ereğli'deki amacım.
aranıza katıldım yatırımcı olarak hayırlısı olsun. bu fiyatlar bence piyango oldu.ytd
Dow -%10 an itibariyle.