r
12 Ara 2021 19:59
noter üzerinden tüm hakları devir aliyorsunuz
12
Printable View
r
12
Şimdi ilgili proje için bir emlakçıya 4 artı bir için mesaj attım.Tapular 6 ay sonra teslim,noterden tüm haklar devralınıyor dedi.Ortada tapu falan yok dedi.Sn sugosu siz eminmisiniz bir tapu gördüğünüze,arkadaşınız baya sıkıntı yaşar,bence onu uyarın.
skan daha çıkmadı daireler teslim edilmeye başladı ocakda oturumlar başlıyor
12 Ara 2021 19:57
tapuda sıkıntı yok değil mi.Tapuda ipotek falan var mı
12 Ara 2021 19:58
tapular 6 ay içinde veriliyor
daireler tam teslim edildikten sonra iskan alınacak
12 Ara 2021 20:00
ve tapular verilecek
Adamın yazdığı mesajlar bunlar.Bence o projede sıkıntılı,suryapı çok ama çok sıkıntılı bir şirket,arkadaşınız ev almamış bela almış olabilir.Ha sorunsuz tapusunu aldıysa elbet o zaman başka.
Eğer satabilirse hemen satsın yoksa yıllarca uğraşır.
Maalesef yediği kazık çok büyük,arkadaşınız için çok üzüldüm.O ev onun canına okur,satabilirse hemen satsın.
Aslında yapması gerekn o tapuyu kabullenmemek,bir nevi o tapuyu kabullendi mi,total tüm ipoteği kabullenmiş oluyorsunuz,sadece dairenizin ipoteğini değil tüm projenin ipoteğini kabullenmiş oluyorsunuz.
Neyse olmuş artık yapacak bir şey yok,önemli olan para değil canını sıkmasın sn sugosu,kanun değişecek diyorlar belki de yeni iktidar o olayı halleder.Arkadaşınız garanti koza da akbankın yaptığı şeyi incelesin,onun davası da ona benzer şekilde seyredecek,bir fikir edinmiş olur
Aslında en güzeli suryapı 3 den geri alıyorsa hemen geri vermek,hem müthiş bir kar etmiş olur,hem de geri alıp almadıklarını anlayıp durumu anlamış olur,o firma ne dese ben inanmam,çok can yaktılar antalyada,daha da yakacaklar,hükümet bu tarz sorunlu işlere izin vermemeli ama kimi kime şikayet ediyoruz tabi o da ayrı konu.
Adamlar 2000 lira depozitoyu geri öderken adamı inletiyorlar,ipotekli tapu ile sattığı ev için 3 milyon geri veriyorlarsa 5 dakika beklenmez,hemen arkadaşınızı uyarın:))))))))))
Sn hakimin dedikleri altın değerinde.
Her zaman dediğimiz gibi para bir yana tapu bir yana.
İnşallah sugosunun arkadaşının işi kazasız belasız biter.
Maalesef sn sugosu dediğiniz gibi olma ihtimali çok yüksek.Neyse yapacak bir şey yok.Gene de suryapı geri alıyorsa hemen versin,ya da bu şekilde alan birini bulursa hemen satsın,ilerde çok ama çok başı ağrır.
Sn onurbey bir kaç ay emlakta alım satımları izlemek lazım.İkinci el satışlar önemli değil,orada çok işler dönüyor,sıfır ev satışları ve kredili satışlar düşüyorsa emlak işi sıkıntılı.Aslında evler artmadı ki dolar bazında ben bakıyorum da ya yerinde sayıyor ya da az bişi düşüyor.
Dolar ve altın bazında ben önümüzdeki beş yıl emlakta bir fırsat olduğunu düşünmüyorum,asıl fırsat borsada olacak bence.
Yahu bildiğin yağ iki yılda beş katına çıkmış,tuvalet kağıdı bilmem kaç artmış,emlak yüzde 50 artsa emlak inanılmaz kazandırdı havası oluşuyor.Bağlanam para çok olduğundan 1 milyonluk ev 1.5 milyon olunca oho çatladı patladı deniyor.Elbet artacak önemli olan alternatif yatırım amaçlarına karşı kazanıyormuyuz,önemli olan o.
