Oluyor ama stopaj avantajý büyük. Ama dediðim gibi yarýný bekleyeceðim. Eskiyi de kapsar hale gelme olasýlýðý olabilir. Bir gürültü yatýþsýn.
Printable View
Arkadaþlar NNF nýn yýllýk yönetim ücreti hakkýnda bilgisi olan var mý ? Tefas ta bulamadým...
SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yani bugün alýnan PPF’lerde stopajýn sýfýr olacaðý kesin
Hiçbir kurum bugün alýnan ppf’den stopaj kesme hak ve yetkisine sahip deðil
Keserlerse bize iade etmek zorundalar
Yürürlüðe girmiþ bir kararý uygulamama yetkileri yok
Sistemlerini ona göre revize etmek zorundalar
Ama eskileri satýp almak zorundayýz þu anki duruma göre
Maalesef herþey çok yavaþ yürüyor
Cok teþekkürler [emoji106][emoji106]SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ppf alým tarihi önemli olmamasý gerek. günlük getirilerine stopaj avantajýný yansýtacaklardýr. bugün 0.04 getiri barsa yarýn ki 0.041 olur. yani hepsi fiyatýn içinde ?
Hocam aslýnda muðlak olduklarý nokta þu imiþ. Dedikleriniz net. Ancak arada bir durum var.
Geçmiþte alýnan fonlarýn birikmiþ stopajlarý ödenecek. Peki
Bugünden itibaren alýnan fonlarýn karýna stopaj ödenmeyecek. Peki.
Ama muðlak olan þu, geçmiþte alýnmýþ elde tutulan fonlarýn bugünden sonraki karlarýndan stopaj alýnacak mý ?
Eðer alýnmayacaksa, al-sat'ýn gereði olmaz. Alýnacaksa al-sat gerekli.
Ppz yi þu an alabilir miyim arkadaþlar bir alýþ süresi var mý
Benim gördüðüm en kolay çözüm, bu günkü resmi gazetedeki mevzuatta belirtilen fonlardan(ppf vs) ne zaman alýndýðýna bakýlmaksýzýn, 31 mart'a kadar satýþ yapýldýðýnda stopaj alýnmamasý.
Gerçi iktisap edilen denildiði için, 23/12/2020 ile 31/03/2021(dahil) arasýnda edinilen anlamýna geliyor.
Merkez Kur % - 0,06
Resmi gazete yani yürürlük tarihi bugünden itibaren fonlara uygulanýr, eski tarihlere uygulanmaz diye düþünüyorum. Mutlaka alýp satmak gerekmeyebilir. Bankalar sistemlerine bunu entegre edebilirler. 23.12.2020 ile 31.03.2021 tarihleri arasýna stopajý sýfýr hesaplattýrarak bu iþi çözebilirler.
Kararýn metni çok net
Sýfýr stopaj bugünden itibaren 31.3.2021’e kadar iktisap edilen fonlar için geçerli
Eski fonlar bu tarihler dýþýnda iktisap edilmiþ olduklarýndan dolayý stopajlarý devam edecek maalesef
Bütün püf noktasý fonun iktisap tarihinde düðümleniyor
Keþke dediðiniz gibi bir geniþletme olsa ama ben sanmýyorum
Ýktisap tarihi.....
Bunu çok duyacaðýz bundan sonra🙂
Almak , edinmek demek
Halen elde olan eskiden iktisap edilmiþ oluyor
Malum fon akýmý ve vergi, FIFO olarak saðlanýyor. Bana kalýrsa ki hukuken olacak olan geriye dönük pay adetlerinde bir muafiyet olmayacaðýdýr.
Bu günden sonraki alýnan pay adetlerinde muafiyet olabilir. Fakat kiþinin al/sat yapmasýna da gerek kalmadan olmasý gerekli.
Metni okuduðumda ilk aklima bu mümkün müdür diye sormak geldi. Herhalde iþi bu olan bürokratlar bunu da düþünmüþtür. Tabi güreþçi deðillerse :) bu saatten sonra ne olsa þaþýramýyorum.
