77 üstünde kalamıyoruz. Beklenti bittimi acaba
HUAWEI KII-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
77 üstünde kalamıyoruz. Beklenti bittimi acaba
HUAWEI KII-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son 1 saat neden düştü.
Mi A2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
biraz kucuk yatirimcilarin ayrilmasi lazim hisseden :) bekleme bu yuzden ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
EEE Neolacak şimdi? Aşağı mı yukarı mı? Artık kağıda şort yapan da kalmadı. Her şort yapanı bitirdiler. Ne yapsak alsak mı, satsak mı?
Bence siz long yapınca düşecek, 20-25' lerden aldıkları kağıtları verecekler. Zarar edecekseniz, yıllarca bekleyeceksiniz. Siz short olunca kağıdı yeni zirvelere götürecekler, yine zarar edeceksiniz. Bu kadar sığ bir tahtada alsanız da zarar edeceksiniz, satsanız da. Hiç işlem yapmadığınızda ise düşünce, nasıl short yapmadım diye kendinize kızacaksınız, yükselince nasıl almadım diye yine kendinize kızacaksınız. Yani her durumda ah vah çekeceksiniz. Bence ekranınızdan çıkarın bu kağıdı toplayanlar ne hali varsa görsün. Alsanız da satsanız da izleseniz de bana kızacaksınız. Sonuçta bu sizin kararınız. Ama her durumda zarar edeceksiniz. İban numaramı yazayım bana doğrudan paranızı gönderin. Söz yarısını tekrar size gönderirim. En azından % 50 zararla çıkmış olursunuzïÅ*
*iş yatırım, pegasus hava için hedef fiyatını 86,20 tl'den 99,72 tl'ye yükseltti, tavsiyesini 'al' olarak korudu
su kagit 100 den asagisi kelepir fiyat . buyukler istemiyor , kucuk yatirimcilarla birlikte yukari gitmeyi agirlik azaltmak istiyorlar.. gorcez bakalim ..
ANALİZ-Sektör Haberleri/Havacılık(İş Yatırım)
* * İş Yatırım (
http://www.isyatirim.com.tr
) Tarafından Hazırlanan Şirket Haberleri Raporu:
* * "Havayollar ve Hizmetleri
* * Türkiye'de toplam yolcu sayısı Kasım ayında %5.6 arttı
* * DHMİ'nin Kasım ayı verilerine göre, toplam yolcu sayısı Kasım* ayında dış hat yolcu sayısındaki güçlü büyümenin devamıyla yıllık* bazda %5.6 artışla 15.52 milyona ulaştı. Kasım ayında, dış hat yolcu* sayısı yıllık bazda %17 artış gösterirken, iç hat yolcu sayısı yıllık* bazda %2 düşüş gösterdi - baz etkisi nedeniyle düşüş oranında azalma* var - . Kasım ayında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda dış hat yolcu* sayısındaki güçlü %22.0 artış ve iç hat yolcu sayısında ise %3.7 artış - iç hatta iyileşme başladı - sayesinde toplam yolcu sayısı %10.2* büyüme kaydetti. İstanbul Havalimanı'nda ise Kasım ayında iç hattaki %3.0 düşüşe rağmen dış hattaki %8.8 artış sayesinde toplam yolcu* sayısı %5.6 artış kaydetti. THYAO için olumlu* PGSUS için daha olumlu
* * Esra Şirinel / Müdür Yardımcısı | Araştırma"
Sonuçlar daha da güzelleşiyor...eğitim ara tatili iç hatlara yaramış:)
veriler cok olumlu .. ic hatlarda kayiplar beklenen dis hatlardaki olumluluk beklentinin ustunde ..
Pegi'nin Ocak-Kasım 2019 dönemi iç/dış hat doluluk oranı % 86.1'e çıkmış. Aynı dönem, iç hat doluluk oranı % 90,2 olarak gerçekleşmiş.
Doluluk oranları muhteşem:whistling:
Bu değerlerle, bakalım ne kadar daha buralarda tutabilecekler.
Mızrak artık çuvala sığmıyor...
Mızrak çuvaldan çıkıyor...
Aracı kurumların, hızla hedef fiyatları revize etmesi gerekiyor...