:)))))))))) oturum olmayan sitede anahtarı niye aldı ki arkadaşınız,benim bildiğim anahtar teslimi oturumdan sonra yapılır .Hayır şundan söylüyorum suryapı öyle bir firma ki ipotekli tapuyu vermek için bile anahtarı verir.Tüm ipotekli tapuları alıcılar üzerine alırsa suryapı aradan tamamen çekilmiş oluyor,banka ile evi alanlar başbaşa kalıyor ,bilmem anlatabildim mi sn sugosu.Orda çok ama çok önemli bir nokta var,arkadaşınız konuya uyanamamış,o tapu saatli bomba,ha arkadaşınız o bombayı birine devredebilir mi jet fadıl ın üç kez millete mal sattığı bir ülkedeyiz elbet satabilir bir alıcı bulabilir,ama benim aklıma göre suryapı o daireyi asla geri almaz.İsterse arkadaşınız denesin.
Sn sugosu arkadaşınız bu son koyduğum yazıyı mutlaka okusun,projeden ev alan veya almaya niyetlenen tüm arkadaşlar da okusun.Bu maketten satışlarda eski banker faciasından daha büyük dramlar olacak.
Syn hkm emlak konusunda iyimser bridir. Hkm sorunlu diyorsa bence dikkat etmek gerekir. Yalnız etrafımda 1 sene önceye göre 3 kat evim arttı diyen çok var. Alt katım 3 katına satıldı diyırlar. Giriyorum ilanlara aynı bölgede çok daha ucuza 10 larca ev var. Hatta denilen fiyatlar ilanlarda tavan fiyat
Bugüne dek kaç tane bilindik firmadan, projeden ev aldınız bilmiyorum ancak ben 2 tane aldım.
Erken anahtar teslimi demek eve tadilat, iç mimar tutup dizaynı değiştirmek ve oturum başladığında evi hazır hale getirmek için verilir.
Projelerde tüm tapular ipoteklidir. 1 yıl içinde ipotekleri kaldırıp kat mülkiyetine geçerler bu mecburidir. Aldığım tüm evlerde böyleydi.halende sistem böyle işler.
Bugün inşaat şirketi batmış fi yapı projelerinde bile evler alınıp satılıyor açın bakın. Oturum var.
O paylaştığınız para geç ödemeler, kapora vermemeler vs bu firmaya özgü değil. Misal ben jolly turdan tatil almıştım. Paramı 6 ay geri vermediler telefonlara dahi çıkmadılar. Charge back ile aldım paramı.şu an bakıyorsunuz halen reklamları dönüyor ve satış yapıyorlar.
Kısacası kaç tane alım yaptınız bilmiyorum fakat dışarıdan google a yazıp bilgi sahibi olmak ile gerçek tecrübe çok farklı.
Bahçeyaka ya yakın diğer 4+1 lere baktım. Neden bu kadar fark var anlamadım.
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...82034755/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...81465464/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...48719088/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...60393803/detay
Sn sug ben teknik yapıdan iki kez ev aldım sattım.yDiginiz şeylerde hatalı noktalar çok.ben başıma gelen belalar nedeniyle gayrimenkul hukukunu bir avukat kadar bilirim.daha evvel yazdıklarımda ısrarlıyim.anlatmasi uzun sürer.sizin fikirlerinizi biliyorum.onlari değiştiremem.brn zaten diğer forumdaslar için yazdım
Siz güveniyorsanız gidin alın.arkadasiniz içinde gerekenleri yazdım.bedava danışmanlık bu kadar olur.geri kalan bilgileri bir avukattan alabilir.ben yazdıklarımda israrliyim
merak etmeyin bende yeni degilim emlak isinde.zaten tereddutlerim olmasa 2020 ocakta bende alirdim.
ancak emlak islerinde ozellikle gunu gunune teslim eden,gelin tapunuzu kusursuzca alin kat mulkiyetli olarak, kisacasi kusursuz bir teslimat sunan varsa soyleyin bilelim.
suryapı gibi bitmemiş riskli projelerden orneklere gerek yok.
