ege seramiğin hali per perişan .galatanın kurtarıcısı olarak seçilmiş kişi polatların batık bilançolu hisse çöküşci ege seramiğin hali ortada .bu şirketin sahibine florya teslim ediliyor kurtarcak mış .vah galata vah .
Printable View
ege seramiğin hali per perişan .galatanın kurtarıcısı olarak seçilmiş kişi polatların batık bilançolu hisse çöküşci ege seramiğin hali ortada .bu şirketin sahibine florya teslim ediliyor kurtarcak mış .vah galata vah .
Alooo hisse bedelliye gidiyor niredesiniz,para mafişmi oldu sizde.%400 bedelli açıkladı,demekki karın ağrısı buymuş,FB açıkladığında 7 sınırına dayanmıştı,sonra peşiii hooop 50,oradan 200...neyse o FB,arkasında güç var,zamanında buda borsanın en pahallı kağıdıydı 400 olduğunu bilirim,şimdi civciv oldu 2 senedir 6-7 sürünüyor.TS-BJK'de açıklamıştı TS 2 defa açıkladı o zaten iktidardan torpilli,ikiside hala sürünüyor :plc:
Eğerki hisse 400 oranına göre bölünürse 6.75 fiatından,bölünüş fiatı 1.68 oluyor,bu oran yükselişe,düşüşe göre değişebilir...bedelli demek,halka ırzlar,bilançodan çalmak,patronların hisse satışları hep ky denen yatırımcıyı soymak demektir.bir patron üçkağıtlan zengin oluyorsa yeri cehennemliktir,töübesi bile kbul olmaz ruhu ebedi azap görür,hani durduk yere birden kişiye bir ürperti geliyorsa bilinki biri çok azap görüyordur,nereden biliyor derseniz sistemde herşey biri,birine bağlıdır,merkez enerjidir sistemdeki herkes yani bütün canlılar biri birine elektrik telleri gibi bağlıdır,bir bir acı çeker bir diğeri bunu mutlaka hisseder,ister iyi yönde ister kötü yönde fark etmez,bazı kişilerin üstün yetenekleri vardır onların bedduası mutlaka zulüm edeni bulur,örneğin RTE,o sanıyorki tutturmuşum bir yol inadına dönüş yoktur diyor,ama enerji bombardımanı onu bombalıyor farkında değil,zaten vücut dili öyle söylemiyor ona isyan ediyor oda hastalıktan müzdarip,bilseki gerçeği zıvanadan çıkar,ABD bile onun için yürüyen bir ceset diyor,işte beddua böyle şeydir,ne der ata sözü alma mazlumun ahını gidersin aheste aheste,işte milleti dolandırıp sırtından para kazananların durumuda budur !!!
Talep edilen bedelli miktarı çok yüksek, spota oranı %60. Hisse bu bedelliye gereken tepkiyi henüz vermedi. Ama sürecin tamamlanmasına daha çok zaman var.
FENER in 2018 deki %250@5TL yani hisse başına 12.5 TL talep edilen bedellisi açıklandıktan sonra hisse bedelli arifesindeki fiyattan %80 düşmüştü. Bedelli ertesinde bölünmüş fiyattan 5.96 ya kadar düştü hisse, ki eski fiyat bazında 5.96x3.5-12.5= 8.36 TL eder. Bedelli arifesinde kağıt 40 TL nin üzerindeydi. Bu durumda 40 TL den 8 TL ye %80 düşmüş demektir. FENER in 2018 bedellisinde hisse başına talep edilen bedel 12.5 TL nin spota oranı %30 iken GSRAY ın şu anki bedellisinde hisse başına talep edilen 4 TL nin spot fiyata oranı %60.
Benimki ampirik hesabı,yüksek değere çıkıp bölünürse çok daha yukarılara çıkar,TS bölündü 1.2 olmuştu,şimdi 0.90,çok düşükten bölünürse dediğim rakamlara ulaşır,herneyse,sende damladıysan demekki ayni gemideyiz,en son senin FB hissen vardı,halk bankasını saymıyorum maliyetim 10 cıvarıydı diye belirtmiştin,bir ara 200 görüldü,merak ediyorum kaçtan okuttun en son :yes:
Ben FENER leri 2018 de bölünme ertesi 8 tl civarından aldım. Akabinde 6 TL ye kadar düştü hatta 5 96 yı gördü. Yönünü yukarı çevirdi sonra. Ben 15 civarı verdim ama sattıktan 1 sene kadar sonra 50 nin üstünü gördü.