Şaka bir yana Pegasus ilginç bir hisse,insanı vezir de eder rezil de eder.Havacilik hisseleri çok sert fiyat hareketlerine tabiidir. Cok dikkatli olun derim.
Mi A2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Boeing 737 max lerin üretimine ara verebilir deniyor...matriks haberi...Pegasus pozitif, THY negatif
Aracı kurumlarda 110-120 bandı konuşulmaya başladı ki teknik analiz olarakta olması gereken yerler 100 bin üzeri. Önü gayet açık düşmesi içinse herhangi bir neden yok. Toplu olan takası aylardır hiç bozulmadı ve yabancılar yüzbinlerce lot aldı-almaya devam ediyor...
PGSUS günlük
https://i.postimg.cc/02rczS1j/IMG-4030.png
18.06.2019'da bu foruma göndermiş olduğum yorumu, bir daha paylaşmak istiyorum.
Baba Kuş, yeni havalimanıyla birlikte arızaya geçmişken Pegi'nin daha alacak çok yolu var.
Sevgili Pegiseverler,
Nisan 2013’ten Pegi’nin halka arzından bugüne kadar, Pegi’yi yakından takip ederim. Düzensiz aralıklarla da olsa, Pegi forumun da düzenli olarak yazarım. Forumda eski olan arkadaşlar bizi tanır.
Pegi ile ilgili olarak yazılanlar dışında farklı bir analiz yapmak istiyorum. Pegi, 18 Nisan 2013’te halka arz edildiğinde 18 TL’den halka arz edilmişti. Nisan 2013’te dolar kuru ortalama olarak 1,8 TL seviyelerindeydi. Diğer bir ifadeyle, Pegi 10 dolar seviyelerinden halka arz edilmişti. Nisan 2013, halka arzdan sonra Pegi, 2019 yılındaki hareketine benzer şekilde çok yüksek hacimlerle soluksuz olarak yükseldi. 26 Kasım 2013’te Pegi tarihi en yüksek seviyesi olan 44 TL’yi görüp, 42,70 TL’den kapanış yaptı. 26 Kasım 2013 tarihindeki dolar kuru 2,01 TL seviyesindeydi. Pegi, 26 Kasım 2013 tarihi itibariyle dolar bazında 21,89 doları görüyordu.
Pegi’nin halka arzı sırasında finans çevrelerinde, halk arz fiyatının yüksek olduğuna dair çok fazla yorum yapılmıştı. Halka arzların altın yılı olan 2013’te diğer halka arzlarda olduğu gibi Pegi’yi de çok yoğun talep gelmişti.
17-25 Aralık 2013 sürecinin patlak vermesiyle, o zamanki adıyla İMKB’de başlayan türbülans Pegi’yi de oldukça olumsuz etkileyerek, düşüş kanalına girmesine neden olmuştu. Türbülans sürecinde şirket yönetimin izlediği yanlış politikalar, çıkan dedikodular, mevcut hükümetle yaşanılan problemler ve engellemeler Pegi’nin iyice belinin bükülmesini sağlamıştı.
Pegi, 22 Temmuz 2016’da 11,25 TL’yi görerek dip yapmıştı. 22 Temmuz 2016 tarihindeki dolar kuru 3,06 TL seviyesindeydi. Pegi, 22 Temmuz 2016 tarihi itibariyle dolar bazında 3,67 doları görüyordu.
Pegi, Aralık 2013’ten sonra ilk defa 18.06.2019 tarihi itibariyle 40 TL’yi geçmiş bulunuyor. Öncelikli olarak bu hareket tüm Pegiseverlere hayırlı olsun. Ancak, Pegi’nin Nisan 2013’te ki halka arz fiyatının 10 dolar olduğu düşünüldüğünde dolar bazında ne kadar geride kaldığımız da ortaya çıkmaktadır.
Pegi’ye yukarıda aktarmış olduğum pencereden bakılınca alacak çok fazla yolunun olduğu görülüyor. Ancak, mevcut siyasi şartlar, S400, ABD gerginliği, Suriye, her geçen gün derinleşen ve ne zaman biteceği kestirilemeyen ekonomik kriz Pegi’nin yükselişine izin verir mi? Bu sorunun cevabını bilememekle birlikte, Pegi’nin artan yabancı alımları ve küçük de olsa yükselen işlem hacimleriyle, 2013 ruhunu yakalamasını diliyorum. Neden olmasın?