2020 ağustos ayının başı, konut kredisinin 0,74'ten 0,89a çıktığı ilk gün, daha önce 1900tl yazıp satılmayan ataşehirdeki en tutulan sitelerden birinde 4+1 daireyi o gün 1550ye düşürdü ve aynı gün kapora gönderemediğim için üzülmüştüm, ertesi gün bu ev satıldı.
şimdi o daireyi 3,5 milyondan satışa çıkarsalar anında gider, 4 milyona ise 1 ay içinde satılır.
Arkadaşlar emlak artar düşer ayrı konu.bu maketten satış işi bataklık.asla yapmayın.evler artar düşer o elbet bizim memlekette her daim olan isler
Sn sugosu son yazdığınız entry deki tüm tabular ipoteklidir bir yıl içinde kanunen o ipotekler kalkmak zorundadır ifadesi kesinlikle yanlış aman ha.
Sizin aldığınız projeleri bilemem.su anda konu çok farklı tamamen tüketici aleyhine bir sistem var.aman ha okuyanlardan bunun doğru olduğunu düşünenler olabilir şu anda konu bambaşka boyutlarda.burada anlatmam çok uzun sürer.son lafımı ilk yazayım maketten asla emlak almayin
Örnek çok alakasız olmuş,Sayın Hkm in bahsettiği bir evin sorunsuz tapusunu almak,rahatça oturup gerektiğinde satabilmek,Fi- yapı dan ev alanlar oturamaz veya evini satamaz diye bir kural yok ama ortalama o evi aldıktan sonra ömürlerinden fazladan bir 10 yıl harcayarak yaparlar bunu,sizin aldığınız 2 evde sorunla karşılaşmamış olmanız bu satışların güllük,gülistanlık olduğunu göstermez,bu ülkede dokunulmaz sınıflardan biri müteahhitlik sınıfıdır,vatandaşın yıllarca uğraşmadan müteahhitle olan bir sorunu çözebildiğini hiç görmedim,daha öncede burada yazdım alın size canlı örnek;
Yer:Ankara-Eryaman,yıl:2005,arkadaşım Ankara nın en tanınmış müteahhitlerinden birinin projesine maketten giriyor ,toplamda 60 milyar tl ödeme yapıyor,sonrasında adamın iflas ettiği ve aynı daireyi birden çok kişiye pazarladığı ortaya çıkıyor,dahada acısı arkadaşım hiçbir zaman alamayacağı ev için şirket tarafından çekilen 12 milyar tl krediyi de bankaya ödüyor,yahu bu gözler yine Ankara da müteahhitin yarım bırakıp kaçtığı evde oturmak için kovayla su taşıyan memurlar gördü,hele bu krizde maketten ev alan sonrasında ciddi hüsrana uğrar.
Kozada akbank olayını 2 yakın ardaşım yaşadı. Birine bir fırsat sunmuşlar. Borcu kapa yapuyu al şeklinde. Ödemeyi yapıyor ve tapuyu alıyor. Diğer arkadaşım hala uğraşıyor. Şans ve şansızlık arasında çok ince bir çizgi var.
Sn hkm, bu konuda çok ısrarcı olmamak lazım. Bizler iyi niyetle uyarıyoruz, karar bu başlığı okuyanların.
Bırakın, projeyi toprağı, bitmiş - kat ittifaklı, iskansız daireyi bile iyice araştırıp öyle almak gerekir. Onda da müteaahhit binanın %100 ünü bitirmiş belediyeden 1-2 ay sonrasına sıra almışsa belki alınabilir.
Kaldıki topraktan projeden alınan daireler genelde %10-15 civarı uygun oluyor.
Aslında çok bir karı yok. Paranın çoğu önden ödeniyor. Paranın onlarda bekleme maliyeti var. 1-1.5 yıl kirayı da düşününce o an hazır bir daire almak daha mantıklı.
Sugosunun söylediği sitede o daire alınırken o tarihte muhtemelen etraftaki benzer daireler den %10 daha ucuzdur.
O daire şuan değerlendi ama alternatif dairelerde değerlendi.