GSRAY da alım yapmam için ön şartım, bu bedelli arifesinde piyasa değerinin 150 milyon doların altına inmesidir. Bu 150 milyon dolarlık PD, şirketin geçmişte indiği dipleri temsil ediyor. Haliyle spotun %60 ı kadar bir bedel talep ediliyorsa ben de bu dip noktaya inilmesini beklerim. Şu anki spot fiyat 6.80. İstediğim fiyata gelmesi için 2 TL lik düşüş gerekiyor. Eğer gelirse alım yapmayı düşünürüm, aksi halde yolun açık olsun der geçerim.
Üstad, atladığın bir nokta var. Hisse hali hazırda hak ettiği fiyatın çok altında. Bedelli parasını da ekleyince iş şuna dönüyor: 10,8 liraya GS hissesi alır mıydım ? Bu değer, yaklaşık olarak Fener ile GS nin piyasa değerinin eşitleyen değer. Ayrıca, bedelli sonrası bankalar birliğinden çıkış açıklanacak, üstüne Florya avansı gelecek ve muhtemel çin sponsoru da yolda. Senin dediğin gibi 150 milyon dolara düşmesi demek, hissenin 5 lere gelmesi anlamına geliyor. kağıdını buralardan verip bedelli sonrası toplamak isteyen spek nerelerden malı toplayacak? iyimser tahminle: ortalama 6 liradan boşaltsa... dediğin gibi 5 liradan bölünse, bölünme sonrası fiyatı 1,8 lira olur. Bankalar birliği anlaşması ve Florya ihalesi ile %100 primlense , fiyatı 3,6 . bu iki haber bölünmeden 1-2 hafta sonra gelecektir. bölünme öncesi fiyatının 14 e denk geliyor. Zaten yıllardadır beklenen atak için bu rakam az bile. Satıp, 6 lirayı cebine koyan pek , bedelliye girmeyerek cebinde tuttuğu 4 lirayı da üstüne eklese, 10 liraya kaç lot alabilecek? ortalama olarak %50 primlenmiş halinden toplasa : 10/2,7 =3,7 lot mal alır. bedelliye girse 5 lotu olacaktı. %25 zarar eder ki bu en iyimser hesap. belki 1 haftada 3-4 tavan yapacak ve çok daha yukarı gidecek. Ayrıca, GS uzundur kimeye para kazandırmadı, zaten kağıda yapılan baskı ortada. Ekstra yeni bir baskı tahtada rolleri değiştirir. Şunu da atlama, GS nin ligi ilk 2 bitirme ihtimali %90 üstünde görünüyor ( bence %99,9) , seneye ŞL direkt katılım olmasa bile eleme cepte.
Bölündükten sonra 3.6 TL olacak diyorsun. Hesabımızı yapalım, böyle olursa piyasa değeri kaç olur.
3.6x5 4 milyar lot = 19.5 milyar TL eder, bu da 560 milyon dolar eder. GSRAY hayatında bu değere ulaşmadı, hatta yakınına bile gelmedi.
Hisse 6.8 TL iken hisse başına 4 TL bedelli parası ödemeyi kafaya koyanlarn önünde saygıyla eğiliyorum ve onlara bol şans diliyorum. Ama benim kriterim belli, bölünme arifesi 4.80 e inerse almayı düşünürüm, gelmez ise uzak dururum yolun açık olsun der geçerim.
Yukarıda yazdım, 2018 deki FENER bedellisinde spotun %30 u kadar bir bedel talep edilmiş ve akabinde hisse %80 düşmüştü. Şimdi GSRAY spotun %60 ı kadar bedel talep ediyor., %30 un 2 katı. Hisse düşerse bu oran daha da yükselecek. Bu şartlar altında GSRAY dik durur ve düşmez ise şapkamı çıkarıp saygı duruşunda bulunurum. Şaka yapmıyorum.