Tüm Pegiseverlere selam ve sevgiler.
Not : Yukarıda yer alan yorum, analiz ve bilgiler yatırım amaçlı olmayıp, sadece tespit amaçlı yapılmıştır.
Haydi Pegi, zaman daralıyor. Biraz daha hızlı...
Saol pegasus aslansin celebi holding'den yedigim kazığı çıkardım güzel bir karla kapatiyorum az daha çelebizede olacaktim :)
Yanlis foruma atmissiniz
yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.ytd
PGSUS ta eğer 83 ler kırılırsa aşağı doğru 75-78 aralığa gelme ihtimali var.
Sebepler petrol fiyatlarındaki artış, riskler vs...
Sonra bilanço ile yükselişe devam edebilir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bu hissenin sabırlı yatırımcılarını tebrik ediyorum. Hisseyi almış değilim, geçtiğimiz yıllarda aselsanda yapılan altın vuruş yapılmadığı sürece taşınmalı. evladiyelik oldu firma.
firmayı çelebiyle mukayese edin yeter.
THYAO, SAW dan 2020 yazında Anadolu Jet ile yurtdışı seferine başlayacak...
ilk defa baslamiyor.. rutin haber .. thy saw dan frekans artirmasi zor , iga ya verilmis yolcu sayisi garantisi geregi .. o yuzden pgs iddali olacak seneye de ..su andaki dusus normal
gemiyi terk eden eder .. risk isi ..
Thy üzerinde büyük baskı var...CEO vs koltuklar sallanıyor..bence panikle böyle bir karar aldılar...yaza 6 ay var şimdiden yazın böyle bir planımız var diyor.
Sonuçta, rakip 1 senede 4 katlamış, senin fiyatın düşmüş,,rakip bilançolarında harikalar yaratıyor, sen sürünüyorsun...sonuçta bu hamle önemli bir fayda sağlamaz,,,toplam ciroda küçük bir etkisi olur...Pegasus un çok karlı uçtuğu destinasyonlara bir kaç sefer koyulur...birilerine mesaj verilir, CEO da üzerindeki baskıyı azaltır.
Gelelim Pegasus a etkisine,.,bu hamle Sabiha nın önemini ve trafiğini arttırır..bu da orta vadede Pegasus a yarar...bugün bu haber bahane edilerek sert satış yapıldı, bence mal dökme hareketiydi..,netice de değil para çıkışı, ciddi para girişi olmuş.
Şunu da akıldan çıkarmamak lazım...en son Aralık trafik verilerini açıkladı DHMİ...yeni havalimanı kasım a göre kötü bir performans gösterirken, Sabiha artışta rekor kırmış ( geçen yıla göre)..bu da= Pegasus Aralık verileri çok iyi gelecek= harika bir son çeyrek bilançosu bizi bekliyor.
Ayrıca, kasım ara tatil ve güzel havalar nedeniyle zaten çok iyi geçmişti...özetle 1-2 hafta sonra son çeyrek bilançoları konuşulmaya başlar,.,bugünkü haber de kimsenin umrunda olmaz 1-2 gün sonra.
6 ay önce paylaştığım endeks 120 bine giderse, Pegasus 100 lü rakamları görür görüşümü de hala koruyorum.
Not: brent %4 aşağıda...bunun da hisse üzerinde %5 kadar negatif etkisi olmuştu...yarın bunun da pozitif etkisi olacak.
geneline katılmakla beraber .. thy kar edebilmek adına yeni havalimanından sabiha ya ciddi sayıda uçuş kaydırması olası bile değil . thy de mali tablo baskısı seneye azalan seyirde olacak metro bitirilmesi hızlanırsa . yönetimin mevcut yolcu garantisinden dolayı , sadece ilave frekansları sabihadan yapabilir bu da devede kulak kalır . özetle anadolu pastası pegasusun mecburiyetten .. bugün pegasusdaki sert düşüşün nedeni yabancı fonların iran krizi brent petrol artışı nedeniyle risk azaltmasıydı .. yarın 79 lara dönüş bekliyorum..
09 Ocak Perşembe 07:54 THY İLE PEGASUS'UN IRAK-İRAN SEFERLERİ GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU -AA