Aracı kurumlar bazen küçük yatırımcıya
mal çakmak içinde öneri yapabiliyor
uyanık kalmak şart
Printable View
Aracı kurumlar bazen küçük yatırımcıya
mal çakmak içinde öneri yapabiliyor
uyanık kalmak şart
Endeksteki düzeltme iyi oldu... biraz daha ekleme fırsatı verdi... :)
Sasa'daki büyük düşüş endeksi olumsuz etkiledi... yarın toparlar inş...
Gemi endeksi derken ilk üç ay yanılsmaya neden oluyor o dikkate alınmalı.İlk üç ay navlunlar çok düşüktü ikinci üç ayın ortalaması en az yüzde otuz fazla,dolarda son ay yüzde 25 arttı.İşin güzel yanı dolardaki artış hem kalıcı hem de daha da artacak intibaı veriyor.Navlundan bağımsız olarak sürekli dolar kazanan iç dinamiklerimizle zerre alakası olmayan bir şirkete yatırım yapmış durumdayız.Holding dediğin zaten çoğu denizcilik ve nakit,kalanı bankacılık ve faktöring bu iki sektörde asla zarar yazmamış ve hep karını artırmış.Silopi gibi de bir olayımız var da o uzun hikaye onu da izlemekteyiz,zarar yok da kar kısmı cidden çok karışık o cenahta
sasa endeksı dusurunce dıger hısselerde olan stoplar patladı o patladı bu patladı derken bağlantılı patladılar .
sasa göz göre göre deli rakamlara taşındı 150 ustune atınca ılk satıs haberınde ben lsam bı kısmını degıl tamaı nı satar cıkarım dedım erdemoğlu yrınde olsam .
o borç ödenmezdı gıderek daha ödenemez hale gelıyor hazır ulkenın yarısı ordayken verıp çıkacaktı adam :)
İşin güzel yanı bu yıl iki gemi daha faaliyete geçecek ,7 gemimiz vardı dokuz olacak,bu da aslında yüzde otuz kapasite artırımı demektir.Artık 9 gemi kirası gelecek demektir.
Asıl bomba başka onu da bilançodan bir gün önce buraya yazacağım.
evet 2, ceyrek 1, ceyrege gore gemı tarafı cok ıyı gelecek ama bır oncekı yıla gore facıa bı sevıye olacak . silopi de bence tam bir facia .
ilk satılan pay hemen kasaya girmedı dönemsel giriyor ve satıldıgı zaman kı kurdan degıl ödemenın yapıldıgı zaman kı kurdan gırıyor . su an kısa vadelı tıcarı alacakta 467 mılyon tl . bu rakam 2, ceyrekde artacaktır .
hıkayesı slıpo arzı ama 2015 den bu yan bu hıkaye var 20 yıldır arz furyasında arz edılmedıyse o iş zor . 30 mılyona gerı alır park holdıng . olan gsd nın 50 mılyonuna olur
Ben yatırım yaparken silopiyi yok sayarak hesap yaptım.Bu şirket gelecek buhranda memleketin bu gidişatında karı sağlam yurtdışı kaynaklara dayanan ,dolar bazlı para kazanan,kasası nakit dolu en ucuz holding.Ben gidişatını çok iyi görüyorum.
Geçen yıl bambaşka bir hikaye vardı.Denizcilik tarafında dehşet güzel işler vardı.Ama şu anda da durum bence çok iyi.
Şimdi kağıdı çok övmeyeyim,bu topikte zamanında bu konuda çok tartışmalar oldu.Zaten ben de hedeflediğim lotun yarısını bile toplamadım.Hedeflediğim lota ulaşınca daha ayrıntılı analizler yaparım.Ama şu anki düşüncem çok ama çok olumlu.
Asıl bomba dediğiniz sanırım bilancoya yansıyacak olan 500 milyon civarı kur kârı. Gerçekten değerli ve çok ucuz bir şirket şahsen gönül rahatlığıyla bekliyorum. Ancak taşımacılık endeksi gerçekten berbat durumda 20 gündür düşüyor eski dibine gelmek üzere. Bu hissede baskı oluşturuyor. Buradaki bir toparlanma şahsen beni çok rahatlatır.