%400 Bedelliden şirkete 4.32 milyar TL para girecek. Bunun 2.6 milyarını dernek koyacak, 1.72 milyarını ise borsadaki hissedarlar. Acaba dernek bu 2.6 milyar TL yi nereden bulacak? Mevcut şartları göz önünde bulundurursak anormal derecede yüksek meblağlar bunlar. Zorla dayatılan bir halka arz oluyor bu. Bu şartlarda hisse dik durursa müthiş bir başarı olur çünkü bunun emsali yok.
FENER in şu anki bedellisinden kasaya 903 milyon TL girecek. BJKAS ın 6 ay önceki %400 bedellisinden kasaya 960 milyon TL girdi. Gelgelelim GSRAY ınkinden kasaya 4.32 milyar TL girecek. Arada muazzam fark var, FENER ve BJKAS ının hemen hemen 5 katına yakın bir bedelliye gidiyor GSRAY. Hiç acımamışlar.
Mayıs 2024 te derneğin net borcu 10 milyar TL ye yakın idi. 21 Kasımda ise 14.24 milyar olarak açıklandı (toplam yükümlülükler yaklaşık 30 milyar). Bu kadar net borcu olan dernek bir de bedelli için 2.6 milyar TL nakit koyacak. Bu para nereden gelecek?
Öte yandan borsadaki yatırımcılar 1.72 milyar TL koyacak, onlar zaten para içinde yüzüyor, başüstüne deyip ödeyecekler. Bu arada hisse de dimdik ayakta duracak. GSRAY aşkı işte böyle bir şey, gözlerim doldu.
Dernek bu 2.6 milyar TL yi şöyle halleder.:
1 aylığına köprü kredisi ayarlayıp bedelliye katılırlar. Bedelli akabinde A.Ş. nin kasasında 4.32 milyar TL nakit olacak. A.Ş. derneğe 2.6 milyar TL borç verir, ki bilançoya ilişkili taraftan alacak olarak kaydolunur, sonra dernek bununla 2.6 milyarlık köprü kredisini kapatır. Böylece tüm fatura borsadaki hissedarlara çıkmış olur. Finansman sorunu dernek için böylece basitçe çözülür. Sadece 1 aylık bir faiz yükü biner o kadar.
Böylece dernek elini hiç taşın altına koymadan, sıfır maliyetli, gökten kucaklarına inmiş gibi 1.72 milyar TL yi A. Ş. ye enjekte etmiş olur. Sonuç itibariyle de bedellinin tüm yükü borsadaki yatırımcılara binmiş olur.
Galatasaray’ın piyasa değerinin yıllar önce 600 milyon Euro hesap eden sendin. Bu miktarlar üzerinden hisse satışı için Aysal abinle görüştüğünü iddia etmiştin. Bu paralar gs isin gayet olası hem de hangi gs ? BB borcu birmiş ve 500 milyon dolarlık Florya projesi başlamış gs. Store geliri 100 milyon Euro’ya yaklaşmış gs ve dahası . Ayrıca , daha geçen sene başarısı olamayan batık bjk 20 milyar üstü piyasa değerini gördü . Fener geçen seneyi 16-17 milyarlar civarında gezerek geçirdi. Onlar bu paraları , hem de başarı olmadan , proje olmadan görüyorken gs için bu rakamlar neden hayal . 3 yıl evvel aldığımız loca ile şimdiki loca fiyatını tl olarak karşılaştır , bilet fiyatını karşılaştır. Her şey minimum 10 kat atmışken gs piyasa değeri 2-3 katla mı yetinecek ? Dernek , as ye borçlanırsa borçu artar ama Florya projesi işi s..e s…e o borcu aş ye ödemek zorunda.
