KUB kurdan dolayı düştü.IPB hangi yönde şaşırttı, 10 gündür memnun değilim kendilerinden.
Printable View
Borsa tarafından şirket paylarının bugünde kapalı kalmaya devam edeceği ve Yıldız Pazar’da işlem gören şirket paylarının yarından itibaren Yakın İzleme Pazarı’nda işlem göreceği açıklandı.
Şirketin üretim faaliyetlerinin fabrikanın atıklarını Marmara Denizi'ne kontrolsüz bıraktığının tespit edilmesi nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 50 gün süre ile durdurulduğu açıklandı.
Şirket tarafından fabrika atıklarının Marmara Denizine kontrolsüz bırakıldığı şekildeki yer alan gelişmelerin imkan dahilinde olmadığı ve şirketin tesislerinin dünyada kurulan en iyi tesis olduğunun söylenmesi medyada yer aldı.
Dunku 5 ve 10 yillik tahvil faizleri dustmustu.bence burdan getirdi
%8.53 d.tahvili var.
Turev denilen vob nakit teminat herhalde oda %9.28 orani.
Bakalim yarin ne getirecek bugunde 2 yiliklar dususte.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bildiğim kadarıyla kısa vadelilerde ortalama üç aylık civarı bonolar bulunuyor. invensting'te önceleri bir yıl ve üzeri bono faizleri görünürken şu an üç aylıklar da görünüyor ve eksi 1.12 düşüşte. üstatlar şu işe bir el atın, şu durumda kvb daha mantıklı olmaz mı?
2 ve 5 yillik gurubuna giriyor osl ozaman bugun 2 yillik %-2.28 dususte
Osl nin icindeki 2 yillik tahvillere tek tek bakmak lazimM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türkiye 5Y CDS 383
Bi zamanlar burda gunluk pff kvba
Saat 13 e kadar oranlari paylasip
Gunluk alim satim yapiyorduk.tabi ozaman kvba tahvil faizleri dusuyordu.
OSL aylikda 1.67 getirmis ppf lerin ustunde
İcinde öst.50.95 fin.bon.27.41 repo.1.96 D.tahvili 8.53 V.Day.menk.kiym.0.20 Kira sertf.1.67 Vob.nk.tmnt.9.28
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün MB kuru + 2,51.
Yoksun forumda epeydirM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kub +2.20 civarı hesapladım
TGE coşmuş %1.68.:halay::halay::halay::halay::halay:
Kur %2 üzerinde olduğu halde.
Bu konuyu çok tartıştık burada. KUB'un geçmiş performansına bakın uzun vadede hep döviz üzeri getiri elde etmiştir. İçinde yabancı hisse senedi, döviz faizli enstrumanlar , az oranda yerli hisse senedi ve türev enstrumanlar mevcut. Tefastan karşılaştırmalı getirilerine bakın bence.
Uzun vadede borsalar vs olumlu giderse dövizi geçebilir belki, ama çok büyük bir risk var
Ya borsalarda balon patlarsa, o zaman bırakın döviz kadar getirmeyi, dövizin yanına bile yaklaşmak mümkün olmaz.
O yüzden KUB vs fonlara tedbirli yaklaşıyorum.
Ne olur ne olmaz.
GBC derseniz onslara bağlamış kendini.
TDG vb fonlarda da tahvil faizleri artışa geçerse eldeki eski tahvillerin değeri düşecek o ayrı sıkıntı.
Kısacası durum karışık dövizden etkilenen fonlarda
Öyle bir fon bulursanız bana da haber verin bende almak isterim. Düşüşlerden minimum etkilenmek istiyorsanız türevde ters pozisyon açacaksınız ama yükselişte maximum elde etmek için de yükseliş yönünde türev açacaksınız. İkisini aynı anda yapamazsınız. Düşüşteki short pozisyonunuz sizin diğer varlıklardan kaybettiğiniz tutarın bir kısmını tazmin eder ama yukarı giderken de getirinizi törpüler.
Türevde sürekli yön tayin edip ona göre piyasada pozisyon açıp kapamasını bekliyorsanız bu çok zordur.
direkt dovizle alınıp , satışsa dovız gelen fonlar sadece serbest fonlardami var ?
Dünden beri çok mum yaktım.
Umarım soğanda etkisi olur.
Yeni bant .30-.58 arası gibi.
Mumların parasını kimden alacam?
Yoksa üstüne buzlu limonata mı iç diyorsunuz?
https://cdn.yemek.com/mnresize/940/9...a-yemekcom.jpg
TCD dönüşüm sonrası tarihindeki en uzun sürünme dönemimi yaşıyor, hiç bu kadar olmamıştı.
Gerçi uzun süredir bist'te bu kadar yataya bağlamamıştı.
21 Ocak'ta tüm bist fonlarından çıkmak çok isabetli olurmuş.
dovız cinsinden getiri takibi tefas dan olmuyor, kendi kurucusundan bakayım günlük getiri dovız olarak aciklaniyormu
IPB
15 nisan 2021
yatirimci sayisi 647
fon toplam degeri 17 milyon tl
16 haziran 2021
yatirimci sayisi 1581
fon toplam degeri 67 milyon tl
IPB butik bir fon iken mucizeler yaratan muazzam bir fondu. Zaman gectikce yatirimci sayisi ve fon degeri arttikca fonun yapisi, karakteri farkli bir yapiya evrildi. Siz forumdaslarin bu konuda dusuncesi nedir ?
Edit : Ben hala basarili olduklarini dusunuyorum. Begendigim bir fon.
ıpb den eic ye geciyorum.olabildigince hisse senedi tutan fonlardan kaçmayı daha çok tahvil ,bono, özel tahvil,para piyasası ve küçük miktar hisse tutanlara geçiyorum. Şuan portföyümün en yuksek risk grubu 5 oda KUB
Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bugün ziraatten fon alamadım. Sürekli hata veriyor
Geçtiğimiz yıllarda forumda en çok Eral Bey'in yönettiği GPG fonu konuşulurdu. Artık GPG fonu forumda pek anılmaz oldu unutuldu galiba..
Hep en çok kazandıranı ya da en çok kaybedeni konuşuyoruz genelde...