Þimdi hangi fonu alalým üstadlar ppz mi fil mi
KTMden de vergi alinacak mi nasil ogrenebiliriz?
Bu arada dolar ve altýn alýmýna uygulanan vergi yýlbaþýna kadar % 0,1 e indirilmiþ idi, bu konuda bir deðiþiklik oldu mu yani yýlbaþýndan sonra dolar alýmýna vergi ne olacak.
PPZ nin getirisi FIL'i baya gecmis.Tefas'da butun veriler apaçik ortada.
SM-G610F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mesela 30.03.2021 tarihinde PPF aldik , stopaj alinmayan kanun yururlukte. 1 Nisan'da resmi gazete yayinlandi stopajlar geri geldi, tekrar alinmaya baslandi. Elimizdeki .... lot fonu 15 Agustos'da satacagiz. PPF 'yi 30.03.2021 tarihinde almamiza ragmen 1 Nisan - 15 Agustos arasi stopaj oder miyiz ? Bence stopaj oderiz.
Bende 5 yýldýr tuttuðum ALTIN Fonlarý vardý. Þimdi onlarý satarsam %0 sýfýr mý stopaj alýnacak?
AZÝMUT PORTFÖY PARA PÝYASASI FONU (ppz diye geçiyor sanýrým) þu an mevduat faizinden daha iyi getiri saðlýyor mu arkadaþlar %10 stopaj olayý vs de varken.
Arkadaþlar bu nokta atlanmasýn.
PPZ ve FIL'in baþarýsý özellikle düþük yönetim ücretlerinden geliyor.
Yani çoðu zaman kimsenin umursamadýðý detaydan. PPF olunca bu fark cok daha fazla hissedilir oluyor.
Ýlk defa alýnýrsa geçerli dediler o yüzden ben satmýþtým bundan sonrasý kýsým için devam edecekse biriken stopaj girmiþ oldu bana o zaman .
Bilemiyoruz bir gün beklemekte mantýklý olabilirdi .
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslýnda bizdeki yöneticiler geri zekalý. %0 alýp sürekli sistem deðiþtireceðine TL ye ve TL varlýklara dayalý her türlü enstrümandan %1 vergi alacaðým sonsuza kadar desen, zaten sistem kalýcý olur ve kötü kadýn sürekli konsomatrislik yapmana gerek kalmaz.
TL tabanlý olan fonlardan %1 stopaj herþeyden al ama HSYF den al, Deðiþkenden al, Borçlanmadan al. Sadece %1 al ve kötü kadýn gibi oyunu deðiþtirip masa masa dolaþma. Bir kere kural koy ve deðiþmesin.
Bizim kanunlarý ve sistemleri kuranlar muhtemelen çoðunlukla üniversitelerin sosyal bölümlerinden mezun olmuþlar. Bir sistem kalýcý uzun vadeli nasýl kurulur bunu yapmak için saha tecrübeli mühendis olup büyük çaplý projeleri uçtan uca bitirmiþ olma tecrübesi lazým. Bizde aðzý laf yapýp konuþan sosyal bölüm mezunu ama hayatýnda hiç büyük sistem kurmamýþ adamlara sistem kur diyorsun, sýçýp batýrýyorlar doðal olarak.
Da Vinci nin meþhur sözü mühendisliðin temelidir. Devletteki kanunlarý ve sistemleri belirleyenler lütfen sosyal bölüm mezunu olmasýnlar. Ayrýca çaylak mühendis de olmasýnlar. Çünkü aþaðýdaki sözün derin manasýný anlayamayan adam kesinlikle kalýcý sistemler kuramaz.
simplicity is the ultimate sophistication
sadelik yüksek seviye kapsamlýlýktýr
Stopajýn sýfýrlandýðý fonlarýn hangisi olduðunu sözcü çýkarmýþ.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...a-var-6180029/