Evet, Blok hisse satışı durumunda hesapladığım toplam eder 500 milyon euro idi GSRAY için. Mamafih bunun olamayacağı ortaya çıktı ve o günden bu yana PD 150-300 milyon dolar arası gidip geliyor. Şu anda da %400 bedelli arifesinde PD 210 milyon dolar. İnşallah dediğin gibi olur da GSRAY PD milyar dolara doğru gider, ManUnited gibi olur. Bölünme ertesi kağıt muazzam sulanmış olacak, tedavüldeki lot sayısı 432 milyondan 2 milyar 160 milyon lota çıkacak. Sulanma etkisi bu kağıtta kağnı etkisi yaratacak bunu da unutmayalım. Benim dediğim seviyeye inerse ne ala, aksi taktirde alıcı değilim. Tonla fedakar GSRAY yatırımcısı varken benim gibi muhafazakarlara zaten ihtiyaç da yok.
Keşke %400 yerine %1000 lik bir bedelli açıklasalar, hisse başına 4 TL yerine 10 TL talep etselerdi. Bu kadar fedakar, naif, GS aşkı ile yanıp tutuşan GSRAY yatırımcısı varken böyle yapmamaları bence hata olmuş. 6.80 TL olan spot fiyata rağmen herkes seve seve hisse başına 10 TL öderdi herkes. GSRAY yatırımcıları zaten para içinde yüzüyor, hiç dert etmezlerdi. Madem GS aşkı her şeyin üzerinde, ödesinler faturayı.
GS bugün şampi oldu.
Çok doğru. Daha geriye 36-14=22 maç kaldı sezon sonuna kadar ama bunun hiç bir önemi yok. 22 maç nedir ki GS için? 66 puan garanti. Bu kadar basit işte. 36 maçın 14 ünü oynayıp kendini şampiyon ilan ediyorsun. Türkiye burası, bunu herkes yer.
Kaç seans arka arkaya tavan çeker dersin? 5 tavan keser mi bu şampiyonluğu?
UZMAN, yarın hisseye gömül açılışta. Geriye kalan 22 maç zaten garanti öyle değil mi? Bakarsın 5 değil 10 gün arka arkaya tavan çeker. Özbek yanlış yaptı, %400 bedelli yerine patlatacaktı %1000 bedelliyi ve hisse başına 10 TL talep edecekti.
Fiyat pahalı diyosun, almayın diyosun. Aylardır yazmadığın forumda , ilgi alanımda değil dediğin halde epey yazıyorsun. Senin abiler belli ki operasyon peşinde. Senin yazmaya başlaman önemli bir indikatör. Zamanında 10 liradan halk bankasını pazarladın, portföyümün yarısı dedin, kağıt 5 lere düştü. Seni okuyanlara geçmişini okumalarını tavsiye ederim.
Şu anki spotun 2 TL altında 4.80 de bekliyorum. Bölünmüş fiyat bazında 1.76 ediyor.
4.80 e gelirse, bedelli arifesi PD = 1.76x5.4 : 34.75= 274 milyon dolar ediyor. Bu bile pahalı gözüküyor çünkü bedelliden gelen 124 milyon dolar (4.32 milyar TL) PD yi bu meblağ kadar zıplatıyor (150+124=274 milyon dolar).
Esas mevzu bölünme sonrası hissenin aşırı sulanma etkisine maruz kalınacak olması. Tedavüldeki lot sayısı 432 milyondan bunun 5 katına yani 2 milyar 160 milyon lota çıkacak. Herkesin elindeki lot sayısı 5 katına çıkıyor. 5 kat sulanmaya maruz kalmış bir hissenin işi zor.
Almayın filan hiç demedim, sadece 4.80 de bekliyorum dedim. Bu hisse artık ilgi alanıma girdi. FENER ve GSRAY'ı takipteyim. BJKAS ve TSPOR ile ilgilenmiyorum. Yanlış demişsin, "onlar" benim abilerim değil ben onların abisiyim. Dediğin doğru, HALKB maalesef elimde patladı ve fena zarar yazdım ondan. Ara sıra böyle zararlar yazıyorum işin doğası gereği. Beni tanıyan çok kişi var, onlar kim olduğumu biliyor ve konsorsiyum olarak gücümüzün de farkındalar.
Herkese selamlar....
Arkadaşlar bize borsacı abilerimiz bir şirketin hisse fiyatı, nominal fiyattan ne kadar uzaksa(büyükse) o kadar değerlidir diye öğrettiler....
Yanlış mı öğrettiler?
Gsray da hisse fiyatı nominal fiyattan uzaklaşacağına her yıl yaklaşıyor....