Redmi Note 9S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet şu anda kurun bu haliyle 595 milyon kur farkı karı var.İlk iki çeyrek faaliyet karıyla beraber 850 ila 900 milyon arası bir kar bekliyorum altı aylıkta.
Baltıc dry endeksi 5 hazirana kadar düştü.Son 8 gündür her gün arttı.Dibi 919 du şu anda 1074.Son 8 günde yüzde 18 civarında arttı.
Bizi ilgilendiren endeksler handysize ve supramax bunlarda düşüş aralıksız devam ediyor inşallah burada da bir toparlanma olur. Bu endeksler eski güzel günlerine gelirse bu kurlarla çok farklı şeyler konuşuruz. Ytd
Bugün dik duruyor... endeks yukarı giderse güzel olacak gibi...
ben aynı goruste degılım handy ve sup eskı sevıyesıne gelse dahı uç aşağı bes yukarı max zırve test eder 4.38
o endeksler zırve yaptıgında da pddd 1 in üsütne atmadı :)
bu tahta da yapıcı tahtayı yurutecek kadar hisse sahıbı değil o nedne yuzde 20-30 da kalıyor sonra asağı basıyor kısa alanda paslaşıyor o kadar .
tahtanın tamamına hakım olmak çok zor . piyasada 600 mılyon hısse var .
200 mılyon hısse toplasan bıle hareket ettırmezsın hadı yaptın kafan malı yerısn :) yukske fıyattan
Hocam o endeksler zirvelerine gelse biz 2 milyar faaliyet kârları konuşuruz o zaman piyasa değerini 3 milyarda veya 4 milyarda tutmak o kadar kolay olmaz ancak bir konuda haklısınız bu yönetimle bu zihniyetle gerçek değerini hiçbir zaman bulmaz. Taşıma endeksleri yükselsin geleceği seviye bize yeter aç gözlü olmayız
600 milyon lotun 65 ini asaş toplamadı mı.Benim bildiğim şu anda yüzer gezer 535 milyon lot var.Asaş 3.73 den 65 milyon lot topladı diye biliyorum.Yanılıyorsam düzeltin arkadaşlar.Benim giriş nedenlerimden biri de buydu.Öyle ya da böyle birileri kağıtda montanlı lot sayısına sahip olma arzusunda gibime geldi.
Toplayanın kim olduğuna bakar.Yüzde 25 e direk sahip olan birine yakın birileri toplarsa kafaya mal yeme sıkıntısı olmadan sky is the limit olabilir.Benzeri borsada pek çok kağıtda yapıldı.Ha bizim kağıtda olur mu ben de pek sanmam,turgut genelde o tarzda işleri pek yapmıyor yaptırmıyor yıllardır dolar bazında belli bir seviyenin üstüne çıkarmıyor.Ama dolar ayyuka çıkarsa dolar bazında gene de fiyat bize yetecek kadar artar.Bu kağıdın güzel yanı sanki yurtdışı hissesi gibi.tüm dinamikleri dışa bağımlı navlun artı dolar kuruna bağlı bir şirket.Memleket yansa bunun umurunda olmaz.Bu da bence çok iyi.Malum iç piyasalar bildiğiniz buhrana gidiyor.
Dolar tl paritesi kısmından bu üç aylıkta ihya olduk,navlun kısmı bence bu üç ayın ilk iki ayı fena değil,son ayki düşüş çok önemli değil.9 aylığa kadar da dolar tl paritesinden eminim o hep yukarı,navlunlarda az biraz düzelme olursa çok ama çok iyi olur.Düzelme olmasa da bu kağıt borsanın en sağlam kağıtlarından.Kar kesin,biz az kar edecek diye üzülüyoruz,piyasa biraz daha böyle devam etsin ortalık eksi bilançolardan geçilmez.
