Az param olduğu için VİOP'a giriyorum, basamakları hızlı hızlı çıkayım diye. Elimdeki az para da gidiyor VİOP'ta.
Printable View
Az param olduğu için VİOP'a giriyorum, basamakları hızlı hızlı çıkayım diye. Elimdeki az para da gidiyor VİOP'ta.
Sağlam duruyor gibiyiz, Consessensor Hoca'm.
Stopladım pozumu... Dün 1000 puan, bugün iki taraftan 500 puan, toplam 2000 puan içerideyim. Kararsızken işlem yapmamak lazım.
Belki de piyasalar da bir karar aşamasında, yukarı ya da aşağı 15 bin puan için.
Bir adet şort açtım BİST 100 118500'den. Stopum 119000
Alım satımdan uzak durarak, günlük hareketlere kulak asmadan pozumda bekleyeceğim. Nasreddin Hoca'nın dediği gibi "Ya tutarsa!" Tutmazsa da zaten bir adet.
Consessensor Hoca'm piyasalar da kararsız benim gibi, BİST 100'ü 118-120 bin arasında gezdirdiler kaç gündür. Yukarı ya da aşağı sürpriz olmazdı.
Böyle kararsız piyasalarda stopu yakın tutup kırılım yönünde poz almak sanırım en mantıklı hareket.
Yaklaşık bir haftalık zik zaktan sonra pala aşağıyı tercih etti. BİST 100'ün 120 bin üstüne çıkması, orayı zorlaması longa yönelik algıyı güçlendirmişti.
118500'e sarkması, orayı zorlaması ise şort algısını güçlendirdi.
Bugün 118500 altında satışlar hızlandı, 120 bin üzerine çıksaydı alışlar hızlanacaktı.
Bu haftanın özeti bu diyebiliriz.
Kırılım aşağı gerçekleştiğine göre bundan sonra BİST 100 nerede tutunabilir?
Hareketlerin durağanlaşmasını bekleyeceğim hisse senedi alımı için.
Ardışık üç gün kapanış yaptığı yerde BİST'in, kaldıraçlı pyasaları terk edip BİST 30 hisse senetlerine geçeceğim.
Hisse senetlerinde şunu seviyorum:
Diyelim ki THYAO 11.50'den 10'a düştü. Vade sorunu olmadığı için yeni alımla maliyet düşürebiliyorsun rahatlıkla.
Kaldıraçlı piyasalar hatayı kaldırmıyor.
Hisse senetlerinde "maliyet düşürme", kaldıraçlı piyasalarda "stop" önem kazanıyor.
Kanalımız bu olabilir: https://invst.ly/rehj1 Kanalın alt çizgisi BİST 100 100 bin çok güçlü destek, oraya kadar inilirse BİST 30 hisselerini Karadeniz'in ünlü serpme kahvaltıları gibi portföyüme serpiştiririm.
Consessensor Hoca'm sen ne diyorsun bu konuda, çizgileri doğru çekmiş miyim? aslanbey Hoca'm kanal bu olabilir mi?
Bugün akşama kadar kayınvalidemin kemoterapi ilaçlarının raporlarını çıkarmakla uğraştım, ekran izleyemedim.
Günlük tradede başarılı olabilenler için verimli bir gün olmuş, BİST inip çıkmış.
Ben günlük alım satımı beceremiyorum, haftalık-aylık alım satımıysa daha az beceremiyorum.
Consessensor Hoca'm nerelerde, görünmüyor?
Birçok uzmanın, pandeminin dünya borsalarını artık etkilemediğini söylemesi çocuklarımız adına bana ümit veriyor.
Belki de bundan dolayı 80 bin-120 bin rallisini yaptı BİST 100. Bu çok kısa sürede gerçekleşti üstelik. V şeklinde bir toparlanma oldu dünya piyasalarında.
Gözle görülmeyen yaratık dünyayı alt üst etti. Tartsan tartıya bile gelmez. Gerçekçi olmak lazım, artist olmamak lazım.
123 bin 80 bin düşüşünde pandemi satılıyordu piyasalarca, düşüşün belli bir noktada durmasını bekledim, piyasanın durağanlaştığını gördüğümde long açtım.
Çünkü long açmak istiyordum, dünyanın iyileşmesini istiyordum çocuklar adına. (Bir iki kontrat açtığım için belki böyle rahat düşünebiliyordum.)
Siyasiler gelir gider; koltuklar dolar boşalır, kimseye kalmaz. Ayırabilir misiniz şimdi bir kralla soytarının kemiklerini... Fakat, evli olanlar beni daha iyi anlar, hepimiz dehşetle pandemiyle ilgili gelişmeleri izledik, dünyadaki aşı çalışmalarını her gün aradık sitelerde.
Elinde milyon dolarlar taşıyan insanlar da ağlar, bunu hafızamıza daha bir kazıdık bu süreçte.
Madem pandemiyle ilgili gelişmeler fiyatlamadan çıktı diyor uzmanlar; şimdi balkona çıkın, için huzurla çayınızı.
Yanınızda çocuklar da olsun.
Balkondan geleceğe bakabilmek gibisi yok...
Biraz önce Twitter'de gündemin birinci sırasına baktım: 41900 tweet sayısıyla "Hoşgeldin SercanYıldırım"
Sercan Yıldırım kim diye başlığa girdim, survivor yarışmacısıymış.