Bu hisse için 90 ların sonunda 2000 tl olacak deniyordu
400 tl leri görmüşdü...
Düşünün 25-30 sene öncenin 2000 tl si...
Bugünün 2 milyonu mu?
Bir gece AŞ nin tüm gelirleri derneğe aktarılıp borçları A.Ş e kalınca süreç başlamış oldu
Bir türlü bitmeyen bedelliler ile tabuta sürekli çivi çakıldı
Bugünü parası ile 2 milyon tl olması beklenen hisse 1,xx lere kadar düşecek....
Pehhhh....
Allah son kalan 3-5 Gsray yatırımcısını yardımcısı olsun....
Saygılar/Başarılar....
Sn Dufresne
Sizi sanki 3-5 yıl öncesinden gene bu topikden hatırlıyorum gibi....
Ama o zamanlar Gsray için olumlumuydunuz yoksa olumsuz mu hatırlamıyorum....
Ben olumsuzdum...
Hcm Trend benden çok daha eskidir Gsray başlığında...
Bildim bileli de olumsuzdur....
Edilmedik hakaret,kötü söz kalmadı ama hep o haklı çıktı
Sn Guneysu bile tarafsızlığını bozmadan defalarca uyardı milleti
Dinleyen dinledi dinlemeyen sonucuna katlandı....
Saygılar/Başarılar
Topik canlamış :bravo:,sadece geçmişteki arkadaşlar türemiş,başta TH...FB yenildi düştü,bu ise o indi diye düştü,7.1 oldu gerisi gelmedi,tahtacılar hisseyi beleşe getirmek için tekrar aşağıya saldı,her düşüşte ilave ederim bende,geçmiş orantı beni ilgilendirmez,kurda sormuşlar ensen neden kalın,ben işimi bilirim,aynen bende öyleyim,32 senelik borsacıyım çok şeyler gördüm borsacılık hayatımda,sadece şunu belirtmek istiyorum,bir BJK var 5 tl iken neden birden kısa dönemde 90 yaptılar,bunun gibi çok örnekler var,ben ampirikçiyim hesabımı ona göre yaparım,aldığım sattığım yeri çok iyi belirlerim...neyse topik biraz şenlendi sevindiğim o oldu,keşke ilgilendiğim hisselerin topikleride böyle olsa :yes:
7-8 yıldır yazmadım. GS hissesi hep ilgi alanımdadır, klüple de bağım var, finansallarını hep takip ederim. TH yi ben de iyi tanırım. GS ile yazdığı haklı çıktığı durumlar olduğu gibi yanıldığı çok durumda var. Bilgisine, analiz gücüne herkes saygı duyar, ben de duyuyorum tabii ki. Kıymetli analizler yapar, bilgi verir, kalemi kuvvetlidir. Keşke bu forumlar hep onun gibilerle dolu olsa, herkes faydalansa. Elbette herkes kendi kararını verecek. Kime kimseye al sat demiyor; zaten bunu demek suç. Ancak, GS nin şu anki durumu sadece bedelli üstünden okunamaz. Olumlu gelişmeleri henüz fiyatladığını düşünmüyorum. Ben, mevcut fiyata 4 TL ekleyip, önündeki muhtemelen gelişemelere göre ucuz mu pahalı mı diye analiz ediyorum, o da 6,80 ilk kağıda 4 lira bedelli mi olur diyor. Burası herkese açık , özgürce fikir paylaşım alanı. Okuyanlar da farklı fikirleri görüyor. Keşke daha çok yazan olsa, daha çok analiz görsek.
O kadar bitini piresini inceleme,borsada o kadar olağan durumlar oluyorki aklımız şaşıyor,bazı hisseler uçmuş katlamış gitmiş,çoğuda sürünüyor,örnek petkim,onun hiçmi garanti kadar değeri yok,garanti hadi 6 cıvarını bırakalım,20 hesaplarsak neden 160 üstüne çıktı onun hesabını yapsın bana,sonra 120 altına indi peşi 130,bana göre çok yüksek hala 7 kat yükselmiş,onu geçtik 1000 olan borsa nasıl olduda 10.000 oldu onu açıklasın,ne oldu ülkeye süper paramı girdi,zamanında bovespa ile eş değerdi,bovespa 125-130.000 bizimki onun 10 katı,dolar bazlı hala ucuzmuşuz,buna kim inanır,bir iktidar var devamlı batırım ekonomisi uyguluyor,onlar ve çevresi haricinde kimse mutlu değil,neyse sen ufaktan bu hisseye damla,çünkü tahtacıların işine hiç belli olmaz,zaten 2 senedir sürünüyor,yinede ytd.