İhracatçı şirket içerde üretimini değerli TL ile yapıyor bastırılmış kur ile ihracat yapmaya çalışıyor dayak yiyor.Gelir dolar ile ama gider ayyuka çıkmış enflasyonla tl ile ,dolar geliri olan şirket derken her şirket bir değil.Bu şirket temiz iş yapıyor ,gemiyi kiralıyor hiç bir masrafa karışmadan tertemiz dolar bazında kirasını alıyor.Bunu etkileyen tek dinamik navlun.O da bence bizim iç piyasanın riskleri düşünülürse çok kolayca göze alınması gereken bir risk.Zarar riski sıfır.
Şu anda 128 milyon dolar piyasa değerimiz var,ağustosta teslim alacağımız tek geminin değeri 25 milyon dolar .Bu yıl 9 gemimiz olacak,bir de sipariş verdik,o da sanırım iki yıl sonra teslim alınacak.Eylül ayından itibaren 8 gemiden kira alacağız sanırım ekimden sonra da 9 gemiden.
bunlara hem fıkırım ama sonuç :)
bilançoda tek seferlık gelıre baglı veya dolar kazanımlarına bakmıyor .
belkı yek seferlık prım yapıyor sonrası malum
gelelım ceyreklık kambıyo karı yazacaktır ve bankadan da ıyı kar gelecek leasıngle bırlıkte
ama sonuc karsımızda yıne devasa açıklık oranı ve her kademden satan bırılerı olacak
bu gemilerin büyük ihtimalle ödemelerı yapıldı ve 2, ceyrekte maddı durn varlıkda yer alacak halıyle sırketın doviz varlıgı 30 milyon dolar daha artacak ve 250 mılyon olacak ( diğer gemi gsdde ait onund ayuzde 68 ı gsdho ). bunu da hesaba katalım ama
ve 2022 de o devasa kar silopi degrelemeıs ve dolardan geldı .sonuc 9 krs temettu . dagıtmıyor dagıtamıyor .
işte bu nedenle buyuk yatırımcı gelmıyor . bu karlar gercek faalıyet karı degıl .
Navlun olayı bugünün problemi.Navlunlar genelde bu seviyelerin üzerinde oluyor sn rowıng.Dolar tl paritesi de malumunuz hep lehimize çalışacak.Yani uzun süreli perspektifte de denizcilik karı sürekli gelecek.Banka ve faktöring te şimdiye kadar sürekli kar etti.Bu şirket ucuz,ha değerini bulur mu, onu sadece tahtacı bilir.Benim borsacılık kuralım güzel bilanço getireceğine inandığım şirketlere yatırım yapmak.Bundaki kambiyo karı hiç umurumda değil,önemli olan o gemiler,onlar envanterde ve sürekli kira getiriyor,he gün şirketin kasasına dolar bazlı para sokuyor.Ha ucuzdur çıkmaz,burası bist gayet normal,her kademede baskı kurulabilir mi o da kesinlikle olabilir,yalnız bu mantıkla gidersek borsada ne işimiz var ki,bu olgu tüm şirketler için geçerli.O zaman kategorik olarak borsadan çıkmamız gerekir.Ben genelde hep belli bir miktar paramla borsada olmam gerektiğini düşünüyorum.Uygun zamanda aldıysak az bişi de talihimiz de yaver giderse borsa genelde diğer yatırım araçlarından daha iyi para kazandırıyor.
Geçen yıl navlunlar patladığında devasa denizcilik karı geldiğinde de kağıt uçmadı,ama düzenli bir ivmeyle hep yukarı gitti,navlunlar düştü deprem oldu,göreceli olarak biste göre fena durmadı.Umut işte belki bir gün çok yüz güldürücü de olur.
İyi haber,bugün günler sonra ilk kez supramax yeşil yaktı.Dünden bu yana yüzde bir yukarda ,dün 722 imiş bugün 729 :))))))))))
Handysize ı göremedim
Haftalık RSI değeri 51,56, Aylık RSI değeri 62,37
Biraz daha yol alması gerekiyor... iyi yolda yürüyor...
Endeks yukarıya döndüğü anda her şey değişir...
Bugün kademeli alımlarımı tamamladım... Artık üstüne yatıp bekleme zamanı... herkese bol kazançlar olsun
Bu yıl temettü falan olayı var mı arkadaşlar.Uzun süredir kağıdın yatırımcısı değildim ,o açıdan o konudan biraz uzağım.Bilgisi olan var mı
Bu hisseyi bilen temel analiz tuzagina dusmez.