Usta be iyice öldürdün sende 4.80 neki,borsa batık yersemi bu fiat,ama yapı krediyi alıyorsun,koç satılığamı çıkarttı ?,zamanında bu hisse 6 tl cıvarıydı 2 senede şimdiki fiata çıktı,valla benim o kadar cesaretim yok,alım için çok düşenleri kovalarım oda bana yeterli :yes:
Borsada batık şirketler var mı diye soruyorsan tabii ki var. Türk Ticaret Kanunundaki 376 nolu batıklık maddesine giren şirketler mevcut, ki bunların arasında sportifler de var. Çok uzun yıllar boyunca özsermaye ekside kaldı ve bu konuda yasal olarak hiç bir şey yapılmadı. Kayyum atanması gerekirken atanmadı, şirketlerin kapatılması gerekirken kapatılmadılar. Hep 3 maymunu oynadılar. Ha bir de bedelli üstüne bedelli yaparak borsadaki yatırımcıları soydular. Fatura hep borsadaki yatırımcılara çıktı. İcardinin Osimhenin finansörleri hep borsa yatırımcıları oldu. Şimdi de spotun %60 ına eşdeğer bir bedel talep ediyorlar. Borsa yatırımcıları maşallah kuzu gibiler, ne zaman bedelli açıklanıp devasa meblağlar talep edilse hep başüstüne deyip para koyuyorlar. Demek ki bunlar ya para içinde yüzüyolar ya da alayı mazoşistin önde gideni ki acı çekmek, sömürülmek, kazıklanmak, soyulma bunlara acayip zevk veriyor ve bedelli açıklandığında zevkten 4 köşe oluyorlar. Valla hangisi ben çözemedim.
Sportiflerin amacı kar elde etmek değildir ve bu durum kurumsal dünyanın ana felsefesine aykırıdır. Kar elde etmeyen bir şirketin temettü dağıtması da asla söz konusu olamaz, bu da borsanın ana felsefesine aykırıdır. Sportiflerin borsaya kote olmaları abestir, eşyanın tabiatına aykırıdır. Kuruluş amacı zarar etmek olan bu şirketlerin hisselerini alanın tek bir amacı olabilir ve o da kumar oynama zevkini tatmin etmek. Veya da mazoşist emellerini tatmin etmek. Başka türlü hangi aklı başında adam zırt pırt açıklanan bedellileri kuzu kuzu kabullenip soyulmaya göz yumar ki?
FENER ve GSRAY ile ilgileniyorum. TSPOR ve BJKAS ile ilgilenmyorum. Ben de kumar oynamak istiyorum ama ön şartım var. Eğer GSRAY 4.80 e inerse çiplerimi masaya sürebilirim, belki de sürmem. Henüz karar vermedim gelişmeleri takip ediyorum, buna zamanı gelince karar vereceğim ama 4.80 ön şartımdır. Poker oynamayı severim, her hafta kendi grubumuzla çerez parasına poker oynarız, fena da sayılmam, rakiplerimi de çok iyi tanıyorum. Pokeri şans oyunu olarak görenler kaybeder, ciddi bir psikolojik boyutu olan bir zeka oyunu olarak görenler ise rakip analizini iyi yaptıkları sürece %90 olasılıkla kazanırlar. Ben 2. gruba dahilim ve durum belirli bir marjla lehime olmadıkça hamle yapmam.
Hisse hiç aşağı gelmese ve şu anki fiyattan bölünse bölünmüş fiyat 2.16 olur, piyasa değeri de 2.16x5.4=12 milyar TL yani 341 milyon dolar eder. Benim dediğim 4.80 e inerse PD 274 milyon dolar eder. Arada sadece 67 milyon dolar yani %20 fark var, ciddi bir fark değil bu. Zarar etmeyi şiar edinmiş, temettü ödemesi söz konusu olmayan, sadece bedellilerle ayakta duran bir şirket için 341 milyon dolar da bana yüksek geliyor.