1- Bir hissenin ilk once sahibine bakacaksin gerisi teferruattir. Huylu huyundan vazgecmez. Gecmis 10 senede ucuzsa bundan sonrada ucuz olacak
2- Tarihinin en Parlak donemi 2021 ve 2022 NAVLUNLAR tarihi rekorlar kirarken (BDI 5bin usd, Handysize, Supramax bugun fiyatinin x3 katiyken) Ve Dolar ayni donemde 9dan 18e tirmandiginda bile ki herhangi bir hissenin tarihinde bukadar buyuk atesleyici yakit olsa x5 yapardi, bu hisse anca 2 liradan 4e gitmistir (bolunme oncesi fiyati) ayni donem butun borsa 1e3 yapti yani herkesten yine geri kaldi hemde bu hikayelerle.
Yok dolari var yok silopi aman aktif varligi şoyle boyle anca oyalanirsiniz dostlar ve cogu hisse cok cok daha fazla gider sebebi PATRON
3- Peki ben niye buradayim.. Benim için Trade hissesidir. Algoritmalarini yakalayan iyi para yapar Patronu gibi ( soyledigim kolay degil ama hisseyi ezberleyene cok ekmek yedirir)
4- 1e5, 1e10 yapmaz mi yani derseniz. Supriz bir ortaklik, silopi halka arzi, yeni bir sektore yatirim, sirketin satilmasi gibi siradisi bir haber gelirse olmaz degil fakat buda loto beklemek gibi burseydir bu hissede..
Bol Sans.
Ytd.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
imzamı atıyorum ama şerh düşeceğim noktalar var .4, madde de yazılanlaRDA OLSA SU AN ANCA TARIHI TL ZIRVE TEST EDER BIRAZCIK KÖPÜK YAPAR KALIR .SONRA SÜZÜLE SÜZÜLE GERİ GELİR .
BAHSEDİLEN 1 E 10 OLMASI ICIN ÇOK YUKSKE MIKTARDA PİYASADAN MAL DEPO EDILMSI LAZIM 250/300 MİLYON MAL CEKILECEK PİŞYASADAN BASKA YOL ANCA BUNLAR İŞ YAPAR
Valla kağıdın yıllardır baskı altında olduğu elbet doğru.Ama kağıdın yıllardır çok ucuz olduğu da doğru.Kağıt tarihi boyunca hiç pahalı olmadı.Bundan iki yıl önce navlunlar uçtuğunda da ucuzdu şimdi de ucuz.Benim buna yatırım nedenim gelecek buhranda bizim iç dinamiklerimize güvenmemem.İç piyasaya hizmet veren tüm sektörler dayak yiyecek.Hammaddeyi dolarla ithal ederek üretim yapıp ihracat yapan şirketler de hammadde maliyeti nedeniyle dayak yiyecek.Bu şirket tüm bu dinamiklerden bağımsız.Tüm olayı navlun fiyatları ve dolar tl paritesi.E dolar tl paritesi malum ondan eminiz o hep ama hep yukarı gidecek,navlunlara gelince iki yıl önceki anormal artışı dışlarsak aslında yıllardır şu anki seviyesinde gitmiş.Bu seviyelerde de hep kar etmişiz.İki gemi daha eklenecek bu da yüzde otuz kapasite artırımı demek.Gelen buhranda bu şirket bana güvenli liman olarak gözüktü.Ondan burdayım,baya aldım alımlarıma da devam edeceğim.
Ha trade ile para bırakır mı,elbet bırakır,kağıt uçar gider mi,pek sanmam kağıdın doğasında spekülatif artış ve düşüşler yok.Borsa bu ara iyi bir yatırımmıdır,borsada olmak lazım mı ,bu son soru milyon dolarlık soru,cevabını bilen zaten zengin olur.İlla borsada olunacaksa bu kağıt alınır mı,buna cevabım kesinlikle alınır,bu şirket bence borsada güvenli limanlardan biri.