TS bana kazık atacaktı ben ona kazık attım,hisse 2.70 oldu çoğunu okuttum,çok az bırakmıştım geriye TS bi bedelli daha patlattı hisse oldu 1.20,az rüchan vardı onuda okuttum,şimdi hisse 0.90 cıvarı srünüyor 1 bile yapmıyor,çok öncedende bölünüşte 0.90 altını görmüştü,şampuanlık falan derken 9 görmştü o zaman bende 5 üstü okutmuştum,peşi malum 2 cıvarı,şimdi 0.95 maliyetim var,çünkü R fiatı ana hisseden yüksekti,aynen belirttiğinin gibi yolunacak kaz arıyor bunlar,bütün bedelliler hep tuzaktır,çoğu ky'lar hep soyulmuştur,halka arzlarda öyle,ben ırzlar derim,kısaca olmuş ülke soygun yeri,örneğin bu forumun topikleri bomboş,eskiden yoğunluktan geçilmiyordu,çünkü parasızlar...Başımızda bir iktidar var adamların her dediğine inanan bir halk kitlesi var esas ona inananlar mazoşistin önde gidenleriydi,haşırt diye geçirdi kuru,kuru anneee demiye fırsatları bile olmadı,50 sene boyunca siyasetin kamu yöetimin içinde bulundum,çok mücadele ettim 80 darbesi önce yurt dışına kaçtım,gitmeden çoklarını uyardım,çünkü bağlantılarımız çok kuvvetliydi,2 sene almanyada kaldım gevura hizmet edeceğime vatanıma yardım ederim dedim,oysa yanılmışım yurda geldiğime pişman oldum,inanırmısın yeşiköy hava alanına geldiğimde sanki bir köye gelmiş gibi oldum,tekrar kamuya girdim ama amele olarak,iktisat okuyan ben olduk makine ustası ve emekli olduk,23 senedir emekliyim,başta olan zat ülkeyi soydu soğana çevirdi inadına siyasal islamı savundu kıt aklıylan nas,nas dedi faiz haram dedi faizi 8.5 yaptı eonomiyi çökertti,elin gevuru çıkartırken o düşürdü,zaten ülke tam takır tımtıkırdı,sanki ülkeyi batırmaya gelmiş,adı üstüne eşbob başkanıydı,o görevi verenlere hareket etti,ayni yaştayız,ben çakı gibiyim o geberik,hiçbir deyimini ciddiye almıyorum herkese anlatıyorum zamanında beni anlamıyordu şimdi haklısın demiye başladılar,tabiki iş işten geçtikten sonra,sıcak paraylan caka atıyordu,dış yatırımcılar kaçtı gitti oda dşman olduğu bedevilerlen düşman oldu şimdi kırıntı peşindeler,işte bunu bize ondan önce yaşatan mazoşistin önde gidenlerdi,bide adaleti teslim ettiler adama işlem tam oldu,ben bile ceza yedim onlardan,iddianemde halkı kışkırtıp kin nefret aşılayıp hükümeti yıkmaya teşebbüs ediyormuşum,bende savunmamda dedemin bu vatan için bağışladığı 2 milyar doları haram ediyor bakanlıktayken kayıt altına aldıklarımıda haram ediyorum dedim onları ilahi adalete havale ederek dilekçemde belirttim,suçum oladığı için mahkeme cezayı geri bıraktı,sadece dava aleyhime sonuçlandığı için para cezası almadım,ama avukatları benden icra yoluylan 5100 lira aldı,zehir zıkkım olsun,sadece borsada değil ülkenin heryerinde soygun var,borsa höbim olduğu için borsadayım,esasında borsada %15 varım,2010 sonrası yokum,senin gibi paralarımın çoğu fonda eurobont,altın fonu vs gibi neyse... Suriiyeye yeni yapılandırma yapılacakmış,çimento ve demir gurupları hareketli istersen bir incele :wave: